"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Az én Diotrefeszem

2012/12/02. - írta: sefatias

Már hetek óta pörög a fejemben a következő történet. Nem tudtam eldönteni, hogy leírjam, vagy ne, és ha leírom, akkor hogyan. De a napokban csúcspontjához ért a sztori, és belőlem pedig erős érzelmeket váltott ki. Ezért most első indulatból írom le a történetet.

Egyszer volt hol nem volt még az operációs rendszeren is túl, volt egyszer egy vén. Már többször szerepelt a postjaimban, mert ő az egyik eklatáns példája annak, hogy Jehova tanúinál ez a szent szellem általi kinevezés nem más, csak egy hazugság, amivel megpróbálják szentesíteni sok vén elnyomó uralmát a nyáj fölött. Történt néhány hónapja, hogy egy hosszú évek óta hűségesen szolgáló házaspár nem kapott többet a ’Mi királyság szolgálatunkból’, illetve az általuk rendelt folyóiratokból, mert a vének helyi elrendezése, és a társulat elrendezése közötti különbség miatt mire odamentek érte, már mások elkapkodták az övékét is. Ez még nem lett volna nagy baj, mivel a tanulmányozási folyóiratot le lehetett tölteni az internetről. Ezért nem okozott nagy gondot, csak kissé kellemetlen volt nekik. Viszont a királyságszolgálati kiosztása a helyi elnöklő személyes feladata lett volna, ám ő valamilyen ismeretlen okból nem adott nekik. Viszont emiatt a hétközi összejövetelre járás kicsit ciki volt, mert nem tudtak sem felkészülni, sem figyelemmel kísérni a füzetből a programpontokat. Amikor tanulóbeszédeket kaptak, akkor a barátaiktól kellett megkérdezni, hogy mi a forrásanyag. Emiatt úgy döntöttek, hogy a hétközi összejövetelekre nem fognak járni.

Így teltek a hetek, hónapok, amikor egy kongresszusra utazva két idős testvérnőt vittek magukkal, hogy könnyítsenek az anyagi terheiken. (hogy ez mekkora felháborodást keltett a vének között, az is megérne egy postot) A két testvérnő aggódva érdeklődött, hogy mi az oka annak, hogy már hónapok óta nem járnak a hétközi összejövetelre. Azt hitték, hogy mivel a férj két szakba jár dolgozni, ezért a feleség fél egyedül a sötétben elgyalogolni a királyságteremig. Ezért az egyik felajánlotta, hogy elmegy érte, és együtt sétálnak el a teremig. Ekkor elmondták, hogy azért nem járnak, mert az elnöklő már hónapok óta nem ad nekik kiadványt, amire szükségük lenne az összejövetelen. A testvérnők elcsodálkoztak, és elhatározták, hogy a maguk módján segítenek, mert ők is tudták, hogy az elnöklő körül nincs minden rendben. Az egyik kézzel lemásolta a királyságszolgálatit, és elvitte nekik, a másik meg oda ment az elnöklőhöz és feltárta a problémát.

Az elnöklő azt mondta, hogy azért nem kapnak, mert nem kérnek. A testvérnő elment onnan, és közölte a feleséggel, hogy azért nem kapnak, mert nem kérik el. De hozzá tette, hogy ő sem szokta elkérni, hanem neki odaadja. A sztori elkezdett terjedni a gyülekezetben, és egy harmadik testvérnő kedvesen lefénymásolta nekik a kiadványt, és elvitte hozzájuk. A házaspár megköszönte, de azt mondták, hogy nem kérik, mert szerintük szándékosan nem kapnak, és komoly személyes oka van rá az elnöklőnek. Ekkor a testvérnő megijedt, mert felmerült, hogy komoly hibát követ el azzal, hogy illegálisan juttatja el nekik a kiadványt.

A legutóbbi összejövetelen az irodalom szolga úgy döntött, hogy a házaspár érdekében felrúgja a teokratikus elrendezést és a maradékból akart nekik adni. De ezt észrevette az épp ott sertepertélő elnöklő, és lehordta az irodalomszolgát, hogy nem adhat annak a házaspárnak királyságszolgálatit, mert az nem az ő dolga. majd ő ad nekik, ha akar, de ahhoz először menjenek oda hozzá kuncsorogni. Eddig a sztori. Vajon az elnöklőnek mi a célja? Azt szeretné, ha a volt véntársa térden állva könyörögne hozzá a kiadványért? Kiben van gőg? Az elnöklőben, aki szándékosan alázza meg a házaspárt, vagy a házaspárban, mert nem hajlandók kuncsorogni, azért ami jár nekik? Nekem erről a vénről Diotrefesz jut eszembe, aki megpróbálja kivetni, elűzni azokat a gyülekezetből, akik nem az ő szájíze szerint gondolkodnak.

„ Írtam valamit a gyülekezetnek, ám Diotrefész, aki szívesen foglalja el közöttük az első helyet, semmit nem fogad tőlünk megbecsüléssel. Ezért lesz az, hogy ha odamegyek, emlékezetbe idézem a cselekedeteit, amelyekben továbbra is kitart, gonosz szavakkal fecsegve rólunk. Sőt, nem érve be ezzel, maga sem fogadja megbecsüléssel a testvéreket, akik pedig fogadni akarják őket, azokat megpróbálja akadályozni és kitaszítani a gyülekezetből.”

De felmerül az a kérdés is, hogy mi van a többi vénnel? Ők miért nem szólnak bele? Én persze tudom. Az egyik vén bár jószívű, ám gyáva. A másik meg arról híres, hogy úgy nyal, mint egy pincsikutya. Mindenesetre úgy tűnik, hogy egyre nagyobb gond kerekedik ki belőle, mert a vének felhívták a házaspárt, hogy mennének hozzájuk. De a férj kijelentette, hogy nem kell. Nem kíváncsi rájuk. Vajon hány ember életét kell még érzelmileg megnyomorítani? Hány ilyen sztori kell ahhoz, hogy rájöjjön a társulat, hogy a hazugságaival tönkreteszi a tagok életét, és csökkenti a gyülekezetek létszámát? Vajon hány hatalmával visszaélő vén teszi tönkre emberek életét?

Címkék: életem
27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr574942407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.12.02. 09:47:05

Megszakad a szívem...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.02. 10:24:07

@ex.hmcs-s: Az enyém is megszakad. De az enyém már három éve folyamatosan. Látni azt, hogy egy kedves baráti közösséget egy gőgös ember hogy szét tud verni. És ami fáj, hogy ennek a közösségnek a létrehozásában, mégha hibáimmal is, de aktívan részt vettem. A sajátomnak éreztem. És amin én 15 évig dolgoztam, azt egy szörny egy két év alatt tönkreteszi. Hol van it a szent szellem? Hol van itt Jehova? Sehol. Ez a szervezet olyan messze áll Jehovától, mint Tokió San Fransiscotól

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.02. 11:59:44

Persze senki nem mondhatja, hogy nem szóltam előre. Mind a vének testületét, mind a körzetfelvigyázót, mind a fiókhivatalt figyelmeztettem arra, hogy olyan emberre bízták a nyájat, aki visszaél a hatalmával, és önző módon, csakis a saját uralmát igyekszik erősíteni. Persze ez senkit nem érdekelt. A nyáj jóléte sajnos nem fontos egyetlen elöljárónak sem. Nem tudom mi kell még ahhoz, hogy végre odafigyeljenek a nyáj sírására. Mikor jön már el az az idő, amikor a hatalom helyett, a nyájjal való szerető törődés lesz a legfontosabb szempont?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.02. 12:04:28

@ex.hmcs-s: Egy kicsit vigaszként mondom, hogy az ilyen esetek Isten akaratát szolgálják. De nem azért, mint ahogy Jehova Tanúi hiszik, hogy ilyenkor derül ki az, hogy kinek milyen erős a hite, és a férgese elhullik, hanem valójában ilyenkor derül ki, hogy a társulat hazudik, és az embereknek dönteniük kell, Jézushoz közelednek, vagy a helyébe lépő hű és értelmesben bíznak, aki hazugságokkal tartja sakkban a Jehova Tanúit.
János 8:44:
Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok, és a ti atyátok kívánságait óhajtjátok tenni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állt erősen az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a saját lelkülete szerint szól, mert hazug ő, és a hazugság atyja. 45 Én azonban az igazságot mondom, ezért nem hisztek nekem. 46 Ki az közületek, aki bűnt bizonyít rám? Ha igazságot szólok, miért nem hisztek nekem? 47 Aki az Istentől van, figyel az Isten beszédeire. Ti azért nem figyeltek, mert nem az Istentől vagytok.”

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.02. 12:24:09

hihetetlen, hogy mennyire felkavar ez a sztori. Én írtam,, és m,ár sokadjára olvasom el. Újra és újra. Egyszerűen képtelen vagyok elhinni, hogy ennek bármi köze lenne a kereszténységhez, Krisztushoz. Micsoda elvakult gonoszság kell ennek a megtűréséhez

leslie07 2012.12.02. 13:20:43

@sefatias: Egyutt érzej veled, és azokkal is,akik még benn maradtak.

Nekik vigasztalásként idézem Pál szavait:

2. Kor. 6:11
A mi szánk megnyílt ti néktek, korinthusiak, a mi szívünk kitárult.
12
Nem mi bennünk vagytok szorosságban, hanem szorosságban vagytok a ti szívetekben.
13
Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.
14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
15
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
17
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
18
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Ugye mennyire megnyugtató tudni, hogy a saját gyulekezetunk elhagyása udvosségunket szolgálja, nem pedig a pusztulásunkat, ahogyan azzal a sátánpappok riogatják Brooklynból a szervezetbol menekulni vágyó tanúkat?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.02. 14:23:32

@leslie07: >>Ugye mennyire megnyugtató tudni, hogy a saját gyulekezetunk elhagyása udvosségunket szolgálja, nem pedig a pusztulásunkat,<<
A jó szellemiségű bentiek meg azt hiszik, hogy a sátán martalékává lettünk, démonok eledelévé. Eszükbe sem jut, hogy esetleg emberek maradtunk

Consuelo 2012.12.02. 14:35:32

Kedves Sefa!

Értem fájdalmad és az indulatod is, mert emberi!

De, az éremnek minimum két oldala van mindig. Lehet, most majd megbántódsz azon amit írok( de hát miért is vizualizálom én ezt előre?). A történet nem teljesen részletes, tehát csak abból mazsolázgatok, amit leírtál.

Szerintem játszma zajlik az elnöklő és a sértett házaspár között. Te csak azt veszed ki belőle, hogy erőfitogtatás folyik. De, a másik oldal akinek jogosan jár valami, amit nem kap meg, miért nem érvényesíti jogait? (Alázatból, kérdem én?) Miért nem él az írás ajánlásával, hogyha bajod van a testvéreddel….stb.. S ha ezt megtette, ( s eredménytelen) akkor miért nem él olyan lehetőséggel, mint, hogy pl. a tanulóbeszéd megtartása arról szól, hogy ezt a tanuló beszédet nem tudta megtartani, mert elzárták tőle a forrásanyagot. Vagy a tanulmányozás alkalmával, jelentkezhet addig, amíg fel nem szólítják, s rákérdezhet, hogy Ők miért nem kapják meg a „szellemi táplálékot”? (Nem tudom, hogy hány fős a gyülekezet) De akkor 50 vagy 100 ember előtt kellene az elnöklőnek válaszolnia.

Az egyik azt mondja, kérjenek. A másik azt mondja soha nem fogunk kérni.

Azokat az őszinte együtt érző, szeretetteljes embereket sajnálom ebben a sztoriban, aki pl. kézzel leírta az anyagot (ez nagyon megható). Miért kell őket ebbe belekeverni?A meccset az ellenfelek játsszák le, nem a közönség.

Ha felülről tudod szemlélni a dolgokat, nem kérdezed, hogy miért. A társulatnak az a fontos, hogy a gépezet muzsikáljon. Hurrá van egy elnöklő, teszi a dolgát, összejövetelek rendben, prédikálás folyik, hát kell ettől több? (Jó az adományokat kihagytam).

Nevezett elnöklő,egy más vezetési stílust képvisel. De, ugye a tanúknál nincs demokratikus szavazás, hogy a köz válassza a „képviselőket”.

Véleményem szerint akkor változhat meg a helyzet a tanúknál, ha ugyanolyanok lesznek, mint bármelyik más egyház (olyan vasárnapi katolikus félék). Amikor megszűnik a teljesítménykényszer és már csak a hívek megtartása lesz a cél. Talán akkor…
Sefa! Érzésem szerint Te még a gyülekezetedben élsz! Azonosulsz a történésekkel, érzelmileg megvisel. El kell végre engedni! Nem tudsz változtatni rajta, az ott lévők szabad akaratát tiszteletben tartva, figyelembe kell venni, hogy mindenkinek van választása, és az mindig az egyén személyes döntése. Te magad is írtad, hogy ez mennyire soktényezős változó. Akik ott vannak, MÉG nem látnak, vagy MÉG nincs bátorságuk látni.

„Siratod” a múltad, a befektetett energiáidat. Együtt érzek veled, éreztem hasonlóan én is. Valahogy képzelj egy szobrot, amit készítettél, szép volt, és állt sokáig, de jöttek a vandálok vagy egy „katasztrófa” és romokba dőlt. A szobor „elpusztult” de az alkotó nem! Ha, akkor meg tudtad csinálni, megtudod újra az ALKOTÓ benned van.

Van neked életed, gyereked, terveid, céljaid, ne a múltban élj, hanem a jövődre fokuszálj, kérlek szépen.

Szeretettel

-C-

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.02. 14:43:20

@Consuelo: :) ez érdekes. igazad van de mégse. azt hogy mi játszódik le a házaspárban azt nem tudom. Nem beszélek velük, csak sejtem. Nem feltétlenül csinálják jól, de én tudom, hogy miért így. Én ismerem őket, és értem, hogy mi játszódik le bennük. Hogy én hogyan élem meg? lehet, hogy igazad van. Ez a gyülekezet elsősorban az én munkám, és az, hogy a környék legjobb gyülekezete volt, az nekem volt köszönhető. Természetes, hogy a szivemen viselem a sorsukat, a legjobb barátaim, életem része voltak. Én tökéletlen ember vagyok, biztos teli vagyok hibával, és rontottam is el dolgokat, de azt tudom, hogy odafigyeltem a nyájra. Nekem ez a múltam. és a jövőm is. hogy hogyan azt nem tudom. De bennem most is ugyanaz az erő munkálkodik, mint tíz éve, amikor én voltam az egyik vénjük.

Consuelo 2012.12.02. 16:29:15

@sefatias:

Sefa! Jó ideje már nem játszom m az „igazságért” folytatott játszmáimat. Mert nem éri meg.A célom többnyire csak annyi, hogy mindig van egy másik nézet és az elgondolkodtatás.

Most sem érzem úgy, hogy amire reagáltál az ellentmondás lenne.

Sajnos eljön az idő amikor a múltukat el kell ENGEDNI! Bizony ez nagyon fájdalmas. Értelek, megértelek. Munkálkodtál, tevékenykedtél, és most ebek „harmincadjára” van adva., tevékenységed eredménye. Iszonyú vacak érzés lehet.
Olykor be kell látnunk, hogy tehetetlenek vagyunk, nincs hatalmunk, emberekkel érzésekkel, nem tudjuk megváltoztatni! Amin változtatni tudunk, az mi magunk vagyunk, a hozzáállásunkkal, az érzéseinkkel, a reakcióinkkal.

A sértett házaspárt nem kímélhetjük meg az útjuktól, azon nekik kell végi menni (az Ő személyes antonimijuk és érzelmi kompetenciáik a tét).

A”gyülekezet” a múlt. Elmúlt…. Új energiák vannak… a kérdés, hogy a Benned feszülő erőt mire tudod fordítani?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.02. 19:17:49

@Consuelo: >> a kérdés, hogy a Benned feszülő erőt mire tudod fordítani? <<

Ez nekem is kérdés. De majd az idő mindent megold

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.12.03. 11:06:34

@Consuelo: @sefatias: A tudás felelősséggel jár. Nekünk tudatunkban van, hogy az Őrtorony Társulat milyen mértékben teszi tönkre az emberek életét és családjait, ezért felelősségünk erről tájékoztatni a világot és segítő kezet nyújtani a bent lévőknek.

Persze nem kell mindenkinek blogolnia, de néhányan felvállaltuk ezt.

Mi amolyan bódhiszattvák vagyunk: hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%B3dhiszattva csak exJT vonatkozásban.

Nem mindenki bóthiszattva és ez így van rendjén. És valóban, a legtöbb embernek tovább kell lépnie egy ilyen traumából történő felépülés után:

jehovatanui.blog.hu/2012/07/31/vegul_tovabb_kell_lepni

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.03. 11:41:19

@Johnny Joker: nem mindenki képes felelősséget vállalni másokért. Van aki magáért sem. Viszont ha valakiben megvan az a mentális erő, hogy felvegye a kesztyűt és segitsen másoknak, az tegye meg. Én ilyen embernek tartom magam. Soha nem féltem a felelősségtől. A munkám során szinte végig vezető beosztásba voltam. És nem csupán arról volt szó, hogy ha hibáztam, akkor elrontottuk a munkadarabot, hanem az pen munkahelyemen az emberek életéért is felelősséget kellett vállalnom. Itt mindig is haltak meg emberek, vagyérte őket súlyos baleset. Engem os kétszer vitt el a mentő, mert baleset ért. Ahhoz, hogy valaki képes legyen másokért felelősséget vállalni ahhoz nagylelki erő, és magabiztosság kell. Nekem személy szerint nem tetszik, ha valaki aki fél a felelősségtől az kritizálja azt aki nem. Aki fél a felelősségtől, az a saját életében sem tud rendet rakni. Azt a félelmei irányitják. Na én nem ilyen vagyok. Amit megismertem, azt bátra adom tovább másoknak, és boldog vagyok, ha segithetek valakinek, hogy jobbpa válljon az élete. Ez a blog ezt a célt szolgálja. Amennyire tőlem telik mutatom az irányt. Persze nem a pontos célt, hanem csak az irányt. És amit irok, amit tudok, azért bátran vállalom a felelősséget mindenk előtt. Még isten előtt is

ambrosios 2012.12.03. 16:24:11

@sefatias: Az a baj, hogy az eset egyáltalán nem egyedi. Nagyon sok gyülekezet életébe láthattam bele mélyen. Szinte nem találkoztam olyannal, ahol egy adott vén ne a hatalmának erősítését helyezte volna előtérben mások érdekeivel szemben. Sokszor láttam az ennek érdekében megnyilvánul patronálást, tehát azt, amikor a vén holdudvart gyűjt maga köré a befolyásolható és törekvő személyekből. Ezzel egyfajta kölcsönös függőséget alakítanak ki. Az adott személyek tudják, hogy előmenetelük és kiváltáságaik, gyülekezeti megítélésük erősen függ az adott vén személyétől. Az adott vén meg tudja, hogy az ő "nyaló" tetteik fogják őt támogatni.
Több esetben ez a vén nem is a koordinátor és valójában a gyülekezet értelmesebb része nagyon rossz véleménnyel van róla. Csak a többi vén megtűri ezt kényelmi okokból, mert az ő érdekeiket is ez szolgálja. Függetlenül attól, hogy az adott személy a koordinátor vagy sem, hagyják az személyiségét kiteljesedni és a terrort fenntartani. Csak eközben ez egy komoly bomlasztó erő és nem csak a szervezet, de a Biblia szava iránti tiszteletlenséget és kételyt is gerjeszt. Ugyanez a baj ezzel, mint az évszázadokon át a Biblia nevében tevékenykedő egyházakkal. A tetteiket az emberek összekapcsolják a Bibliával, mintha az kérte volna őket az inkvizícióra. Nehezen látják be, hogy ez nem így van, sokan ezért fordulnak el a szervezet után Istentől is.
A kapható segítség nem valós, nem a lényegre koncentrál és minden tanács mögött és az ügyek kezelése mögött nem a személy és Isten közötti kapcsolat helyreállítása áll, hanem a szervezet tisztán tartása. Ha nem így lenne, akkor a kétkedők nem az utcán találnák magukat néhány kellemetlen kérdés után. (Az más dolog, hogy a hazugságot nehéz védeni). Akkor ha valaki megírná a társulatnak névvel, címmel, hogy miket olvasott "hitehagyott" oldalakon, nem egy bírói bizottság előtt találná magát.

küzdős 2012.12.03. 16:59:10

@sefatias:" Ez a gyülekezet elsősorban az én munkám, és az, hogy a környék legjobb gyülekezete volt, az nekem volt köszönhető." Drága barátom! Ne feledd azt, hogy sem aki plántál, sem aki öntöz, hanem a növekedést adó Istené a dicsőség!
Magam is ezt éreztem számtalanszór, amit te, hogy felépítettem egy gyülekezetet (helyileg a legnagyobb, legerősebb!), amit az utódom, macskajancsi két év alatt letarolta, olyan szintre, hogy hívni kellett másik gyüliből segítséget, aki talán megóvja a teljes káosztól a gyülekezetet.
Aztán én is beláttam, nem az én dicsőségem volt a szellemi jólét, csupán jó szerszám voltam Istenünk kezében! Ma már nem bánt, amikor is látom a szellemi sötétségük eredményeit, talán ez kell az ébredéshez a károsultaknak! Nem szólhatok bele, nem az én felelősségem, de semmi nem történik a Teremtőnk háta mögött! Én is azt érzem, hogy még nem téptél el minden szálat, ami odaköt, persze ezt én is érzem egy szinten.
Consueloval teljesen egyet értek a megoldás tekintetében is. Amúgy a harcosok érvényesíthetik jogaikat, kötelezettségeiket és ha Írás szerint történik a megoldás keresése, hamar kibújik a szög a zsákból, hogy ki is a kakukktojás!

Consuelo 2012.12.03. 18:40:13

Férfiak! Volt előjárok! Értelek benneteket. A sok jó szándékot, energiát senki sem vitathatja. De, valamiért nektek még is csak annyi adatott, hogy visszatekinthessetek a „művetekre”. Nem arathatjátok le a gyümölcsöket. Talán lehet csak annyi az üzenet, hogy művelők vagytok és nem aratók.

A mag el lett vetve. Ismeritek a hierarchiát és az elrendezést is, az ott lévők is igen. Így kár tőlük mást várni, hint egy felsejlő emléket, amit X… vagy Y testvér mondott, és lehet ott és akkor egy kis erőt ad. Ez, minden.

Értem én, nincs, arányban a befektettet energia a megtérüléssel. Ti, hoztatok egy döntést, a döntésben benne volt a „veszteség” elkönyvelése is. Fájdalmas dolgok ezek. Emberiek és érthetők.

küzdős 2012.12.03. 20:28:24

@Consuelo: Talált! Már megint csak talált! Te tudsz valamit.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.03. 20:41:43

@küzdős: Azért ez a kérdés nem olyan egyszerű. Vajon Jehova Tanúi kapnak isteni áldást a munkájukra? Ha kapnak, akkor kinek árt aki akadályozza őket? Ha nem kapnak, akkor pedig ki adja a növekedést? Ha komoly munkád van egy közösség létrehozásában, az kinek az erejéből van? Ha a gyülekezet az istené, akkor Istentől? De mi van akkor, ha nem az istené? akkor kitől van az erő? És aki egy bélyeggyűjtő klubbot hoz létre, vagy egy nyugdíjasklubbot? És az emberek jól érzik ott magukat, az kinek a munkája? Ki áldotta meg a tevékenységet? Ha Jehova Tanúi Istenkáromló, hamis próféták, akkor ad -e növekedést ott az Isten?
De ha Isten munkájában dolgozunk, akkor Isten munkatársai vagyunk, tehát az én munkám is benne van az eredményben(1kor 3:9-11) Lehetek én az építő. És az építő keze munkája ott van. És ezt a munkát nem csak nekünk kell elismerni, hanem maga Isten is megteszi (zsidók 6:10)
Tehát, ha a keresztény tevékenységednek eredménye van, akkor az a te munkád is, a te képességeidet, tudásodat jellemzi. A te hírneved is jobb lesz tőle. Az más kérdés, hogy az egésznek az Isten dicsősége, az ő dicsőítése ad értelmet.
Persze mindez csak akkor nyer értelmet, ha elismerjük, hogy Jehova Tanúi kapnak az Isten áldásából a munkájukhoz. Ellenben ha nem, mert egy Istenkáromló szekta, akkor ott minden növekedés csupán emberi erőfeszítés eredménye. Pont úgy mint a Microsoft, az Philips vagy más emberek irányította cég esetében
>>Én is azt érzem, hogy még nem téptél el minden szálat, ami odaköt, persze ezt én is érzem egy szinten.<<
Miért kéne eltépni minden szálat? ott vannak a barátaim. ott vannak azok akik 20 éven keresztül részét alkották az életemnek. Miért kéne mindent ledobnom? Miért ne örülhetnék, ha örülnek, és miért ne fájhatna ha szenvednek? (róma 12:15)

küzdős 2012.12.03. 20:55:12

@sefatias: OK! Meggyőztél. Tudod, hogy nem bántani akartalak!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.03. 20:59:21

@küzdős: :) tudom. Én szeretnék nekik segíteni. Ez a blog is elsősorban azért jött létre, hogy ahogy tudok segítsek.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.03. 21:05:55

@Consuelo: >>Nem arathatjátok le a gyümölcsöket. Talán lehet csak annyi az üzenet, hogy művelők vagytok és nem aratók. <<

A művelő is munkás, és nem szeretné, ha a munkája felesleges lenne, valamint minden munkásnak fáj az, ha valami otromba fickó szétveri azt amit csinált. ennyi. Nem én szeretnék aratni. Én csak annyit szeretnék, hogy akinek csak tudom, kellemesebbé tegyem az életét

küzdős 2012.12.03. 21:06:50

@sefatias: Szívemből beszélsz! Szeretnék én is segíteni nekik, de azért ne feledd az írásodat: Kint, vagy bent! Mi kint vagyunk (bocs, én még bent!), nem a mi felelősségünk minden! Amit lehet, megteszünk, az őrtoronyból, kiabálunk, aztán akit érdekel,menekül, akik nem figyelnek, így jártak!
Taálkozunk Waterlónál!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.03. 21:22:58

@küzdős: ez egyértelmű. Én már kint vagyok, és eszemben sincs be menni. De azért még átérezhetem annak az idős testvérnőnek a fájdalmát, akinek azt mondta a tanítója, hogy már megbánta, hogy behozta a gyülekezetbe, vagy annak az irodalomszolgának az összerezzenését, aki segíteni akart, mert tudja, hogy a két jó barátja egy lépésre van attól, hogy elhagyja a gyülekezetet, és a vén ahelyett, hogy pásztorként segítene, még lök is egyet rajtuk, vagy éppen annak a házaspárnak is átérezhetem a fájdalmát, akiket 17 éve ismerek, és állandóan együtt voltunk, és történetesen a Trifi szülei. Persze nem az fáj, hogy ezek megtörténnek, hanem csupán átérzem a fájdalmukat. Az hogy ezek megtörténnek, az mind azt bizonyítja, hogy ami ezen a blogon le lett írva az mind igaz

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.03. 21:24:51

@ex.hmcs-s: nagyon csöndben vagy testvér! Hogy van a szíved?

22. az Elem. 2012.12.04. 11:17:13

Sefa, Sefa!!!!!
Csatlakozom küzdős-höz. Lehet, hogy sokat fáradoztál egy gyülekezet építésén, de a növekedést Isten adja!
A kérdéseim amin elgondolkodhatsz.
Hol van ez a növekedés?
Ez a szívekben van, nem látható, mérhető, érzékelhető helyen.
Amit teszel az nem csak másokat tanít, hanem saját lelked is iskolázza.
Ami történik veled, arra neked is van szükséged ahhoz, hogy megtanulj valamit, és ez nem csak veled van így.
Ebben segíthetünk egymásnak, és ez a segítség pedig örök, amit akkor ott megtettél az örökre ott marad.
Azt soha senki nem tudja elvenni vagy lerombolni, azt a jót másokért tetted és magad is képezted vele.
És azt tanultuk, hogy az Isten pedig nem igazságtalan ezekről mindig megemlékezik.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.12.04. 12:55:58

@22év: igazad van. Látod? Ezért van itt szükség rád. Olyan szempontokra világitasz rá ami eszembe sem jut. Köszi szépen.
süti beállítások módosítása