"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Sok sikert! :)

2013/05/16. - írta: sefatias

Végre egy igazi, hitvédő JT blog. Persze a hozzászólások le vannak tíltva, mint ahogy a szervezetben sem lehet jogod elmondani a véleményedet. Mire számithattunk volna? Furcsa, hogy minket szólít meg, de pont nekünk nem ad válaszadási lehetőséget. Ám én szeretnék felületet biztosítani a kommenteknek. tehát az első komolyabb posztot átmásolom ide, és aki akarja elmondhatja a véleményét. Kiváncsi vagyok, hogy meddig fog menni a blog. Jó munkát, és kitartást kívánok a blog üzemeltetőjének. És akkor jöjjön a poszt:

Témák 1. Hitehagyottaknak

2013.05.16. 09:48 | SeriousGamer  |

"Szájával hoz romlást a hitehagyott az embertársára, de ismeret által szabadulnak meg az igazságosak." (Pld 11:9)
Jób: "Megmentésem is ő lenne, Mert egyetlen hitehagyott sem jut színe elé." (13:16) "Mert a hitehagyottak gyülekezete terméketlen" (15:34) "Ámulnak ezen az egyenes emberek, És az ártatlan is felindul a hitehagyott miatt." (17:8) "Mert mi a reménye a hitehagyottnak, ha Isten kivágja őt, Ha elveszi tőle a lelkét?" (27:8)
Természetesen a hitehagyottak kikérik maguknak, hogy ők hitehagyottak lennének, pedig sajnos azok vagytok, azzá tettétek magatokat azzal, hogy letértetek a helyes útról. Értsétek meg végre, ha nem az igaz Istent imádjátok és nem úgy, ahogy Ő elvárja, akkor hiábavaló bármit is tesztek. Vagyis a hitehagyás nem azt jelenti, hogy nem hiszel többé (valamiben, valakiben), hanem azt, hogy elhagytad az igaz imádatot, és ezért ISTENNEK NEM KELL TŐLED SEMMI. Amikor a zsidók elhagyták az igaz imádatot, ők hittek továbbra is Istenben, és imádkoztak hozzá (is), és nyilván úgy érezték, hogy meghallgatásra talált az imájuk, de Jehova még sem fogadta el az imádatukat. Vegyétek már észre a párhuzamot!
Szerintetek többek közt kiknek szól a Máté 7:21-23? Hiába mondjátok majd, ha eljön az idő "Uram, Uram, ..." Amit a jt.blog.hu oldalon műveltek, arra nem kért titeket Isten. Ha viszont Istennek nem kell a ’szolgálatotok’, akkor kinek? Ne felejtsétek, csak két út van. Nincs több.
Miért lehet valaki hitehagyott? Egyszóval? Büszkeség. Két szóval? Alázatosság hiánya. Persze ez nem ilyen egyszerű, de ha lecsupaszítjuk, sallangmentesítjük az érveket, a magyarázkodást, akkor bizony ez marad: Büszkeség, ami az alázatosság hiányát mutatja. Megalázkodni, de nem emberek előtt, hanem „Alázzátok meg azért magatokat az Isten hatalmas keze alatt” (1Pét 5:6, de sokatmondó ez a rész a 11. versig olvasva) – Látjátok, kik vagytok ti ebben a történetben?
A hitehagyás lehetséges okai: Vélt vagy valós sérelem miatt (a valós sérelmet is el kell ám viselni az 1Kor 13 alapján!), vagy ’jobban tudás’ (saját értelmezés becsempészése a gyülekezetbe) miatt, először szembefordulnak, majd elhagyják a szervezetet, a szellemi testvéreiket, végül az igazságot is… Igen, az igazságot is, mert egy idő után már nem teccik nekik az Ószövetség, aztán már az Újszövetségben sem minden/mindenki, (valamikor) menet közben nekik már nem is Jehova az Isten, Jézust már nem Isten fiaként tisztelik, hanem valamiféle háromság részeként próbálják egybegyúrni Istennel, ezzel elvéve mindkettőjük (a szent szellemet egyelőre hagyjuk) csodálatos személyiségét, dicsőségét, aztán egyesek szerint az apokrif iratok is elfogadhatóak, aztán más vallások irományai is, aztán világi filozófusok okfejtései is… és így csúsznak egyre lejjebb és lejjebb.
A hitehagyottak jobb esetben elkülönülnek és el vannak magukban, rosszabb esetben azt teszik, amit pl jt.blog.hu oldal készítői, és támadólag lépnek fel. Itt két megjegyzést tennék (több van, de most csak kettőt), ami a számomra felháborító: Amit ti tesztek, azt árulásnak hívják. Eláruljátok, kiszolgáltatjátok, támadjátok azt a népet, amelyikben újjászülettetek, amelyik felnevelt benneteket szellemileg, vagyis abba a kézbe haraptok, amelyik etetett. Megsúgom, hogy az árulókat az egész világon minden kultúrában elítélik, és sehol sincs becsületük, még azok közt sem, akiknek elárulták a sajátjaikat! A másik, hogy - bár elferdítve -, de abból az ismeretből éltek, amit a Tanúk segítségével sajátítottatok el, vagyis a JT nélkül lövésetek sem lenne az igazságról!!! – ez minimum elgondolkodtató. Visszahomályosodtatok. Vagyis már máshogy, a hamis vallásokhoz hasonlóan látjátok, értelmezitek az igazságot, és ezzel újra a világ részévé váltatok, amitől pedig el kell különülni. Vagy azt gondoljátok, ha eljön a számonkérés ideje, majd arra hivatkozhattok, hogy régebben tettek jót is? Nem fog számítani!!! "Ha pedig az igazságos elfordul igazságosságától, és igazságtalanságot cselekszik, mindazon utálatosságok szerint cselekszik és él, amelyeket a gonosz cselekedett, akkor egy sem marad emlékezetben minden igazságos cselekedete közül, amit cselekedett. A hűtlenkedéséért és a bűnéért, amellyel vétkezett, azokért hal meg" (Ezékiel 18:24)

Az eredeti posztot ITT  olvashatod.

Címkék: blog
25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr475302849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.05.16. 13:34:05

Ha minde igaz, talán este lesz időm reagálni a posztban írtakra, de addig érdemes elgondolkodni, hogy ki lehet az író? Ki a blogtulaj? Ki az a bátor, vakmerő ember aki úgy szólít meg minket, mint ismerősöket, és feladatának érzi az ítéletüzenet hírdetését? Még akor is, ha erre senki sem, még a VT sem hatalmazta fel? Ki az aki ezt csináljamár egy éve, újabb és újabb nickneveken feltűnve?

reboot (törölt) 2013.05.16. 13:47:09

"Szájával hoz romlást a hitehagyott az embertársára, de ismeret által szabadulnak meg az igazságosak"

na ez pont a szervezetre igaz ... pontos, ismétlem, PONTOS ismeretet szereztem sok dologban, és megszabadultam jt szervezetétől!!

"Ne felejtsétek, csak két út van. Nincs több."

hát ez az ... a szervezet hazudik, hamisan prófétál, bibliát hamisít ... biztos nem a jó úton jár

"Miért lehet valaki hitehagyott? Egyszóval? Büszkeség. Két szóval? Alázatosság hiánya."

ha-ha-ha ... demagóg hülyeség a köbön :) én pl. lemondtam, mert kifordult már a belem az egész nagy egyedül igaz vallástól ... büszkeség? neeeeem ... tapasztalat és ismeret :/

"Amit ti tesztek, azt árulásnak hívják."

neeeem :) a szervezet elárulta istent és az igaz ismeretet ... mi csak nem akarunk cinkostársak lenni ebben ...

reboot (törölt) 2013.05.16. 13:51:23

a poén ebben az, hogy sem a szervezet, sem az istene nem adott neki megbízást arra amit tesz, sőt határozottan tilos amit tesz, arról nem is beszélve, hogy az álláspontja nem egyezik a jt hivatalos tanításaival !!!

azt nem tudom, honnan ez a nagy küldetés tudat? nehogy úgy legyen mint az írás mondja, hogy a próféták futnak, prófétálnak, holott az isten nem szólt nekik ...

amúgy minden bántó szándék nélkül ez a jt beteg ... és jól megfigyelhető, hogy mivé tesz embereket az, hogy az igazságért harcolnak ...

reboot (törölt) 2013.05.16. 13:58:33

@sefatias: "ki lehet az író? Ki a blogtulaj?"

egy mezei figura ... semmi ütőset nem rakott le az asztalra közel 1 év alatt ... húzósabb kérdésre válaszolni sem tud ...

amúgy valszeg önimádó, csak még nem esett le neki

azon agyalok, hogy érdemes-e ezekkel foglalkozni?? sajnos én kinézem belőlük, hogy tehetetlenségében tettlegességig fajul a dolog ...

a hozzájuk hasonló vallási fanatikusoktól nem áll messze a gyilkosság !!!

szóval szerintem hanyagolni kellene őket, nem hergelni ... mondom ezt úgy, hogy épp kommentet írok, ami tuti nem fog nekik tetszeni

a külföldi blogokon simán kitörlik őket, sztem ez az egyetlen jó módszer

ambrosios 2013.05.16. 15:26:24

Szegény egy lelki sérült, az írásaiból sugárzik. Sokkal inkább egy jó pszichológusra volna szüksége, de ez nem egy JT-re elmondható.
Egyébként meg egy azon oldalon meghasonlik önmagával:

"Vitatkozni sem fogok senkivel, mert amíg Jehova Isten szolgája vagyok „Egyetlen ellened készült fegyver sem lesz sikeres, és minden nyelvet, amely perbe száll veled, elítélsz. Ez Jehova szolgáinak öröksége, és igazságosságuk tőlem van”"

"A blog igyekszik fékezni és ellensúlyozni azt a szellemi rombolást, ami a "jehovatanui.blog.hu" oldalon folyik.

Most akkor akivel Isten van, annak árthat-e egy blog vagy sem? Ha Isten meg tudja védeni a szervezetét, akkor hogyan veszi egy porszemnyi senki, hogy Isten saját szervezete által adott utasításokkal ellentétben kiközösítettek irományait olvassa és szembeszálljon velük? Talán Istent túl kicsinek véli és gyengének?

Kedves Blogíró, ezeken kellene elgondolkodni :)

küzdős 2013.05.16. 18:42:11

@sefatias: Lehet, hogy rémeket látok, de kissé ferde szemeket látok az írásban.
Nagy ázsiait sejtek, ezt mutatja az ingám.
Az író egy gyáva, jellemtelen, kétszínű emberszabású, aki fél a válaszoktól, fél a nyílt leleplezéstől, ezért igaza van az alperesnek, mert nem engedi nyilatkozni a felperest!
Sajnálom pajtás, de te, aki ezt írtad, nekem egy senkiházi, egy féreg vagy!
Változik a véleményem, ha reagálni hagyod az oldalon leírt véleményed rólam is, mint egy őrtorony által hitehagyottnak nevezett személyről.
Aki hitehagyott, az a bálványod, a hű és értelmes rabszolga, aki úgy változtatja az előző hitét, mint áldozatra szánt cél, a futó vad lövésen.
Most dühös vagyok rád! Érzed?
Ez kijött belőlem!
Most könnyebben érzem magam, drága kedves, aranyos, egyenes és tiszta gondolkodású testvérem, aki tisztán látod az egyedüli igaz vallás tanításait, akik cseppet sem hamisították meg az Írásokat!
Azt olvastam a Bibliában, hogy nem szabad rosszat kívánni senkinek, de ezt most nem tudom betartani, ezért sok sikert kívánok a jt szervezetben és a vele járó áldásokat is!

metanoia 2013.05.16. 22:14:22

@reboot:

Ha hallatlanra vesszük, nem tud mit csinálni, nem tud hadakozni.
A hadakozás élteti őt.
Hitvédő macskajancsi.

metanoia 2013.05.16. 22:27:41

"amelyikben újjászülettetek,"

he-he mióta születnek újjá a jt-k?

Az ÚV ferdítésben Jn. 3:7 ben ezt írják:

"Ne csodálkozz azon, hogy azt mondtam neked: újra kell születnetek"

Reinkarnáció, reinkarnáció?????

Ez ám az egyetlen egy igaz vallás!

reboot (törölt) 2013.05.16. 22:52:39

@metanoia: a legjobb elkerülni őket ... csak sajnos nekem hamar felmegy a pumpa, és nagyon nehezemre esik megállni, hogy visszaszóljak ... de idővel ezen is túll leszek

bornagain 2013.05.16. 23:12:55

Na, nálatok picit megtart, amíg leesik a tantusz - nálam elso beleolvasásra leesett, hogy ez csak "nickkaméleon" lehet! Hihi...

metanoia 2013.05.16. 23:13:46

@metanoia:

Pontosabban nem is hitvédő, hanem zrt védő macskajancsi

metanoia 2013.05.16. 23:17:03

@bornagain:

Én is rögtön felismertem :)

Kardot ki, oszt kaszabójunk stílus.

Ha más nincs kéznél akkor szétveri a számitógép asztalt.

ORION 2013.05.17. 10:50:33

barkóbázok!!!!!!! rákérdezek!!!!!! KI AZ????????

ORION 2013.05.17. 10:55:59

barkóbázok- magass ??? IGEN!!-plééből van?? IGEN !! EZ CSAK A PLÉBÁNOS LEHET!!!

svtor 2013.05.18. 18:49:53

Sefa! Kezdem felfogni, hogy a Jt-k egy hitehagyottra, mint árulóra tekintenek! Egy kalap alá veszik Júdással...jó lenne tisztán látni ez ügyben! Érzem, hogy valami nagyon sántít itt (is) a JT-tanban, de mi is?! Nem tennéd tisztába ezt a kérdést egy cikkel?

Ekkora ellenszenv és gyűlölet irányul rád és a többi ex-tagra is?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.05.18. 18:51:40

@svtor: rám igen. Eléggé jól érzékelem, ha találkozok valakivel. Persze többen is vannak itt a környéken, akik nem így fogják fel, de azok már csak névlegesen tanúk

svtor 2013.05.18. 19:00:59

@sefatias: Ők gyűlölködnek, míg te elfogadod őket..., na ez ám a pro és kontra! Még elszakadás után is ezzel kell szembesülnöd? Nagyon kemény lehet! Neked nincs még eleged?

svtor 2013.05.18. 19:10:57

@sefatias: Akkor te jól bírod!

A napokban tartottam egy hét szünetet, mert én már besokalltam! Nem vagyok hozzászokva ennyi gonoszsághoz!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.05.18. 19:13:13

@svtor: Én nem tekintem gonoszságnak. Aki ezt a posztot írta, az szegény egy zavartelméjű fickó, és nem gonosz. A többiek nagy része félre van vezetve, és ők sem gonoszok. Aki valóban gonosz, az meg nem sok van :)

svtor 2013.05.18. 19:18:33

@sefatias: Nem az illetőre értettem, hogy ő lenne a gonosz, hanem az Őrtoronyra!

Két fogalommal eléri, hogy embereket bepalizzon!
1. pontos ismeret(re van szükség)
2. Egy igaz vallás

Ennyi, és nem több! Megkeményedik az ember ezeken a blogokon...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.05.18. 19:20:13

@svtor: inkább sokat tanul. Azt hiszem az elmúlt másfél évben többet tanultam,mint előtte tíz évig

kingdom (törölt) · http://kingdome.blog.hu/ 2013.05.19. 12:29:54

@sefatias: "Azt hiszem az elmúlt másfél évben többet tanultam,mint előtte tíz évig"

Ezzel én is így vagyok,...de inkább már azt látom,hogy nem is tanultam igazából jóformán semmit érdemlegeset a JT-nél,...csak éveken át ugyan azt az információt kellett lenyelnem egy kicsit másképpen csomagolva,de mindig ugyanazt évről évre...és én magam is évről évre ugyan azt nyomtam a pulpitusról lényegében némileg másképpen.
Előttem vannak azok az emlékek amikor az elnöklő a kezembe bökte a nyilvános vázlatát aminek a címéből már láttam,hogy azt már én megtartottam a közelmúltban,de az nem zavarta őt,...és ez többször is előfordult :)
Tanítás ez?... Tanulás ez?

Szellemi sivatag ahhoz képest ahová eljuthattam/tunk eddig.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.05.19. 14:05:49

@kingdom: Érdekes, hogy ennek ellenére azt hittem, hogy milyen menő vagyok. És most ha beszélgetek egy tanúval, akkor ugyanazt az értelmetlen okoskodós érvelést látom rajta, mint ami rám is jellemző volt. Csak akkor nem ismertem fel
süti beállítások módosítása