"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

A Jóisten megint alkotott...

2018/12/24. - írta: sefatias

A Jóisten megint alkotott.

Nem elég, hogy az ő kegyelméből egy hitvalló keresztény kormány áll Magyarország élén, most kiderült, hogy Mészáros Lőrincet is ő tette Magyarország és ezzel a világ egyik leggazdagabb emberévé.

Én nem tudom, hogy ezeknek az embereknek milyen istenképük lehet, de valószínűleg hihetetlenül torz. Szóval a mai magyarországi elit elméjében egy olyan istenkép van, amit önmagukból hoztak létre. A legrosszabb ebben, hogy ettől a kereszténynek nevezett istenképtől, amelyet arra használnak fel, hogy a hatalom elvárásait könnyebben elfogadtassák a magát szintén kereszténynek nevező néppel, a keresztény egyházak egyáltalán nem határolódnak el. Sőt azzal, hogy az egyház kokettál az állammal, még valamiféle elismeréséről is biztosítja. Kivétel ez alól természetesen például Iványi Gábor és az egyháza.

lazarus-and-the-rich-man.jpg

Szóval milyen  a magyar elit által ránk erőszakolt istenkép?

Szerintük Isten megveti a szerencsétlen sorsú embereket. A magyar elit istene úgy gondolja, hogy aki nem ért el egy bizonyos szintet, az annyit is ér. Ezért ahelyett, hogy valamilyen módon enyhítenénk a problémájukon, inkább még jobban megnehezítjük az életüket. Mivel ezek az emberek semmit sem érnek isten szemében, ki kell őket vetni a társadalomból, és ha lehet, el kell tüntetni őket.

A jóisten kiválaszt néhány embert, akiket különösen szeret, és mindenhatóságát felhasználva megáldja őket. Nekik jut a gazdagság, a luxus, az egyszerű ember számára elérhetetlen élet. A többiek pedig végig tengetik az életüket, olyan életszínvonalon, amit az isten által létrehozott kapitalista gazdaság engedélyez számukra. És legyenek hálásak a jóistennek, hogy ezt egyáltalán megengedte számukra.

Szóval a jóisten által kedvelt gazdag elit bibliájában van egy nagyszerű történet, amit szeretnék ideidézni:

Volt egy gazdag ember. Bíborban és patyolatban járt, és mindennap nagy lakomát rendezett. Volt egy Lázár nevű koldus is, ez ott feküdt a kapuja előtt, tele fekéllyel. Örült volna, ha jóllakhat abból, ami a gazdag ember asztaláról hulladékként lekerült. De csak a kutyák jöttek és nyalogatták a sebeit. Történt, hogy a gazdag ember meghalt, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. Meghalt a Lázár nevű koldus is, és eltemették. Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén a gazdag embert. Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el a gazdag embert, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban. Fiam – felelte Ábrahám –, emlékezzél csak vissza, hogy milyen jó dolgod volt életedben, a gazdag embernek meg hogy kijutott a rosszból. Most tehát neki itt vigasztalásban van része, a te osztályrészed pedig a gyötrelem. Ráadásul köztünk és köztetek nagy szakadék tátong, hogy akik innét át akarnának menni hozzátok, ne tudjanak, se onnét ne tudjon hozzánk átjönni senki. Akkor arra kérlek, atyám – mondta újra –, küldd el legalább az atyai házba. Van még öt testvérem, hadd figyelmeztesse őket, nehogy ők is ide jussanak a gyötrelmek helyére. Ábrahám ezt felelte: Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak. De az erősködött: Nem hallgatnak, atyám, Ábrahám! De ha a halottak közül megy el valaki, bűnbánatot tartanak. Ő azonban így felelt: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, ha a halottak közül támad fel valaki, annak sem hisznek.” (Lukács 16: 19-31)

Ez a történet segít felismerni, hogy a jóisten mennyire szigorúan veszi a dologtalan semmirekellő néptömeg büntetését. Azok, akik egész nap koldulnak, szenvednek, betegek és vágynak arra, hogy az életük jobb legyen, azok megérdemlik, hogy ez a gyötrelem örökké tartson. És isten szigorúságán az sem enyhít, ha a gazdag ember felesége támogatni szeretné a hiányt szenvedőket és visszaadna valamit mindabból, amit a Jóisten segítségével kaptak.

Szóval ez az a kereszténység, amit a magyarországi elit képvisel, és ez az az istenkép, amelyet reklámoz. És a keresztény egyházak semmilyen módon nem törekszenek arra, hogy ezt kritikával illessék. Bár némelyik egyházi vezető néha megszólal, mint például a pápa, vagy Beer Miklós püspök, de ezek csupán személyes vélemények és nem az egész keresztény egyházé.

  Hogy mi ezzel a gond? Nagyon egyszerű. A kereszténység elveszíti minden hitelét, és az emberek, akik belülről érzik, hogy ez a rendszer igazságtalan, elfordulnak azoktól a keresztény egyházaktól, amelyek e rendszer haszonélvezői és támogatói.  Miközben az Orbán Viktor féle kereszténység védelmezők, azért harcolnak, hogy a kereszténységet ért támadásokat kivédjék, valójában a kereszténységet kívülről semmi nem támadja, hanem belülről rohad. És ez a belső rohadás csakis annak köszönhető, hogy azok az emberek, akiknek az lenne a dolga, hogy a Jézus által nagyra tartott erkölcsi értékeket reklámozzák, valójában pont azokkal ellentétesen cselekszenek.

A kereszténység haldoklik? Igen. Valóban veszíti el az erejét. De nem az iszlám terjedése, vagy sorosgyuri az oka ennek. Hanem az, hogy a kereszténység alapelvei nem játszanak szerepet a magukat hangosan kereszténynek kikiáltó politikai, gazdasági vezetőink életében, és azok az egyházak, amelyek magukat tekintik Krisztus képviselőinek, azt a krisztusi erkölcsöt megtagadó elitet támogatják, amely aláássa a kereszténység tekintélyét.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr314512298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2018.12.26. 22:09:21

ne felejtsük, hogy az első, második világháborút, a holokausztot, a sztálini népirtást is olyan népek csinálták, amelyeknek akkor 99%-a állítólagos keresztény volt. ezt jelenti valójában a "keresztény kultúra"...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2018.12.27. 02:12:34

mondjuk az se értettem soha, hogy bárki is miért az államtól várja hogy jótékonykodjon. keresztények esetén ez különösen szürreális.

zoli.k 2018.12.28. 10:59:13

Szia Sefa!
Nagyon jó írás! Telitalálat.
Különösen tetszik, hogy szóvá mered tenni az érintett egyházak felelősségét.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.01.13. 09:58:51

2Tim 4,3
Nocsak! Iványi Gábornak is van "egyháza"?
Miért nem a hiteddel foglalkozol, miért politikával? Mert egyihez sem értesz? Kevés! Térj meg, még nem késő!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2019.01.13. 10:03:38

@Otido: Gondolom a szentlélektől kaptál ihletést erre a kommentre...

Inquisitive Man 2019.02.14. 23:18:47

@Otido: Egyszer már megtért Jehova Tanúihoz, de elhagyta az Egyházát.

Szerinted hova kellene megtérnie?
süti beállítások módosítása