"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

A nagy érdeklődésre való tekintettel...

2014/01/16. - írta: sefatias

Hát a hullámot, ha jön, meg kell lovagolni. Most pedig igen nagy hullám van, Az elmúlt három napban közel kétszer annyi az oldalletöltéseim száma, mint szokott. A személyem körüli nyomozás híre egyre szélesebb kőrben terjed, és a környéken élő tanúk kíváncsian jönnek a blogomra, hogy mi is az oka ennek a ramazúrinak.  Mivel sokan ismernek, és azt hiszem, elmondhatom, hogy korábban sokan is szerettek, ezért a kíváncsiság, és a vénekbe vetett bizalom hiánya felhozza az embereket ide.

Természetesen a kapcsolataim feltérképezése azért fontos, mert én egy aktív hitehagyottnak számítok, aki a nézeteinek terjesztésével megbontja Isten népének egységét. Az elmúlt két évben az országban rendkívül megszaporodott az elkülönülések száma. Akik nem különültek el, azok pedig abbahagyták a prédikáló szolgálatot, és az összejövetelek látogatását. Egy korábbi posztomban (ITT) írtam is arról, hogy ez évi 700 embert jelent. Ezeknek az embereknek jelentős része korábban vénként szolgált.  Jelen pillanatban is sok vén, korábbi vén, és hírnök tervezi az elkülönülését.   Van egy rossz hírem az illetékeseknek. Ezt a folyamatot nem lehet megállítani. Mivel a gyülekezetek tagjai nem bíznak a vénekben, ezért a problémáikkal nem is fordulnak hozzájuk, csak akkor, mikor már végleg döntöttek. Nyugodtan elmondhatom, hogy néhány kivételtől eltekintve a vének teljesen elvesztették a gyülekezetek bizalmát. De nem csak itt a környékemen, hanem az egész országban, illetve az egész világon. Tehát a vének sok esetben már csak akkor szembesülnek egy személy elkülönülési szándékával, amikor az benyújtja a levelét. Ha pedig elmaradt az illető, akkor a vének megkeresésére már csak egy határozott elutasítás a válasz: Hozzá ne menjen senki. Van egy olyan érzésem, hogy ez a nyomozás pont fordítva fog elsülni, mint azt remélik.

A vének romboló tevékenysége, és az internetes tanú ellenes blogok számának növekedése és minőségének javulása egy visszafordíthatatlan folyamatot indított el. Igen. Eddig is tűntek el a gyülekezetből korábban oszlopos tagnak számító testvérek, de ez a folyamat még nem állt meg. Mivel én magam is több vénnel, és más testvérekkel vagyok kapcsolatban, ezért nagyjából látom a folyamat végét.  Ahogy növekszik a nyomás a véneken, úgy terhelik meg egyre jobban szigorú szabályokkal a gyülekezeteket, és ennek hatására a nyomást tovább nem bírva, a testvérek kicsúsznak a karmaik közül.

Jézus azt mondta, hogy a tanítványait arról lehet megismerni, hogy szeretet van közöttük. Most nézz körül! Szeretet van a gyülekezetedben? Azt látod, hogy a testvérek valódi barátságot éreznek egymás iránt? Nemde inkább pont az ellenkezőjét tapasztalni? A gyülekezet  szeretetközösségből,már csupán egy hivatalos hely lett, ahol hetente meg kell jelenni, és ahol unalmas, semmitmondó előadásokat kell hallgatni. A vének és a társulat egyre szigorúbb, fenyegetőbb szavait kell hallgatni. Eközben meg, ha jól megnézzük, akkor azt láthatjuk, hogy olyan emberek szolgálnak vénekként, akiknek nincsenek barátaik. Képtelenek normális emberi kapcsolatokra. Nézz körül a gyülekezetedben! Menj sorra a véneken, és próbáld meghatározni a legjobb barátaikat. Én már többször megcsináltam ezt. Néhány testvérrel végiggondoltuk a környező gyülekezetek véneinek kapcsolatait, és azt tapasztaltuk, hogy egyetlen nevet sem tudnánk mondani, akinek van barátja, netán legjobb barátja. A vének teljes magányban szolgálnak. A gyülekezetben és a vének testületeiben uralkodó állapotok lehetetlenné teszik, hogy igazi barátságok alakuljanak ki. Viszont akkor felmerül a kérdés: Lehet-e testvéri szeretetet (philia) kiépíteni olyan emberek vezetésével, akik arra képtelenek?  Nem lehet. Te rábíznád a házad gázfűtés rendszerének a kivitelezését egy olyan emberre, aki azt képtelen megcsinálni? Biztosan nem. És ahogy a gázrendszer a család életébe kerülhet ha hibás, épp úgy egy szeretetlen, hideg közösség is tönkreteheti az életedet. Egyrészt rosszul érzed magad a közösségben, másrészt meg azért Jézus szavait se hagyjuk figyelmen kívül:  Lehet olyan ember Jézus tanítványa, aki nem szeret?Lehet jézus tanítványainak olyan közössége, ahol nem szeretik egymást? A válasz szerintem egyértelmű. Ahol nincs szeretet, azok nem Jézus tanítványai.

Vannak néhányan, akik mérgesek rám. Sajnos néhány családban gondot okoz az, hogy csak az egyik fél mer őszintén kritikát megfogalmazni a társulat hamis tanításaival szemben, vagy a vénekkel szemben. Van, aki azt mondja, hogy szétszakítom a családokat. Sajnos több ilyen is van.  De tényleg én vagyok az, aki szétszakítom a családokat? Hiszen mit teszek én? Mely szavaimba, társulatot és annak tanításait kritizáló írásomba lehet belekötni? Bármikor állok elébe egy személyes beszélgetésnek, vagy a gondolataim megvitatásának itt a blogon. Én félek ettől, vagy a gyülekezetekben lévő tanítók? Ők nem mernek mást tenni, mint tiltani a velem ápolt kapcsolatot. De miért? Félnek, hogy az igazság meg lesz támadva? Félteni kell az igazságot? Ugyan már, az igazság az mindig az marad. Ha mindenki hülyeséget beszél, az igazság akkor is fényleni fog. Vagy lehet, hogy azért féltik a vélt igazságukat, mert törékeny, sérülékeny, és könnyedén meg lehet cáfolni? Azoknak akik mérgesek rám, és úgy gondolják, hogy a problémáik gyökere én vagyok, azoknak azt üzenem, hogy gondolkodjanak el egy kicsit. Kit szeretnek jobban? A családtagjukat? Férjüket, feleségüket? Szüleiket vagy a gyermekeiket, vagy egy személytelen szervezetet, amely nem több az életedben, mint egy csomó papír? Tedd mérlegre. Nagyon fontos, hogy őszintén megvizsgáld, hogy ki akarja a családodat szétszakítani! Mert ha rosszul választasz, akkor a döntésedért TE LESZEL FELELŐS!!!!! Ha a családban feszültségek keletkeznek, akkor azért az a felelős, aki a feszültséget gerjeszti. És azt arról lehet megismerni, hogy házsártos, ellentmondást nem tűrő, barátságtalan, követelődző. És természetesen nem boldog! Ilyen vagy?

Én, aki Jehova Tanúinak egyik tanítója voltam több mint tíz éven keresztül, aki hirdettem a jóhírt házról házra és mindenféle formában közel húsz évig, elmondhatom, hogy ezeket a tanításokat alaposan megvizsgálva arra a következtetésre jutottam, hogy nem állják meg a helyüket. Krisztus nem kezdett el uralkodni 1914-ben. (Erről itt) Ez egy oltári hülyeség! A véneket nem a szent szellem nevezi ki. Ez Istenkáromlás! (erről itt) A vezető testület nem alkot semmiféle hű és értelmes rabszolgát. Ez hazugság.  Jehova Tanúi hitnézetei nem állnak meg egy alapos vizsgálat során. Én azt tanácsolom minden olvasómnak, hogy a Szentírás gondolatait tartsa fontosabbnak minden önjelölt próféta agymenéseitől.  Olvasgass itt a blogon, vagy a Mindenkinek Jehova tanúiról blogon. Ha megteszitek, rájöttök arra, amire én és már sok testvér is, hogy minden Jehova Tanúi szolgálatában eltöltött perc teljesen felesleges időpocsékolás. Néhány hónapnyi kutatás után rájöhettek arra, hogy Isten teljesen másképp gondolkodik az emberekről, mint ahogy azt a fejünkbe verték. És utána pedig a hamis béklyóktól megszabadulva sokkal nyugodtabb, békésebb életet élhettek a családotokkal, anélkül, hogy állandó tevékenységekben kellene részt vennetek, vagy lelkiismeretfurdalásban élnetek amiatt, hogy valamit nem csináltok jól.

Bárkinek, bármikor szívesen segítek. Ne higgyetek a rólam szóló negatív pletykáknak. Én most is ugyanaz az ember vagyok, akinek az előadásait hallgattátok, aki lelkesen beszélt nektek az emelvényről.  Próbáljátok ki! J Írjatok nekem a sefatias@gmail.com címre. Kérdezzetek bármiről és szívesen válaszolok. Kétévnyi tapasztalatom van már abban, hogy másokról súlyos terhet vegyek le. Túl vagyok már sok ilyen beszélgetésen.

29 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr805760725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2014.01.16. 09:12:56

"...olyan emberek szolgálnak vénekként, akiknek nincsenek barátaik. Képtelenek normális emberi kapcsolatokra. Nézz körül a gyülekezetedben! Menj sorra a véneken, és próbáld meghatározni a legjobb barátaikat."
Annak idején a vének iskoláján külön program volt arról, hogy a vének legyenek egymás barátai. Nálunk öt vén közül csak eggyel lehetett barátkozni. A többi jó szellemiségű vén, magányába száműzötten figyelt kifelé a fejéből.

A te esetedben próbálják negatív példaként beállítani a tevékenységedet. De a tiltott gyümölcs mindig édesebb. Az, hogy ilyen jelentőség teljesen foglalkoznak veled, azt jelzi, hogy nagy a baj.
Csel 5:38
"Mostanra nézve is mondom néktek, álljatok el ez emberektől, és hagyjatok békét nékik: mert ha emberektől van e tanács, vagy e dolog, semmivé lesz."
Elkerülhetetlen ez a beteljesedés.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.01.16. 09:26:43

@Egonymus: A statisztikából az derül ki, hogy napról napra többen jönnek fel, és sokkal többet olvasnak a blogon. Általában egy olvasó 2-3 posztot olvas el. Ez az elmúlt napban felment 4,5-re, ami azt jelenti, hogy mivel csak hétnapos átlagot néz a számláló, akkor ez a három nap felemelte az átlagot. Azaz egy olvasó kábé 6 posztot olvas el. Több időt tölt itt, több oldalt olvas el. Ráadásul, ahogy nézem, ugyanaz a személy többször is feljön naponta

ambrosios 2014.01.16. 14:22:46

Sajnos a társulat alaptanításaiba beépítette a hitehagyott=hazudik tanítást. Ettől kezdve sokaknál az az akadály, hogy nem is hajlandóak megvizsgálni valamit, ami ilyen forrásból származik, pedig lehet, hogy néhány mondat után tisztább lenne a kép. Eszükbe sem jutnak a bereai keresztények, akik naponta kutatták az írásokat, hogy megbizonyosodjanak a tanítások íráson alapuló voltáról.
Érdekes az előző postban felvetett arányszámod, miszerint hány százalék hitehagyott van a gyülekezetekben. Az benne az érdekes, hogy nem tartom irreálisnak a magas számot. Én magam még koordinátort is ismerek olyat, akiről meg vagyok győződve, hogy tisztában van mindennel, de kényelmesen be van így rendezkedve és kész. Ettől kezdve egy mezei hírnöktől hogyan is várhatnánk el, hogy őszintén beszéljen a kétségeiről, főleg a lehetséges következmények számbavételével.
Ezért is van, hogy először a családban bukik ki a dolog. Mert egyszer csak elszakad az embernél a cérna, amikor valami számára is meredek dolgot hall a gyülekezetben sokadjára, és megpróbálja a családtagokból kihúzni, hogy ugyan mit gondolnak. De ez természetes folyamat, nem tudom, hogy legalább a családtagok miért nem az érvelés útjára lépnek ilyenkor.

Ami külön tetszik a hozzáállásodban, hogy nem az azonnali elkülönülést látod egyedüli megoldásnak. A legtöbb személy esetében ez nem is lenne jó, hiszen mély lelki megterhelést jelent és talán az Istennel történő teljes szakítást, ahogy sok rossz példában lehet látni. Annál meg talán az is jobb, ha kétségek között maradva, de közelebb próbál maradni Istenhez.
Kíváncsi vagyok a véleményedre: ez a bizonyos mondjuk 30% elég-e ahhoz, hogy valami nagyot robbanjon vagy marad minden az eddigi menetben, mert ennek a csoportnak a 99%-a valamiért marad ebben az állapotban?

ambrosios 2014.01.16. 14:30:21

Szolgálati közleményként meg a kutakodóknak üzenem, hogy az internet szolgáltatók nem mindig tartják naprakészen azt az adatbázist, amiből lehet tudni, hogy ki melyik városból netezik, így ebből nem érdemes messzemenő következtetést levonni.
Lehet, hogy kidob a rendszer egy falut, ahol egy tanú házaspár lakik, és már menne is a lefejező osztag, miközben a szolgáltató az ott használt címeket már rég az ország másik felében használja.
Azaz a Mór lehet, hogy a legtöbb esetben Mór, de az is lehet, hogy Mátészalka. Nagy statisztikai átlagnak kiváló, nyomozáshoz annál kevésbé.
A proxyzásról meg az erre épülő programokról ne is beszéljünk.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.01.16. 14:50:50

@ambrosios: :) üdv! Rég láttalak. Nem hiszem, hogy a bent lévő hitehagyottak valaha is robbanásszerűen ki fognak lépni. a szervezetet elhagyók száma biztos, hogy nőni fog, de nem robbanásszerűen. Pedig egy ilyen lépés nagyot szólna. Számomra is megdöbbentő az, hogy sokan miután felismerik azu igazságot az igazságról, nem tesznek semmit. Egyszer erről ítt írtam:

sefatias.blog.hu/2013/09/30/elso_helyre_teszed_az_igazsagot_mate_6

Rengetegen vannak, akik itt olvasgatnak, aztán meg viszik a mikrofont , olvasnak őrtornyon, vagy épp előadást tartanak a kongresszuson. Magam is beszéltem korábbi barátaimmal, véntársaimmal, akik elvannak bent. Tudják, hogy sántít az egész, olvassák a blogokat, de már belefásultak

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2014.01.16. 17:38:02

Írhatnál egyszer a JT pozitívumairól. De komolyan, nem hülyeségből kérem. Még sose olvastam ilyet.
De pl nem olyanra gondolok, hogy "buzgók" mert ez nem pozitívum úgy önmagában.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2014.01.16. 20:58:00

@sefatias: "Kérdezzetek bármiről és szívesen válaszolok."

Kezdem érteni a tevékenységed lényegét, de a mai hited lényegét még nem látom. Oké, hogy már nem a JT, de akkor konkrétan mi? Belinkelhetnéd az erről szóló posztjaidat. Köszi

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.01.16. 21:00:45

@Vértes László: :) örülök, hogy kezded érteni. A hitem lényege nem túl bonyolult. Hiszek Istenben, és hiszek a megváltásban. Aztán kábé ennyi. Itt van róla a posztom:
sefatias.blog.hu/2013/01/12/hitvallasom_911

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2014.01.16. 21:43:53

@sefatias: "Jézus Krisztus két dologra
hívta fel a figyelmet. Az egyik, hogy szeressük egymást, a másik meg hogy ne ítéljük meg egymást."

Ez egy meglehetősen egyéni összegzés, hiszen a két főparancs nem így szól.

Ezzel együtt, kezdem látni, hogy a szűk háttérben magabiztos hozzáállás felől természetes út vezet a szélesebb hátterű bizonytalanságba. Bízom benne, hogy még tovább is vezet ez az út, a széles hátterű magabiztos hozzáállás felé.

Jézus egyrészt boldog egyéni követőket akart, másrészt boldog keresztény közösségeket is. Jelenleg az utóbbiakat nem nagyon látni, mivel egyénként hamar levadásszák a keresztényeket, társadalmilag mintha lehúzták volna magukat a retyón.

Trendi dolog egyéni báránnyá válni, és nagyon praktikus is... a farkasoknak. Így kevés farkas folyamatosan hozzájut a kósza bárányokhoz, és uralhatja a széthúzó nyájat. Az egységben erő rejlik, nem kellene róla lemondani - természetesen ez az én egyéni nézetem.

ORION 2014.01.17. 08:53:40

@Vértes László: Az olyan farkasok mint te FALKÁBAN élnek!!!Több millión vannak és a SZÉLES úton járnak!!!

ORION 2014.01.17. 08:58:00

@Vértes László: természetesen ez az én egyéni nézetem. !!!

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2014.01.17. 09:20:55

@ORION: "Az olyan farkasok mint te FALKÁBAN élnek!!!Több millión vannak és a SZÉLES úton járnak!!!"

Akkor mitől farkasok? Bárányokra vadásznak?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.01.17. 09:56:52

@ORION: >> természetesen ez az én egyéni nézetem<<

Még jó :) Nem ám te is azt hiszed, hogy isteni éleslátással rendelkezel! :P

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.01.17. 10:00:03

@Vértes László: Mesélnél nekünk az országban átlagosnak tekinthető katolikus közösségek boldog összetartásáról? Mondjuk épp a tiedről. Kiváncsi vagyok, hogy miként élitek meg a szeretetközösséget, hogyan vesztek részt közös programokon, a gyülekezeted tagjai miként segítik egymást stb.

ORION 2014.01.17. 10:02:13

@Vértes László: Igy van!!!Bóditják a népet mindenfélével hogy a saját véleményüket rájuk erőltessék és saját tanitásaikhoz csalogassák őket!!!

ORION 2014.01.17. 10:23:22

@sefatias: Nem rendelkezem isteni látással de van véleményem a dolgokról.Az is lehet helyes vagy helytelen változhat is igy vagy ugy.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2014.01.17. 15:13:56

@sefatias: "átlagosnak tekinthető katolikus közösségek boldog összetartásáról? Mondjuk épp a tiedről"

Az enyém pont elég jó, kéthetente találkozunk a Regnum Marianum mozgalom keretében egy estére, nyaranta egy hetet töltünk együtt.

Félreértenél, ha azt gondolnád, hogy én a katolikusok összetartását példaként emelem a többi közösség elé. Én a keresztények összetartását szorgalmazom általános értelemben.

@ORION: Fontold meg a bárány-farkas értelmezésedet, például az abortusz esete kapcsán. Felteszem, te nem támogatod az abortuszt, én határozottan ellenzem. Elvben egyet is érthetnénk mint bárányok. Ám ha számodra farkas vagyok, akkor akaratlanul is a valódi farkasokat támogatod, akik az abortuszt szorgalmazzák és végzik. Szerintem a tisztességes szándékú keresztények mind bárányok, a tisztességes szándékú világiak szintén, ám e hatalmas tömeg felett mégis könnyedén uralkodik néhány farkas, csak azért, mert a bárányok nem ismerik fel az összetartás szükségességét. A kereszténységen belüli apróságokon élethosszig vitatkozhatunk, de ez nem mehet az alapvető keresztény értékek társadalmi képviseletének a rovására.

ORION 2014.01.17. 19:19:51

@Vértes László: """Szerintem a tisztességes szándékú keresztények mind bárányok, a tisztességes szándékú világiak szintén, """A világiak nem bárányok addig amíg világiak, az én véleményem szerint.Az abortusszal nem foglalkoztam sosem .Én nem ítélem el azt sem aki megteszi .Az ítélet nem az én feladatom HÁLA ISTENNEK!!!Az én dolgom szeretni a felebarátomat sőt még az ellenségemet is és amennyire tőlem telik igyekszem ehez tartani magamat.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2014.01.17. 21:11:38

@ORION: "Én nem ítélem el azt sem aki megteszi .Az ítélet nem az én feladatom HÁLA ISTENNEK!!!"

Ha emlékszel, Jézus sosem a bűnöst ítélte el, hanem a cselekedetet. Nem az abortuszba különböző okokból belefutót ítélem el, hanem magát a gyilkosságot. Jézus nem ítéli el a házasságtörő asszonyt, de megparancsolja neki, hogy többé ne vétkezzen, azaz a cselekedetet határozottan elítéli. Mi a véleményed erről a különbségtételről?

ORION 2014.01.18. 07:36:20

@Vértes László: Egyetértünk!!! Jézus a bünös cselekedetet ítéli el és nem az embert.Nézd csak mit mond Heródesről .Lk 13,32
Erre ő ezt mondta nekik: "Menjetek, mondjátok meg annak a RÓKÁNAK: Íme, ma és holnap ördögöket űzök ki, és gyógyítok, de harmadnap bevégzem küldetésemet. Szerintem itt nem elítéli hanem megítéli hogy ez egy ravasz fickó.Ez a véleménye Jézusnak Heródesről.Neked is van véleményed rólam vagy a barátaidról , ellenségeidről. Kiről ilyen és kiről olyan.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2014.01.18. 07:40:58

@ORION: Hogyan alkalmaznád ezt a különbségtételt az abortuszra?

Nem ítéled el az elkövetőt, én sem.

Mi a helyzet az abortusszal, mint tettel? Azt sem ítéled el? Szerinted mi Jézus álláspontja?

ORION 2014.01.18. 07:45:59

Mt 7,15
"Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok.
ApCsel 20,29
Tudom, hogy távozásom után dühös farkasok jönnek közétek, akik nem kímélik a nyájat,

ORION 2014.01.18. 07:48:19

@Vértes László: Nem tudom !!!Ezen én még nem gondolkodtam el .

ORION 2014.01.18. 07:56:19

@Vértes László: """Fontold meg a bárány-farkas értelmezésedet,"""Erre válasz a két vers csak fére sikerült egy kicsit.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2014.01.18. 08:06:24

@ORION: "Erre válasz a két vers csak fére sikerült egy kicsit."

Semmi gond, a vers kiváló, de ne hívjuk farkasnak azt, akivel kisebb mértékben nem értünk egyet. Én pl. nem tartalak téged farkasnak.

Célszerűbbnek tűnik az az értelmezés, hogy aki Jézus ügyét úgy képviseli, hogy használ is neki, az bárány. Aki Jézus ügye ellen dolgozik, az a farkas.

Van olyan kombináció is, hogy Jézusra hivatkozva árt, az a báránybőrbe bújt farkas. Olyan is van, hogy őszintén használni vél Jézusnak, de a gyakorlatban nem használ, az a kerge birka, a farkas balekja.

Magamat Jézus ügyéért dolgozónak tartom, de érzékeny vagyok arra is, hogy vajon nem ártok-e neki. Úgy gondolom, hogy pl. az abortuszok számának békés csökkentésével valószínűleg nem ártok Jézus ügyének.

ORION 2014.01.18. 08:45:16

@Vértes László: Azzal hogy farkasnak neveztelek átestem a ló tulsó oldalára .Arra számitottam hogy nekem ugrassz , de te nem tetted.Ugy gondolom hogy egy farkas nekem ugrott volna.Bocsánatot kérek tőled elhamarkodtam ezt a dolgot.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2014.01.18. 16:10:15

@ORION: "elhamarkodtam ezt a dolgot"

Nem vettem rossz néven, szimpi, hogy átgondoltad. Köszi

viccS 2014.01.28. 19:42:33

Gyülekezet, melyben 8-10 vén van rakáson, a vének egymás lakásában sem voltak, esetleg hivatalos ügyben az előtérben.
Vének, akik hosszú évek óta vannak egy csónakban, nem is mentek egymással prédikálni, nem is rendeztek maszek haveri találkákat, csak a fronton találkoztak a teremben.
Körzetszolga szinte parancsba adta az egymáshoz való közeledést a testületben, mert az egyenesen nulla volt.
A vénekhez senki sem ment és ma sem megy, hogy a problémát megosszák velük és segítséget kérjenek tőlük. Ezért egyre több a titkolt bűnök hordozása.
Maguk a vének is sárosak minden dologban, ezért nem is adhatnak segítséget abban, amiben maguk is betegek!
A juhok már rég nem mernek a pásztorokhoz közeledni, mert azok csak flegmán, megvetően kezelik a betegségeiket, melyekben maguk is érintettek! Ehhez még párosul a vének pletykás, tőlem tudod meg az új híreket léte és a beteg betegsége már mindenki előtt beszéd téma!
Vajon csoda, hogy a bizalmas dolgokról nem bééégetnek a juhok a saját pásztoraiknak?
Az Istennek semmi köze sincs a jehovista vének titulusához, de az egész szervezetükhöz sem!
Sajnos, ez nem vicces, de mégis az, ha nagyító alatt vizsgálja valaki a szentségüket!
Magam is tudom, mert megbeszéltem vénekkel, hogy látják a boxot, de maradnak, mert maradni jóóó!
Sefatias kolléga! Az utóbbi idők legjobb és őszintébb cikkét olvastam itt!
Te voltál (őszinte) és most is vagy (őszinte)! Folytatását várom! Én reklámozom a blogod Dunán innen, Niagarán túl!
süti beállítások módosítása