"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Józsi a keresztény

2020/12/06. - írta: sefatias

Józsi büszke volt rá, hogy keresztény. Látta a tévében a sok koszoslábú migránst, és jó érzéssel töltötte el, hogy neki meleg víz folyik a csapból. Nem úgy, mint a sok semmirekellő lusta dögnek, akik el akarják venni a munkáját.
Józsi kicsit félt.
Egyre többször hallotta, hogy ezek idetolakodnak, hogy tönkre tegyék azt, amit ő felépített. Attól is félt, hogy a falu templomát átalakítják mecsetté. Még sosem látott mecsetet. A templomot is csak kívülről, mert sok volt a munka. Nem volt idő misére menni. A kocsmába is egyre ritkábban járt. De jó érzéssel töltötte el, hogy félti a templomát. Mari, a felesége viszont ment minden vasárnap. Hiába mondta neki, hogy ne menjen, mert sok a dolog. De Mari ment. Pedig Józsi úgy gondolta, hogy ő a főnök. Néha egy két pofonnal érzékeltette is a főségét. De aztán úgy gondolta, hogy talán neki is lesz haszna a túlvilágon abból, hogy Mari templomba jár.
Józsi büszke volt rá, hogy keresztény. Egyszer Tamás atya mondta neki az utcán, hogy a jó keresztény gyűlöli a gonoszt. Ez jól esett Józsinak, mert ő szívből gyűlölte a gonoszt. Emiatt érezte azt, hogy jó oldalon áll. Mondta is a Marinak: - A kurva annyát a sok libernyák köcsögnek. Ránk akarják szabadítani a buzikat, meg a migráncsokat- Mari csak hallgatott. Eszébe jutottak a pofonok.
Józsi pedig jóleső érzéssel gondolt rá, hogy ő mennyire szereti az istent. Úgy érezte, hogy ő Hunyadi János hű katonája, amint épp a keresztény Európát védelmezi. Majd köpött egy hegyeset a verandára
lama_kopes.jpg
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr6316320182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leslie07 2020.12.10. 23:09:51

És mi a mondanivalója ennek a cikknek?

zoli.k 2020.12.20. 23:52:55

Itt van a mindennapjainkban a mondanivaló. Éljük a saját bőrünkön.

Discipline 2021.01.01. 12:41:32

Mindannyiunkban él egy kis Józsi, valljuk be. Bár van akinél csak néha szól ki a kredencből, és van akinél a konyhaasztalon állva dirigál.
De Józsi igazából nem is Józsi, a valódi neve Ádám, csak ezt titkolja, legtöbbször még önmaga előtt is.
Amúgy meg nem minden Józsi keresztény. Vannak muszlim, hindu és buddhista Józsik is, sőt egyre több a liberális humanista Józsi, de itt-ott előfordulnak még kommunista Józsik is. Velük együtt kerek a történet.

csilla vargáné 2023.02.24. 10:40:47

MARCIUS 3 FIZETÉS SEGITSENEK!SZERETNÉK ÉLELMISZER CSOMAGOT KÉRNI)
Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto
süti beállítások módosítása