"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

2018/05/11. - írta: sefatias

"Élő rendőrkordon vette körbe Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát, hogy ép bőrrel hagyhassák el az Országház épületét." Gér András így számol be erről: „A tüntetők tovább pocskondiáztak, lökdösődtek és gúnyos megjegyzéseket tettek ránk. Szenn Péter püspök úr bocskait viselt, ez különösen irritált néhány tüntetőt, akik többször is megköpdöstek minket." (eredeti cikk itt)

lama.jpg

Nem szeretném védelmembe venni, azokat, akik pocskondiázásban, és mások leköpésében látják a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségeit. Én magam sem érzem, hogy ez jó megoldás lenne.

De...

Azért foglaljuk össze mi is történt. Az éppen megalakuló országgyűlés meghívta az alakuló ülésére ezt a három egyházi vezetőt. A "vendéglátók" célja egyértelműen az volt ezzel, hogy az erre kapható emberekben fenntartsa azt a látszatot, hogy Orbán Viktor ismét Isten kegyelméből lett Magyarország miniszterelnöke. Az egyházi vezetők pedig valamilyen okból úgy gondolták, hogy asszisztálnak ehhez a képhez, és megjelenésükkel hivatalosan is támogatták ezt az elképzelést. Annak a kormánynak a megalakulásához mutattak jó arcot, amely az elmúlt 30 év magyarországi politikájában a legpofátlanabbul vállalja fel a szimoniát, a nepotizmust, a korrupciót és az elitizmust. 

Ez négy olyan kifejezés, amely évszázadokon keresztül mérgezte a kereszténységet, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a kereszténységnek és a történelmének szörnyű folt lett a hírnevén. Ez a három egyházi férfi felvállalta, hogy megjelenésével áldását adja arra a kormányra, amely az elmúlt években egyre több magyar állampolgárt tekint ellenségnek, dehumanizálva őket, és ösztönöz százezreket az országból való elmenekülésre. Úgy gondolták, hogy az a közbeszéd, ami az elmúlt években a kormány képviselőinek, hangadóinak köszönhetően jellemzi országunkat megfelelő annak az Istennek, akit elképzelésük szerint ők képviselnek. 

Aztán az a kormány, amely nem mert megjelenni a nyilvánosság előtt, kiküldte az emberek közé ezeket az egyházi vezetőket, akik szembetalálkoztak azzal a néppel, amely évek óta szenvedő alanya annak a közbeszédnek, amelyben pocskondiázzák, leköpdösik, és más módokon alázzák őket (Lásd Bayer Zsolt és Németh Szilárd beszédeit)

A kérdésem a következő Szenn Péterhez, Huszár Pálhoz, és Gér Andráshoz: Mi keresnivalójuk volt az egyik legnegatívabb megítélésű kormány megalakuló ülésén?

Vajon nem jutott eszükbe Keresztelő János példája, aki nem volt hajlandó szóba állni az akkori uralkodóval, annak Isten törvényeit megtaposó életmódja miatt? Nem rémlett fel nekik Jézus, akit a halála előtti napon egyik politikai vezetőtől, a másikig hurcoltak, de ő  nem volt hajlandó szóba állni velük, még a saját védelme érdekében sem?

Nem gondoltak arra, hogy ha ott megjelennek, és azonosulnak azzal a bűnnel, ami a kormány körbe lengi, akkor azzal magukra vonják azok haragját, akik azokat a bűnöket elítélik?

"Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik, a balgák továbbmennek, aztán kárát vallják. " mondja a Példabeszédek 27:12. Egy okos ember előre látta volna, hogy a korrupt politikai rendszerhez történő odadörgölőzés nem hozhat jót. Egy balga ember viszont ezzel nem számol és tovább megy, és csodálkozik, hogy kárát vallja a balgaságának.

Ezt tudom mondani erről az esetről.

479 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr2313907114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:20:43

@felső határ nincs: Megmondanád, kicsihuszár, hogy miért pucsít Orbán a nyugati multiknak?! Ez már a helyretevés része, te húgyagyú?!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megduplazta_a_multiknak_adott_tamogatast_az_orban-kormany.656027.html

felső határ nincs 2018.05.13. 13:22:10

@math0: Orbán tudja, hogy kell a multikkal bánni.

S azt is hogyan a lipsikkel, migrikkel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:39:23

@felső határ nincs: "Orbán tudja, hogy kell a multikkal bánni."

mármint, hogy szidja, és leszopja őket. magyarul, Orbán egy hazudós kurva.

btw. nehogy azt hidd, hogy a multik, vagy az EU politikusai ne tudnák, hogy kell egy egy olyan repedtsarkú kurvával bánni, mint Orbán!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:41:07

@felső határ nincs: Én úgy emlékszem, hogy Németországban 13%-ot "taroltatok". Az meg ugye az EU GDP 25%-a, ahol nem taroltok, kicsit sem. Valójában ti csak az EU 1% körül taroltok, de az legfeljebb arra elég, hogy ha sokat ugráltok, akkor vissza lesztek bombázva az őskorba.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 13:42:16

@zokogjatok: én azért nem tenném oda a kisujjam, hogy a liberalizmus és a melegfelvonulás egy és ugyanaz

csobi2011 2018.05.13. 13:42:40

@math0: csak azért irogatok ide hogy minél többször ide irogasd a faszságaid. A magad fajta idióta barmok hozzák a legtöbb szavazatot a fidesznek. Ha valaki visszaolvas csak tíz hozzászólast tudja hogy helyesen döntött amikor a fideszre szavazott. További kitartó munkát kívánok, fontos az óriási fideszes tábor egyben tartása. Ennél már csak az hatásosabb amikor az eu libsi vezetői támadják Viktort. Remélem ők is olyan kitartóak lesznek mint te és akkor még jó sokáig marad a kétharmad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:43:27

@csobi2011: ha valaki visszaolvassa a vitánkat, és kicsit is értelmes, akkor látja, hogy egy ostoba, tanulatlan, faszfej Fideszes milyen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:46:05

@felső határ nincs:

Weber itt helyreteszi Orbánt

hvg.hu/itthon/20180512_Orban_Viktor_Brusszel_Europa

nem látom, hogy Orbán hol teszi helyre Webert. legfeljebb magyarázkodást látok a lakájmédiától, és Orbanisztántól, de nem kemény helyretevést.

Orbán behúzta a farkát. ja, olyan nincs neki, mert csak egy ostoba bárcás kurva.

na mindegy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:47:32

@felső határ nincs: Orbanisztán az 1%-nyi sincs GDP-jével és az elfogyó népességével semmit nem tesz helyre, hanem legfeljebb kihal.

Scott Tenorman Must Die 2018.05.13. 13:49:36

gendermatyi kappanhangjától ma is megijedtek a migránsok, ahelyett, h megdugták volna mikor odapucsított nekik a téren inkább elmenekültek. ezért beszéljen vele mindenki toleránsan

Scott Tenorman Must Die 2018.05.13. 13:55:03

@Scott Tenorman Must Die: bár lehet, h nem ijedtek meg, csak röhögve szánakoztak rajta

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 13:55:20

@math0: @csobi2011: Ha valaki visszaolvassa a vitátokat, akkor látni fogja, hogy mindkét táborban vannak olyanok, aki tesznek a másik méltóságára

Attilajukkaja 2018.05.13. 14:22:13

@zokogjatok:
" a régi liberalizmus azért mégsem egészen olyan volt, mint a mai lipsizmus"
Te is jól tudod, hogy az idők változnak. Lipsizmus pedig nem létezik, csak egy fideszes szitokszó. Liberalizmus nélkül nem lenne haladás, előremenetel, újítások, szabadság. És felesleges azzal próbálkozni, hogy visszaforgassátok az idő kerekét. Egy darabig persze úgy néz ki, hogy ez lehetséges, de valójában kontraproduktív.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 15:24:08

@Ménár Atya:

"Na butuskám, most egy kicsit magadra hagylak hőbörögni, elmegyek kirándulni a gyerekeimmel, gondolom te maradsz egész nap hőbörögni."

Nézd, nem szép dolog, hogy beszöktél a táborba leszopni egy cserkészfiút, de legalább ne dicsekedj vele!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 15:25:25

@sefatias: ha valakinek nincs méltósága, akkor nem várhatod el tőlem, hogy ne tegyek rá!

bkkzol 2018.05.13. 15:27:27

Nem láttam a "liberális médiában" azt a nagy rekámozást amivel az egyházfiakat várták a parlamentnél. Szerintük emberi viselkedés volt???
Pár szét b...szott fejű siheder hőbörög, a konc mellől kiesettek meg adják hozzá az "alapzajt".

sóhegy049 2018.05.13. 16:37:55

@bkkzol:
Talán, mert semmi keresnivalója a Parlamentben az egyháznak, ugyanúgy, mint a templomokban sem lenne helye a politikának.
Tehát én sem vagyok rájuk kíváncsi.
Gondolom, hogy adta az összes közszolgálati és a közszolgálati tv2 is?! :-P

felső határ nincs 2018.05.13. 16:43:38

@sóhegy049: De mivel ez egy régi vágású kereszténydemokrácia, mégis lesz politika a templomokban, s ima a Parlamentben.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.13. 16:59:56

Jó a háttérkép.

A szöveg viszont ocsmány.

bkkzol 2018.05.13. 17:17:58

@sóhegy049: Igen, valóban semmi keresnivalója az egyházaknak a paramentben. Az állami támogatásukat se pártolom, de azért a lincshangulattal kissé túl reagálták a nemtetszésüket a "világbéke élharcosai".
A templomokban mindig lesz nyiltan vagy burkoltan politizálás. Évszázadok óta így van. A Vatikán és dolgozói is folyamatosan politizálnak az érdeküknek megfeleően.

Andy73 2018.05.13. 17:37:23

"A kérdésem a következő Szenn Péterhez, Huszár Pálhoz, és Gér Andráshoz: Mi keresnivalójuk volt az egyik legnegatívabb megítélésű kormány megalakuló ülésén?"

Persze, mert ha netán a böszme alakíthatott volna ismét kormányt, akkor a blogger szerint nyilván nagyon helyesen tették volna az egyházi vezetők is, ha elmennek a parlament alakuló ülésére. Mert a blogger szerint a böszme kormánya nyilván sokkal pozitívabb megitélésű volt.
Hála Istennek, a választók nem így gondolják, ők zsinórban harmadszorra választották meg kétharmaddal Orbánt.
A blogger meg védi a köpködő kisebbséget, és a leköpködötteket hibáztatja.

Cycmen 2018.05.13. 17:55:33

A parlamentnél a hőbörgők rendeztek egy "papok és ( kurvák ) prolik" bulit.

TSandor Toth 2018.05.13. 19:07:41

Kedves sefatias: te egy nagy darab gőzölgő szar vagy.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 19:38:51

@Andy73: ezt miből gondolod? Kiolvastad a csillagokból?

Mikrobi 2018.05.13. 19:50:58

@math0: A stílusod (nemcsak, hogy engem húgyagyúnak nevezel, hanem a többiekkel megengedett még durvább stílus) jól bemutat téged. Frusztrált, vesztes, reménytelen gyűlölettől fröcsögő, szánalmas ateista. Sok időd van itt kommentelgetni. Pár évet élsz ezen a földön, aztán jön a nagy szembe nézés. Ki kell használni ezt a kevés időt:-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 20:21:02

@Mikrobi: Az a nagy szembenézés mindenkinek jön

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 20:23:55

@Andy73: A leköpködötteket azért hibáztatom, mert egy egyház képviseletében nem szerencsés részt venni politikai rendezvényeken. Mint említettem, ők csak biodiszletnek kellettek oda, hogy úgy nézzen ki mintha Jézus is tapsol a kormánynak. Hát Jézus nem biztos, hogy tapsol

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:06:16

@bkkzol: ahhoz képest, hogy papok miséztek a parlamentben, azaz kikiáltották az egyházállamot (ami alkotmányellenes), a köpdösés igen kicsi bűntett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:07:26

@Andy73: A demokratikus ellenzék egyetlen pártja se hívta volna a papokat a parlamentbe, te húgyagyú böszme, fogd már fel!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:08:00

@Cycmen: a kurva apos bulit Orbán rendezte. a fő strici.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:08:06

@Cycmen: a kurva apos bulit Orbán rendezte. a fő strici.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:08:57

@Mikrobi: blablabla, meséket én is tudok mondani: jönni fog a vasorrú bába, és felnyomja a seggedbe az orrát.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:09:45

@sefatias: mi az, hogy "nem szerencsés"? alkotmányellenes bűntett. a demokratikus rend megdöntése.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 21:15:21

@math0: Azért alkotmány ellenesnek nem nevezném. Ráadásul én a kereszténység szemszögéből nézem ezt az ügyet. Lévén ez egy keresztény blog. Legalább is szerintem. :) Sok keresztény szerint nem az

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:21:39

@sefatias: "Azért alkotmány ellenesnek nem nevezném."

de az.

"Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. "

Ha papok miséznek a parlamentben akkor a leghülyébb debil is felfogja, hogy együttműködnek, és nem külön.

" Ráadásul én a kereszténység szemszögéből nézem ezt az ügyet. Lévén ez egy keresztény blog. Legalább is szerintem. :) Sok keresztény szerint nem az"

Faszomat sem érdekli, Magyarország nem keresztény ország. Én se azzal jöttem, hogy a büdös papok takarodjanak a parlamentből, mert ateista szemmel nézem, hanem arra a kibaszott alaptörvényre hivatkoztam, te szerencsétlen!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 21:29:01

@math0: Én sem ezzel jöttem, csupán arra akartam utalni, hogy a református egyház lépése keresztény szemszögből sem szerencsés. Te szerencsés!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:35:24

@sefatias: nem az bizony, mert ha a keresztények újrakezdik az egyházállamot, akkor bukni fog. ha pedig bukni fog, akkor nagyon fogtok sírni. a"nem szerencsés" igen enyhe kifejezés, itt nem arról van szó, hogy véletlenül a női vécébe nyitottak be!

Mikrobi 2018.05.13. 21:41:08

@math0: nem misézett egy pap sem a parlamentben, te nagyon hülye:-)

Mikrobi 2018.05.13. 21:41:42

@math0: megy a kétségbeesett acsarkodás, mert látod, hogy nincs menekvés:-)

Scott Tenorman Must Die 2018.05.13. 21:43:02

@math0: matyi, látom frusztrált vagy, talán most egy picit a megszokottnál jobban. tagát befizettem a b1-es poszt után athénba, h sexelhessen gumi nélkül migránsokkal. én fizettem neki a repjegyet és a gumi nélküli felárat. jó leszek hozzád, befizetlek téged is. taga is megnyugodott pár napig, neked is jót fog tenni.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.13. 21:43:52

@math0: Az hogy mi alkotmányellenes, azt mi mondjuk meg.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.14. 06:48:04

@math0: Miért kellene a keresztényeknek sírni? Mit ártott neked a pusztavámi Mari néni azzal, hogy keresztény, és misére jár?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 07:14:25

@sefatias:

1) Mari néni nem ártott senkinek.
2) Szerintem nem kellene neki sírni.
3) nem is miattam fog sírni.

4) De nézd meg a történelmet, mi történt olyankor, amikor egy egyházállami diktatúra elnyomta az embereket, aztán forradalommal bukott!

Amiről ez a post szól, az állítólag megtörtént, és bár nem helyes, de tényleg reális, hogy megtörténik. Az elnyomott, dühös emberek bosszút fognak állni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 07:15:59

@sefatias: Korrigálok: Mari néni is ártott azért azzal, hogy egy ostoba picsa, aki a Fideszre szavazott. De nem miattam fog sírni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.14. 07:26:40

@math0: biztos vagy abban, hogy minden keresztény a fideszre szavazott? Nem lehet, hogy egészségtelenűl általánosítasz?
A többivel egyetértek. Erről már írtam is sokat

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 08:13:17

@sefatias: Nem tudom, mit nem fogtál fel abból, hogy nem én általánosítok, hanem a feldühödött nép fog általánosítani. Teneked miért kell ezt kétszer elmagyarázni?! Te miért vagy ilyen hülye?!

Nem én fogom beverni a pofádat, mert én konkrétan megnézlek, és látom, hogy csak félig vagy hülye. Meg én nem verem be senki pofáját, legfeljebb, ha az életemet kell védeni. De lesznek, akik nem nézik meg, és beverik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 08:16:51

@sefatias: A szekularizáció témában egyetértünk. Nem vitázom veled, hanem azt mondom neked, hogy miért fontos pont nektek az, hogy megakadályozzátok az egyházállamot. Biztatlak, nem vitázok veled ebben a kérdésben.

Cycmen 2018.05.14. 10:58:24

@math0: Keress fel egy pszichiátert, az belövi a gyógyszeradagodat!
Ezt most nem sértésnek szántam, javaslat volt! Komolyan!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 11:10:31

@Cycmen: Keress fel egy pszichiátert, az belövi a gyógyszeradagodat!
Ezt most nem sértésnek szántam, javaslat volt! Komolyan!

Andy73 2018.05.14. 15:08:55

"Azért foglaljuk össze mi is történt. Az éppen megalakuló kormány meghívta az alakuló ülésére ezt a három egyházi vezetőt."

Nem, nem ez történt. A parlament alakuló ülésére mentek, nem kormányülésre. A kettő teljesen más. Az új kormány még meg sem alakult, most hallgatják meg a miniszterjelölteket a bizottságok. Erről egyébként az index is tudósít. A parlament alakuló ülésén pedig ott volt az összes bejutott képviselő, nem csak a kormánypártiak, hanem az ellenzékiek is, akik szintén hívhattak vendégeket.

Tehát már a blogger kiindulási pontja is alapvetően téves.
Közben megnéztem néhány korábbi kommentet is, hátha valaki felhívta erre a blogger figyelmét. Nos, már az első hosszabb kommentben elmagyarázták neki, de a jelek szerint még mindig nem értette meg.

"ekrü 2018.05.12. 13:07:30
Remek példája ez az írás az áldozathibáztatásnak.Hát először is ,a három egyházi (református) vezetőt NEM azért támadták meg mert egyházi vezetők.Hanem azért mert a csőcselék vért akart látni és mindegy kiét.Ha történetesen jobbikos,MSZP stb.képviselő ment volna ki az ajtón ,bizony azokat is megtámadták volna.Nem véletlen,hogy ellenzéki párt vezetője sem ment ki a saját tüntetőiket üdvözölni.Továbbá azért sem hibáztatható senki,hogy ma Magyarországon úgy gondolta bárki is,hogy a demokráciába és a toleranciába bizony beletartozik az ,hogy ha valakit meghívnak a Parlament alakuló ülésére ,legyen az a kormány vagy az ellenzék vendége és teljesen mindegy,hogy milyen okból,annak bizony joga van ott részt venni és utána méltósággal távozni ,anélkül ,hogy őt bármilyen atrocitás érné.Szégyen ,hogy a cikk írója ezt a fajta viselkedést még mentegeti,és bizony szégyen,hogy az ellenzéki politikusok között egy se akadt aki elhatárolódott volna az esettől."

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.14. 18:49:58

@Andy73: A kiindulópontom nem téves. Az egyháznak a parlamentben semmi keresnivalója, tökmindegy, hogy mi a parlamenti összejövetel célja. Az egyház maradjon a kaptafájánál.

Andy73 2018.05.15. 11:08:57

@sefatias: Szerinted nincs, mások szerinted meg nagyons is van. Az egyházi képviselők nem a döntéshozásban vesznek részt, nem a parlament tagjaiként voltak jelen, hanem meghívott vendégként, mint a közélet, a magyar társadalom fontos szereplői. Az egyházak fontos szerepet játszanak a magyar közéletben, társadalomban, még akkor is, ha ez egyeseknek, pl. az ateistáknak nem tetszik.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.15. 12:17:15

@Andy73: Én azért a helyedben utána olvasnék hogy az egyház és az állam kézfogója milyen következményekkel járt

Andy73 2018.05.15. 13:23:32

Te próbáld már megérteni végre, hogy szét vannak választva nálunk is. Nem a törvényhozás részeként voltak jelen, hanem vendégként. Lehet, hogy a kormánypártok vendégeként, de momentán Németországban is a CDU, vagyis kereszténydemokraták vannak hatalmon. Persze tudom, azt is, hogy a magadfajták imádják Merkelt, csak Semjént és Orbánt utálják, de ez a te bajod.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.15. 13:52:27

@Andy73: Ezt én értem. Tisztában vagyok vele, hogy (még) nem az esztergomi érsek a kancellária miniszter. De azért az előző kormányban ijesztő számban voltak jelen lelkészek, ha nem is lelkészi minőségben. És már ez oda vezetett, hogy az egyházi iskolák sokkal több támogatásban részesültek, mint az államiak, illetve az emberek türelmetlenebbek lettek a más vallású emberekkel. Arról nem is beszélve, hogy hány egyház veszítette el egyházi státuszát.

Te azt honnan tudod, hogy én imádom Merkelt?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.05.16. 08:40:51

Nagyon érdekes, amit írsz, több szempontból is, de én csak egyet emelek most ki:
"Nem gondoltak arra, hogy ha ott megjelennek, és azonosulnak azzal a bűnnel, ami a kormány körbe lengi, akkor azzal magukra vonják azok haragját, akik azokat a bűnöket elítélik?"
Nem, én nem hiszem, hogy bárki is, aki részt vesz egy ilyen eseményen így gondolkodna (mert ha így gondolkodnának, akkor eleve el sem mennének:), vagyis a kettő eleve kizárja egymást).
Ilyenkor inkább az szokott lenni, hogy a "sátáni hordák" támadják a(z) (igaz)"keresztényeket", amivel ezzel is bizonyítják, hogy a helyes úton járnak. A "köpködők", akik elvileg "elítélik a kormány bűneit" (de ők is csak a kormányét, a sajátjukat már nem annyira) pedig nem fogják ezt átlátni, hogy pont ők azok, akik fenntartják ezt az ostoba identitást/entitást (ami majd a fejükre pottyant...).

Egy_nick 2018.05.16. 13:55:19

@math0: Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra? Akkor a németek vagy a svédek mennyire hülyék, hogy nem kergetik el azokat a vezetőket, akik csomó ingyenélőt telepítenek az országukba? Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak? Hiszen az összes politikus lop, pontosabban: mindenki lop, aki csak teheti. Egyszerűen ilyen a demokratikus-liberális rendszer. Komolyan belegondolva, miért is ne lopnának? Hiszen nem arisztokraták, akiknek a születés jogán jár a pénz. Ha most nem lopja össze magát, akkor lehet, hogy 4 év múlva már nem lesz erre lehetősége, és akkor mit csináljon? Menjen munkanélkülinek? Amíg hatalmon van, addig kell megvesztegetni valakiket, ahol majd aztán (ha kiesik a hatalomból) meghúzhatja magát. Ha pedig mindenki lop, akkor ilyen esetbe az a helyes választás, aki olyan tolvajokat választunk, akik legalább nem akarják ide beengedni a világ nyomorultjait. Mert ezek a „nyomorultak” 800 eurós havidíjat fognak kapni a Magyar Államtól, úgyhogy ha nem a Fideszre szavazol, akkor még a tolvaj politikusokon kívül Afrika nyomorultjait is eltarthatod. Ez ilyen egyszerű. Jó megoldás nincs, csak kevésbé rossz. Szerintem azok a hülyék, akik ezt nem látják.

Cycmen 2018.05.16. 15:59:09

@sefatias: A kiindulópontom nem téves. Az egyháznak a parlamentben semmi keresnivalója,

Ezt nem te döntöd el. Bementek annak ellenére hogy neked, nektek ez nem tetszik úgyhogy levonhatod a következtetést hogy egy nagy nulla vagy. Annál is inkább mert mentegeted a köpködőket. Nem vagy jobb náluk, ergo egy nagy nulla vagy. Vetted?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.16. 18:23:23

@Egy_nick: "Szerintem azok a hülyék, akik ezt nem látják."

Mert, hogy te jól látod?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:40:08

@Egy_nick:

"Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra? "

igen

"Akkor a németek vagy a svédek mennyire hülyék, hogy nem kergetik el azokat a vezetőket, akik csomó ingyenélőt telepítenek az országukba?"

nem hülyék, te vagy a hülye.

" Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak?"

nagyságrendekkel kevesebbet. de te hülye vagy, hogy ezt felfog.

"olyan tolvajokat választunk, akik legalább nem akarják ide beengedni a világ nyomorultjait. Mert ezek a „nyomorultak” 800 eurós havidíjat fognak kapni a Magyar Államtól"

Ez nem igaz. És az sem, hogy Orbán ne engedne be bevándorlókat.

Te iszonyat hülye vagy, nagyjából minden hülyeséget beszopsz, és minden hazugságot elhiszel a Fidesztől.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:40:49

@Cycmen: a kurva tákolmányotokban ez van leírva, te faszfej, el van döntve!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:42:20

@Egy_nick: az, hogy Orbán többet lop, az a vállalkozókon végzett felmérés eredménye. tehát nem csak szerintem, hanem a vállalkozók szerint is Orbán többet lop.

tradingeconomics.com/hungary/corruption-index

Attilajukkaja 2018.05.17. 12:11:33

@sefatias:
Sokan szerettük a cikkedet és igazat adtunk neked. A többi néma csend ... :o)))

Attilajukkaja 2018.05.17. 12:23:14

@Egy_nick:
Szia Nick!
"Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra?"
Nyilván nem. Először persze én is azt hittem, de aztán beláttam, hogy csak a félrevezettettek szavaztak rá vidéken. Eltekintve attól a kisebbségtől, akiknek anyagi hasznuk származott mindebből.

"Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak?"
De igen! Persze nem legalizálták a lopásaikat, ahogyan Orbán tette. Ezt azért fontos különbségnek tartom. Szerintem nem tudtak annyit lopni.

"az összes politikus lop, pontosabban: mindenki lop, aki csak teheti."
Szerintem megragadtad a magyar lélek rejtelmeinek lényegét. Mivel nálunk a nagy többség szeret lopni, ezért logikus, hogy a legnagyobb tolvajt választja meg Vezírnek.

"Egyszerűen ilyen a demokratikus-liberális rendszer."
Ezt te sem gondolod komolyan. :o))))))
Mintha nem éppen a demokrácia tudná a legjobban megakadályozni az ilyesmit.
Korrupció persze mindenhol létezik, de a demokratikus államokra a legkevésbé jellemző.

Egy_nick 2018.05.20. 08:32:37

@Attilajukkaja: Ha parlamenti képviselő lennék, és valaki megkeresne, azt mondaná, hogy ezen és ezen a szigeten nyiss egy számlát, majd a Parlamentben erre és erre a törvényre nyomd meg az IGEN gombot, akkor a számládra 10 millió dollárt hozzáírunk. Én is belemennék. Hiszen mikor az életben kereshetnék annyi pénzt? Hiszen a gyerekeimet és az unokáimat is bebiztosíthatnám, elit iskolába küldhetném, stb. Úgyhogy MINDENKI korrupt, akinek van esze. Aki pedig látszólag nem korrupt, az azért nem korrupt, mivel kevés pénzzel kísértették meg. Lehet, hogy akadna pár ember, ahogy a Bibliában Jób, aki minden kísértésnek ellenállna, de statisztikailag az emberek 99 százaléka elfogadná a megvesztegetést, főleg akkor, ha teljesen rizikómentesnek tűnne. Úgyhogy helyesen abból indultam ki, hogy mindenki korrupt, tehát a Fidesz is meg Gyurcsányék is. Ilyen az emberi természet. Az viszont nem mindegy, hogy valaki be akarja-e engedni a migránsokat, vagy nem. Én annak – amikor 2015-ben Gyurcsány nagyon szónokolt a migránsok beengedése mellett, meg a humanizmus mellett – hogy a bejövő migránsoknak adjanak egy térképet, melyen pontosan fel volna tüntetve azon politikusok lakásainak és nyaralóinak a helye, akik „támogatták” a migránsokat. Erre a listára meg a nagyszájú keresztényeket is feltenném, hogy a migránsok menjenek hozzájuk. Persze ezek a politikusok csak pofáznak, ők személy szerint valami elit helyen laknak, aminek a közelébe sem szabad menni. Orbán azért nyert, mert eltalálta az emberek gondolkodásmódját. Igen, az emberek inkább lelőnék a migránsokat, minthogy azt tapasztalják, hogy még egy termálfürdőbe se mehetnek, mert muszlim asszonyok egész ruhába fogják magukat a vízben áztatni. Hiszen itt vannak a cigányok! Ki dicsérné meg a gyerekét, ha egy cigánnyal szűrné össze a levet? Pedig a cigányok, már a mi kultúránk részei. Aztán jöjjön ide valami muszlim? Orbán az egyedüli ember, aki erre rájött és van bátorsága arra, hogy felvegye a harcot Európa idióta (vagy még jobban lefizetett!!!) politikusaival. Ez nem jelenti, hogy Orbán nem lop, meg hogy Orbán valami szent. Ne is legyen szent, mert akkor nem ismerné, hogy az emberek a valóságban hogyan gondolkodnak.

Attilajukkaja 2018.05.21. 14:05:44

@Egy_nick:
"Én is belemennék. Hiszen mikor az életben kereshetnék annyi pénzt?"
Ez valóban óriási dilemma.
De ha parlamenti képviselő lennél, akkor nem éhbérért dolgoznál, ahogy a magyarok többsége teszi. Ha nem ezért fizetünk a képviselőinknek ekkora tiszteletdíjat havonta, plusz a kiegészítő járulékokat, akkor miért?

"MINDENKI korrupt, akinek van esze."
Valóban. én is az vagyok, amikor az ablakos egy fél óra munkáért 48 ezret kér, de számla nélkül 35-ből "megúszhatom". Egy bizonyos szintű korrupció beépült a hétköznapjainkba. Sajnos. De van az a szintű korrupció, ami még nálam is kiveri a biztosítékot. Gondolom, nem kell részleteznem, hogy mire gondolok.

"helyesen abból indultam ki, hogy mindenki korrupt, tehát a Fidesz is meg Gyurcsányék is. Ilyen az emberi természet."
Ha ilyennek nevelik. Manapság a tízparancsolatot dörgölik az ember orra alá, ráadásul olyanok, akik azt nyíltan megszegik nap mint nap. Még veled is elhitették, hogy a hazudozás és a lopás egy természetes emberi vonás.

"Az viszont nem mindegy, hogy valaki be akarja-e engedni a migránsokat, vagy nem."
Ez sajnos nem akarat kérdése. Lehet azzal manipulálni a buta embereket, hogy ide aztán nem engedünk be senkit, még a "gránit szilárdságú" Alaptörvénybe is be lehet venni, ... de a valóság persze teljesen más. Jól tudod, Orbán hány ezer idegent engedett be az elmúlt pár évben Magyarországra.

"Orbán azért nyert, mert eltalálta az emberek gondolkodásmódját. Igen, az emberek inkább lelőnék a migránsokat"
Az embereket Orbán jól megvezette. Ráadásul törvénytelen, manipulatív eszközökkel. Még Göbbels is megnyalta volna a szája szélét, ha ezt látta volna. Nem ismerek Orbánnál aljasabb politikust az elmúlt 35 évből!

"minthogy azt tapasztalják, hogy még egy termálfürdőbe se mehetnek, mert muszlim asszonyok egész ruhába fogják magukat a vízben áztatni. "
Kik is tapasztalják ezt nálunk? :o)))))
Talán a ránk maradt török fürdőkben láttál ilyet?
Amúgy meg mit nekünk szegénység, gyerekéhezés, korai halálozás, középkori oktatás, magas öngyilkossági ráta, ha egyszer az átlagembernek visítva kell kirohannia majd egy fürdőből azért, mert egy beöltözött nőt lát a vízben! Nem igaz? A magyar ember már csak ilyen gyáva nyúl! :o)))

"Ki dicsérné meg a gyerekét, ha egy cigánnyal szűrné össze a levet? Pedig a cigányok, már a mi kultúránk részei."
Nyilván nem az, hiszen te sem fogadtad el őket.

"Aztán jöjjön ide valami muszlim?"
Hosszú évek óta kb. 40 ezer muszlimmal élsz együtt Magyarországon. És most 1-2 ezertől kakiltál be ennyire büdösen?

"Orbán az egyedüli ember, aki erre rájött és van bátorsága arra, hogy felvegye a harcot"
Ő az egyetlen, aki rájátszott a butuska magyarok félelmeire. Rájátszott és aljas módon kihasználta azt, miközben idegenek ezreit engedte be az országba, persze fű alatt, illetve a saját zsebére.

"Európa idióta (vagy még jobban lefizetett!!!) politikusaival. "
Na persze. Mindenki idióta, csak Orbán az állólámpa, mi?

Egy_nick 2018.05.23. 07:29:32

Lehet. De azok, akiket beengedett, biztosan nem a legalja népség volt, hiszen le tudták őt fizetni, mert ingyen biztosan nem csinálta volna. Mert Szíriában is lehetnek értelmes, iskolázott emberek, akik itt valóban hasznosak lehetnének. Ilyenek jöhetnének. De a nagy többség, főleg az Afrikából jöttek, semmire sem jók és csak ugyanazt csinálnák, amit a cigányok: bűnöznének és gyártanák a gyerekeket. Itt nem is arról van szó, hogy senki se jöjjön. Arról van szó, hogy ne ömlesszenek ide egy ellenőrizetlen tömeget. Ha pl. Magyarország felállítana Afrikában egy állomást, és ott tesztelné az embereket, és akik megfelelnének, azok jöhetnének, akkor nem szólnák egy szót sem, mert tényleg demográfiailag rosszul állunk. De itt az EU elit célja nem a munkaerő, hanem a züllesztés, a lakóság lezüllesztése. Merkelné sem munkaerőt akar, hiszen miért Németország volt az utolsó EU állam, ahol a Kelet-európaiak szabadon vállalhattak munkát. A fiatalok már régen Angliában dolgoztak, és Németország foggal-körömmel védekezett a fejlett, iskolázott munkaerő ellen. Itt lóg ki a lóláb! A cél a fejlett kultúrák lezüllesztése. Svédországban az emberek már olyan magas színvonalon voltak, hogy ha egy pádon ottfelejtetted a táskádat, másnap pontosan ugyanott megtaláltad. 40 éve ez még valóság volt. De ha ilyen csürhe bejön, akkor az évszázadokon keresztül fokozatosan nemesedett társadalmak is lezüllenek. Ez azért van, mert igenis van különbség egyes emberi rasszok között. Hiszen ha nem lenne különbség, akkor a biológiát is kidobhatnánk, hiszen a kutyák fajtája is különbözik, a farkaskutya más „jellemű” mint a bernáthegyi, stb. Úgyhogy a láthatatlan elit célja a lezüllesztés, hogy nagy tömegek már nehogy intelligensek legyenek, mert akkor „hogyan fogjuk tudni őket a magunk javára kihasználni??”

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.23. 07:41:18

@Egy_nick: Ezekből, amit itt leírtál, mennyit tapasztaltál a saját bőrödön?

Egy_nick 2018.05.23. 07:46:19

@Attilajukkaja: A láthatatlan elit célja az emberiség lezüllesztése!! Ezt nem lehet elégszer leírni. Ebbe a törekvésbe nagyon is belepasszol az a afrikai Boko Haram ideológiája, amely az iskolát mint olyat is elítéli. Ez lenne Európában is!! Hiszen Svédországban megszüntették a házi feladatokat, mivel a migráns gyerekek tömegesen nem csinálták meg. Még a végén iskolák sem lesznek. De hát már Kelet-Szlovákiában sem működnek az iskolák!!! Hiszen ha egy jól nevelt szlovák gyerek bekerül egy osztályba, ahol a többség cigány, akkor nem a cigány fog őhozzá alkalmazkodni, hanem neki kell a cigányhoz!! Csak a verekedések, a csúnya beszéd, ez van az ilyen iskolákban, a tanítók meg nem kapnak senkitől sem segítséget. Nem lehet a gyereket megverni, mert akkor az igazgató fog fenyegetőzni és a cigány is beküldi a nagyobb testvérét. Úgyhogy ez a lezüllesztési folyamat világosan látható!! Az értelmes emberekre az elitnek addig volt szüksége, amíg a vallásos gondolkodásmódot kellett eliminálni. Viszont ha megszűnik a vallások befolyása, akkor már az iskolák is fölöslegesek lesznek, majd lesznek elit iskolák, és nem lesz általános tankötelezettség sem. Mindezt természetesen demokratikusan fogják elérni, mert az iskolákat is lezüllesztik, aztán pedig az emberek azt fogják mondani, hogy jobb nem járni iskolába, mint ilyen lezüllött iskolába járni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.23. 07:47:19

@Egy_nick: Nem olvasol te túl sok hülyeséget?

Egy_nick 2018.05.23. 07:50:26

@sefatias: Hogy mennyit tapasztaltam a bőrömön? Tanítottam olyan iskolában, ahol a gyerekek többsége cigány volt. Ez maga volt a horror. Főleg a gyenge tanítónők szenvedték meg, mert egy erősebb fizikumú férdi tanítónak a cigánygyerekek között is nagyobb a tekintélye, mert ők csak a fizikai erőt tisztelik.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.23. 07:51:44

@Egy_nick: És úgy gondolod, hogy az, hogy a cigányok verekednek, az a Merkel féléknek köszönhető?

Egy_nick 2018.05.23. 08:00:15

"És úgy gondolod, hogy az, hogy a cigányok verekednek, az a Merkel féléknek köszönhető?"

Ilyen hülyeséget nem gondolok. Miért akarsz a számba adni ilyen marhaságot? Így akarsz lejáratni? Hogy az iskolákban a cigány-gyerekek sokszor miért terrorizálják a jólnevelt gyerekeket, ezt nem tudom, és nem is akarom megfejteni. Ugyanúgy nem érdekel, hogy a tolvaj miért akar a kertemből lopni. Nem érdekel, nem is kell hogy érdekeljen, elég ha az ember sós puskával az ilyet seggbe lövi.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.23. 15:17:03

@Egy_nick: Összegezve ezt írtad:

"A láthatatlan elit célja az emberiség lezüllesztése!! ...

ha egy jól nevelt szlovák gyerek bekerül egy osztályba, ahol a többség cigány, akkor nem a cigány fog őhozzá alkalmazkodni, hanem neki kell a cigányhoz!! Csak a verekedések, a csúnya beszéd, ez van az ilyen iskolákban, a tanítók meg nem kapnak senkitől sem segítséget. Nem lehet a gyereket megverni, mert akkor az igazgató fog fenyegetőzni és a cigány is beküldi a nagyobb testvérét. Úgyhogy ez a lezüllesztési folyamat világosan látható!!

Mindezt természetesen demokratikusan fogják elérni...

De itt az EU elit célja nem a munkaerő, hanem a züllesztés, a lakóság lezüllesztése. Merkelné sem munkaerőt akar, hiszen miért Németország volt az utolsó EU állam, ahol a Kelet-európaiak szabadon vállalhattak munkát."

Egy_nick 2018.05.24. 08:28:53

@sefatias: Nem tudom, mi célja volt ennek az "összegezésnek". Talán az a mondatom, hogy "Mindezt természetesen demokratikusan fogják elérni..."?

Attilajukkaja 2018.05.24. 17:16:51

@Egy_nick:
"A láthatatlan elit célja az emberiség lezüllesztése!!"
És ez pontosan mit jelent? Mert így csak egy nagy általánosságnak tűnik.

"nagyon is belepasszol az a afrikai Boko Haram ideológiája, amely az iskolát mint olyat is elítéli. Ez lenne Európában is!!"
Ilyen röhejes dolgot már régen hallottam. :o))))))
Azt viszont tapasztalom itthon, hogy egyre több iskolát átvesznek az egyházak, hogy beledöngessék a gyerekek fejébe az istenimádatot. Ezt például sokkal reálisabb veszélynek tartom itthon, mint a Boko Haramot!

"Hiszen Svédországban megszüntették a házi feladatokat, mivel a migráns gyerekek tömegesen nem csinálták meg."
Te tényleg elhiszed mindazt a zagyvaságot, amit leírsz vagy betűnként fizetnek érte?

Egy_nick 2018.05.25. 07:27:52

@Attilajukkaja: "Azt viszont tapasztalom itthon, hogy egyre több iskolát átvesznek az egyházak, hogy beledöngessék a gyerekek fejébe az istenimádatot."

Én - mint kelet-szlovákiai általános iskolai tanító mást tapasztalok. Azt tapasztalom, hogy a gyerekek nagyobb része cigány. Ezt statisztikailag láthatatlan, ugyanis a szlovák törvények szerint csak azt lehet cigánynak beírni, aki saját magát is cigánynak vallja. De a cigányok közül csak a rendesebbje vallja be magáról hogy cigány, tehát az vallja magát cigánynak, akik jobb nevelésű. Az iskolák nem lezüllenek, hanem LEROHADNAK!! Persze azok a liberális törvények is ehhez hozzájárulnak, melyek szerint nem szabad a gyereket fölpofozni, sőt még megbuktatni sem ajánlatos, mert ez viszont az igazgatónak nem tetszik, meg persze a kollégáknak, akihez a bukott tanuló járna. Pedig engem is annak idején felpofoztak, és ma megköszönöm a tanítóimnak. Úgyhogy idióta az egész társadalom, amelynek a célja csak a lezüllesztés lehet. A lányom volt Angliában bébiszitter, az mondta, hogy reggel a gyerek felkészítése katasztrófa volt, mivel nem akarta a cipőjét felvenni, úgy kellett futkosni utána ahelyett, hogy egy enyhe seggre veréssel helyre lett volna billentve a kölyök pszichikuma. Hogy Magyarországon egyre több egyházi iskola van, az bizony áldás. Mert az egyházi iskolában a gyerek sokkal több jót tanul, mint az államiban. Ott komolyabban veszik a fegyelmezést még az erkölcsöt. Hogy tudsz olyan baromságot mondani, hogy az egyházi iskolákban beleverik a gyerek fejébe a vallást? Ez miért baj? Hiszen a médiák reggeltől az estéig ennek a fordítottját teszik, egy olyan szellemben mossák az emberek agyát, melynek lényege: élj a pillanatnak, mert nincs semmiféle unoverzális erkölcs. Ez nem lezüllesztés??????

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.25. 07:32:56

@Egy_nick: valószínűleg nem történelmet tanítasz

Attilajukkaja 2018.05.28. 16:18:05

@Egy_nick:
"engem is annak idején felpofoztak, és ma megköszönöm a tanítóimnak"
Szerintem nem pofoztak eleget, ha te ennek örülsz a mai napig. Gondolom egy nagyon rossz gyerek lehettél és azért mentél tanárnak, hogy bosszút állhass a következő generáción. Egy normális pedagógus nem a gyermekek fizikai bántalmazásával okít! Egy anya vagy babysitter sem pofozkodással veszi rá a gyereket, hogy nyugodtan beköthesse a cipője fűzőjét. A magadfajtától mentsen meg az ég minden gyereket!!!!

"élj a pillanatnak, mert nincs semmiféle unoverzális erkölcs"
Köszi az ilyen "okostanácsokat"! Csak azt nem értem, hogy egy ilyen brutális, agresszív ember, hogy maradhatott meg tanárként!

Egy_nick 2018.05.29. 22:31:14

@Attilajukkaja: Te még a Bibliát sem ismered? Hiszen ott is az a tanács van, hogy ne tartsd vissza a gyerekedtől a vesszőt. Nagyon egy puhány vagy!! Téged kéne tanítónak betenni cigánygyerekek közé, aztán egy hétig sem bírnád. Egyáltalán te hol élsz? Nem hallottál a nagyszüleidtől arról, hogy még annak szülei is milyen verésekkel fegyelmezték a gyerekeket? Ez csak most divat, hogy egy gyereknek nem szabad pofont lekeverni. Amióta világ a világ ez fordítva volt. Hiszen a nagyanyám az iskolában csak azért kapott a vonalzóval körmöst, mert azt kérdezte, hogy kinek van abból haszna, ha az ember pénteken böjtöl? Úgyhogy sajnos a te-féle agymosott puhányokkal van tele egész Európa. Ilyen embereket aztán majd a muszlimok megesznek reggelire.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.30. 06:50:16

@Egy_nick: Szóval szerinted egy kisgyerek verést érdemel azért, mert szeretne megérteni valamit? A te fajtád küldte máglyára a gondolkodó embereket!

Attilajukkaja 2018.05.30. 12:25:36

@Egy_nick:
"Te még a Bibliát sem ismered?"
Miből gondolod? Mert szerinted benne foglaltatik a gyerekek verése?

"Nagyon egy puhány vagy!!"
Meglehet. Tényleg az lehetek, ha nem pártolom a gyerekek fizikai bántalmazását az iskolákban. Szerintem az a jó pedagógus, aki nem pofonokkal veri bele a gyerekekbe a tudást. Gondolom, te ezt nem nagyon érted, mert te nagyon mácsó vagy.

"Téged kéne tanítónak betenni cigánygyerekek közé"
Szívesen vállalnám, ha ez lenne a mesterségem.

"Nem hallottál a nagyszüleidtől arról, hogy még annak szülei is milyen verésekkel fegyelmezték a gyerekeket?"
Hallottam a nagymamámtól. hogy annak idején milyen brutálisan bántak a gyerekekkel az iskolákban. Körmösökről és felpofozásokról mesélt, ... pedig csak 4 elemije volt.
Arról is mesélt, milyen más szörnyűségekben volt része annak idején.
Örülök, hogy vége annak a világnak!

"csak most divat, hogy egy gyereknek nem szabad pofont lekeverni."
Sajnálom, hogy ilyen "borzalmas" időket kell átélned, és nem verheted meg akárki gyerekét.

"Ilyen embereket aztán majd a muszlimok megesznek reggelire."
Ne röhögtess, Pubi! :o)))))))

Egy_nick 2018.05.31. 09:39:52

@Attilajukkaja: Tényleg nem ismered a Bibliát:

"
Ne vond el a gyermektől a fenyítéket; ha megvered őt vesszővel, meg nem hal. Te vesszővel vered meg őt: és az ő lelkét a pokolból ragadod ki." Példabeszédek 23:13,14)

Egy_nick 2018.05.31. 10:03:19

@sefatias: Ha abban a konkrét esetben - ami egy kérdés volt, amit a Nagyanyám a paphoz intézett - nem volt szükség fizikai verésre, akkor ez még nem azt bizonyítja, hogy sohasem szükséges a gyereket fizikailag megfenyíteni. Hiszen már odaírtam a bibliai idézetet is! Tehát: a modern felfogással ellentétben igenis szükség lenne az iskolákban a gyerekek fizikai fenyítésére. Ha ez ellen a szülő tiltakozik, akkor annak a szülőnek is ugyanerre lenne szüksége. Első osztályban egy cigánygyerekkel, Gyuszival jártam együtt. Ennek az apja egy igen értelmes ember volt és a neveléshez is egyéni módon állt hozzá. Egyszer a Gyuszi az iskolában túlságosan rendetlenkedett és a tanító néni enyhén meglegyintette. Valaki beárulta a tanító nénit a gyerek apjának, délután az apa bejött és nyilvánosan (mi előttünk) kérdezte a tanító nénit, hogy mit követett el a fia. A tanító néni megmondta. Erre a Gyuszi apja ezt mondta a tanító néninek: Nézzen ide tanító néni! Ezért a dologért Gyuszit nem úgy kell megverni, ahogy maga csinálta, hanem így! És valami szíjjal, előttünk agyba-főbe verte a fiát. Már mindenki sajnálta a gyereket, annyit kapott. Az apja még azt is hozzátette, hogy ki kell verni belőle a cigány vért. A gyerek elvégezte az általánost, mint egyedüli cigánygyerek a gimnáziumot is, majd katonai főiskolára ment, és mint őrnagy ment korkedvezményes nyugdíjba. Ha az apa hagyta volna a gyerekét, akkor az ma valahol börtönben ülne. Úgyhogy az igazságosan lekevert pofon a felnőtt korban kapott pofonoktól kímél meg. Ezt felejtette el a modern világ. Mindezt azért, mert előfordult, hogy valaki agyonverte a gyerekét. Csak azért mert 1000 eset közül valaki agyonverte a gyerekét, ezért betiltják a fizikai fegyelmezést. Pontosan úgy, ahogy a halálos ítéleteket. Ott is azok betiltása úgy van indokolva, hogy néha (minden ezredik esetben) ártatlanul végzik ki az embert, ezért aztán senkit sem szabad kivégezni. Pedig a Bibliában más ítélet nem is nagyon létezett, csak halálos.

Attilajukkaja 2018.05.31. 21:41:50

@Egy_nick:
"Ne vond el a gyermektől a fenyítéket; ha megvered őt vesszővel, meg nem hal. Te vesszővel vered meg őt: és az ő lelkét a pokolból ragadod ki." Példabeszédek 23:13,14)"
Látszik, hogy téged nem vertek eleget, csak sokat. A Biblia pedig csak néhány embernek fontos, a legtöbbünknek már nem, mert elavult. Bocsi!

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2018.06.17. 21:38:19

jó írás, egyetértek.

amúgy azon szoktam gondolkodni hogy a mai egyházak, papok valójában rosszabbak mint jézus korában a farizeusok. pedig azokról is súlyos véleménye volt jézusnak...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.06.23. 17:03:19

@laikusbaptist: Ha meghívtak volna, hogy jelenlétemmel keltsem azt a képzetet, hogy Jézus és az egyház a nép kérésére legitimálja Magyarország országgyűlését, akkor nem mentem volna el. Nem hiszem, hogy Isten a tolvajokat és a népnyúzókat áldja meg. Még akkor sem, ha ezt egyházi vezetők kérik. Ha az általam megszólt ember hívő és becsületes, akkor csak azt tudom neki mondani, hogy ostoba. Mert "Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik..."

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.06.23. 18:13:43

@laikusbaptist: Tisztességes és okos ember nem megy politikusnak. És tisztességes és okos ember nem sündörög a politikusok körül.

És akkor sorban a válaszok a kérdésekre:

1. Nem tudom. Csak itt éltem eddig. De a politika és a gazdaság mindenhol ugyanazokon az alapokon nyugszik
2. Semennyit
3. Igen
4. Nem tudom. Kérdezd meg a környezetemet.
5,6. Semmi. deista vagyok.
süti beállítások módosítása