"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Buzik, muszlimok, és abortálók társadalma

2017/02/03. - írta: sefatias

A civilizációnk haldoklik. Ott áll elcsüggedve a szakadék szélén, és utolsó erejével, még megpróbál beleugrani. És miért? több oka is van. Sok az abortusz, sok a buzi, és sok a muszlim. E három csoport miatt a civilizációnk ideje a végéhez ért.

szakadek.jpg

Mindenki buzi. A városokban tangás férfiak nőies mozdulatokkal végzik mindennapi teendőiket. Európa néhány országában a házasságkötő termek alig győzik az öltönyös párok összeadását. Már nem lehet végigmenni egy utcán békében, mert mindenhol csak buzik, muszlimok, vagy abortuszon átesett nők vannak. Gyermekeink előtt már csak ez a három választási lehetőség van. Vagy buzi lesz, vagy muszlim, vagy pedig abortuszon fog átesni. A liberális törvényhozás hatalmas lobbitevékenységet folytat, hogy a férfiak 30 éves koruk előtt, az ókori Görögországhoz hasonlóan csak férfiakkal élhessenek szexuális életet, és a nők pedig 30 éves koruk előtt minden teherbeesés esetén abortusszal vessenek véget ennek. Ez alól kivételek csak a muszlim nők, akiknek egy állampolgári szerződés értelmében, kötelességük csakis muszlimnak nevelni a gyermekeiket.

Mindez az ókori Róma képét sejteti fel, amely ugyan hatalmas birodalom volt, de a sok buzi miatt összeomlott. Ott is már mindenki buzi volt. A nők is és a férfiak is csakis egymásra fanyalodtak, így nem születtek kis rómaiak, és bevándorlók lepték el az országot. Róma bukása a buziknak és a bevándorlóknak volt köszönhető. És ebben a helyzetben vagyunk mi is. Európa már csak három típusú emberből áll. Buziból, muszlimból, vagy abortuszon átesett nőből. És ez a három csoport kéjes élvezetet talál abban, hogy az a maroknyi hitéhez hű keresztény, akiket elvétve még találni itt ott, minél inkább meg legyen alázva, taposva az Istenhez való hűsége miatt.

Hát ezt a képet látom, miközben a közösségi oldalon a honfitársaim megosztásait nézegetem, illetve konzervatív/fundamentalista keresztény oldalakat olvasgatok. Ám a valóság az, hogy azok, akik előszeretettel próbálják meg a világunkat így lefesteni, a valóságban soha nem láttak muszlimot, nem találkoztak tangás, vonagló melegekkel, és nem vagy alig ismernek abortuszon átesett nőket.

A keresztények, a saját erkölcsük védelme érdekében gyakran hivatkoznak Rómára, mint annak példájára, hogy az erkölcs hanyatlása, mekkora szerepet játszhat egy világbirodalom összeomlásában. Én magam is jó húsz éve ismerem ezt az elméletet, és bevallom, még propagáltam is. De az elmúlt években több könyvet is olvastam közgazdászok tollából, akik mikor a római birodalom hanyatlásáról írtak, valahogy ezt nem említették meg. Inkább olyanokról írtak, mint a rabszolgatartó társadalom fejlődési képtelensége, az állam által eltartott, produktív tevékenységet nem folytató polgárok rendkívül magas száma, az emiatt katonaságot nem vállaló rómaiak, germánokkal való pótlása, az egyre nagyobb importra szoruló, de már bevételekkel nem rendelkező államháztartás, és emiatt a polgárok elszegényedése. De egyetlen egyszer sem olvastam, hogy Róma bukása a melegek gyors szaporodásának lett volna köszönhető. Bevallom soha nem találkoztam ennek az elméletnek a levezetésével. Dr Kopátsy Sándor közgazdász ezt írja erről: "A (római és görög) poliszkultúra pusztulását nem a történészek által vélt politikai és erkölcsi okok idézték elő, hanem az önálló életre való képtelensége"

Tehát a római birodalom bukásának, mint általában minden ilyennek elsősorban gazdasági okai vannak. Tehát, ha a civilizációnk hanyatlik, és mindenképpen a római birodalom bukásával szeretnénk összehasonlítani, akkor azokat a párhuzamokat keressük meg, és javítsuk ki, amelyek valóban okai voltak annak. Ne fogjuk a melegekre, a muszlimokra, meg az abortuszra. Ugyanis ha valóban veszélyben vagyunk, akkor a veszély forrásának tekintett hamis ok nem fog minket megmenteni!

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr2112179336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

l.gabi 2017.02.04. 05:42:49

Részemről ment is a like :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2017.02.07. 12:05:31

sok keresztény valójában nem istenben hisz, hanem a társadalomban...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.07. 12:20:35

@endike: én is ezt fogalmaztam meg az előző posztomban

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2017.02.07. 13:30:14

A posztod tézise úgy is megfogalmazható, hogy a civilizációnk válságban van, mert tartósan képtelen a létszámát megőrizni. Ez aztán gazdasági következményekkel (pl. nyugdíjhiánnyal) is jár.

Az okok összetettebbek a homoszexualitásnál, még az abortusznál is, de persze mindkettő jelentős mértékben járul hozzá a létszámhiányhoz és a gazdasági fenntarthatatlansághoz.

Oké, hogy Kétfarkú Kutyaként kiparodizálod a két ok kizárólagossá tételét, de ettől még tény a létszámhiány, és tény a válság is. (Identitásbeli és egyéb.)

A Kétfarkú Kutya elemében van, amíg a problémafelvetések humorossá alakíthatók, de gondba merül, ha a megoldásokról kellene szólnia, mert az már nem kétfarkú kategória.

Mind a homoszexualitás, mind az abortusz tünete annak a hübriszes viselkedésnek, amelybe a történelem összes eddigi civilizációja belepusztult. Szigorú katonai erkölccsel kezdték, majd a sikertől megrészegedve átmentek hübriszbe, és összeomlottak. Nem csak Róma, hanem előtte számos korábbi kultúra. Most épp mi értünk egy ezzel fenyegető szakaszba. A diktatúra után pár évig örültünk, hogy két fülünk van, és nem vagyunk szatyrok, de mára a jólét kezdi elvenni az eszünket. Hübriszesedünk, tesókáim.

Hübrisz ellen pedig az az egyistenhit, az egyetlen Úr hatalmának elismerése nyújt védelmet, amelyet keresve Ábrahám elhagyta a saját hübriszes civilizációját, hogy új közösséget alapítson. A világ legsikeresebb, legjólétibb közösségét, az Úrnak önként engedelmeskedő közösséget. Ennek a közösségnek vagyunk mi az egyik ága, és Ábrahámtól tudjuk azt is, mi a teendő, ha hübriszroham tör ránk: magunkba szállni, bűnbánatot tartani, és segítségül hívni az Úr nevét.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.07. 13:45:50

@Vértes László: Hogy a civilizációk mibe pusztultak bele, az megérne egy misét. Eddig sehol nem olvastam, hogy az erkölcs lenne az oka. Csak hallottam róla, de le nem vezette senki

Discipline 2017.02.08. 09:33:14

"Sok az abortusz, sok a buzi, és sok a muszlim. E három csoport miatt a civilizációnk ideje a végéhez ért."
Azért van még remény. Egyre több a homofób és az idegengyűlölő. Egyesek még az antiszemitizmust is képesek feladni egy jó kis iszlamofóbiáért cserébe. Igaz, az abortusz területén még nagy a lemaradás, abortofóbia még nincsen, de ne adjuk fel a reményt! Van már gyakorlatunk kirekesztésben és diszkriminációban is, de sokat kell még fejlődnünk. A családi élet területén is örvendetes a javulás, egyre több a gyerekét verő, megalázó szülő. A nők ellen családon belül elkövetett erőszak pedig ugrásszerűen nő, a sötét középkor óta nem volt ilyen jó a helyzet ezen a téren! Mindezek komoly reményekre adnak okot. Talán mégsem lesz vége mindennek. Csak legyen minél több szélsőjobboldali populista politikus, aki kivezet minket a válságból!
:-)

Inquisitive Man 2017.02.09. 00:10:16

Lehet, hogy az eddigi hozzászók találva érzik magukat az említett három csoport tagjaként.

Aztán kiderül, hogy a három az egy: --- Mindenki buzi --- (Csak homoszexuális férfiakra gondoltál? A leszbikus nőket is ide sorolod?)

Valahogy mellényúltál ezzel a cikkel. Kivont karddal rohansz neki a falnak.

Abortuszon nem eshettél át. Tudtommal muszlim sem vagy, de ha mindenki buzi, akkor te is?

Azért szomorú, hogy neked csak ez a három csoport létezik. Bocsi, de egy kicsit korlátolt nézeteid vannak.

Én valamilyen negyedik csoportba sorolható vagyok... Talán a normális kategóriába.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.09. 06:54:37

@Inquisitive Man: Ha esetleg elolvasnád még egyszer a posztot...Alaposabban...

Inquisitive Man 2017.02.09. 23:43:46

@sefatias: Igaz, egy kicsit félreértettelek. Ismételt elolvasás után is tudathasadásos érzés kerített hatalmába.

Ettől függetlenül érdekelne, hogy ez a te víziód-e a három emberi csoportról, vagy honnan vetted?

Irreálisan ábrázolod a tangás vonaglókat. Túlzó az ábrázolása a városi forgatagban mászkáló buziknak, muszlim embereknek és abortuszon átesett nőknek.

Hogyan látható egy nőn, hogy már volt abortusza?

Milyen közösségi oldalakat látogatsz, ahol ezek a jellemzőek?

--- A liberális törvényhozás hatalmas lobbitevékenységet folytat, hogy a férfiak 30 éves koruk előtt, az ókori Görögországhoz hasonlóan csak férfiakkal élhessenek szexuális életet, és a nők pedig 30 éves koruk előtt minden teherbeesés esetén abortusszal vessenek véget ennek. ---

Ezt az állításodat, mire alapozod?

Szóval, egy kicsit furcsának érzem ezt az írásodat. Nem látszik, hogy mi volt a célod ezzel a kiforgatott társadalomkritikával?

Végül is kinek, vagy kiknek szól ez a poszt?

--- akkor azokat a párhuzamokat keressük meg, és javítsuk ki, amelyek valóban okai voltak annak. Ne fogjuk a melegekre, a muszlimokra, meg az abortuszra. Ugyanis ha valóban veszélyben vagyunk, akkor a veszély forrásának tekintett hamis ok nem fog minket megmenteni!

Írhattál volna bővebben a valóságos okokról. Oké azt írod, hogy ne fogjuk a melegekre, a muszlimokra, meg az abortuszra a hanyatlást. Viszont valós veszélyt jelent mind e három tényező térhódítása.

Persze az is lehet, hogy másodszorra is félreértettem valamit.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.10. 07:44:33

@Inquisitive Man: :) Alakul a dolog, de azért még nem értél célba. Talán erre a mondatomra hívnám fel a figyelmedet:

" a valóság az, hogy azok, akik előszeretettel próbálják meg a világunkat így lefesteni, a valóságban soha nem láttak muszlimot, nem találkoztak tangás, vonagló melegekkel, és nem vagy alig ismernek abortuszon átesett nőket."

Minden más csupán közösségi oldalakon található eltúlzott, nem valóságon alapuló információközlés, eltúlzott, nem valóságon alapuló és cinikus kritikája.

"Írhattál volna bővebben a valóságos okokról. "

írhattam volna, de ennek több akadálya is van.

1, Nem vagyok közgazdász
2, nem ez a blogom célja
3, képességeim és tudásom alacsony szintje nem teszi lehetővé, hogy mélyebben belemenjek.

>>Viszont valós veszélyt jelent mind e három tényező térhódítása. <<

Milyen veszélyt jelent például az abortusz?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2017.02.10. 08:02:32

@sefatias: „Milyen veszélyt jelent például az abortusz?”

– Halálveszélyt. Mint pl. a holokauszt. Továbbá a nő számára elvérzési veszélyt, meddőségi veszélyt, lelkiismeretfurdalás-veszélyt, boldogtalansági veszélyt.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.10. 08:03:53

@Vértes László: Az abortuszon átesett nők hány százaléka vérzik el, válik meddővé, érez lelkifurkát, válik boldogtalanná?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2017.02.10. 09:00:56

@sefatias:
– A holokauszton átesett emberek hány százaléka él meg ezzel kapcsolatban traumát?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.10. 12:11:05

@Vértes László: Megpróbálom értelmezni a kérdést

A holokauszton átesett emberek hány százaléka él meg abortusz miatti traumát?

Vagy mi?????

Inquisitive Man 2017.02.12. 22:08:30

@sefatias: Miért csinálsz úgy, mintha nem értenéd Vértes Laci kérdését?

Talán ez a pont lép életbe?

--- 3, képességeim és tudásom alacsony szintje nem teszi lehetővé, hogy mélyebben belemenjek. ---

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.13. 08:47:06

@Inquisitive Man: nem értem mi köze van az abortusznak a holokauszthoz

Inquisitive Man 2017.02.13. 21:02:40

@sefatias: Csak annyi köze van, mint az abortuszon átesett nőknek a buzikhoz, vagy a muszlimokhoz.

Jobban befaroltál a zsákutcádba, mint én az első hozzászólásommal. Én kitudtam jönni, de te beszorultál.

Nem jó társítás volt egymással, az emberek három csoportja. És még a holokauszt is hozzájött.

Ebből gyere ki Houdini!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2017.02.13. 21:03:40

@Inquisitive Man: :) szerintem nem jöttél te még ki sehonnan. Ugyanott vagy ahol eddig. Sehol :P

Inquisitive Man 2017.02.13. 21:10:50

@sefatias: Jobban célozz! Ha csípőből tüzelsz elvéted a célt. :)

Egy_nick 2017.02.21. 07:58:20

Én sem hallottam még soha, hogy a rómaiaknál olyan sok buzi lett volna és hogy ez okozta volna az összeomlást. De elképzelhető. Szerintem ez a buzi-jelenség is valaminek a következménye.Nem hiszem, hogy egy normális társadalomban csak úgy magától, annyira elszaporodnának a buzik. Lényegében ez egy (alapjában véve) ártalmatlan betegség, de betegség. Minden betegség, ami nem természetes. Lehet, hogy a vallások minden időben drasztikusan üldözték a buzikat, ezért aztán azok titokban úgy védekeztek, hogy jobban tanultak, ügyesebben kihasználták a többiek más irányú gyengeségeit, stb. Akció, reakció. Ha valami kisebbséget üldöznek, akkor előbb-utóbb ez megfordul.
süti beállítások módosítása