"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Kedves környékbeliek!

2013/11/27. - írta: sefatias

Ez a kis írás elsősorban azoknak szól, akik itt laknak a környékemen, a szomszéd városokban. Sok olvasóm van a környező gyülekezetekből. Mivel én már végigmentem mindazon a nehézségen, fájdalmon, ami azzal jár, hogy az ember rádöbben, hogy átverték, minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy ezt a folyamatot megkönnyítsem az olvasóimnak.

Jónéhány személlyel vagyok személyes kapcsolatban minden gyülekezetből itt a környéken. Az elmúlt egy évben több személynek tudtam segíteni, hogy találkozzon , és őszintén beszélgetni tudjon olyan testvérekkel, akik ugyan még az egyház tagjai, de már nem tartják jónak ezt a vallást. Létre is jött egy baráti társaság, amellyel időközönként kirándulásokat, és más jó programokat szervezünk. Tudok olyan egymástól független egy városban lévő csoportosulásokról, akik időközönként összejönnek, hogy beszélgessenek a bibliáról, és a társulat tanításairól.

Érdekes az én helyzetemből látni, hogy egymást ismerő személyek nem tudják egymásról, hogy hitehagyott nézeteket vallanak. :) Sok esetben előfordul, hogy ott ülsz az összejövetelen, és a hallgatóságból valaki ugyanúgy gondolkodik mint te, vagy ha már unja a programot, akkor a mobiltelefonján az exjt oldalakat olvassa. Sőt olyan is van, aki programokat tart vénként, kisegítőszolgaként, közben pedig már rég hamis tanításoknak tekinti a társulat teológiáját.

Szóval az a lényeg, hogy sokan vagytok itt a környezetemben akik rendszeresen olvasgatjátok a blogomat, és gondolom a többi blogot is. Ne szenvedj egyedül. Nyugodtan írj nekem a sefatias@gmail.com címre és beszélgessünk, Ha akarod találkozhatunk is. Sokan voltak már nálam, vagy sokakkal találkoztam a Vértesben, de jártam már az országban máshol is egy kis titkos beszélgetésre. A diszkréciómra számíthatsz. Az engedélyed nélkül soha senkinek nem fedem fel, hogy ki vagy.  De ne hordozd egyedül a terhedet. A tapasztalataim azt bizonyítják, hogy egy beszélgetés rengeteg érzelmi terhet le tud venni az emberről. Azok akik itt laknak a környékemen ismernek is. Nem hiszem, hogy túl rossz hírnevem volt. :) Sőt. Szóval ne félj, ne féljetek! Szívesen segítek. Mivel tudok olyan csoportosulásokról, akik kritikus beszélgetéseket folytatnak a társulatról, és a tanításairól, ha van hozzá kedvük, akkor szívesen részt veszek egy egy ilyen beszélgetésen.

Elhiheted, hogy néha nekem is kikerekedett a szemem, mikor valaki bemutatkozott egy ímélben. Az ember nem is gondolná, hogy kikkel fut össze. Egyre többen vannak a kritikus gondolkodók. Ezért is csökken rohamosan az összejöveteleket látogatók, és a hirnökök száma.

Nyugodtan írjatok. Akár névvel, akár név nélkül. :)

Címkék: blog
12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr425660499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bjanek 2013.11.27. 15:15:41

egy-két ilyen alkalmon én is szívesen részt vennék. persze, ha nem zártkörű, v nem kell vmilyen beavatási szertatáson átesni :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.11.27. 15:20:59

@bjanek: Hát hogy zártkörű-e az mindig a résztvevőktől függ. Én örülnék, ha lenne egy össznépi buli itt a környéken, de ezt sokan nem mernék bevállalni

Várkonyi Gábor 2013.11.27. 18:29:44

Sefa tesó jó dolog hogy így felkarolod a testvéreket! Am én az örömhíres Gabi vagyok! ;)

bjanek 2013.11.27. 18:56:40

@sefatias: "Én örülnék, ha lenne egy össznépi buli itt a környéken, de ezt sokan nem mernék bevállalni"

de én nem ismerek senkit a környéken, így le se tudok buktatni senkit, sajnos :)

ja, majd elfelejtettem és nem is vagyok hitehagyott :P

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.11.27. 20:10:39

@Gabriiiel: tudom. Láttam mikor nevet változtattál :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.11.27. 20:11:14

@bjanek: Ha nem vagy az, akkor be tudlak itt mutatni egy két személynek

bjanek 2013.11.27. 21:14:57

van egy kül.úttörő, aki vén is egyben, vele rendszeresen beszélgetünk. ez elég jó ajánló levél? ;-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.11.27. 21:28:15

@bjanek: nagyon menő vagy.tutira befutó lennél

Aranyosi 2013.11.28. 19:45:55

@sefatias: Tesa, nagy kár, hogy messze laksz Monortól. További Jó szerencsét!

sz.zoli25 2013.11.29. 18:05:44

Csokiszotyiropi,kajapia lesz? :-) Akkor jövök... :DDD

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.11.29. 20:01:38

@Aranyosi: hát igen. De gondolom ott is van valaki. Egyébként attól még eljöhetsz egszer. Szívesen látunk

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.11.29. 20:02:16

@sz.zoli25: majd kitalálok valamit öcsi. Jövő hét?
süti beállítások módosítása