"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

2018/05/11. - írta: sefatias

"Élő rendőrkordon vette körbe Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát, hogy ép bőrrel hagyhassák el az Országház épületét." Gér András így számol be erről: „A tüntetők tovább pocskondiáztak, lökdösődtek és gúnyos megjegyzéseket tettek ránk. Szenn Péter püspök úr bocskait viselt, ez különösen irritált néhány tüntetőt, akik többször is megköpdöstek minket." (eredeti cikk itt)

lama.jpg

Nem szeretném védelmembe venni, azokat, akik pocskondiázásban, és mások leköpésében látják a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségeit. Én magam sem érzem, hogy ez jó megoldás lenne.

De...

Azért foglaljuk össze mi is történt. Az éppen megalakuló országgyűlés meghívta az alakuló ülésére ezt a három egyházi vezetőt. A "vendéglátók" célja egyértelműen az volt ezzel, hogy az erre kapható emberekben fenntartsa azt a látszatot, hogy Orbán Viktor ismét Isten kegyelméből lett Magyarország miniszterelnöke. Az egyházi vezetők pedig valamilyen okból úgy gondolták, hogy asszisztálnak ehhez a képhez, és megjelenésükkel hivatalosan is támogatták ezt az elképzelést. Annak a kormánynak a megalakulásához mutattak jó arcot, amely az elmúlt 30 év magyarországi politikájában a legpofátlanabbul vállalja fel a szimoniát, a nepotizmust, a korrupciót és az elitizmust. 

Ez négy olyan kifejezés, amely évszázadokon keresztül mérgezte a kereszténységet, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a kereszténységnek és a történelmének szörnyű folt lett a hírnevén. Ez a három egyházi férfi felvállalta, hogy megjelenésével áldását adja arra a kormányra, amely az elmúlt években egyre több magyar állampolgárt tekint ellenségnek, dehumanizálva őket, és ösztönöz százezreket az országból való elmenekülésre. Úgy gondolták, hogy az a közbeszéd, ami az elmúlt években a kormány képviselőinek, hangadóinak köszönhetően jellemzi országunkat megfelelő annak az Istennek, akit elképzelésük szerint ők képviselnek. 

Aztán az a kormány, amely nem mert megjelenni a nyilvánosság előtt, kiküldte az emberek közé ezeket az egyházi vezetőket, akik szembetalálkoztak azzal a néppel, amely évek óta szenvedő alanya annak a közbeszédnek, amelyben pocskondiázzák, leköpdösik, és más módokon alázzák őket (Lásd Bayer Zsolt és Németh Szilárd beszédeit)

A kérdésem a következő Szenn Péterhez, Huszár Pálhoz, és Gér Andráshoz: Mi keresnivalójuk volt az egyik legnegatívabb megítélésű kormány megalakuló ülésén?

Vajon nem jutott eszükbe Keresztelő János példája, aki nem volt hajlandó szóba állni az akkori uralkodóval, annak Isten törvényeit megtaposó életmódja miatt? Nem rémlett fel nekik Jézus, akit a halála előtti napon egyik politikai vezetőtől, a másikig hurcoltak, de ő  nem volt hajlandó szóba állni velük, még a saját védelme érdekében sem?

Nem gondoltak arra, hogy ha ott megjelennek, és azonosulnak azzal a bűnnel, ami a kormány körbe lengi, akkor azzal magukra vonják azok haragját, akik azokat a bűnöket elítélik?

"Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik, a balgák továbbmennek, aztán kárát vallják. " mondja a Példabeszédek 27:12. Egy okos ember előre látta volna, hogy a korrupt politikai rendszerhez történő odadörgölőzés nem hozhat jót. Egy balga ember viszont ezzel nem számol és tovább megy, és csodálkozik, hogy kárát vallja a balgaságának.

Ezt tudom mondani erről az esetről.

479 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr513907114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BiG74 Bodri 2018.05.12. 12:39:10

Kell egy kicsit dörgölözni a földesúrhoz!

Index.hu.hazudik 2018.05.12. 12:40:36

Az egyre több magyar, nyilvánvalóan a nemzeti jobb konzervatív oldalt erősíti.
Ti meg faszfejek vagytok :)

sterimar 2018.05.12. 12:40:58

Nem az emberek közé küldte ki őket, hanem egy maréknyi ütődött hippi közé.

röf 2018.05.12. 12:57:20

Megkezdődött a fogatlan, libbant csőcselék mosdatása.
Talán ha véleményeznétek a rasztahajú futóbolondot is.....

Mr. Neutron 2018.05.12. 13:04:14

Valóban hibáztak az egyházfiak. De nem azért, amit a poszt a szemükre vet. Hanem azért, mert elmulasztották kiseprőzni a térről a hőbörgőket!

(Ráadásul a cikk szerzője tendenciózusan "n"-re cserélt egy "t"-t az egyik érintett nevében.)

Wéső 2018.05.12. 13:04:59

Na igen.. ott nem emberek voltak az Országház körül, hanem büdös proli csőcselék.
Minden korban ugyanaz a szennyes aljanép.

Scott Tenorman Must Die 2018.05.12. 13:05:07

miért tartaná egyre több magyar ellenségének a kormányt?

Ekrü 2018.05.12. 13:07:30

Remek példája ez az írás az áldozathibáztatásnak.Hát először is ,a három egyházi (református) vezetőt NEM azért támadták meg mert egyházi vezetők.Hanem azért mert a csőcselék vért akart látni és mindegy kiét.Ha történetesen jobbikos,MSZP stb.képviselő ment volna ki az ajtón ,bizony azokat is megtámadták volna.Nem véletlen,hogy ellenzéki párt vezetője sem ment ki a saját tüntetőiket üdvözölni.Továbbá azért sem hibáztatható senki,hogy ma Magyarországon úgy gondolta bárki is,hogy a demokráciába és a toleranciába bizony beletartozik az ,hogy ha valakit meghívnak a Parlament alakuló ülésére ,legyen az a kormány vagy az ellenzék vendége és teljesen mindegy,hogy milyen okból,annak bizony joga van ott részt venni és utána méltósággal távozni ,anélkül ,hogy őt bármilyen atrocitás érné.Szégyen ,hogy a cikk írója ezt a fajta viselkedést még mentegeti,és bizony szégyen,hogy az ellenzéki politikusok között egy se akadt aki elhatárolódott volna az esettől.

Cycmen 2018.05.12. 13:09:11

Hát cimbora, ez a poszt maga volt a liberalizmus!
Nem értesz egyet vele, de.....
Kiküldték őket a nép közé.........

Ez komoly tényleg?
Haver már nagyon érik hogy pofán lesztek baszva, kurvára elvetitek a sulykot.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 13:24:25

@Cycmen: Látod? Olyan emberek köpködték meg őket, mint te. Ugyanaz a stílus, csak a másik oldalon. És mitől liberalizmus?

Jakab.gipsz 2018.05.12. 13:25:49

Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik..., Micsoda ész, és remek gondolat ez a "jó tanács".

Mond el nekünk, bölcs Sefatias , az ateista libsi csőcselék, ostobasága, cinikus aljassága, ellen hova bújunk el.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 13:26:48

@Ekrü: Nem nevezném áldozathibáztatásnak. Bár valóban olyan. Ha egy ember csatába megy, lehet, hogy nem ő lövi le saját magát, hanem egy másik ember fogja lelőni, de valljuk be, valami köze csak van ahhoz, hogy lelövik, ha odamegy ahol lőnek. Nem ő a gyilkos, de közvetlen okozója a saját lelövésének

rasztaszív 2018.05.12. 13:36:50

cinikus aljasság az üldözöttet játszani,miközben nem győzik az egyházak az aktuális hatalmat kiszolgálni,és cserébe felvenni a százmilliárdokat.de biztos csak nem tudnak hova bújni előle.

eMPi 2018.05.12. 13:37:29

Szeritnem Ez a szomorú esemény az országgyűlés alakuló ülésen volt, és nem a kormányén... ennyit erről és a következtetésekről...

Cycmen 2018.05.12. 13:37:40

@sefatias: Na ez a ti liberalizmusotok lényege. Köpködtök, mert azt szabad, de ha a leköpött, megalázott ember odaüt, akkor jön a prédikáció.
Persze mert a másik alapvető tulajdonságotok a másik basztatása, provokálása addig, amíg a hülyeségeteket egyébként szarba sem vevő ember ki nem akad!
Úgyhogy csumi és ne köpködj, vagy viseld a következményeket!

Cycmen 2018.05.12. 13:43:28

Amúgy a videón látszik hogy mennyire deklasszált csőcselék a bázisotok, miért is lennétek ti mások .

Ekrü 2018.05.12. 13:46:09

@sefatias: "Nem nevezném áldozathibáztatásnak. Bár valóban olyan. "-Azért ha valami szőrös,nyávog és macskának látszik az bizony macska. :))) Ahogy ez is áldozathibáztatás,még pedig "minek ment oda" kategória.Mivel háborúra hivatkozol ,had kérdezzem meg szerinted most háborús helyzet van?Mert szerintem nagyon nem.Demokrácia van ahol, mint írtam mindenkinek joga van egy meghívásnak eleget tenni ,akár az ellenzék akár a kormány vendégeként anélkül ,hogy atrocitás,bántalmazás érné.Sajnálom ha te ezt nem érzed,ezek szerint a tolerancia nálad is csak addig tart amíg veled szemben kell toleránsnak lenni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 13:49:43

@Jakab.gipsz: A cinikus aljasság nem ateizmus, vagy teizmus kérdése. Hanem jellemé. És ahogy a kommentekből is látszik. Pont ugyanolyan emberek köpködnek itt is, mint a posztban említett helyzetben. Csak épp a másik oldalon állnak. És pont erről szól ez a cikk, hogy ez a helyzet, amiben mindenki feljogosítva érzi magát a másik megvetésére, dehumanizálására, pont ennek a kormánynak köszönhetően alakult ki. És erre adták áldásukat az egyházi vezetők, majd hirtelen szembesültek azzal, amit megáldottak

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 13:50:41

@Ekrü: Nem azt mondtam, hogy háborús helyzet van, csupán párhuzamot vontam. Mint ahogy az áldozathibáztatás sem macska. Érted? :P

Ekrü 2018.05.12. 13:51:38

@rasztaszív: Szerintem nézd meg a videót.Itt NEM azért támadták meg a református egyházfőket mert egyházi emberek,hanem mert balhét és vért akartak.Teljesen mindegy volt nekik ,ha történetesen akármelyik ellenzéki párt képviselője arra téved,azt ugyanúgy megtámadták volna.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 13:54:15

@Ekrü: Írta valaki, hogy azért támadták meg őket, mert egyházi emberek? Én csak annyit írtam, hogy szembetalálták magukat azzal az állapottal, amit az általuk megáldott kormány idézett elő

rasztaszív 2018.05.12. 13:56:22

@Ekrü: és pont ők ezt nem tudták?nem is tudták,mi történik,csak csodálkoztak,hogy mi ez a sok ember...?

Ekrü 2018.05.12. 13:56:42

@sefatias: No ,ha nincs háborús helyzet akkor,gondolom egyetértesz abban,hogy :
"mindenkinek joga van egy meghívásnak eleget tenni ,akár az ellenzék akár a kormány vendégeként anélkül ,hogy atrocitás,bántalmazás érné."

Ekrü 2018.05.12. 14:01:00

@rasztaszív: Már ne haragudj,de miért kellet volna félniük?Vagy úgy gondolod ,hogy ma Magyarországon az a normális,hogy az ellenzéki tüntetők rátámadnak bárkire akit meglátnak?Ez a nagyon európer nagyon toleráns ellenzék Magyarországon?

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2018.05.12. 14:08:38

"Vajon nem jutott eszükbe Keresztelő János példája, aki nem volt hajlandó szóba állni az akkori uralkodóval, annak Isten törvényeit megtaposó életmódja miatt?"
Erre mi a forrás?
A Bibliában ugyanis ez ügyben a következö szerepel:
"Heródes félt Jánostól, akiröl tudta, hogy igaz és szent ember; ezért védelmébe vette; bár hallgatva öt gyakran zavarba jött, mégi szívesen hallgatta." (Mk 6, 20)

"Nem rémlett fel nekik Jézus, akit a halála előtti napon egyik politikai vezetőtől, a másikig hurcoltak, de ő nem volt hajlandó szóba állni velük, még a saját védelme érdekében sem?"
Heródessel valóban nem állt szóba, Pilátussal viszont igencsak összetett dikurzust folytatott, többen között a hatalom eredetéröl, meg az igazság mibenlétéröl.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 14:10:28

@Ekrü: Hát nem tudom... Szerintem olvasd el a posztot. Különösen a címre fókuszálva. Látom nem ment át

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 14:13:34

@α Ursae Minoris: Szerintem olvasd el a sztorit mégegyszer, és próbáld meg elkapni az összképet. Számold meg hányszor találkozol ezzel a kifejezéssel: "Jézus hallgatott." Vagy ezzel: "rre Pilátus így szólt hozzá: „Nem hallod, mi mindennel vádolnak?” 14De ő egyetlen vádjukra sem felelt."

rasztaszív 2018.05.12. 14:16:26

@Ekrü: tök mindegy,kik voltak a tüntetők,mindenütt vannak ilyenek,de könnyű elkerülni.szerinted az normális,hogy tudják,mi történik,és odasétálnak?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 14:19:13

@rasztaszív: Erről szól a poszt. Pontosan tudták mire számíthatnak, és odamentek. Aztán mártirt csinálnak magukból

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.05.12. 14:28:54

Egyházi feladat a mindenkori kormányzatot támogatni, arra Isten áldását kérni.

Ekrü 2018.05.12. 14:33:08

@sefatias:"Írta valaki, hogy azért támadták meg őket, mert egyházi emberek? "-Konkrétan ugyan nem ,de az egész cikkben azt sejteted a támadás okául.Holott teljesen mindegy ,hogy milyen okból mentek oda,joguk volt hozzá,mint ahogy a bántalmazás nélküli távozáshoz is joguk lett volna és egy a magukat demokratáknak és a tolerancia bajnokának beállító pártoknak és embereknek bizony az ilyen eseteket mélységesen el kellene ítélni.
" hogy szembetalálták magukat azzal az állapottal, amit az általuk megáldott kormány idézett elő"-Nem,ezt az állapotot az ellenzék állította elő ,mikor felhergelték ezeket az embereket holmi választási csalásokra meg illegitim alkotmányra hivatkozva,majd szépen bevonultak a Parlamentbe ,átvették a nem is akármilyen megélhetést biztosító mandátumukat ,majd szépen felesküdtek az állítólagos "illegitim" alkotmányra.Ezért állt elő az a helyzet ,hogy teljesen mindegy volt ki megy ki azon az ajtón,az ott összegyűlő csőcselék bárkit megtámadott volna.

Ekrü 2018.05.12. 14:38:24

@rasztaszív: Értem.Szerinted a megtámadottak a hibásak.Mi ez ha nem áldozathibáztatás?Viszont én meg úgy gondolom,hogy az aki egy ilyen esetet helyesel vagy megtűr,az semmiben sem különbözik azoktól az ellenzéki tüntetőktől.

Ekrü 2018.05.12. 14:39:02

@sefatias: A gúnyolódás nem segít...

rasztaszív 2018.05.12. 14:42:54

@Ekrü: tehát teljesen hibátlan,feddhetetlen viselkedés odamenni,miközben lehet tudni,mi is történik?
szerintem meg ezt hívják provokációnak.aki pedig helyesli,vagy megtűri,az semmiben nem különbözik az elkövetőtől.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 14:48:20

@Ekrü: "az egész cikkben azt sejteted a támadás okául"

Mutatnál ráutaló szavakat?

"mikor felhergelték ezeket az embereket holmi választási csalásokra meg illegitim alkotmányra hivatkozva"

Tudnál linkeket mutatni kormány ellenes személyekről, amelyeknek bayerhez, illetve németh Szilárdhoz hasonló stílusa van?

Spermahajder 2018.05.12. 14:49:02

@Cycmen: "...már nagyon érik...". Némi önbizalom túltengést érzek. Nem becsülöd túl magadat?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 15:01:17

"Nem szeretném védelmembe venni, azokat, akik pocskondiázásban, és mások leköpésében látják a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségeit.

De..."

És itt kezdődik az áldozathibáztatás. Ami teljesen elfogadhatatlan. A "demokratikus ellenzék" inkább meghalna, de kiállna az eltérő vélemények kimondhatóságáért - legalábbis akkor, ha a saját eltérő véleményéről van szó. Ellenben minden egyéb vélemény nácizmus, fasizmus, rasszizmus, amire nem vonatkozhat a szabad véleménynyilvánítás joga, igaz?

"A kérdésem a következő Szenn Péterhez, Huszár Pálhoz, és Gér Andráshoz: Mi keresnivalójuk volt az egyik legnegatívabb megítélésű kormány megalakuló ülésén?"

A kérdéseim hozzád:
1) Neked ehhez mi közöd van?
2) Egy frissen alakult kormány hogyan is lehet bármilyen megítélésű? Ha előítéletes vagy, az nem a frissen alakult kormány tettein alapulhat.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 15:09:14

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "És itt kezdődik az áldozathibáztatás."

Itt nem az áldozathibáztatás kezdődik, hanem a felelősség keresése. Amit ugye nem lehet 100 %-ban a köpködőkre hárítani. Szerintem annak, aki tűzbe nyúlva megégeti a kezét, nem biztos, hogy hasznára válik, ha a tüzet okolja, még ha valóban a tűz égette meg. Ismert a magyar mondás: "Ha szarba nyúlsz, nem a szar a hibás, ha szaros lesz a kezed"

"Ellenben minden egyéb vélemény nácizmus, fasizmus, rasszizmus, amire nem vonatkozhat a szabad véleménynyilvánítás joga, igaz?
"

Mégegyszer ha lehetne, mert nem tudom összerakni ezt a mondatot a témával

1) Neked ehhez mi közöd van?

Semmi

2) Egy frissen alakult kormány hogyan is lehet bármilyen megítélésű?

Igen. Ugyanis ott folytatják ahol annak az orbánnak köszönhetően abbahagyták, aki meg is igérte, hogy folytatják

rasztaszív 2018.05.12. 15:11:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ti már rég nem azért küzdötök,hogy elmondhassátok a náci,fasiszta,rasszista szövegeiteket - hanem azért, hogy még a nevén se legyen nevezve a dolog.

Cycmen 2018.05.12. 15:17:44

@sefatias: :" Ki az a ti?"

A pszichopaták.

BiG74 Bodri 2018.05.12. 15:21:44

Mondjuk az szép lett volna, ha a tüntetők maradnak a verbális megnyilvánulásoknál, melyek csak a kormány felnyalásával foglalkoznak. mindegy, de legalább a savazós bácsi nem volt ott.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 15:25:57

@BiG74 Bodri: A köpködés, a pocskondiázás, és a dehumanizálás nem megoldás. De valljuk be, nem az egyszeri ember indította el ezt a stílust Magyarországon, ahol a taknyukon és a vérükön kéne kirángatni, mint macskát szarni azt, aki másként gondolkodik, és ha kell szanaszét kell verni a pofájukat

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 15:29:49

@rasztaszív:

"a felelősség keresése. Amit ugye nem lehet 100 %-ban a köpködőkre hárítani."

Dehogynem. SEMMI nem legitimálja más emberek leköpdösését.

"annak, aki tűzbe nyúlva megégeti a kezét, nem biztos, hogy hasznára válik, ha a tüzet okolja, még ha valóban a tűz égette meg."

1) A tűz egy akarat és erkölcs nélküli természeti jelenség. A köpdöső tömeg meg a demokratikus ellenzék erkölcsös, a szabad véleménynyilvánításért az életét is feláldozni hajlandó egyénekből állt.

2) Nem a kéz nyúlt a tűzbe, hanem a tűz ment a kézhez, ugye? Avagy azt állítod, hogy az egyházi vezetők mentek a tömegbe a köpésért, nem a tömeg vonult a kijárathoz?

"Mégegyszer ha lehetne, mert nem tudom összerakni ezt a mondatot a témával"

Nem baj. :(

"Igen. Ugyanis ott folytatják ahol annak az orbánnak köszönhetően abbahagyták"

Kérlek, mutass már olyan hivatalos közvélemény-kutatási eredményt, amely alátámasztaná azt az állításodat, hogy a leköpdösés időpontjában ez volt a legnegatívabb megítélésű kormány.

Az nem bizonyíték, hogy a facebookos ismik szerint az.

Súgok: valószínűleg nem is készült ilyen közvélemény-kutatás.

en.wikipedia.org/wiki/False_consensus_effect
en.wikipedia.org/wiki/Echo_chamber_(media)
en.wikipedia.org/wiki/Filter_bubble

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 15:31:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Veled is az a baj, hogy csak fekete-fehérben látod a világot. Mint egy szektás. Így nem lehet értelmes beszélgetést folytatni veled. Köszi, hogy olvastál

BiG74 Bodri 2018.05.12. 15:31:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Azért ezt a mondatodat elmentem:
" SEMMI nem legitimálja más emberek leköpdösését. "

Ambiorix 2018.05.12. 15:32:39

@sefatias:
Szerintem téged nem a Fidesz, hanem a napi 3 liter kannásbor dehumanizált, haver.

Ekrü 2018.05.12. 15:57:23

@rasztaszív: Ez igen egyszerű.Ezek szerint ti úgy gondoljátok ,hogy ez a viselkedés ,amit az ellenzéki tüntetők előadtak teljesen normális és rendben van.Meg különben is "minek mentek oda".Ezek után mi lesz?Megfélemlítetek mindenkit aki másképp gondolkodik?Megtámadtok utcán embereket,csak mert nem tüntetnek veletek?Mi lesz akkor ha valaki épp siet haza miközben épp az oktogonon támad kedvük lézengeni?Meglincselik az illetőt aki szóvá meri tenni,hogy menjenek arrébb?Ne haragudj de ez nem európai se nem toleráns.Én nagyon sajnálom ha szerintetek ennek a csőcseléknek a viselkedésével minden rendben van,de úgy gondolom ez titeket is minősít.

Netuddki. 2018.05.12. 16:00:01

"A kérdésem a következő Szenn Péterhez, Huszár Pálhoz, és Gér Andráshoz: Mi keresnivalójuk volt az egyik legnegatívabb megítélésű kormány megalakuló ülésén?"

Mit kerestek volna? A barterüzlet miatt voltak ott.
A vajda odaadja neki a pénzünket, ők meg legitimálják a választási csalással hatalomra jutott maffia működését.

A megköpdösés meg csak a korpa közé keveredős mondás szemléltetése. Aki tolvaj politikusok közé keveredik, ne csodálkozzon ha megköpdösik.

Netuddki. 2018.05.12. 16:01:38

@Ekrü: Nem, kis narancsfácán! Nem a másként gondolkodásról van szó, hanem a színtiszta lopásról. Egy utolsó tolvaj banda vagytok, olyan elbánást is érdemeltek. Ennyi.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:02:54

@Ekrü: "Ezek szerint ti úgy gondoljátok ,hogy ez a viselkedés ,amit az ellenzéki tüntetők előadtak teljesen normális és rendben van."

Te ezeket honnan veszed? Ezt olvastad ki a posztból? Mert akkor szövegértésből némi továbbképzésre lenne szükséged. A poszt pont ez ellen fakad ki. Az ellen is szól, hogy ez a viselkedés helytelen, és a felelőst keresi

Ekrü 2018.05.12. 16:04:25

@sefatias: Ne terelj...Hogy jön ahhoz Bayer meg Németh Szilárd ,hogy a parlament előtt hőbörgő lézengők pontosan olyan dühösek,ha nem dühösebbek voltak az ellenzéki lépviselőkre azért mert azok először behülyítették aztán meg cserbenhagyták őket?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:04:27

@Ekrü: "Úgy gondolták, hogy az a közbeszéd, ami az elmúlt években a kormány képviselőinek, hangadóinak köszönhetően jellemzi országunkat megfelelő annak az Istennek, akit elképzelésük szerint ők képviselnek. "

Ekrü 2018.05.12. 16:05:15

@sefatias: Bocs, de legalább nézd meg a címzettet...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:05:16

@Ekrü: Bocs. De elképzelésem sincs, hogy mit akarsz mondani. Fogalmaznál világosan?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:05:53

@Ekrü: Ez az én blogom. És mint jó vendéglátó, reagálok arra, ami a blogomon elhangzik

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:07:00

@Netuddki.: "A megköpdösés meg csak a korpa közé keveredős mondás szemléltetése"

pontosan

Netuddki. 2018.05.12. 16:08:56

Amúgy, már megint csak a terelés megy. Engem sokkal jobban érdekel mit keresett a karzaton a tiborczpityu? Kiengedték az előzetesből arra az időre? Vagy nincs is előzetesben? Miért nincs? Csak nem azért mert az orbán az apósa? 1/5 annyi lopásért a ceglédit simán lecsukták.

Ehhez képest egy kis köpködés gyakorlatilag semmi.

oassasa 2018.05.12. 16:10:30

Mindig azt mondjuk nincs lejjebb,általában a focistáinkra gondolunk, de ugyanez vonatkozik a magyar értelmiségiekre is. Van olyan, amikor megsértődnek, miért nem hisznek nekik az emberek ? Talán nem kellene ilyen baromságokat írni, jobb lett volna hallgatni.
Indexen fent van/volt egy videó, érdemes megnézni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:12:02

@oassasa: négy mondat van a kommentedben. Egyik mondatnak sincs köze a másikhoz. Így nehezen lehet kihámozni, hogy mit is akarsz

rasztaszív 2018.05.12. 16:12:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nyilván csak véletlen keveredett el a válaszod.

rasztaszív 2018.05.12. 16:14:03

@Ekrü: most még csak provokáltok,aztán mutogattok.ezek után mi lesz...?

oassasa 2018.05.12. 16:15:44

Nem kívánom blog íróját minősíteni, ez csak egy vélemény, az övé, joga van rá. Aki ezt kirakta az index-re az viszont egy nulla.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 16:19:24

@rasztaszív:

Dehogy. Véletlenül neked címeztem, amit @sefatias: kommentjére válaszoltam.

Nem állt szándékomban neked válaszolni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 16:20:21

@sefatias:

Köszönöm a tényszerű, tartalmas és részletes válaszodat a felvetéseimre. :D

Ekrü 2018.05.12. 16:20:42

@sefatias: "Úgy gondolták, hogy az a közbeszéd, ami az elmúlt években a kormány képviselőinek, hangadóinak köszönhetően jellemzi országunkat megfelelő annak az Istennek, akit elképzelésük szerint ők képviselnek. " -Erre fogni a csőcselék viselkedését nevetséges és szánalmas.Sokkal inkább ahhoz van köze ,hogy nem elég ,hogy elvesztették a választást,ráadásul úgy,hogy választott pátjaik még arra is rávette őket ,hogy elég megalázó módon "orrbefogva" szavazzanak a közös jelöltre (no ez is megér egy misét),ezek után a képviselőik szépen bemasíroznak a parlamentbe és a tisztes honoráriumért cserébe leteszik az esküt arra az alkotmányra ami pár nappal még előtte szerintük "illegitim" volt.Viszont ez sem menti fel őket ,hogy úgy viselkedtek mint az állatok.

oassasa 2018.05.12. 16:24:02

@sefatias:

1) Értelmiségiek lejáratják magukat.
2) Megsértődnek, mert nem hisznek nekik a tömegek.
3) Hitelesnek kellene lenni, az embereket meg kell győzni, nem kinyilatkozni, ahogy TGM teszi.
4)Érdemes megnézni a videót.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:25:17

@Ekrü: Erre fogni a csőcselék viselkedését nevetséges és szánalmas.

Lehet, hogy szánalmas, de én nem emlékszem, hogy 90 óta lett volna ilyen állapot az országban, mint az elmúlt 3-4 évben. És én az okot a kormány viselkedésében, és beszédmódjában látom

blasiuss 2018.05.12. 16:25:56

Röviden: hülyeségeket írsz, kedves blogger.

"Kiküldték őket". Ki küldte volna ki őket? Menni kellett, mert dolguk volt.
Mit kerestek ott? Meghívták őket, hát elmentek.

Az, hogy a kicsi kis agyadba és lelkedbe nem fér bele más, mint a Fidesz engesztelhetetlen gyűlölete, nem jelenti azt, hogy másképp nem is működhet a világ. Valakinek azt írod (becsmérelve), hogy feketeén-fehéren látja a világot. Hát barátom, ez pont rád vall.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:26:36

Érdekes, hogy bár több fórumon is feltettem azt a kérdést, hogy egyházi vezetők mit keresnek a kormány alakuló ülésén, még eddig senki nem válaszolt rá. Pedig e körül forog az egész sztori

blasiuss 2018.05.12. 16:28:36

@sefatias: nem a kormány alakuló ülése volt, hanem a parlament alakuló ülése. Nem ugyanaz. Ez utóbbi egy közjogi esemény, ha úgy tetszik a demokrácia egy jeles pillanata.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:28:40

@blasiuss: A meghívás az nem a meghívott számára ok. A meghívás azt jelenti, hogy a meghívó félnek van OKA meghívni. A meghívott pedig akkor megy el, hogy ha neki van oka reagálni a meghívásra, és elmenni. Engem is hívnak egy csomó helyre, de csak oda megyek el, ahova VAN OKOM elmenni. Erre az okra lennék kiváncsi a fenti helyzetben

blasiuss 2018.05.12. 16:30:36

@sefatias: ennek pont nincs jelentősége. Terelsz az ügyben. Nem mindegy mi miatt voltak ott? Vagy, ha érdekük volt ott lenni (ahogy feltételezed), akkor szerinted jogosan kaptak szidalmat, nyálat?

Ekrü 2018.05.12. 16:31:16

@rasztaszív: Értem.Azzal ,hogy kimentek az ajtón mert haza szerettek volna menni provokáltak. :)) No comment...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:31:41

@blasiuss: Honnan terelek hova? Most nem azért, de ez az én blogom. Én irányítom a témát, semmi okom a terelésre :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:32:26

@Ekrü: azzal provokáltak, hogy ott voltak, és nem azzal, hogy haza akartak menni. Ne legyél már ilyen értetlen

blasiuss 2018.05.12. 16:33:32

@sefatias: zseniálisan játszod a hülyét. :-) Tényleg a Te blogod, szíved joga hülyeségeket írni. De ne sértődj meg, ha valaki erre felhívja a figyelmedet

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:34:26

@blasiuss: Azt még nem mondtad, hogy melyik része hülyeség

blasiuss 2018.05.12. 16:34:40

@sefatias: ne haragudj, hogy azt feltételeztem, hogy nem vagy hülye. :-)

Ekrü 2018.05.12. 16:35:31

@sefatias: Mi jelentősége van annak,hogy miért fogadták el a meghívást?Tilos a kormánytól elfogadni meghívást?Szerinted az ,hogy elmentek feljogosította a tüntetőket arra ,hogy megtámadják őket?Mostantól ez lesz a divat?Megfélemlíteni a másképp gondolkodókat?

blasiuss 2018.05.12. 16:35:43

@sefatias: az egész írásod, úgy, ahogy van. Megmagyarázod a megmagyarázhatatlant.

Ekrü 2018.05.12. 16:38:08

@sefatias: "azzal provokáltak, hogy ott voltak, és nem azzal, hogy haza akartak menni. Ne legyél már ilyen értetlen "-Miért tilos a kormánytól elfogadni meghívást?Szerinted az ,hogy elmentek feljogosította a tüntetőket arra ,hogy megtámadják őket?Mostantól ez lesz a divat?Megfélemlíteni a másképp gondolkodókat?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:39:59

@Ekrü: Te tényleg nem érted? Beidéznéd azt a mondatot, amelyben én, vagy bárki azt állítja, hogy tilos elfogadni a meghívást? légysziii!!!!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:41:17

@blasiuss: Ne adj ekkora bizalmat. Egy ilyen blog fenntartása, már önmagában feltételez némi hülyeséget. Főleg ennyi ideje.

Beidéznéd nekem, mikor épp a megmagyarázhatatlant magyarázom?

blasiuss 2018.05.12. 16:41:26

@sefatias: inkább úgy tűnik, Te nem érted. Elfogadni egy meghívást szerinted csak érdekből lehet?

Netuddki. 2018.05.12. 16:42:13

@sefatias: Modern demokráciákban már régen megtörtént az egyház és az állam szétválasztása. Meg cucialista diktatúrákban is persze, de ott kifejezetten üldözték az egyházat, mivel nem az uralkodó párt ideológiáját terjesztik. Két dudás meg ugye...

Szóval, az orbán maffia a leghülyébbek hátán kapaszkodott fel a hatalomba és ugyanígy tervezi a hatalomban maradást is. Ennek megfelelően a hívő embereket ugyanúgy a hülyék közé sorolják, és az egyházi vezetőket a saját, kétes céljaik érdekében a saját oldalukra állították az adófizetői pénzek révén. Amit úgy állítottak be mintha csak rajtuk múlna, hogy pénzt kaptak ezek az egyházak, miközben mindezt az összes adófizető dobta össze. De nem szokatlan viselkedés a bűnözőktől, a más tollával való ékeskedés. Mindenesetre egy adófizető se nézi szerintem jó szemmel, hogy úgy szórják a pénzünket (és az EU pénzét) mintha a sajátjuk lenne.

Mindennek a látványos, PR része például, hogy a parlamentben kell tartani az istentiszteletet. Lássa a sok hülye birka hívő (ez az ő véleményük, nem az enyém), hogy mennyire vallásosak ők is. Miközben, természetesen a valóság ennek pont az ellenkezője. Az egyház és a hit csak eszköz a kezükben, ugyanúgy mint a média. A vallási vezetőknek ezt fel kellene ismerni, és nem csak a pénzt nézni!

Na, valahogy így kerülnek vallási vezetők a parlamentbe.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:42:30

@Ekrü: És azt is beidéznéd, mikor én vagy bárki itt azt mondja, hogy a lelkészeket leköpő, és pocskondiázó emberek viselkedése helyes volt? Lécciii!!!!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:43:20

@Netuddki.: Erről már elég sokat írtam ezen a blogon

blasiuss 2018.05.12. 16:43:39

@sefatias: szerintem nem lehet, pardon, nem szabad megmagyarázni azt a viselkedést, ahogy a "tüntetők" a három férfiú felé gyakoroltak. És most polkorrekten fogalmaztam. Az egész írásod azt próbálja megmagyarázni, hogy jól megérdemelték amit kaptak, mert így viselkedtek (hogy is?).

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:44:05

@blasiuss: Mondj példát arra a politikában, amikor nem játszik szerepet az érdek

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:44:48

@blasiuss: Beidéznéd azt a részt, amiben arra utalok, hogy "jól megérdemelték amit kaptak, mert így viselkedtek"

blasiuss 2018.05.12. 16:46:20

@sefatias: még egyszer: ez a parlament alakuló ülése volt. Erre sok embert meg szoktak hívni és sokan el is szoktak menni. Nem érdekből, mert ennek nincs jelentősége. Csak dísz. Kvázi ünnepi esemény. Amúgy igazad van, a politikában (majdnem) mindig szerepet játszik az érdek. Ez az esemény a kivétel. De ha lenne is benne érdek, akkor sem igazolható emiatt amit kaptak

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:48:01

@blasiuss: senki sem akarja igazolni azt, hogy megérdemelték amit kaptak. Idéznék neked a posztból, mert látom nem tudsz több variációban gondolkodni:

"Nem szeretném védelmembe venni, azokat, akik pocskondiázásban, és mások leköpésében látják a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségeit. Én magam sem érzem, hogy ez jó megoldás lenne."

blasiuss 2018.05.12. 16:48:29

@sefatias: mondjuk úgy, sugallod, hogy megérdemelték.

"Nem szeretném védelmembe venni, azokat, akik pocskondiázásban, és mások leköpésében látják a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségeit. Én magam sem érzem, hogy ez jó megoldás lenne.

De..."

"Nem gondoltak arra, hogy ha ott megjelennek, és azonosulnak azzal a bűnnel, ami a kormány körbe lengi, akkor azzal magukra vonják azok haragját, akik azokat a bűnöket elítélik?

"Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik, a balgák továbbmennek, aztán kárát vallják. " mondja a Példabeszédek 27:12. Egy okos ember előre látta volna, hogy a korrupt politikai rendszerhez történő odadörgölőzés nem hozhat jót. Egy balga ember viszont ezzel nem számol és tovább megy, és csodálkozik, hogy kárát vallja a balgaságának."

blasiuss 2018.05.12. 16:50:58

@sefatias: csak az a "de" szócska ne lenne ott...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:51:06

@blasiuss: Ebben még csak sugallás sincs. Egyszerűen arról szól ez a rész, hogy aki a felvadult tömeg elé megy, miután tiszteletét tette ott, ami ellen a tömeg felvadult, akkor ne csodálkozzon azon, hogy a tömeg a nem tetszésének fog hangot adni, ki-ki a vérmérséklete szerint. Például én se járok Horthy szobor avatóra a nézeteimet reklámozó pólóban, hogy elkerüljem a fenti helyzetet. Olvasd el a poszt címét, és a posztban idézett biblia verset

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:51:59

@blasiuss: :) a "de" szócskának nem az a jelentése. Olvasd csak tovább, összefüggően

blasiuss 2018.05.12. 16:54:50

@sefatias: elolvastam. Az egész írásod arról szól, hogy ez a derék három férfiú magának kereste a bajt, mert hát odadörgölőztek a csúnya, korrupt kormányhoz és ezzel azonosultak annak bűnével. Ergo megérdemlik amit kaptak, de legalábbis de csodálkozzanak rajta. Ezzel az alapvetéssel nehéz mit kezdeni, mert alapból kizár minden konszenzust (fehér-fekete, ahogy korábban már írtam).

Ekrü 2018.05.12. 16:57:34

@sefatias: "Te tényleg nem érted? Beidéznéd azt a mondatot, amelyben én, vagy bárki azt állítja, hogy tilos elfogadni a meghívást? légysziii!!!!"-Nos ezt Te írtad :

"2018.05.12. 16:32:26
@Ekrü: azzal provokáltak, hogy ott voltak, és nem azzal, hogy haza akartak menni."
Áruld már el nekem ,az miért is provokáció,hogyha meghívnak egy lelkészt Istentiszteletet tartani (ami ugye a dolga) bárhova is? És miért baj ha egy maghívásra elmegy?Csak mert neked nem tetszik?És kiket is provokáltak?Mert ugye a tüntetők nem tudták ,hogy kik ők.Bárkit megtámadtak volna aki kilép onnan.Szerinted ez normális?Elfogadható?Mi legyen ezek után?Mindenki aki a Parlamentben dolgozik álcázza magát?Az ott dolgozók kezdve a képviselőktől a takarítókig mellékajtón járjanak dolgozni?Mert félreértés ne legyen.Itt ha egy irodai dolgozó lépett volna ki az ajtón azt is megtámadták volna.Akkor mit írnál?Minek megy oda dolgozni?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 16:57:38

@blasiuss: :) Majdnem jó. A megérdemliket kihagynám, bár hozzátenném, hogy a hitük szerint ennél súlyosabb büntetést érdemelnének. Milyen konszenzust zárok ki? Kiváncsi lennék

blasiuss 2018.05.12. 16:59:49

@sefatias: Szerencsére nem Te leszel a döntőbírájuk. :-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 17:00:00

@Ekrü: Szerintem te ezt az egészet nem érted. Bocs, de így semmi értelme

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 17:00:38

@blasiuss: Én kizártam magam mindenféle döntőbíró szerepéből. Nem az én hitemről beszéltem, hanem az övékéről

blasiuss 2018.05.12. 17:02:01

@sefatias: akkor hogyan mered azt leírni, hogy a "hitük szerint ennél súlyosabb büntetést érdemelnének"?

Guszty 2018.05.12. 17:04:03

"az egyik legnegatívabb megítélésű kormány megalakuló ülésén"
Azért én az elmúlt évszázadból kapásból tudnék jó párat felsorolni, aminek negatívabb volt a megítélése.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 17:06:10

@Guszty: igazad van. Hozzá kellett volna tennem, hogy az elmúlt 30 év. Mint ahogy néhány bekezdéssel korábban hozzátettem

Scott Tenorman Must Die 2018.05.12. 17:07:03

@sefatias: jaja, 90 óta soha nem volt még ekkora felhatalmazása ennyi időn keresztül egyetlen kormánynak sem. szóval az érzésed helyes, nem volt még ilyen.

blasiuss 2018.05.12. 17:09:51

@sefatias: és ki szerint a legnegatívabb megítélésű ez a kormány? Eleve nehezen lehet megítélni egy kormányt a megalakulása előtt. :-) De legyen, értem mire gondolsz, csak rosszul fogalmaztál. De akkor ki is ítéli a kormányt negatívan? A szavazók nyilván nem, legalábbis a számok alapján. Sőt, talán ezt a kormányt ítélték meg a szavazók a legpozitívabban a rendszerváltás óta.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 17:18:55

@blasiuss: Ebbe most ne menjünk bele. Nincs kedvem arról vitázni, hogy miként szerzett a fidesz többséget a szavazásnál, és, hogy milyen emberek szavaztak rá, és miért. Elég baj ez nekem így is. :)

De....

húsz éve volt olyan, hogy a kormány emberei úgy beszéltek a másként gondolkodókról, és a szegényekről, mint ahogy a kormánypárti politikusok, és publicisták teszik?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 17:21:25

@blasiuss: Lenne egy kérdésem.

én évek óta blogolok. Havonta, kéthetente kikerülök az indexre a posztjaimmal, amelyek egy sajátságos szemüvegen keresztül tekintenek a kereszténységre. A blogomat névvel, lakóhellyel felvállalva csinálom, és több fényképem is kint van. Ha egyszer valaki megkeresne és megverne a véleményem miatt. Netán leköpne, vagy pocskondiázna, az mennyiben lenne az én felelősségem?

Ekrü 2018.05.12. 17:29:35

@sefatias: " Szerintem te ezt az egészet nem érted. Bocs, de így semmi értelme "-Értem.Nézd én tudom ,hogy az ellenzéknek elég kellemetlen ez az egész,és neked meg talán pár bloggernek még kiadták a szerecsenmosdatást ,ami nem egy hálás feladat.De hidd el,az emberek nem hülyék.Sokkal jobb lenne elmondani azt ,hogy ezt így nem szabad és nem lehet mint beleállni egy eleve visszás helyzetbe,csak azért mert "nehogy már a kormánynak legyen igaza".Ugyan lehet ,hogy magatokra haragítanátok pár embert abból a pár százból,aki ott volt,ha elmondanátok ,hogy ez nem elfogadott viselkedés,de ha továbbra is mosdatjátok őket a normális emberek fognak viszolyogva elfordulni tőletek. Nos további szép estét neked,és kívánom sose kerülj olyan helyzetbe,ahol így neked esnek,anélkül ,hogy bármit csinálnál,és megértés helyett csak azt kapod,hogy minek mentél oda.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 17:32:19

@Ekrü: :) én rendszeresen kerülök ilyen helyzetbe. olvasd el itt a kommenteket, vagy néhány másik posztomnál.

:) Úgy gondolod, hogy az ellenzék kiadta néhány bloggernek, többek között nekem, hogy mosdassuk meg a szerecsent?

_most_ 2018.05.12. 17:45:22

Az egyházak óriási pénzeket kapnak a kormánytól, cserébe a fidesz mellett kampányolnak, megértem ha ezt egyesek gerinctelen dolognak tartják.

felső határ nincs 2018.05.12. 17:45:56

Hajrá magyarok, a poszter egy G*CI!

Scott Tenorman Must Die 2018.05.12. 17:52:44

@sefatias: mert demokrácia van. nem olyan bonyolult ez.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 18:01:38

@sefatias:

"A meghívott pedig akkor megy el, hogy ha neki van oka reagálni a meghívásra, és elmenni. Engem is hívnak egy csomó helyre, de csak oda megyek el, ahova VAN OKOM elmenni. Erre az okra lennék kiváncsi a fenti helyzetben"

Lásd be, hogy nem rád tartozik, mi volt ez az ok. A meghívottnak szabad döntése, hova megy el és hova nem. Erről nem tartozik neked beszámolni. Megkérdezheted, de neki nem kötelessége válaszolni.

Mindettől függetlenül senkinek nincs joga leköpdösni őket.

Neked persze jogod van védeni a köpdösőket, jofod van mosdatni őket, jogod van felelősségre vonni az áldozatot. Csak éppen ezzel saját magadat járatod le.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 18:04:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze jogom van magamat is lejáratni nem? Neked nem tűnik fel, hogy olyan dolgokat adsz a számba, amit nem mondtam. Már egy előző posztomnál is feltűnt, hogy a szövegértésed nem az igazi :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 18:04:54

@sefatias:

"Ha egyszer valaki megkeresne és megverne a véleményem miatt. Netán leköpne, vagy pocskondiázna, az mennyiben lenne az én felelősségem?"

Ha tűzbe teszed a kezed és a tűz megégeti, ne csodálkozz (idézet TŐLED). :DDD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 18:05:53

@sefatias:

"Neked nem tűnik fel, hogy olyan dolgokat adsz a számba, amit nem mondtam."

A te szövegértéseddel van baj. Ui. nem a szádba adok valamit, hanem a véleményemet írom le.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 18:06:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Most akkor ez hogy van? Ez nem kettős mérce részedről? Ahogy én teszem ki magam a hozzád hasonlók pocskondiázásának, és ezt felvállalom, akkor ugyanez vonatkozik arra a három emberre is a posztban. Vagy nem?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 18:07:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tesó te nem véleményt írsz le, hanem azt állítod, hogy védelmezem a köpködőket. Holott a posztban mind az ellenzéki, mind a kormánypárti köpködők ellen írok. Csak te ezt nem látod meg

Laciii 2018.05.12. 18:23:10

... de megteszed mert gerinctelen féreg vagy, mint a köpdöső amőbák.

blasiuss 2018.05.12. 18:23:25

@sefatias: "Ebbe most ne menjünk bele. Nincs kedvem arról vitázni, hogy miként szerzett a fidesz többséget a szavazásnál, és, hogy milyen emberek szavaztak rá, és miért. Elég baj ez nekem így is. :)"
Pedig ez izgalmas kérdés lenne, különösen az a rész, hogy milyen emberek szavaztak rá, de elfogadom, off topic, lapozzunk (ettől még a tény tény, miszerint erre a kormányra szavaztak a legnagyobb arányban.

"Lenne egy kérdésem.
én évek óta blogolok. Havonta, kéthetente kikerülök az indexre a posztjaimmal, amelyek egy sajátságos szemüvegen keresztül tekintenek a kereszténységre. A blogomat névvel, lakóhellyel felvállalva csinálom, és több fényképem is kint van. Ha egyszer valaki megkeresne és megverne a véleményem miatt. Netán leköpne, vagy pocskondiázna, az mennyiben lenne az én felelősségem?"

Beugratós kérdés, de válaszolok. Nyilván lehet olyan szinten provokálni, hogy az egyenlő a "házhoz ment a pofonért" esettel. De ne hasonlítsuk a nyilvánvaló provokációt össze azzal, hogy három tisztes férfiú elfogad egy meghívást egy közjogi eseményre. Az ő megtámadásukat nem menti semmi.
Privát véleményem, hogy még a provokáció sem lenne szabad, hogy felmentést adjon egy ilyen támadásra. Mondok egy hasonlatot: a lányok figyelmét szokták felhívni, hogy ne öltözzenek túl provokatívan, ezzel is "herrgelve" az arra hajlamos egyéneket. De ez semmilyen körülmény között nem menti azokat, akik adott esetben erőszakot tesznek.

morph on deer 2018.05.12. 18:25:49

Az a legszomorúbb, hogy a díszítőelemként használt egyházi vezetők hajlandóak részt venni ebben a képmutatásban. Mert azt nem hiszem, hogy ne tudnák, mi zajlik.
Igen, a határon túl is!

Az is igaz, hogy azt a bizonyos harminc ezüstöt sem adták ingyen, azt is meg kellett szolgálni, hát még a milliárdokat!

Bár a terndő most is ugyanaz: elárulni Krisztust. Csak most orbánért cserébe...

Measurer 2018.05.12. 18:29:37

Huszár Pali bácsival legutóbb könyvének bemutatóján találkoztam, akkor még egyáltalán nem látszott politikusnak.
Lehet, hogy rossz volt a megvilágitás az Országház kijáratánál.

illaim 2018.05.12. 18:31:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ezt már megint az a foghíjasan mosolygó, kedves utcalány anyukád mondta? lol.

illaim 2018.05.12. 18:33:38

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te idióta némber! te csak szeretnéd ha valaki a szádba tenne valamit! Ne álmodozz ha ébren vagy! lol

illaim 2018.05.12. 18:43:25

A fidess SA tagozata megint szét trollkodta a blogot! Pedig tudhatnák, hiszen Nürnbergben sem jött be a bíróságnál, a "parancsra cselekedtem" duma, nem mentesít a felelősség alól!
Na tessék! Már megint felelősen gondolkodónak véltem az idióta agymosottakat! lol.
Pedig csak moslékot fogyasztó jobbágyok! Ha úgy tetszik, szellemi toprongyok!

Sándor Debreceni 2018.05.12. 18:45:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ugye a megalakult kormány ki mert menni azemberek közzé????

rasztaszív 2018.05.12. 18:53:19

@Ekrü: másoknak nem okozott gondot másfele menni.

Scott Tenorman Must Die 2018.05.12. 18:54:20

@illaim: és képzeld, ezek a moslékot fogyasztó jobbágyok hugyoznak téged arcon sorozatban harmadjára

Scott Tenorman Must Die 2018.05.12. 18:54:59

@Scott Tenorman Must Die: te meg csak tehetetlenül kapálózól, mint egy hátára fordított bogár

blasiuss 2018.05.12. 18:55:32

@illaim: barátom, Te pontosan bemutatod a troll milyenségét. :-)

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.12. 19:13:44

Mar varom a kovetkezo posztot amiben kiderul orban maga kopdosott álszakállat ragasztva.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.12. 19:14:58

@illaim: Hálistennek itt vagy te...a szellemi világítótorony...az ész maga.
Taníts minket mester moslekzabalo disznókat.

ulpius66 2018.05.12. 19:15:20

Kedves sefatias!

A jó kurva anyádat baszd szájba!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 19:30:22

@ulpius66: Tyűha! Ezt most jól megmondtad! Igazán kemény fickó lehetsz

simonpali 2018.05.12. 19:36:11

Ha jól értem, azt írod :amelyik ember jó képet vág ennek a kormánynak a megalakulásához,az tul. "méltó"a leköpésre.Gratulálok.Aztán azt írod: ezek az egyhazi emberek szembe találták magukat a "néppel".Micsoda nagy szavak!4-5 ezer ember "a"nép,2.8 millió meg persze a megvezetett birka.Ehhez szintén gratula.Csak azt tudnám, hogy ti libsi véleményformálók miért kezdtetek el már ilyen korán dolgozni a Fidesz 2022es 2/3án.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 19:45:50

@simonpali: Szerintem nem jól érted. Neked is ajánlom az újraolvasást. De ne azt lásd bele a szövegbe, amit te akarsz, hanem azt, amit én írtam. Ellenkező esetben önmagadra reagálsz, és önmagaddal beszélgetsz, nem pedig velem.
És lenne egy kérdésem: Szerinted mit jelent az, hogy libsi?

zokogjatok 2018.05.12. 20:06:18

@sefatias: "Ha egyszer valaki megkeresne és megverne a véleményem miatt. Netán leköpne, vagy pocskondiázna, az mennyiben lenne az én felelősségem? "

Hát az csúnya dolog lenne.

De.... :D

felső határ nincs 2018.05.12. 20:08:07

@sefatias: 2 mondat után mindenkiről kiderül, hogy lippsi vagy hazafi.

zokogjatok 2018.05.12. 20:10:40

Egyébként a fenti gondolatmenetet majd akkor is vedd elő, mikor megerőszakolnak valakit, hogy hát minek ment oda, tudta hogy ott férfiak vannak és pia.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 20:19:25

@zokogjatok: én azért nem gondolkoznék ilyen szélsőségesen. Amire te gondolsz, az a konzervatív érvelés. Engem pedig itt libsinek tartanak. Kissé össze vagytok zavarodva. Te is olvasd újra

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 20:20:22

@felső határ nincs: És az én két mondatom melyik? És hogyan derül ki belőle?

simonpali 2018.05.12. 20:21:36

@sefatias: libsi röviden=az elfajzott neoliberális eszmék híve, aki megszuntetne minden hagyományt, tradíciót, felbontana minden vallási, nemzeti,családi köteléket.A bolsik mélto utóda. Internacionalista, de már nemcsak a világ proletariatusat akarja egyesiteni,hanem a nagy és szent globalizáció nevében mindent és mindenkit.Remélem, kielégítő a válasz.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 20:24:18

@simonpali: Nem egészen. Ugyanis az a kifejezés, hogy liberális, kontextustól függően mást jelent. A neoliberalizmus például egy gazdasági fogalom. A mai neoliberalizmus mai képviselői a fidesz, dk, momentum stb. A liberalizmus ezzel szemben egy eszme, amely az emberi szabadságjogok mellett száll síkra, de ennek is ezer fajtája van

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 20:24:51

@felső határ nincs: A libsi és a hazafi az a világ két ellentétes pólusa szerinted?

simonpali 2018.05.12. 21:00:09

@sefatias: JÉZUS, libsit kérdeztél,nem liberálist! Ráadásul úgy, hogy "szerintem" mint jelent.Szerintem ezt,másnak meg mást.Ne hari,de ha szerinted az európai egyesült államokat, buzes házasságot, határon túli magyarok szavazati jogát eltörölni akaró dk ugyanolyan neoliberális mint a Fidesz, akkor tényleg nincs értelme vitatkozni.Ha és amennyiben meg a Fidesz gazdaságpolitikája az elmúlt 8 évben tényleg neoliberális lett volna, akkor már réges rég ugyanott végezte volna,mint a néhai szdsz. A kukában.

jajdehülyevagyok 2018.05.12. 21:00:37

Téves megközelítés tévesaxiómákra alapozvamanipulatív célzattal.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 21:04:56

@simonpali: Mi a különbség a libsi és a liberális között?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 21:06:02

@felső határ nincs: És Magyarországon mitől igen? Attól, hogy teljesen szubjektíven értelmezünk fogalmakat, és új jelentéseket adunk nekik?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 21:07:45

@simonpali: én megnéztem annak idején, hogy mi az a neoliberalizmus. És a fideszre pont ráillik. Még akkor is, ha a konzervatív szavazókkal választatja meg magát. Szerintem nézd meg te is

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 21:24:10

@sefatias:

"Ha egyszer valaki megkeresne és megverne a véleményem miatt. Netán leköpne, vagy pocskondiázna, az mennyiben lenne az én felelősségem?"

Továbbvíve @zokogjatok: válaszát:

Nem szeretném védelmembe venni, azokat, akik megvernének, netán leköpnének a véleményed miatt.

De...

Ezt ugye nem lehet 100 %-ban a megverőkre, köpködőkre hárítani. Szerintem annak, aki tűzbe nyúlva megégeti a kezét, nem biztos, hogy hasznára válik, ha a tüzet okolja, még ha valóban a tűz égette meg. Ismert a magyar mondás: "Ha szarba nyúlsz, nem a szar a hibás, ha szaros lesz a kezed.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 21:31:12

@felső határ nincs: Tehát a töltöttkáposzta egy lekvárral készült tésztaféle. Értem

felső határ nincs 2018.05.12. 21:34:50

@sefatias: Nézd, a lipsi narratíva jelentősége kimúlt a lippsi pártokkal.

A dolgok olyanok ahogy mi hívjuk őket, a lippsi sajtót csak udvari bolondnak meg feszültséglevezetőnek tartottuk meg.

Ennyi.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 21:50:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: most akkor egyetértesz velem mégis? De akkor minek kritizálsz?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 21:52:02

@felső határ nincs: És jónak tartod azt, hogy a másként gondolkodót negatív jelzőkkel illetjük, illetve megvető szavakat használunk rájuk?

horvathviteztamas 2018.05.12. 21:54:26

Senkiházi, alja söpredék vagytok...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 22:05:50

@sefatias:

Neked ebből az jött le, hogy egyetértek veled? :O

hhh. 2018.05.12. 22:08:43

Úristen, hogy lehet valaki (cikkíró) ekkora farrock...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 22:09:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: mert az én érvelésemet használtad magyarázatképp egy olyan kérdésre, ami a véleményedre irányult

Orbán Hazaáruló Viktor 2018.05.12. 22:20:02

Remek cikk! A fideszes hazaáruló agyhalottak pedig már csak hivatalból is eljárnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 22:20:11

@sefatias:

Vidd szervizbe az irónia-detektorodat. :DD

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.12. 22:29:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az a helyzet, hogy ezen a blogon az érvelésekhez, átgondolt vitákhoz vágyú k hozzászokva. Az irónia és vi izmus nem feltétele ül illik bele a képbe. Èn például kifejezetten igénylem, hogy beszélgessek másként gondolkodókkal. -sak ős az index behozza ide a szemetet, akik nem ér élésekhez, hanem a behányáshoz vannak szokva. Lásd feljebb. Ez semmilyen szinten nem járul hozzá a párbeszédhez, ami szerintem az egyetlen megoldás. Rád sem jellemző a párbeszédkészség. Márpedig a meggyőzésnek ez az egyetlen módja.szóval ha beszélgetni akarsz, akkor hajrá. Érvelj, bizonyíts. Ha még hányni, akkor menj máshova. Én szívesen veszem az ellenvéleményeket, de a tiéd nem az. Az csak levegőbe kiszórt szó

egy_ember_ 2018.05.12. 22:46:56

@blasiuss: Madarat tolláról, embert barátjáról...
Egy vallási vezetőnek sincs semmi keresnivalója a csüngőhasú óljában. Ott ahol neki nem tetsző keresztény egyházakat nem ismernek el.
Hát a három jómadár legalább látta hogy sokunknak nem tetszik a rendszer.

Tetszettek volna nem elmenni, bár mint tudjuk a hülyeség mindenkinek alkotmányos joga.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.05.12. 23:01:30

@sefatias:

Kicsit zavaros a szöveg - nem tudom, pl. mi az a vágyú k vagy a vi izmus -, de azért kihámoztam a lényeget. Szar lehet neked az irónia ért/zékelése nélkül. Fogadd őszinte részvétem.

Javaslom, tilts ki a blogodról, és akkor nem kell olvasnod a hányásomat.

Hogy könnyebben menjen a kitiltás, most trágár leszek veled, Nem azért, mert meg akarlak sérteni (tudom, ahhoz úgyis túl kevés vagyok, te meg teflonpáncélt viselsz), hanem csak azért, hogy legyen okod a kitiltáshoz:

Szóval menj a bárcás kurva jó édesanyád retkes picsájába, te idióta balliberrált köcsög. :)

csobi2011 2018.05.12. 23:19:58

Azért jó látni ki is ma az ellenzék. Az előző tüntetésen egy rendőrnőt zaklattak, meg kancigányoztak, hiszen ők a ballib ellenzék. Most papokat köpnek le a kultúra jegyében. Gratula! Csak így tovább és tuti a fidesz kétharmad még 20 évig.

csobi2011 2018.05.12. 23:26:18

@egy_ember_: huha pár száz embernek nem tetszet a dolog. Szánalmas volt nézni ahogy probálták körbefogni a parlamentet, de az arra járró szánakozó járókellőkkel sem sikerült a dolog. Persze a fideszre szavazó közel 3 millió ember nem számít, csak a parlament körül ténfergő néhány száz ember. Hiszen ők az új többség. Ennyi. Szánalmas!

jandera 2018.05.12. 23:26:20

Ha Jézus nem támadt volna fel, úgy forogna a sírjában, mint egy grillcsirke!

felső határ nincs 2018.05.12. 23:26:57

@sefatias: Természetesen. Ez a propaganda alapelve.

hoppà 2018.05.12. 23:56:38

jó cikk volt, folytasd csak, a sok kötekedő hithű fideszes/fizetett kommentelő meg úgyis csak arra megy, hogy elvegyék a kedved az írástól. sokan, ahogy végigolvastam a kommenteket, még a cikket sem olvastàk el, csak idehányták a sértéseiket és saját, a kormabypropagandára félelmetesen hasonlító véleményüket. így tovább!! :)

egy_ember_ 2018.05.13. 00:00:24

@csobi2011:
1. Én nem állítottam azt hogy nem a fideszre szavaztak a legtöbben.
2. A választás utáni tüntetésen nem százan voltak, ezt remélem te is tudod.
3. Budapesten minden 4-k ember szavazott a fideszre, mely számomra így is túl sok, de neked elgondolkoztató lehet.
4. Az adóforintokból fenntartott állami média folyamatosan hazudozik és uszít.
5. Orbán és bandája folyamatosan lop.

Hát tán ezért sem kéne a "szentembereknek" arrafelé ténferegni.

PS: A többségre meg önmagában nem kell büszkének lenni, Hitlernek is meg volt, demokratikus választáson.

Kelly és a szexi dög 2018.05.13. 00:03:47

Nem volt választás? Nem tetszik a demokrácia?

marosy 2018.05.13. 04:06:42

Kedves sefatias!

Szájbabasztam és utánna leköptem a kurva anyádat.

nu pagagyí 2018.05.13. 05:33:42

@Kelly és a szexi dög: Volt választás, a kisebbség kétharmadhoz jutott a maga alakította torz szabályok alapján és most azt képzeli, hogy ő a többség.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 06:06:58

@sefatias: A kisujjad meg eltartod a.kavescseszetol.igaz?
Oreg embereket inzultaltak.kopkodtek.bolsevik csürhe.magyarazhatjatok.100 topikon at.ezt nem.lehet.
Jaaa
Es hogy meg a Fidesznek NŐTT a népszerűsége a választások ota.
Ezek ne zavarjanak ossze egy.bolsi férget sem.....kopkodjetek es irjatok rola.hatva mentegeto cikket.caak igy tovabb.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 06:10:03

@nu pagagyí: A többség? Az biztos az aki köpköd a parlament előtt oreg embereket.
ennyik vagytok.akasztanatok is ha tehetnetek.mint minden alkalommal.amikor a magyarok beintettek Nektek. 1919 ota tudjuk milyen a bolsevik csürhe.
Nem valtozrok.a szellemi elodeitek útját jarjatok. Nevetseges h meg ti ugattok demokraciarol meg tobbsegrol.
Realitás nulla.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 06:17:56

@nu pagagyí: hulyekkimeljenek.blog.hu/2014/04/07/total_k_o_299
Had idézzem ide a.NÉGY evvel.ezelott a választások ejszakajan megírt posztomat.
Változott barmi azóta? Édes Istenem emnnyire kibaszottul szánalmasak vagytok atyavilag.

"Kiváncsian várom a jövőben megjelenő cuclib matekot, előre látom lelki szemeimmel a sorokat...kevesebben szavaztak rájuk mint...és különben is ezekkel a szavazókkal nem lehet mit kezdeni, menthetetlenek, ha összeadjuk akik nem szavaztak akkor..."
.....

Gerolsteiner 2018.05.13. 06:29:13

Na most bennem csak egy kérdés merült fel: ha Orbán Heródes, és az egyházfik egyike sem Keresztelő Szent János, akkor a történetben ki Jézus? Makizaj vagy a rendszeresen bérmálkozó Gyurcsány? Ebben kérném tisztelettel a kedves blogíró tanácsát.

Ménár Atya 2018.05.13. 06:52:27

"Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik..."

Az a helyzet, hogy nincs itt semmi baj, csak néhány felheccelt agymosott nyugger, meg ingyenélő unatkozó hülye gyerek, aki ráér embereket köpdösni ész nélkül.
Te viszont próbálsz felmentést szerezni ezeknek az idiótáknak.
Bár a ellenzék nagyszájú képviselői okosak voltak,és elrejtőztek, és ezek szerint jól tették,mert ez a buta csőcselék, még őket is meglincselte volna.
A múltkor állok egy bevásárlóközpont bankautómatájánál, és pénzt veszek ki, beáll mögém egy sapkás nyuggernő, és elkezdi mondani : miért nincs két automata,, milyen ország ez, szégyellem hogy magyar vagyok, elköltözök ebből az országból, ami itt megy az felháborító, két villamost kellett várnom, mire jött az enyém.........
3-an voltunk ott, elvettem a pénzt, és csak annyit mondtam, én is szégyellem hogy ön magyar..........
Na te ezeket az agyhalott hőbörgő idiótákat akarod mosdatni.
Aki azt hiszi, hogy mindenért sipítoznia kell, meg köpdösni .
De lassan kihal a fajtátok.

DFK 2018.05.13. 07:06:03

A poszter szépen mosdatja a proli csürhét. Ezzel le is süllyed a szintjükre.

Ménár Atya 2018.05.13. 07:08:12

@egy_ember_:

- "4. Az adóforintokból fenntartott állami média folyamatosan hazudozik és uszít.
5. Orbán és bandája folyamatosan lop.

Hát tán ezért sem kéne a "szentembereknek" arrafelé ténferegni. " -

- Tehát az Orbáni média hazudik?..........
Nes akkor olvass mást is.
Pl ma, amikor az iszlám állam embere, párizsban elvágta egy ember torkát és még hetet megszurkált, az egész világon terrorcselekményként írják le, megemlítik hogy a terrorista közben allah ahbart ordibált, sőt felteszik a képét amin isis fejkendőben ak karabéllyal pózol .
De ez biztos orbán hamisítása..............
Mindeközben az indexen ez egy apró esemény, ahol egy ember megkéselt pár embert és lelőtték....
Na ez barátom az irányított sajtó, ez emlékeztet a kádári, sztálini újságírásra.
A lényeget kivesszük az egészből.
Ezek alapján Orbán nem uszít, hanem reálisan látja a valós veszélyt, a ballib média viszont elferdíti a tényeket, és hazudozik.
Hogy szentembernek, vagy sima polgárnak hol kell lennie magyarországon, azt meg nem a baloldali magadfajta csőcselék határozza meg, hanem a törvény, ami szabad mozgást biztosít, és nem hiszem, hogy bárkinek joga lenne leköpni bárkit, mert van egy vélt látomása arról hogy az ellenség.
Ez szimpla bunkó parasztra vall, de az a csőcselék aki ott hőbörgött, gondolom te is, pont ilyen suttyó .

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 07:15:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen látom. Elég zavaros lett. Ezt este már az ágyból írtam mobilról, és úgy néz ki, hogy a szövegszerkesztő jobban tudta mit akarok írni, és én meg nem figyeltem.

"Javaslom, tilts ki a blogodról,"

Nem szoktam kitiltani senkit. Talán öt éve volt utoljára, hogy történt ilyen, de ott inkább pszichés problémák voltak a kommentelőnél.

"hanem csak azért, hogy legyen okod a kitiltáshoz: "

Nekem nem kell ok a tiltáshoz. Az én blogom. Akár ok nélkül is kitilthatlak :P

"menj a bárcás kurva jó édesanyád retkes picsájába,"

Nem gondolom, hogy ezek a szavak bármit is jelentenének. Ezek csupán következmény nélkül maradó, a jövőre és a közös életünkre semmilyen hatással nem lévő üres szavak, amelyek rám nézve semmit nem jelentenek, viszont téged minősítenek.

" te idióta balliberrált köcsög."

Az idióta ellen semmi kifogásom.Ezt már fentebb ki is elemeztem. A köcsög ugyanaz a kategória, mint az előző bekezdés. A balliberál ellen viszont felemelném a szavamat. Úgy gondolom, hogy a balos, meg a liberális(egész pontosan neoliberális, mert jelen esetben csak így van értelme) ellenpólusai egymásnak, és nem lehet összekötni. Vagy te mit értesz balliberális alatt?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 07:18:50

@Ménár Atya: Atyám!

Úgy gondolom, hogy antiszociális emberek minden rétegben vannak. Nem kell ahhoz hülyének, és butának lenni, hogy az ember kormány ellenesen, vagy épp a kormány mellett gondolkodjon. Az antiszociális, értetlen, buta ember, akinek soha semmi nem jó, önmagában létezik, függetlenül politikai hozzátartozástól. Jó példák erre azok a kommentelők, akiket fentebb olvashatsz. Úgy gondolják, hogy embereket köpködni nem helyes, és ezt azzal fejezik ki, hogy embereket köpködnek :D

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 07:20:51

@Ménár Atya: "Ezek alapján Orbán nem uszít, hanem reálisan látja a valós veszélyt, a ballib média viszont elferdíti a tényeket, és hazudozik."

Atyám!

Szerintem mindkét média torzítva juttatja el az információt az emberekhez. Nem csinálsz mást, mint hogy a kettő közül azt véded, amelyik szimpatikus. Kiemeled a másik hibáit, a tied hibáiról meg nem szólsz

Ménár Atya 2018.05.13. 07:31:13

@sefatias:

" Szerintem mindkét média torzítva juttatja el az információt az emberekhez. Nem csinálsz mást, mint hogy a kettő közül azt véded, amelyik szimpatikus. Kiemeled a másik hibáit, a tied hibáiról meg nem szólsz"

Tévedésben vagy fiam!
Konkrét hülye vádaskodásaira válaszoltam, nem hinném hogy ezek után a kormány, vagy a nagyanyám ,esetleg a sarki boltos hibáit kellene ecsetelnem.
Nincsenek "tieid, enyémek" , a képviselők között, én úgy gondolom értem van az ellenzék is.
Viszont nem hiszem hogy ez a csőcselék aki embereket köpköd, európai polgár lenne, szimpla csürhe.
De ha te elfogadhatónak tartod ezt, és felmentést látsz azzal hogy fentebb más is ilyet emleget, akkor lehet hogy te köpdöstél fiam a téren öregembereket.
És ha ezt a baloldali csürhe teszi, akkor máris jogos ugye?
Na mindegy.
Isten megbocsát!
............................................................Én nem! :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 07:35:12

@Ménár Atya:
Atyám!

Téged is megkérnélek, hogy idézd be ide azokat a szavaimat, amelyben kijelentem, vagy utalok rá, hogy elfogadhatónak tartom mások leköpését, vagy más módon történő megalázását, illetve mutasd meg, hogy én mikor viselkedtem így. Légysziii!!! Atyám!! Tedd meg :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 07:52:49

@FILTOL: Tudod kik voltak a bolsevikok? És meg tudod határozni, hogy ma Magyarországon kik a követőik? Vagy csupán divatos szitokszóként használod, minden tartalom nélkül?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 08:02:54

@sefatias: Ott kezdodik hogy
De....
Köszönöm hogy segíthettem.
A bolsevik pedig egy embertipus.a homo sovjeticus maradéka.aki tobbsegnek hivja magat pedig egy agresszív kissebswg egy csürhe
Aki akasztott gulagot épített es ezt tenne ma is ha tehetné

Attilajukkaja 2018.05.13. 08:03:29

Nagyon jó kis írás!

@felső határ nincs:
"a poszter egy G*CI!"
Hol látsz te itt posztert? Ha tudnál magyarul, posztolót írtál volna, te nagy ondó-mondó! :o)))))

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 08:05:32

@FILTOL: Szerintem nem. A de... után egy teljesen más téma jön:

"De...Azért foglaljuk össze mi is történt. "

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 08:13:22

@sefatias: Legalabb vallanad a véleményt.ahelyett hogy sunyizoz.
Na mindegy. Nyilvan nem lehet leírni (cimlaoposan) hogy ez felhaborato es eldogadhatatlan.
Velunk szemben megengedett igaz? Mert.....es akkor itt tetszolegedswn be lehet írni...a mi fajtankat miert lehet es kell lekopni....miert bocsánatos ez.miert megengedett es miert a kopkodo azvaldozat .....
Tudjuk ezt csinaljatok 100 eve lassan. Pont ugy mint a bolsevikek.

csobi2011 2018.05.13. 08:15:14

@egy_ember_:ez a cikk a keddi tüntetésről szólt, ahol már közel sem voltak annyian mint korábban. Délelőtt néhány százan voltak, pedig korábban azon háborogtak hogy lezárják előlük a teret. És mikor az egyházi vezetők távoznak, akkor is néhány barom hőzöng. Azt nem mondtam hogy az esti tüntetésen nem voltak több ezren. Már a korábbi tüntetésekről is kerültek ki felvételek ahol rendőrnőt zaklatnak a nagyszerű tüntetők. Szóval mikor ilyen sokféle ember vonul együtt (liberálistól a jobbik-ig) bizony ott megjelenik a csürhe is. Ez történt most is.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 08:20:47

@FILTOL: Nem tudom mi okom lenne sunyizni. Ez a blog azért jött létre, hogy hiet tewgyen amellett, hogy mindenkinek joga van a véleményéhez, amiért nem érheti őt semmilyen megaláztatás. Rengeteg poszt szól erről. És a posztban is olvashatod a véleményem erről:

"Nem szeretném védelmembe venni, azokat, akik pocskondiázásban, és mások leköpésében látják a szabad vélemény nyilvánítás lehetőségeit. Én magam sem érzem, hogy ez jó megoldás lenne."

Aztán a De... után jön egy teljesen más téma, ami hosszú ideje vita tárgya a kereszténységben: a szekularizmus. És a személyes véleményem ebben a kérdésben az, hogy az egyházat és az államot szét kell választani. A kettőnek semmi köze egymáshoz. És azok az egyházi vezetők, akik az államhoz való dörgölőzést választják, felelősek azokért a következményekért, amelyek ebből következnek. Én például szeretem Mórus Tamás Utópia című könyvét, amelyben rengeteg értékes gondolat van, de elítélem Mórust azért, mert kivégeztette a protestánsokat. Szerintem nem is csodálkozhatott azon, hogy utána őt is kivégezték

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:28:18

Magyarország egyházállam, diktatúra. Ez van.

marosy 2018.05.13. 08:34:32

@math0: Írja ezt az ateista fasszopó blog szerzője. Még mindig az államnál dolgozol te geci?

csobi2011 2018.05.13. 08:36:19

@math0: szerintem nincs így, de ha szerinted igen akkor azt a nép választotta magának nagy részvétel mellett óriási többséggel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:40:00

@Guszty: mondj egy kormánypártot, amelyet a saját európai pártja ki akart zárni!

Attilajukkaja 2018.05.13. 08:40:41

@FILTOL:
"akkor itt tetszolegedswn be lehet írni...a mi fajtankat miert lehet es kell lekopni."
Értem, hogy mindenáron azt akarod beleerőltetni az írásba, hogy a posztoló valójában örül annak, hogy megköpködtek három egyházi embert, de ne fáradj. Én is megvetem az ilyen viselkedést, bármelyik oldal is teszi a másikkal, de egy gyűlölködésre építő kormányra adták le éppen áldásukat. Csak annyi történt, hogy saját bőrükön tapasztalták meg Orbán politikájának a következményeit.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:41:03

@csobi2011: Adolf Hitlert is. A nép időnként hülye. Ja, és pontosítsunk: a nép kisebb része választotta, és a külföldi magyarok nem maguknak, hanem másoknak.

Ménár Atya 2018.05.13. 08:41:39

@sefatias:

"Téged is megkérnélek, hogy idézd be ide azokat a szavaimat, amelyben kijelentem, vagy utalok rá, hogy elfogadhatónak tartom mások leköpését, vagy más módon történő megalázását, illetve mutasd meg, hogy én mikor viselkedtem így. Légysziii!!! Atyám!! Tedd meg :)"

Idézem: "Nem gondoltak arra, hogy ha ott megjelennek, és azonosulnak azzal a bűnnel, ami a kormány körbe lengi, akkor azzal magukra vonják azok haragját, akik azokat a bűnöket elítélik?"

- Tehát szerinted ez természetes, hogy az a baloldali csőcselék aki haragjában akár meg is lincselhetné, mert ő épp nagyon haragszik a kormányra, és természetesen aki aparlamentből jön ki , az ellenség.
Ellenség!, nem ellenfél, vagy más politikai nézetet valló.
Ezt te nnyivel le is zárod, hogy hát öcsém minek mentél oda a demokratikus tüntetők közé, hiszen ezekk annyira demokratikusak, hogy simán meglincselnek, mert nincs rajtad sapka, vagy mert épp van. :)
Hiába mosakodsz, hiába magyarázkodsz, ez jön le az írásodból.
Ha te, valóban egy demokrata lennél akkor nem azt írnád hogy nem szeretnéd védelmedbe venni ezt a csőcseléket DE......
Hanem azt írnád, hogy egy demokráciában teljesen elfogadhatatlan, hogy azért bármiféle fizikai inzultus érjen bárkit, mert más a politikai nézete, vagy épp csak nem tetszik az ott hőbőrgő tuntetőknek a fizimiskája.
Ettől elhatárolódunk......stbstb
De nem ezt írtad, hanem megmagyarázod, hogy hát ne csodálkozz, ha a parlamentből jössz ki akkor megrugdoshatnak, hiába vagy te ott csak egy takartónő, , mert az nem számít......... :)
És hogy mitől baloldaliak, kizárásos alapon ugye jobboldali nem lehet, tehát marad a bal :D
Közép út nincs, liberális nem lehet, mert az nem köpi le a másikat, mert az befogadó.
Ilyen alapon akkor csak bal lehet.
Mondhatnám úgy is, hogy egybites DK huszár, meg unatkozó potyalesők.
Na gondolkozz el ezen fiam, és szeresd felebarátodat, de a másik felét is, és ne köpd le őket megint! :D

Attilajukkaja 2018.05.13. 08:42:07

@csobi2011:
"a nép választotta magának nagy részvétel mellett óriási többséggel."
Óriási többséggel, mi?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 08:43:43

@Attilajukkaja: Köszi. Nem mindenkinek sikerült megértenie a poszt lényegét :D

Mikrobi 2018.05.13. 08:44:52

Először is: ha komolyan gondolod, hogy egyházi vezetőket nem pocskondiázunk, köpdösünk le, akkor nincs "de". A "de" azt jelenti, hogy mégis csak lehet.
Másodszor: az, hogy egyházi vezetőket hívnak meg a parlament alakuló ülésére, nem azt jelzi, hogy Orbán Viktor Isten kegyelméből lett uralkodó, hanem azt, hogy a társadalom jelentős szereplője az Egyház.
Harmadszor: nem küldte ki őket sehova, amikor vége volt az alakuló ülésnek, szépen kijöttek és békésen mentek volna haza, ha a pribékjeitek nem támadnak rá. Hogy Orbán Viktorral ezt nem tudták megtenni, csak egy oka van: ő védett személy, akit a TEK kimenekít a csőcselék elől. De lehet, hogy tényleg le kellett volna zárni az Országház környékét, mert sajnos nem csak Orbán Viktor a célpontotok, hanem az egyházi vezetők is:-(
Negyedszer: lehet bírálni a kormányt, de az ellenzéket is, erről szól a politika. Csak ne sugalld azt, hogy ha a kormány szemét, akkor lehet köpdösni a református egyházi vezetőket! (L. 1. pont)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:45:09

@Ménár Atya: 1) a blog szerzője az idézett mondatban csak arról írt, hogy értelmes ember gondol arra, hogy ha a másik oldal tüntetésére megy, akkor nem szeretettel fogják fogadni őket

2) A leköpdösés egyébként olyan pitiáner dolog, bárki állíthat ilyet, igazolása nincs

3) A meglincselés, az egy másik kategória, te barom, azt 2006-ban csinálta Fidesz csőcseléke. És még durvábbat is.

Mikrobi 2018.05.13. 08:46:09

@Attilajukkaja: szóval a posztoló magyar szó? -,-

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:46:49

@csobi2011: a legnagyobb csürhéje mégis a Fidesznek van. ld 2006

sóhegy049 2018.05.13. 08:49:36

1. menjen az összes egyház, oda...
2. szekuralizálódjon az állam és az összes egyház
3. ez az a kálvinista cucc, akik lehúzták az itt, az általuk üzemeltetett idősotthonokat, majd leléptek?
Mindemellett nem köpdösünk embereket!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:50:14

@Mikrobi:

"ha komolyan gondolod, hogy egyházi vezetőket nem pocskondiázunk, köpdösünk le, akkor nincs "de". A "de" azt jelenti, hogy mégis csak lehet."

Nem azt jelenti. Te nem értesz magyarul, annyira sötét vagy. Pl. "Nem mentem le a boltba, de rendeltem pizzát". A "de" szerinted itt azt jelenti, hogy mégis lementem a boltba?! Te tényleg ennyire húgyagyú vagy?!

"Másodszor: az, hogy egyházi vezetőket hívnak meg a parlament alakuló ülésére, nem azt jelzi, hogy Orbán Viktor Isten kegyelméből lett uralkodó, hanem azt, hogy a társadalom jelentős szereplője az Egyház."

Alkományellenes.

Azt is bírom, amikor 2006 után azon vagytok kiakadva, hogy egy tüntetésen valakik szerint valakik köpködtek. Betegek vagytok. Meg vagytok borulva.

felső határ nincs 2018.05.13. 08:51:48

@math0: Az egyházakat meghívjuk, a lippsiket nem.

Kereszténydemokrácia épül, nem lippsidemokrácia, ennyi.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:51:59

@FILTOL: azután, hogy 2006-ban szétbasztátok a belvárost, egy állítólagos, fene se tudja, hogy igaz, pitiáner köpködés miatt hisztizel, te faszfej?!

csobi2011 2018.05.13. 08:55:07

@Attilajukkaja: igen. Tudsz olyan eu államot mutatni ahol egy párt listán 50 %-ot kap? És a mögötte lévő kettő 20, illetve 12 %-ot? Csak ebben az országban vannak olyan barmok hogy ekkora fidesz győzelem után többségben érzik magukat.

csobi2011 2018.05.13. 08:57:20

@math0: ki hisztizik? Ti írtok itt blogot, hogy védjétek a csürhét. A mostani rendőrség sosem bántja a népet. A szemkilövés a ballibant kormány szokása.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:58:33

@Ménár Atya: Valójában nemcsak a szennymédiátok torzít, hanem még az index is a ti irányotokba torzít. Párizsban megöltek egy embert. Párizsban ez minden héten megtörténik. Ha egy újság a sok párizsi emberölésről nem tudósít, hanem csak erről, az már torzítás, agymosás. Az nem egy reális veszély egy magyar olvasónak,hogy Párizsban megöltek egy embert.

Ostobák vagytok. Iszonyatosan ostobák.

Btw. az elkövető csecsen volt, Putyinnak köszönd!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 08:59:49

@csobi2011: A mostani rendőrség éjjel zaklat tüntetőket, akik LEGÁLIS tüntetésen voltak, és engedély nélkül tart házkutatást. Ezt nevezzük rendőrállamnak.

Attilajukkaja 2018.05.13. 09:00:06

@csobi2011:
"Tudsz olyan eu államot mutatni ahol egy párt listán 50 %-ot kap?"
Nem tudok, mert ilyen még nem volt. Nálunk sem!

sóhegy049 2018.05.13. 09:00:39

Ezt a sok fidesznyiket, wazze...
A picsáért nem csináltok egypártrendszert, egy elnöki "köztársasággal"?
Be kell tiltani az ellenzéket és kuss lesz a picsába.
Azt' vissza is mehetnétek '89 előttre.
:-)

Attilajukkaja 2018.05.13. 09:01:34

@csobi2011:
"Ti írtok itt blogot, hogy védjétek a csürhét."
Tévedés! Itt senki nem írt olyan blogot, amely védené a csürhét.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:02:28

@csobi2011: 1983-ban a német CDU/CSU kapott listán annyit, mint a Fidesz. A kormányzáshoz koalícióra kellett lépnie, mivel a 49% akárhogy is nézzük, nem többség. És mivel Németországban nem olyan elbaszott a választási rendszer, mint Orbanisztánban.

egy_ember_ 2018.05.13. 09:02:37

@csobi2011: A csürhét láthattad 2006-ban a TV ostromnál...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:03:33

@csobi2011: A 2006-os Fidesz csürhét ti véditek.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 09:04:08

@Mikrobi: Én nem egyszerűsíteném ezt így le. De te megteheted

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:04:27

@DFK: a proli csürhe a Fidesz csürhéje, amely 2006-ban szétverte a belvárost.

miért 2018.05.13. 09:05:13

@FILTOL: Kíváncsi lennék miket irt, gondolt tíz vagy tizenöt evvel ezelőtt, mikor a magához hasonlók például tojásokkal dobálták az "ellenséget"? De mit szól most a kordonhoz, a templomban a maffia mellett prédikáló papokról?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:05:35

@Ménár Atya: Az agyhalott, hőbörgő idióták 2006-ban verték szét a belvárost. A Fidesz csürhéje.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 09:05:37

@felső határ nincs: keresztény demokrácia??? Megfogalmaznád, hogy az mi, és hogy melyik keresztény egyház működik demokratikusan?

egy_ember_ 2018.05.13. 09:06:19

@math0:
A harmadik világ nyomora probléma.
A migráció probléma.
A társadalmi integráció (menekültek ha akarod migránsok, romák, kínaiak stb.) probléma.

DE: Mo-n nem ez a FŐ problémája és azokról a csüngőhasú soha nem beszél:
Elvándorlás.
Társadalmi mobilitás.
Egészségügy.
Oktatásügy.
KORRUPCIÓ!!!!

Ezt gondolg végig hideg fejjel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:06:42

@FILTOL: akasztani a 2006-os Fideszes csürhe akasztott, te náci fasz!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:07:39

@marosy: ezt benézted, a saját anyád volt az.

Ménár Atya 2018.05.13. 09:08:12

@Attilajukkaja:

"Attilajukkaja 2018.05.13. 08:42:07
@csobi2011:
"a nép választotta magának nagy részvétel mellett óriási többséggel."

Óriási többséggel, mi?"

- Kicsit kerekítve, mondjuk a fideszre 2.5 millióan szavaztak, a jobbikra a második helyezettre, meg olyan 1.2 millióan,.
Azért ha 100% a különbség akkor simán mondható, hogy óriási többséggel nyert.
Kár hogy nem érted a választások lényegét.
A legtöbb szavazatot kapó alakíthat kormányt, ez a fidesz most, olyan párt hol indult hogy ELLENZÉK?
Én nem láttam a szavazó papíron, te láttál ilyet?

Scott Tenorman Must Die 2018.05.13. 09:08:20

@Mikrobi: nem. ovi a feleségével ment el árpi bácsi temetésére. ott sem mert neki senki beugatni. félnek tőle

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:08:37

@Kelly és a szexi dög: ez nem demokrácia. még a tanrendről sem lehet népszavazást kiírni. egy egy diktatórikus egyházállam.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:10:09

@csobi2011: a Fdeszre 2,8 millió ember szavazott. a többség ellene. ha levonjuk a külföldieket, akkor meg pláne.

felső határ nincs 2018.05.13. 09:10:45

@sefatias: Miért müködnének az egyházak demokratikusan?

Miért akarnék egy lippsit győzködni bármiről? Mienk a hatalom, senkit nem kell meggyőznünk semmiről.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:11:00

@csobi2011: amikor a 2006-ban a belvárost szétbaszó csürhe beszél kultúráról...

Ménár Atya 2018.05.13. 09:14:14

@math0:

"2018.05.13. 09:06:42
@FILTOL: akasztani a 2006-os Fideszes csürhe akasztott, te náci fasz! "

Mond, te tényleg ennyire buta ember vagy, vagy az egész baloldali csőcselékkel együtt hoztátok össze ezt a blődséget?
Mondjuk így már értem, miért nem tudtok újra hatalomra kerülni, jól reprezentálod az egybites baloldali választót :D
Amúgy mutasd már meg azt a képet, cikket, ahol 2006-ban bárkit is felakasztottak volna az amúgy jogosan fellázadó emberek.
Várom fiam.
De ne hazudozz megint, mint ahogy a fajtád szokta, mert megint megbuksz mint fletó a hazudógép hosszúmarhaság :D
De addig is nyugodj meg, és attól majd megnyugszol :D:D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:14:42

@simonpali: nem, mintha lenne ilyen ember. a "libsi", a nálatok azt jelenti, hogy "liberális", de ti gyűlölitek, mert ostobák vagytok, és nem fogjátok igazán fel, mi az.

sóhegy049 2018.05.13. 09:15:02

@felső határ nincs:
"Mienk a hatalom"
Mondom... geccc...
Egypártrendszert Nektek, Elnöki Népköztársaságot!
Átérzed a párhuzamot? :-P

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:16:09

@Ménár Atya:

viola:

www.vagy.hu/tartalom/cikk/5565_harom_akasztas_bajnainak

ez a ti csürhétek. és ez igazolt, dokumentált, nemcsak kamuhír.

Attilajukkaja 2018.05.13. 09:17:23

@Ménár Atya:
"Azért ha 100% a különbség akkor simán mondható, hogy óriási többséggel nyert.
Kár hogy nem érted a választások lényegét."
Miért gondolod, hogy nem értem. Igaz, hogy Fidesz kihozta magának a 2/3-ot. Az is igaz, hogy rájuk szavaztak a legtöbben, még akkor is, ha levonjuk a megvásárolt és a csalással szerzett szavazatokat. De nekem akkor se mondja senki, hogy 48,5% az egy óriási többség, mert ott van a maradék 51,5%, amelyik ellene szavazott. Tudom, szerintetek az az óriási kisebbség. :o)))))

felső határ nincs 2018.05.13. 09:18:10

@sóhegy049: Ha a lippsi demokrácia gondolata vonzana, gondolom arra szavaztam volna.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:18:51

@Ménár Atya: "A legtöbb szavazatot kapó alakíthat kormányt,"

Ez így nem igaz. Kormányt demokráciában az alakíthat, aki a parlamentben tud hozzá többséget szerezni. Lehet ez kevesebb szavazatot kapott pártok koalíciója. Egyébként még olyan is van, mint kisebbségi kormány.

De hát egy Fideszes Down-kóros hogy is fogná fel ezeket a dolgokat?!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:20:18

@egy_ember_: Ezt én tudom, és naponta megosztom másokkal. Az összes Fideszes náci barom idióta, aki azt hiszi, hogy az ő problémája az, hogy Párizsban megöltek 1 embert.

felső határ nincs 2018.05.13. 09:21:07

@Attilajukkaja: Nem listás választási rendszer van, szóval a 48,5% az csak az a fele a válaztásnak, amit nagyon megnyert a Fidesz.

Az egyéni részt brutálisan nyerte meg.

csobi2011 2018.05.13. 09:22:12

@Attilajukkaja: az azért nevetséges hogy a jobbik szavazatokat összeadod a dk-jéval. A jobbik ezerszer kijelentette hogy semmilyen együttműködésre nem hajlandó a mocskos ballib pártokkal. De ti azért összeadjátok őket. A valóság az hogy a parlamentbe jutott pártok közül a jobboldal 70 %-ot kapott a ballibantak 24 %-ot.

felső határ nincs 2018.05.13. 09:22:20

@math0: Nem vagytok, nem is lesztek olyan helyzetben, hogy tematizáljátok a közéletet.

Mi mondjuk meg, mi a magyarok problémája, és hogy mi a megoldás.

felső határ nincs 2018.05.13. 09:26:45

@csobi2011: Mármint listán.

De mivel a választás nem listás, a ballipsik 10% körüli szélsőségesek.

Attilajukkaja 2018.05.13. 09:28:52

@csobi2011:
"nevetséges hogy a jobbik szavazatokat összeadod a dk-jéval."
Ferdítesz, mert sehol nem adtam össze semmit. Még egyszer leírom, ha nem volt világos eddig számodra: a szavazók 51,5%-a a Fidesz ELLEN szavazott!

Ménár Atya 2018.05.13. 09:29:50

@math0:

"math0 · ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:18:51
@Ménár Atya: "A legtöbb szavazatot kapó alakíthat kormányt,"

Ez így nem igaz. Kormányt demokráciában az alakíthat, aki a parlamentben tud hozzá többséget szerezni. Lehet ez kevesebb szavazatot kapott pártok koalíciója. Egyébként még olyan is van, mint kisebbségi kormány.

De hát egy Fideszes Down-kóros hogy is fogná fel ezeket a dolgokat?! "

Okoska, nagyon szépen leírtad a választás lényegét, és ezzel meg is magyaráztad magadnak ,miért nem ti kormányoztok, mert nem vagytok többségben.

Igazából bejöttél a csapdámba, tudtam hogy erre fogsz hivatkozni hogy koalícióban is lehet kormányozni, de hát ahhoz többségben kellene lennetek........de nem vagytok :D

Az meg szép ahogy megmutatod az igazi demokratikus szociálisan érzékeny gondolkodásod.
Szóval mi Down kórosak nem számítunk embernek, mert te felsőbbrendűnek tartod magad a fogyatékkal élőknél!
Na ezért nem nyertek, mert mi elfogadjuk a fogyatékosokat, a melegeket, meg az idiótákat, sőt az olyanokat is mint te ,aki ezek halmozott összessége :D:D:D
Biztos jobbikos vagy, ott sok ilyen magadfajta melegedő fasiszta van :D:D

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 09:29:56

@felső határ nincs: Jo hát ilyen aprosagokkal mint egyéni jelöl nem bibelodnek. Az nem igazolja a méretes baromsagaikat.

Attilajukkaja 2018.05.13. 09:31:23

@felső határ nincs:
"Az egyéni részt brutálisan nyerte meg"
A brutális szó erre nagyon találó, mert erőszakos, hazug módon tette miután úgy megbuherálta a választási rendszert, hogy az nekik feleljen meg.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:32:33

@Ménár Atya: ja, és a ti csürhétek leköpte Gyurcsányt. akkor nem ugráltál?

www.youtube.com/watch?v=5F2t16UYYks

Európai téridő 2018.05.13. 09:32:55

A blogger kissé túlkombinálta a keresztyén egyházak prominenseit meghívó és fogadó OV eme tettének az "üzenetét".

Ménár Atya 2018.05.13. 09:33:23

@Attilajukkaja:

"nevetséges hogy a jobbik szavazatokat összeadod a dk-jéval."
Ferdítesz, mert sehol nem adtam össze semmit. Még egyszer leírom, ha nem volt világos eddig számodra: a szavazók 51,5%-a a Fidesz ELLEN szavazott!"

Attila, még mindig nem érted a választások rendszerét.

Az 51, 5% -ot melyik párt kapta?
Volt olyan hogy ELLENZÉK, én nem láttam.

felső határ nincs 2018.05.13. 09:33:25

@Attilajukkaja: A valóságban egyedül a Kúria befolyásolta -a Fidesz kárára- az eredményt, aminek következményei lesznek.

Nem következmények nélküli országot építünk.

Guszty 2018.05.13. 09:33:53

@sefatias: Nem tudom, Neked mi számít negatívnak, de nekem se a pufajkás Horn, se a tartótiszt Medgyessy által alakított kormány nem tetszett, ahogy a mostani sem a kedvencem. Mindamellett elfogadtam akkor is, és most is, hogy az ország így döntött, és nem kezdem el mantrázni, mint néhány idióta, hogy "nekem nem miniszterelnököm x.y."

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:34:35

@Ménár Atya: egy tisztességes választási rendszerben a Fidesznek a 49% mellé 49% járna a parlamentben is. mint Németországban.

ertelemblog.wordpress.com/2018/05/01/egy-majdnem-tokeletes-valasztasi-rendszer/

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 09:35:11

@Attilajukkaja: Mit buheralt emg te nyomi.az egyéniben egy szavattal is lehet nyerni.
Aki tobbet kap nyer egyéniben.fájdalmas? Megertem.majf mutass egy olyan rendszert ahol az kap mandátumot aki kevesebbet kapot mint a győztes.nem tudsz igaz?
A magyar.oi balos csürhe 100 ev alatt HÁROM valasztas tudott nyerni.erre büszke lehetsz bmeg.
Megis a nyakunkon ültek ötven evig.a demokraták.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:35:46

@Ménár Atya: egy Down kórossal általában nincs bajom, de ha egy olyan pofátlan, embergyűlölő, náci pszichopata fasz, mint te, azzal van.

Ménár Atya 2018.05.13. 09:36:19

@math0:

Nekem nincs csűrhém.
Én demokrata vagyok és kultúrlény.
És nem próbálom egyik bűnt sem azzal felmenteni, hogy más is elkövette azt.
A te gondolatmeneted alapján lehet gyilkolni, mert más már gyilkolt.
Mi vagy te ilyen gondolkodással?
Muszlim jobbikos meleg ? :D:D:D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:37:01

@felső határ nincs: a magyarok, remélem, majd egyszer rájönnek, hogy átbasztátok őket, még a hülyék is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:37:33

@felső határ nincs: a magyarok, remélem, majd egyszer rájönnek, hogy átbasztátok őket, még a hülyék is.

és remélem, fájni fog nektek. nem kicsit, nagyon.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 09:39:11

@math0: Egy csak listás rendszerben.viszont egy tiszta egyéni rendszerben meg lenne neki 95%a.
Na az hogy tetszene.
Erzem én hogy ne..tetszik a rendszer.majd tessenek ketharmadot szerezni es átírni.ja hogy a.suttyo paraszt nep ezt nem engedi?
Shaaajnos ez a demokrácia.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:39:23

@csobi2011: én azért megnéztem volna, hogy ha a Fidesz a 49%-ához igazságosan csak 49%-nyi képviselőt kapott volna, akkor a Jobbik velük, vagy ellenük fogott volna össze. És egy FIdesz-Jobbik kormányt is megnéztem volna ehelyett, mert most már azt mondom, hogy legalább szétbasztátok volna egymást.

felső határ nincs 2018.05.13. 09:39:38

@math0: Nem éredd meg a demokrácia bukását.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:40:47

@FILTOL: majd szerzünk kétharmadot, és törvénybe foglaljuk, hogy minden nap meg kell hágnod a jó büdös kurva anyádat.:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:41:39

@felső határ nincs: "Nem éredd meg a demokrácia bukását. "

Mit akartál mondani, nyuszókám?! Ha kimegy az ápoló, már írni sem tudsz?!

Attilajukkaja 2018.05.13. 09:42:19

@FILTOL:
"Mit buheralt emg te nyomi"
Próbálj meg normálisan kommunikálni és nem sértegetni a másikat, mert különben nem válaszolok neked!

".az egyéniben egy szavattal is lehet nyerni."
Talán ezért történt annyi csalás a szavazatok számlálásánál, amelyekre rengeteg panasz érkezett be. Persze a NVI egyiket sem volt hajlandó kivizsgálni. Ahol a Kúria újraszámlálást rendelt el (2 vagy 3 esetben), ott ki is derült, hogy a Fidesz javára csaltak.

"Megertem.majf mutass egy olyan rendszert ahol az kap mandátumot aki kevesebbet kapot mint a győztes.nem tudsz igaz?"
Persze, hogy nem. Minek kérdezel ilyesmit? A baj ott van, ha ezeket csalással, hazug és törvénybe ütköző kampánnyal szerzi meg.

"Megis a nyakunkon ültek ötven evig.a demokraták."
Erről nem tudok. A népi demokrácia pont annyira volt demokrata, mint Orbán keresztény demokráciája. Vagyis semennyire.

Ménár Atya 2018.05.13. 09:42:28

@math0:

"@Ménár Atya: egy Down kórossal általában nincs bajom, de ha egy olyan pofátlan, embergyűlölő, náci pszichopata fasz, mint te, azzal van."

Tehát azért vagyok náci fasiszta embergyűlölő, mert nem értek egyet veled abban, hogy bárkit le lehet köpni, inzultálni azért mert épp arra jár amerre.
A pszichopata fogalomról, láthatóan fogalmad sincs, de elárulom, hogy amiről írtam az kb az ellenkezője, viszont a te rásaid alapján rád nagyon illik ez.
Szép amikor egy magadfajta demokrata védi a jogos erőszakot :D:D
Kár vitatkoznunk, azt hiszem van még mit tanulnod, nem vagyunk egy szinten.
Olvass többet, menj ki a napra, és járj dühterápiára.
Segítünk fiam, állj közénk, az egyház vigyáz a tébolyodott elméd kordában tartására! :D:D

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 09:43:01

@math0: Nektet itt soha nem lesz ketharmadotok. Soha.
Amugy koszi hogy bemutattad a kuttúrádat. Melyik sorrol vagy?Hétes?Tornanádaska?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 09:46:28

@Attilajukkaja: Na figyu.
Addig jo mig ebben hiszel.hisztek.onbecsapas es kognitív disszonancia.
Addig jo amig ezt nyomjatok.addig marad a Fidesz es ez igy van jol.

felső határ nincs 2018.05.13. 09:48:16

@FILTOL: Szerintem Demszky az, ő szokott már reggel 9kor széjjelesni.

Ébredés után előkeresi az Orbán woodoo babát azt estig szúrkálja, hátha megbukik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:54:43

@FILTOL: én nem ismerem ezeket a helyeket. te ige, mivel onnan származol. a "kultúrádat" te mutattad be.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:57:58

@Ménár Atya:

"Tehát azért vagyok náci fasiszta embergyűlölő, mert nem értek egyet veled abban, hogy bárkit le lehet köpni, inzultálni azért mert épp arra jár amerre."

Semmi ilyet nem írtam, és azzal sem értek egyet, hogy bárkit le kéne köpni. Hazudsz.

De ismerlek, egy pszichopata geci vagy, és az ostoba hazudozásoddal most is ráerősítesz erre. Tipikus pap vagy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 09:59:42

@FILTOL: azonkívül ugye azt is tudjuk, hogy a választásokat el is csalták. Legalább annyira, mint a kékcédulás választásokat.

nu pagagyí 2018.05.13. 10:03:15

@FILTOL: A kétharmad csak megfelelő törvény kérdése, úgy tűnik, elég hozzá 40%. A pofa viszont valóban kétharmados lett, sőt 100% igazi bolsevik értelemben.

sóhegy049 2018.05.13. 10:03:49

@felső határ nincs:
Esetleg húzol egyet mellé, randomra...? :-P
Vagy elqrod, hogy -1?
Nem, wazze, a Népköztársaságra szavaztál, ennyi! ;-)

felső határ nincs 2018.05.13. 10:06:46

@sóhegy049: Pontosan. A progresszív, demokratikus lipsimentesített Magyarországra szavaztam.

csobi2011 2018.05.13. 10:07:31

@math0: ezen ne morfondírozz. Zsebben a kétharmad, minek elmélkedni azon hogy mi lett volna ha..
Ezt meghagyom nektek. Ezt csináljátok 8 éve csináljátok csak tovább. A ballibantaknak ez maradt a fidesznek a kormányzás. Ez a jó szereposztás.
A választási eredményekről csak egy utolsó gondolat. A vas megyei 3. EVK eredménye (szóval nem egy szavazókör hanem egy több 10 ezres EVK): fideszes 64%, jobbikos 26%, mszp-dk közös jelölt 4 %. A ballibantak nem értik meg hogy vidéken szinte megszüntek létezni. Ebből így nem lesz sose többség.

Ménár Atya 2018.05.13. 10:09:54

@math0:

@Ménár Atya:

"Tehát azért vagyok náci fasiszta embergyűlölő, mert nem értek egyet veled abban, hogy bárkit le lehet köpni, inzultálni azért mert épp arra jár amerre."

Semmi ilyet nem írtam, és azzal sem értek egyet, hogy bárkit le kéne köpni. Hazudsz.

De ismerlek, egy pszichopata geci vagy, és az ostoba hazudozásoddal most is ráerősítesz erre. Tipikus pap vagy."

:D:D:D:D
Akkor olvasd vissza magad, ha nekem nem hiszel :D
Na butuskám, most egy kicsit magadra hagylak hőbörögni, elmegyek kirándulni a gyerekeimmel, gondolom te maradsz egész nap hőbörögni.
Nem tudod miről vitatkozol, nem érted az egészet.
Szimplán személyeskedésben éled ki magad, itt, ebből következtetve unatkozó magányos megkeseredett ember lehetsz.
Sajnálom.
De hidd el, ebben a 4 éves fidesz ciklusban neked is még jobb lesz.
Csak közben lehet hogy majd hívni fog magához téged is a főnököm.
Az úr maghoz szólít :D:D:D
Na pá.
Ignorállak, tényleg szimpla tanulatlan hőbörgő vagy csak, nem vagy vitaképes.
Isten áldjon fiam, ő legalább szeret téged is :D:D

sóhegy049 2018.05.13. 10:09:58

@felső határ nincs:
"A valóságban egyedül a Kúria befolyásolta -a Fidesz kárára- az eredményt, aminek következményei lesznek.
Nem következmények nélküli országot építünk."

Mondom geci... Népköztársaság, vagy Nemzetszocializmus?
Aztaqrva...

felső határ nincs 2018.05.13. 10:10:32

@csobi2011: Értelmileg értik, sőt tudják.

Érzelmileg azonban, nehéz ezt feldolgozni. Bartusnak már olyan paranoiás rohamai vannak az emigrációban, hogy szerinte az ATV-t is Orbán irányítja: nepszava.us/

nu pagagyí 2018.05.13. 10:11:57

@math0: Kékcédulás választások? A történelem ismétlődik. Tanulékony az új diktátorunk, büszke lehetsz rá! Volt itt minden: ellenőrizhetetlen levélszavazatok százezrei, krumpliért vett cigányok és közmunkások, egy szobába bejelentett megyényi népesség, hatalommal való fenyegetőzés és tényleges retorziók, ellenzéki pártokba beépített besúgók és fedett tisztviselők, közpénzen folyó ,évek óta tartó agymosás és hazugságcunami, pánikkeltés, mocskolódás.

sóhegy049 2018.05.13. 10:12:55

@felső határ nincs:
Áruld már el nekem, mint "hazaárulónak", hogy előtte mit vesztettél és utána mit nyertél?
Én komolyan nem éreztem eddig semmit és annak előtte sem, mikor mindig becsülettel dolgoztam, dolgozom és megélek, megéltem.
Nem vágom. :-)

sóhegy049 2018.05.13. 10:16:58

@nu pagagyí:
Vigyázzunk, mert megyünk a levesbe! :-)

felső határ nincs 2018.05.13. 10:17:17

@sóhegy049: Nemzetiszocializmus és kereszténydemokrácia, ez a magyar álom.

csobi2011 2018.05.13. 10:19:15

@nu pagagyí: na persze, és volt egy hatalmas ellenzéki párt is, tehetséges vezetővel, akire mindenki szavazni akart csak a fidesz nem hagyta. Látod, olyan marhaságot bármikor össze lehet hozni mint ami te irogatsz.

sóhegy049 2018.05.13. 10:20:26

@felső határ nincs:
Meg a "mindentvissza" Copyright: Jobbik? ;-)

nu pagagyí 2018.05.13. 10:20:31

@felső határ nincs: Az ATV a hitgyüli tulajdona, amelynek egyszemélyi vezetője lepaktált némi pénzért, Orbánnal, nyíltan kampányolt a Fidesz mellett. De a Népszava tulajdonosát (Leisztinger) is pórázon tartja a hatalom. Simicska is teljesítette a küldetését, megakadályozta az ellenzék összefogását, így a gecizés ellenére vissza is került a pikszisbe, már meg is kapta a hosszú idő után első zsíros közbeszerzést. Orbánék titkosszolgálata behálózta az egész társadalmat, akit nem tudnak megvenni azt megzsarolják, akit nem tudnak megzsarolni, azt meghurcolják. Itt tartunk most, de te azért nyugodtan pofázzál demokráciáról.

felső határ nincs 2018.05.13. 10:20:34

@sóhegy049: Eddig is lippsimentesített volt az állam, de sok munka van még hátra. A sajtót, az egyetemeket is lipsimentesíteni kell.

S exportálni is kell a lipsimentesítést, hiszen ez a jövő Európájának a legkeresettebb árucikke lesz.

felső határ nincs 2018.05.13. 10:21:56

@sóhegy049: Fontolva kell haladni, hogy maradhassunk.

czerka 2018.05.13. 10:22:50

Ha a keresztény egyházak direkt módon a politikába ártják magukat, akkor azzal kiteszik magukat politikai támadásoknak. Ez egy kétirányú lőtér.
Az utcai politizalást pedig a Fidesz tette az eszköztár részévé.
Az egyházak politikai szereplők lettek. Pont mint az Iszlám Állam.

Attilajukkaja 2018.05.13. 10:24:41

@FILTOL:
"Addig jo mig ebben hiszel.hisztek"
A tények (számok) sajnos makacs dolgok! :o)))

sóhegy049 2018.05.13. 10:26:33

@felső határ nincs:
Migránsozhatsz is, mert én is úgy vagyok vele, hogy ha jön, akkor hozzon papírt, mégha lejártat is, de inkább maradjon otthon a picsáján.
Azt, hogy nem engedjük be őket? Hmm.. :-)
Egy qrva nagy maszlag! Ahol lakom, már több van, mint kínai. Utóbbiakkal semmi bajom nem volt soha. Ezekkel sem volt, szvsz nem is lesz, de akkor nem kell hazudozni, hogy nem jönnek ide.

Ekrü 2018.05.13. 10:31:19

@czerka: "Ha a keresztény egyházak direkt módon a politikába ártják magukat, akkor azzal kiteszik magukat politikai támadásoknak."-Esetleg megnézhetnéd a szóban forgó videót.A magukat tüntetőknek nevezett csőcselék NEM ismétlem NEM azért támadta meg az egyházi vezetőket mert egyházi emberek,hisz nem is tudták róluk,hanem azért mert azt hitték országgyűlési képviselők.És tök mindegy volt nekik ,hogy ellenzéki vagy kormánypárti ,egyszerűen csak vért akartak.Ha egy ott dolgozó irodista lépett volna ki az ajtón ,mert haza szeretett volna menni azt is megtámadták volna.Értem ,hogy jó lenne itt az egyházra fogni a dolgot,de a valóságot azért nem kéne elferdíteni.

nu pagagyí 2018.05.13. 10:31:33

@csobi2011: Nem kell hatalmas ellenzéki párt ahhoz, hogy te is belásd, a Fidesz nem fedi le az egész társadalmat. 40 valahány százalékot kapott (most nem firtatom, hogyan). A választók nagyobb része nem kért belőlük. Semmilyen erkölcs nem legalizálja azt, hogy nem óhajtják figyelembe venni, az általuk képviselt dolgok mellett más értékek is vannak ebben az országban. Mivel az én intézményeimet és eszméimet nem óhajtják képviselni, ne is várják tőlem, hogy én tiszteljem az övékét. Azt hiszem ebből is láthatod, mennyire "nemzeti" ez a párt. Semennyire. Nem erősíti, hanem gyengíti a nemzetet. Én biztosan nem fogok kiállni Mészáros Éőrinc összelopott vagyonának védelméért és Orbánt sem óhajtom követni a civilizációból kivezető úton.

VT Man 2018.05.13. 10:31:53

Én úgy tudom, hogy most volt a legmagasabb a szavazásra elment válaszók száma, tehát ez a leginkább támogatott Fidesz kormány.

Külön negatív pont a szerzõnek, hogy nem tárta fel a nyilvánvaló összefüggést: reggel ima a parlamentben, este jégesõ mosta el a tüntetõket.
Nyilván nem véletlen volt.

felső határ nincs 2018.05.13. 10:33:26

@sóhegy049: Az is egy nagyformátumú probléma.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 10:33:30

@Attilajukkaja: Valoban.fidesz kétharmad Harmadszor.
Izlegesd.

felső határ nincs 2018.05.13. 10:36:09

@nu pagagyí: S miért kéne lefednie a teljes társadalmat?

Az diktatúra lenne. A köztársaságban, a nem lefedett rész kussol, s figyel.

VT Man 2018.05.13. 10:39:14

@nu pagagyí:
"a Fidesz nem fedi le az egész társadalmat. 40 valahány százalékot kapott (most nem firtatom, hogyan). A választók nagyobb része nem kért belőlük."

A választók kb. 80%-a pedig nem kért az MSZP-bõl, a 88%-a nem kért DK+PM-bõl.

nu pagagyí 2018.05.13. 10:42:41

@felső határ nincs: A köztársaság azon alapul, hogy minden polgár egyenlő jogokkal bír. Nem érzem a jogegyenlőséget az Orbán-féle illiberális posványban. Nem érzek jogegyenlőséget abban, amikor diákokat zaklat a rendőrség egy bejelentett tüntetés után, nem érzek jogegyenlőséget az ügyészség munkájában, sem a médiafelügyelet, AB, ÁSZ, stb tevékenységében. Úgy általában, nem érzem az állam pártatlanságát.

felső határ nincs 2018.05.13. 10:51:05

@nu pagagyí: Egyáltalán nem államcél, hogy te jogegyenlőséget érezz.

Emil Kocka 2018.05.13. 11:00:51

"Vajon nem jutott eszükbe Keresztelő János példája"... "Nem rémlett fel nekik Jézus"?
Dehogynem.
Mindkettőt kivégezték. :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:17:44

@felső határ nincs: talán azért kellene az egyházaknak demokratikusan működni, hogy hitelesen tudjanak beszélni a kereszténydemokráciáról. De amikor egy hierarchikusan működő, demokratikus választásokat el nem ismerő egyház akar hitet tenni a kereszténydemokrácia mellett, akkor az olyan, mint amikor az autószerelő akar kicsempézni egy fürdőszobát. Se tudása, se tapasztalata, se szerszámkészlete nincs

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:20:31

@VT Man: "Külön negatív pont a szerzõnek, hogy nem tárta fel a nyilvánvaló összefüggést: reggel ima a parlamentben, este jégesõ mosta el a tüntetõket.
Nyilván nem véletlen volt."

És mi az összefüggés?

felső határ nincs 2018.05.13. 11:21:26

@sefatias: Mint mondtam, az egyházat nem érdekli hogy a lipsik szerint, hogy kéne müködniük.

Az egyház 1500 éves, a lipsizmus legfeljebb 40-50.

kolomparlole1114 2018.05.13. 11:22:03

"A kérdésem a következő Szenn Péterhez, Huszár Pálhoz, és Gér Andráshoz: Mi keresnivalójuk volt az egyik legnegatívabb megítélésű kormány megalakuló ülésén?"

Hát igen, aki kurvának áll, ne csodálkozzon ha basszák!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:22:25

@felső határ nincs: mit értesz lipsizmus alatt? Csakhogy konkretizáljuk a fogalmakat

Attilajukkaja 2018.05.13. 11:25:40

@FILTOL:
"fidesz kétharmad Harmadszor.
Izlegesd."
Minek? Egyszerűbb kiköpni. :o)))

Attilajukkaja 2018.05.13. 11:27:12

@felső határ nincs:
"Az egyház 1500 éves, a lipsizmus legfeljebb 40-50."
Lipsizmus csak pár éve létezik, amióta kitaláltátok. A liberalizmus viszont sokkal régebbi. Nézz utána!

anyadmajma 2018.05.13. 11:33:25

@felső határ nincs: mi van te hazaáruló bolsevik birka, megint itt rontod a levegőt? Ja persze, az itteni szopásért kapsz pénzt, a kamionparkolóban a románokat kedvtelésből szopod.:)

anyadmajma 2018.05.13. 11:34:28

@felső határ nincs: ja, te hazaáruló bolsevik geci, csak lemaradt véletlen, mint apád faszáról a gumi annó.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:35:23

@Attilajukkaja: A szekták működésének alapja, hogy eltorzítanak általánosan használt fogalmakat, új jelentést adva nekik, majd elhitetik az egyénnel, hogy a fogalom az általuk adott negatív jelentéstartalommal azonos, a szektatag ennek nem néz utána, mert vakon hisz a feljebbvalójában. És így könnyű irányítani. Sokszor találkozom azzal a jelenséggel, hogy a fogalmat használó csupán szitokszóként tud használni szavakat, de a jelentésével nincs tisztában. Ebből az embertipusból jónéhányan kommenteltek itt most :)

Attilajukkaja 2018.05.13. 11:35:56

@felső határ nincs:
"Egyáltalán nem államcél, hogy te jogegyenlőséget érezz."
Vagyis te elfogadtad, hogy Orbán egy újfasiszta államot építget.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:36:39

@anyadmajma: felső határ is bolsevikozik. Meg még páran köpködik egymásra ezt a jelzőt. Úgy látom te se vagy tisztában azzal, hogy mit jelent :D

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:39:03

@Attilajukkaja: Az emberi jogok megtiprása mindaddig jó egy egyénnek, amíg az övét is meg nem tiporják. Aztán mikor rájön, hogy ő ugyanúgy áldozata az általa sztárolt rendszernek, mint akiket eddig megvetett, akkor már nem tud lépni ellene, és rájön, hogy eddig a sorstársait köpködte

Attilajukkaja 2018.05.13. 11:43:11

@sefatias:
"eddig a sorstársait köpködte"
Nagyon egyetértek! De ezt miért pont nekem írod? :o)

felső határ nincs 2018.05.13. 11:43:59

@sefatias: Mi nem foglalkozunk emberi jogokkal.

sóhegy049 2018.05.13. 11:45:59

@sefatias:
Erre írogatom, hogy miért vágyakoznak az egypártrendszer, elnöki köztársaság, fasizmus, nemzetszocializmus, mittudomén... után?
Ezt megkapták Kádár alatt is. :-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:47:11

@Attilajukkaja: Arra reagáltam egyetértésem jeléül, amit felső határnak írtál :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:48:37

@felső határ nincs: Nem is kell vele foglalkozni. Én nem várom el. Csak akkor azt nem értem, hogy miért vagy felháborodva azon, hogy leköpködtek embereket. Elvégre szerinted nincs joguk a méltósághoz, szabadon köpködhetőek

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 11:53:57

@sóhegy049: Én azt látom, hogy ezek az emberek nem tudnak árnyaltan gondolkodni, nem imerik fel az egyformaságokat. Bőven elég nekik egy-két címszó, mint a libsi, bibsi, bolsi, komcsi, aztán már fröcsögnek is. Ezért nem ismerik fel az elnyomó hatalmak közötti párhuzamot. Nem látják a közöst Stálinban, kun bélában, Polpot-ban, Hitlerben, Rákosiban. Pedig ezek az emberek "politikai meggyőződés"nélkül ugyanazt képviselték, csak más zászló alatt vonultak fel. Mint azok az emberek, akik felháborodtak azon, hogy leköptek embereket, és idejöttek embereket köpködi. Észre sem veszik, hogy ugyanazt a szinvonalat képviselik, mint amit megvetnek. Ezáltal tudatalatt önmagukat is megvetik. És ebből lesznek a farokméregető, kisebbségrendűség érzéssel küszködő kurvaanyázók.

felső határ nincs 2018.05.13. 12:12:23

@sefatias: Én nem háborodtam fel a köpködésen, nyilván összetévesztesz valakivel.

A köpködőkkel már elbánt a sors, hagyni kell, hogy lecsillapodjanak.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 12:20:25

@felső határ nincs: hát akkor min háborodtál fel? Mi szél hozott ide?

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.05.13. 12:22:51

@sefatias: Nem látják a közöst Stálinban, kun bélában, Polpot-ban, Hitlerben, Rákosiban. '
Gondolom hitlert az ellenpontozas miatt tetted be pedig...ő is szocialista volt. Errol szemermetesen mingig elfedledkeztek.nemzeti szocialista.
Vajon Hitler olvasott e marxot? Mert a tobbi akit kienelsz mint azon a csecsen nott fel

felső határ nincs 2018.05.13. 12:23:02

Benéztem, hogy lássam, hogy áll a szembenézés.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:28:59

@csobi2011: igen, parasztvidék. ott tarolt a Fidesz. Kétharmada még ott se volt, de azért jól szerepelt a parasztoknál. Csak tudod, ha Orbán parasztvezér, az se az országnak, se neki nem lesz jó. Bukni fog, szívni fog, nem kicsit, nagyon. És a legjobban a parasztok fognak szívni, akik rá szavaztak. Te is.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:29:37

@Ménár Atya: ismétlem: hazudtál. ennyit tud egy büdös, jobber pap.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:31:03

@nu pagagyí: ez mind igaz, kivétel, hogy miért lennék rá büszke? ezt hogy nézted be?!

sóhegy049 2018.05.13. 12:31:37

@sefatias:
Aki itt háborog, nyomatja a népnemzeti lózungokat és a kreált jelzőket, nos ezek nem azok a fideszesek, akik voltak a kezdetekkor, igaz a fidesz maga sem az. Ez most a mérsékelt ex-jobbik 2.0!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:47:52

@felső határ nincs: "A köztársaságban, a nem lefedett rész kussol, s figyel. "

ja, mint a "haza nem lehet ellenzékben" csuti geci is kussolt. ja nem!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:48:42

@VT Man: és ennek megfelelően ezek pártok nem is kormányoznak, csak a geci Fidesz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:49:28

@felső határ nincs: az még kevésbé államcél, hogy Mészáros szétlopja az országot.

csobi2011 2018.05.13. 12:49:37

@math0: és mikor fog bukni? Mert ezeken a blogokon 8 éve minden nap megbukik, válaaztások meg nem most lesznek. Egyébként a fidesz pont azokban a nyugati megyékben tarolt ahol sokkal jobb módban élnek mint az átlag. Inkább Győrben, Sopronban élnék mint kőbányán vagy soroksáron. De ha neked jobban tetszik a getto az a te dolgod.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:51:00

@felső határ nincs: a neander-völgyi ember több millió éves. volt.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:52:16

@FILTOL: szerintem te ízlelgeted szopás közben.

felső határ nincs 2018.05.13. 12:53:19

@math0: Az államcélokat mi válogatjuk.

A lipsik is csak voltak, mint a leanderhegyiek.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 12:54:28

@felső határ nincs: "Mi nem foglalkozunk emberi jogokkal. "

akkor mit hisztizel itt, ha leköpdösik a papokat, te faszfej?! akkor vissza a sarokba, és kuss!

zokogjatok 2018.05.13. 12:57:14

@Attilajukkaja: "A liberalizmus viszont sokkal régebbi."

Bizony, régebbi. Kérdés, hogy mondjuk pl. Kossuth mint liberális valóban vonult volna-e a melegmeneten, szükségesnek érezte volna-e, hogy az óvodások eldönthessék milyen neműek, illetve támogatta volna-e az északafrikaiak tömeges és kötelező betelepítését.

Vagy azért a régi liberalizmus azért mégsem egészen olyan volt, mint a mai lipsizmus.

felső határ nincs 2018.05.13. 12:58:19

@math0: Nekem semmi bajom nincs a köpködéssel.

Bár bátrabb lenne fradista ultrákat köpködni.

zokogjatok 2018.05.13. 13:01:48

@felső határ nincs: Oszt visítanak mikor a koszlidércet leveri a biztonsági :D

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:03:28

@csobi2011:

1) Győr és Sopron valójában nem választókerület, különösen Sopron van nagyon sok faluval együtt egy választókerületben. Győr esetében nem sok falu csapódott a városhoz, ott nem is teljesített a Fidesz az országos eredmény felett

2) Mindkét városra igaz, hogy az értelmesebb rétegnek egy jelentős része külföldön dolgozik, és nem feltétlenül ment el szavazni.

Az országos trend, és minden felmérés totál egyértelműen mutatja, hogy a Fideszre a parasztok, a képzetlenek a hülyék szavaztak. Kár vitatani.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:06:38

@felső határ nincs: nem ti válogatjátok. amikor Európában utoljára olyanok voltak hatalmon, mint te, akkor azok nagyon szétcseszték Németországot, és a végén patkány módra haltak meg.

ez lesz a te sorsod is:

firsttoknow.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/01/Hitler1.jpg

felső határ nincs 2018.05.13. 13:08:34

@math0: Nagy jövő áll előttünk.

Az illiberális demokrácia lesz nemsokára a legkeresettebb termék a világpiacon.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:10:13

@zokogjatok: lehet, hogy nem, és pontosan ez a baj a hülyékkel, akik utálják a liberalizmust, mert a liberalizmus szabadságjogokat akar adni az embereknek. az emberek hülyébbik része meg csak magának akar szabadságjogokat.

az ilyen faszok azok, akik nemzeti homogenitásról beszélnek, és a sokszínűséget utálják, aztán nyüszítenek, amikor báncsák a magyarokat Ukrajnában és Romániában.

ti vagytok ezek a kétszínű, elvtelen pszichopata patkányok, akiknek a kisebbségek joga csak akkor érdekes, ha ti vagytok a kisebbség.

de pont az ilyen elvtelen patkányok azok, akiket leszarunk, amikor kisebbségben nyüszítenek. tessék akkor elvszerűnek lenni, amikor nem vagytok kisebbségben! ha akkor nem vagytok elvszerűek, akkor hiába nyüszítetek, mindenki belétek fog rúgni kisebbségben.

csobi2011 2018.05.13. 13:11:06

@math0: arra azért sose válaszolsz hogy mért adod össze az ellenzéki szavaztokat. Mért nem indultak egy pártként ha összetartoznak. Ti itt csak képzelődtök az egységes ellenzékről de az sose volt és sose lesz. A jobbikosok eltörnék a kezét annak a vezetőjüknek aki összefogna Gyurcsánnyal. Szóval az egységes ellenzék csak fikció. Ha pedig a valóságot nézzük a fidesz magasan a legnépszerűbb párt a fővárosban is. De ti csak álmodozzatok tovább.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:11:35

@felső határ nincs: "Nekem semmi bajom nincs a köpködéssel."

Akkor remélem, leköpködnek még nagyon sokszor az életben, megérdemled, te pszichopata patkány!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:15:31

@felső határ nincs: Orbánt már megint helyre tették Brüsszelben.

hvg.hu/itthon/20180512_Orban_Viktor_Brusszel_Europa

Egy segílykén ingyenélő pszichopata senki nem keresett a világban.

felső határ nincs 2018.05.13. 13:17:03

@math0: Mi tesszük helyre Európát.

Van 1,5 évük a választásig, amin ismét tarolunk.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:17:15

@csobi2011: Fidesz szavazókról beszéltem. Ezek elsősorban a műveletlen, ostoba falusi "parasztok". Ezért nyert a Fidesz vidéken. Ennyi volt a kérdés. Kényelmetlen, hogy a hülyék közé tartozol, ezért terelsz.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:18:54

@felső határ nincs: Orbanisztán az EU 1 százalékát sem adja. Az egy százalék nem tesz helyre semmit, hanem csendben kussol, és örül, ha békén hagyják!

index.hu/gazdasag/2018/05/11/eu_gdp/

Hitlerrel szemben titeket 2 perc alatt bombáznak szarrá.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:20:43

@felső határ nincs: Megmondanád, kicsihuszár, hogy miért pucsít Orbán a nyugati multiknak?! Ez már a helyretevés része, te húgyagyú?!

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megduplazta_a_multiknak_adott_tamogatast_az_orban-kormany.656027.html

felső határ nincs 2018.05.13. 13:22:10

@math0: Orbán tudja, hogy kell a multikkal bánni.

S azt is hogyan a lipsikkel, migrikkel.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:39:23

@felső határ nincs: "Orbán tudja, hogy kell a multikkal bánni."

mármint, hogy szidja, és leszopja őket. magyarul, Orbán egy hazudós kurva.

btw. nehogy azt hidd, hogy a multik, vagy az EU politikusai ne tudnák, hogy kell egy egy olyan repedtsarkú kurvával bánni, mint Orbán!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:41:07

@felső határ nincs: Én úgy emlékszem, hogy Németországban 13%-ot "taroltatok". Az meg ugye az EU GDP 25%-a, ahol nem taroltok, kicsit sem. Valójában ti csak az EU 1% körül taroltok, de az legfeljebb arra elég, hogy ha sokat ugráltok, akkor vissza lesztek bombázva az őskorba.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 13:42:16

@zokogjatok: én azért nem tenném oda a kisujjam, hogy a liberalizmus és a melegfelvonulás egy és ugyanaz

csobi2011 2018.05.13. 13:42:40

@math0: csak azért irogatok ide hogy minél többször ide irogasd a faszságaid. A magad fajta idióta barmok hozzák a legtöbb szavazatot a fidesznek. Ha valaki visszaolvas csak tíz hozzászólast tudja hogy helyesen döntött amikor a fideszre szavazott. További kitartó munkát kívánok, fontos az óriási fideszes tábor egyben tartása. Ennél már csak az hatásosabb amikor az eu libsi vezetői támadják Viktort. Remélem ők is olyan kitartóak lesznek mint te és akkor még jó sokáig marad a kétharmad.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:43:27

@csobi2011: ha valaki visszaolvassa a vitánkat, és kicsit is értelmes, akkor látja, hogy egy ostoba, tanulatlan, faszfej Fideszes milyen.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:46:05

@felső határ nincs:

Weber itt helyreteszi Orbánt

hvg.hu/itthon/20180512_Orban_Viktor_Brusszel_Europa

nem látom, hogy Orbán hol teszi helyre Webert. legfeljebb magyarázkodást látok a lakájmédiától, és Orbanisztántól, de nem kemény helyretevést.

Orbán behúzta a farkát. ja, olyan nincs neki, mert csak egy ostoba bárcás kurva.

na mindegy.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 13:47:32

@felső határ nincs: Orbanisztán az 1%-nyi sincs GDP-jével és az elfogyó népességével semmit nem tesz helyre, hanem legfeljebb kihal.

Scott Tenorman Must Die 2018.05.13. 13:49:36

gendermatyi kappanhangjától ma is megijedtek a migránsok, ahelyett, h megdugták volna mikor odapucsított nekik a téren inkább elmenekültek. ezért beszéljen vele mindenki toleránsan

Scott Tenorman Must Die 2018.05.13. 13:55:03

@Scott Tenorman Must Die: bár lehet, h nem ijedtek meg, csak röhögve szánakoztak rajta

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 13:55:20

@math0: @csobi2011: Ha valaki visszaolvassa a vitátokat, akkor látni fogja, hogy mindkét táborban vannak olyanok, aki tesznek a másik méltóságára

Attilajukkaja 2018.05.13. 14:22:13

@zokogjatok:
" a régi liberalizmus azért mégsem egészen olyan volt, mint a mai lipsizmus"
Te is jól tudod, hogy az idők változnak. Lipsizmus pedig nem létezik, csak egy fideszes szitokszó. Liberalizmus nélkül nem lenne haladás, előremenetel, újítások, szabadság. És felesleges azzal próbálkozni, hogy visszaforgassátok az idő kerekét. Egy darabig persze úgy néz ki, hogy ez lehetséges, de valójában kontraproduktív.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 15:24:08

@Ménár Atya:

"Na butuskám, most egy kicsit magadra hagylak hőbörögni, elmegyek kirándulni a gyerekeimmel, gondolom te maradsz egész nap hőbörögni."

Nézd, nem szép dolog, hogy beszöktél a táborba leszopni egy cserkészfiút, de legalább ne dicsekedj vele!:)

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 15:25:25

@sefatias: ha valakinek nincs méltósága, akkor nem várhatod el tőlem, hogy ne tegyek rá!

bkkzol 2018.05.13. 15:27:27

Nem láttam a "liberális médiában" azt a nagy rekámozást amivel az egyházfiakat várták a parlamentnél. Szerintük emberi viselkedés volt???
Pár szét b...szott fejű siheder hőbörög, a konc mellől kiesettek meg adják hozzá az "alapzajt".

sóhegy049 2018.05.13. 16:37:55

@bkkzol:
Talán, mert semmi keresnivalója a Parlamentben az egyháznak, ugyanúgy, mint a templomokban sem lenne helye a politikának.
Tehát én sem vagyok rájuk kíváncsi.
Gondolom, hogy adta az összes közszolgálati és a közszolgálati tv2 is?! :-P

felső határ nincs 2018.05.13. 16:43:38

@sóhegy049: De mivel ez egy régi vágású kereszténydemokrácia, mégis lesz politika a templomokban, s ima a Parlamentben.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.13. 16:59:56

Jó a háttérkép.

A szöveg viszont ocsmány.

bkkzol 2018.05.13. 17:17:58

@sóhegy049: Igen, valóban semmi keresnivalója az egyházaknak a paramentben. Az állami támogatásukat se pártolom, de azért a lincshangulattal kissé túl reagálták a nemtetszésüket a "világbéke élharcosai".
A templomokban mindig lesz nyiltan vagy burkoltan politizálás. Évszázadok óta így van. A Vatikán és dolgozói is folyamatosan politizálnak az érdeküknek megfeleően.

Andy73 2018.05.13. 17:37:23

"A kérdésem a következő Szenn Péterhez, Huszár Pálhoz, és Gér Andráshoz: Mi keresnivalójuk volt az egyik legnegatívabb megítélésű kormány megalakuló ülésén?"

Persze, mert ha netán a böszme alakíthatott volna ismét kormányt, akkor a blogger szerint nyilván nagyon helyesen tették volna az egyházi vezetők is, ha elmennek a parlament alakuló ülésére. Mert a blogger szerint a böszme kormánya nyilván sokkal pozitívabb megitélésű volt.
Hála Istennek, a választók nem így gondolják, ők zsinórban harmadszorra választották meg kétharmaddal Orbánt.
A blogger meg védi a köpködő kisebbséget, és a leköpködötteket hibáztatja.

Cycmen 2018.05.13. 17:55:33

A parlamentnél a hőbörgők rendeztek egy "papok és ( kurvák ) prolik" bulit.

TSandor Toth 2018.05.13. 19:07:41

Kedves sefatias: te egy nagy darab gőzölgő szar vagy.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 19:38:51

@Andy73: ezt miből gondolod? Kiolvastad a csillagokból?

Mikrobi 2018.05.13. 19:50:58

@math0: A stílusod (nemcsak, hogy engem húgyagyúnak nevezel, hanem a többiekkel megengedett még durvább stílus) jól bemutat téged. Frusztrált, vesztes, reménytelen gyűlölettől fröcsögő, szánalmas ateista. Sok időd van itt kommentelgetni. Pár évet élsz ezen a földön, aztán jön a nagy szembe nézés. Ki kell használni ezt a kevés időt:-)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 20:21:02

@Mikrobi: Az a nagy szembenézés mindenkinek jön

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 20:23:55

@Andy73: A leköpködötteket azért hibáztatom, mert egy egyház képviseletében nem szerencsés részt venni politikai rendezvényeken. Mint említettem, ők csak biodiszletnek kellettek oda, hogy úgy nézzen ki mintha Jézus is tapsol a kormánynak. Hát Jézus nem biztos, hogy tapsol

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:06:16

@bkkzol: ahhoz képest, hogy papok miséztek a parlamentben, azaz kikiáltották az egyházállamot (ami alkotmányellenes), a köpdösés igen kicsi bűntett.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:07:26

@Andy73: A demokratikus ellenzék egyetlen pártja se hívta volna a papokat a parlamentbe, te húgyagyú böszme, fogd már fel!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:08:00

@Cycmen: a kurva apos bulit Orbán rendezte. a fő strici.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:08:06

@Cycmen: a kurva apos bulit Orbán rendezte. a fő strici.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:08:57

@Mikrobi: blablabla, meséket én is tudok mondani: jönni fog a vasorrú bába, és felnyomja a seggedbe az orrát.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:09:45

@sefatias: mi az, hogy "nem szerencsés"? alkotmányellenes bűntett. a demokratikus rend megdöntése.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 21:15:21

@math0: Azért alkotmány ellenesnek nem nevezném. Ráadásul én a kereszténység szemszögéből nézem ezt az ügyet. Lévén ez egy keresztény blog. Legalább is szerintem. :) Sok keresztény szerint nem az

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:21:39

@sefatias: "Azért alkotmány ellenesnek nem nevezném."

de az.

"Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. "

Ha papok miséznek a parlamentben akkor a leghülyébb debil is felfogja, hogy együttműködnek, és nem külön.

" Ráadásul én a kereszténység szemszögéből nézem ezt az ügyet. Lévén ez egy keresztény blog. Legalább is szerintem. :) Sok keresztény szerint nem az"

Faszomat sem érdekli, Magyarország nem keresztény ország. Én se azzal jöttem, hogy a büdös papok takarodjanak a parlamentből, mert ateista szemmel nézem, hanem arra a kibaszott alaptörvényre hivatkoztam, te szerencsétlen!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.13. 21:29:01

@math0: Én sem ezzel jöttem, csupán arra akartam utalni, hogy a református egyház lépése keresztény szemszögből sem szerencsés. Te szerencsés!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.13. 21:35:24

@sefatias: nem az bizony, mert ha a keresztények újrakezdik az egyházállamot, akkor bukni fog. ha pedig bukni fog, akkor nagyon fogtok sírni. a"nem szerencsés" igen enyhe kifejezés, itt nem arról van szó, hogy véletlenül a női vécébe nyitottak be!

Mikrobi 2018.05.13. 21:41:08

@math0: nem misézett egy pap sem a parlamentben, te nagyon hülye:-)

Mikrobi 2018.05.13. 21:41:42

@math0: megy a kétségbeesett acsarkodás, mert látod, hogy nincs menekvés:-)

Scott Tenorman Must Die 2018.05.13. 21:43:02

@math0: matyi, látom frusztrált vagy, talán most egy picit a megszokottnál jobban. tagát befizettem a b1-es poszt után athénba, h sexelhessen gumi nélkül migránsokkal. én fizettem neki a repjegyet és a gumi nélküli felárat. jó leszek hozzád, befizetlek téged is. taga is megnyugodott pár napig, neked is jót fog tenni.

Magyar ember ne viseljen baseball sapkát 2018.05.13. 21:43:52

@math0: Az hogy mi alkotmányellenes, azt mi mondjuk meg.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.14. 06:48:04

@math0: Miért kellene a keresztényeknek sírni? Mit ártott neked a pusztavámi Mari néni azzal, hogy keresztény, és misére jár?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 07:14:25

@sefatias:

1) Mari néni nem ártott senkinek.
2) Szerintem nem kellene neki sírni.
3) nem is miattam fog sírni.

4) De nézd meg a történelmet, mi történt olyankor, amikor egy egyházállami diktatúra elnyomta az embereket, aztán forradalommal bukott!

Amiről ez a post szól, az állítólag megtörtént, és bár nem helyes, de tényleg reális, hogy megtörténik. Az elnyomott, dühös emberek bosszút fognak állni.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 07:15:59

@sefatias: Korrigálok: Mari néni is ártott azért azzal, hogy egy ostoba picsa, aki a Fideszre szavazott. De nem miattam fog sírni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.14. 07:26:40

@math0: biztos vagy abban, hogy minden keresztény a fideszre szavazott? Nem lehet, hogy egészségtelenűl általánosítasz?
A többivel egyetértek. Erről már írtam is sokat

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 08:13:17

@sefatias: Nem tudom, mit nem fogtál fel abból, hogy nem én általánosítok, hanem a feldühödött nép fog általánosítani. Teneked miért kell ezt kétszer elmagyarázni?! Te miért vagy ilyen hülye?!

Nem én fogom beverni a pofádat, mert én konkrétan megnézlek, és látom, hogy csak félig vagy hülye. Meg én nem verem be senki pofáját, legfeljebb, ha az életemet kell védeni. De lesznek, akik nem nézik meg, és beverik.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 08:16:51

@sefatias: A szekularizáció témában egyetértünk. Nem vitázom veled, hanem azt mondom neked, hogy miért fontos pont nektek az, hogy megakadályozzátok az egyházállamot. Biztatlak, nem vitázok veled ebben a kérdésben.

Cycmen 2018.05.14. 10:58:24

@math0: Keress fel egy pszichiátert, az belövi a gyógyszeradagodat!
Ezt most nem sértésnek szántam, javaslat volt! Komolyan!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 11:10:31

@Cycmen: Keress fel egy pszichiátert, az belövi a gyógyszeradagodat!
Ezt most nem sértésnek szántam, javaslat volt! Komolyan!

Andy73 2018.05.14. 15:08:55

"Azért foglaljuk össze mi is történt. Az éppen megalakuló kormány meghívta az alakuló ülésére ezt a három egyházi vezetőt."

Nem, nem ez történt. A parlament alakuló ülésére mentek, nem kormányülésre. A kettő teljesen más. Az új kormány még meg sem alakult, most hallgatják meg a miniszterjelölteket a bizottságok. Erről egyébként az index is tudósít. A parlament alakuló ülésén pedig ott volt az összes bejutott képviselő, nem csak a kormánypártiak, hanem az ellenzékiek is, akik szintén hívhattak vendégeket.

Tehát már a blogger kiindulási pontja is alapvetően téves.
Közben megnéztem néhány korábbi kommentet is, hátha valaki felhívta erre a blogger figyelmét. Nos, már az első hosszabb kommentben elmagyarázták neki, de a jelek szerint még mindig nem értette meg.

"ekrü 2018.05.12. 13:07:30
Remek példája ez az írás az áldozathibáztatásnak.Hát először is ,a három egyházi (református) vezetőt NEM azért támadták meg mert egyházi vezetők.Hanem azért mert a csőcselék vért akart látni és mindegy kiét.Ha történetesen jobbikos,MSZP stb.képviselő ment volna ki az ajtón ,bizony azokat is megtámadták volna.Nem véletlen,hogy ellenzéki párt vezetője sem ment ki a saját tüntetőiket üdvözölni.Továbbá azért sem hibáztatható senki,hogy ma Magyarországon úgy gondolta bárki is,hogy a demokráciába és a toleranciába bizony beletartozik az ,hogy ha valakit meghívnak a Parlament alakuló ülésére ,legyen az a kormány vagy az ellenzék vendége és teljesen mindegy,hogy milyen okból,annak bizony joga van ott részt venni és utána méltósággal távozni ,anélkül ,hogy őt bármilyen atrocitás érné.Szégyen ,hogy a cikk írója ezt a fajta viselkedést még mentegeti,és bizony szégyen,hogy az ellenzéki politikusok között egy se akadt aki elhatárolódott volna az esettől."

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.14. 18:49:58

@Andy73: A kiindulópontom nem téves. Az egyháznak a parlamentben semmi keresnivalója, tökmindegy, hogy mi a parlamenti összejövetel célja. Az egyház maradjon a kaptafájánál.

Andy73 2018.05.15. 11:08:57

@sefatias: Szerinted nincs, mások szerinted meg nagyons is van. Az egyházi képviselők nem a döntéshozásban vesznek részt, nem a parlament tagjaiként voltak jelen, hanem meghívott vendégként, mint a közélet, a magyar társadalom fontos szereplői. Az egyházak fontos szerepet játszanak a magyar közéletben, társadalomban, még akkor is, ha ez egyeseknek, pl. az ateistáknak nem tetszik.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.15. 12:17:15

@Andy73: Én azért a helyedben utána olvasnék hogy az egyház és az állam kézfogója milyen következményekkel járt

Andy73 2018.05.15. 13:23:32

Te próbáld már megérteni végre, hogy szét vannak választva nálunk is. Nem a törvényhozás részeként voltak jelen, hanem vendégként. Lehet, hogy a kormánypártok vendégeként, de momentán Németországban is a CDU, vagyis kereszténydemokraták vannak hatalmon. Persze tudom, azt is, hogy a magadfajták imádják Merkelt, csak Semjént és Orbánt utálják, de ez a te bajod.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.15. 13:52:27

@Andy73: Ezt én értem. Tisztában vagyok vele, hogy (még) nem az esztergomi érsek a kancellária miniszter. De azért az előző kormányban ijesztő számban voltak jelen lelkészek, ha nem is lelkészi minőségben. És már ez oda vezetett, hogy az egyházi iskolák sokkal több támogatásban részesültek, mint az államiak, illetve az emberek türelmetlenebbek lettek a más vallású emberekkel. Arról nem is beszélve, hogy hány egyház veszítette el egyházi státuszát.

Te azt honnan tudod, hogy én imádom Merkelt?

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.05.16. 08:40:51

Nagyon érdekes, amit írsz, több szempontból is, de én csak egyet emelek most ki:
"Nem gondoltak arra, hogy ha ott megjelennek, és azonosulnak azzal a bűnnel, ami a kormány körbe lengi, akkor azzal magukra vonják azok haragját, akik azokat a bűnöket elítélik?"
Nem, én nem hiszem, hogy bárki is, aki részt vesz egy ilyen eseményen így gondolkodna (mert ha így gondolkodnának, akkor eleve el sem mennének:), vagyis a kettő eleve kizárja egymást).
Ilyenkor inkább az szokott lenni, hogy a "sátáni hordák" támadják a(z) (igaz)"keresztényeket", amivel ezzel is bizonyítják, hogy a helyes úton járnak. A "köpködők", akik elvileg "elítélik a kormány bűneit" (de ők is csak a kormányét, a sajátjukat már nem annyira) pedig nem fogják ezt átlátni, hogy pont ők azok, akik fenntartják ezt az ostoba identitást/entitást (ami majd a fejükre pottyant...).

Egy_nick 2018.05.16. 13:55:19

@math0: Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra? Akkor a németek vagy a svédek mennyire hülyék, hogy nem kergetik el azokat a vezetőket, akik csomó ingyenélőt telepítenek az országukba? Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak? Hiszen az összes politikus lop, pontosabban: mindenki lop, aki csak teheti. Egyszerűen ilyen a demokratikus-liberális rendszer. Komolyan belegondolva, miért is ne lopnának? Hiszen nem arisztokraták, akiknek a születés jogán jár a pénz. Ha most nem lopja össze magát, akkor lehet, hogy 4 év múlva már nem lesz erre lehetősége, és akkor mit csináljon? Menjen munkanélkülinek? Amíg hatalmon van, addig kell megvesztegetni valakiket, ahol majd aztán (ha kiesik a hatalomból) meghúzhatja magát. Ha pedig mindenki lop, akkor ilyen esetbe az a helyes választás, aki olyan tolvajokat választunk, akik legalább nem akarják ide beengedni a világ nyomorultjait. Mert ezek a „nyomorultak” 800 eurós havidíjat fognak kapni a Magyar Államtól, úgyhogy ha nem a Fideszre szavazol, akkor még a tolvaj politikusokon kívül Afrika nyomorultjait is eltarthatod. Ez ilyen egyszerű. Jó megoldás nincs, csak kevésbé rossz. Szerintem azok a hülyék, akik ezt nem látják.

Cycmen 2018.05.16. 15:59:09

@sefatias: A kiindulópontom nem téves. Az egyháznak a parlamentben semmi keresnivalója,

Ezt nem te döntöd el. Bementek annak ellenére hogy neked, nektek ez nem tetszik úgyhogy levonhatod a következtetést hogy egy nagy nulla vagy. Annál is inkább mert mentegeted a köpködőket. Nem vagy jobb náluk, ergo egy nagy nulla vagy. Vetted?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.16. 18:23:23

@Egy_nick: "Szerintem azok a hülyék, akik ezt nem látják."

Mert, hogy te jól látod?

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:40:08

@Egy_nick:

"Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra? "

igen

"Akkor a németek vagy a svédek mennyire hülyék, hogy nem kergetik el azokat a vezetőket, akik csomó ingyenélőt telepítenek az országukba?"

nem hülyék, te vagy a hülye.

" Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak?"

nagyságrendekkel kevesebbet. de te hülye vagy, hogy ezt felfog.

"olyan tolvajokat választunk, akik legalább nem akarják ide beengedni a világ nyomorultjait. Mert ezek a „nyomorultak” 800 eurós havidíjat fognak kapni a Magyar Államtól"

Ez nem igaz. És az sem, hogy Orbán ne engedne be bevándorlókat.

Te iszonyat hülye vagy, nagyjából minden hülyeséget beszopsz, és minden hazugságot elhiszel a Fidesztől.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:40:49

@Cycmen: a kurva tákolmányotokban ez van leírva, te faszfej, el van döntve!

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:42:20

@Egy_nick: az, hogy Orbán többet lop, az a vállalkozókon végzett felmérés eredménye. tehát nem csak szerintem, hanem a vállalkozók szerint is Orbán többet lop.

tradingeconomics.com/hungary/corruption-index

Attilajukkaja 2018.05.17. 12:11:33

@sefatias:
Sokan szerettük a cikkedet és igazat adtunk neked. A többi néma csend ... :o)))

Attilajukkaja 2018.05.17. 12:23:14

@Egy_nick:
Szia Nick!
"Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra?"
Nyilván nem. Először persze én is azt hittem, de aztán beláttam, hogy csak a félrevezettettek szavaztak rá vidéken. Eltekintve attól a kisebbségtől, akiknek anyagi hasznuk származott mindebből.

"Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak?"
De igen! Persze nem legalizálták a lopásaikat, ahogyan Orbán tette. Ezt azért fontos különbségnek tartom. Szerintem nem tudtak annyit lopni.

"az összes politikus lop, pontosabban: mindenki lop, aki csak teheti."
Szerintem megragadtad a magyar lélek rejtelmeinek lényegét. Mivel nálunk a nagy többség szeret lopni, ezért logikus, hogy a legnagyobb tolvajt választja meg Vezírnek.

"Egyszerűen ilyen a demokratikus-liberális rendszer."
Ezt te sem gondolod komolyan. :o))))))
Mintha nem éppen a demokrácia tudná a legjobban megakadályozni az ilyesmit.
Korrupció persze mindenhol létezik, de a demokratikus államokra a legkevésbé jellemző.

Egy_nick 2018.05.20. 08:32:37

@Attilajukkaja: Ha parlamenti képviselő lennék, és valaki megkeresne, azt mondaná, hogy ezen és ezen a szigeten nyiss egy számlát, majd a Parlamentben erre és erre a törvényre nyomd meg az IGEN gombot, akkor a számládra 10 millió dollárt hozzáírunk. Én is belemennék. Hiszen mikor az életben kereshetnék annyi pénzt? Hiszen a gyerekeimet és az unokáimat is bebiztosíthatnám, elit iskolába küldhetném, stb. Úgyhogy MINDENKI korrupt, akinek van esze. Aki pedig látszólag nem korrupt, az azért nem korrupt, mivel kevés pénzzel kísértették meg. Lehet, hogy akadna pár ember, ahogy a Bibliában Jób, aki minden kísértésnek ellenállna, de statisztikailag az emberek 99 százaléka elfogadná a megvesztegetést, főleg akkor, ha teljesen rizikómentesnek tűnne. Úgyhogy helyesen abból indultam ki, hogy mindenki korrupt, tehát a Fidesz is meg Gyurcsányék is. Ilyen az emberi természet. Az viszont nem mindegy, hogy valaki be akarja-e engedni a migránsokat, vagy nem. Én annak – amikor 2015-ben Gyurcsány nagyon szónokolt a migránsok beengedése mellett, meg a humanizmus mellett – hogy a bejövő migránsoknak adjanak egy térképet, melyen pontosan fel volna tüntetve azon politikusok lakásainak és nyaralóinak a helye, akik „támogatták” a migránsokat. Erre a listára meg a nagyszájú keresztényeket is feltenném, hogy a migránsok menjenek hozzájuk. Persze ezek a politikusok csak pofáznak, ők személy szerint valami elit helyen laknak, aminek a közelébe sem szabad menni. Orbán azért nyert, mert eltalálta az emberek gondolkodásmódját. Igen, az emberek inkább lelőnék a migránsokat, minthogy azt tapasztalják, hogy még egy termálfürdőbe se mehetnek, mert muszlim asszonyok egész ruhába fogják magukat a vízben áztatni. Hiszen itt vannak a cigányok! Ki dicsérné meg a gyerekét, ha egy cigánnyal szűrné össze a levet? Pedig a cigányok, már a mi kultúránk részei. Aztán jöjjön ide valami muszlim? Orbán az egyedüli ember, aki erre rájött és van bátorsága arra, hogy felvegye a harcot Európa idióta (vagy még jobban lefizetett!!!) politikusaival. Ez nem jelenti, hogy Orbán nem lop, meg hogy Orbán valami szent. Ne is legyen szent, mert akkor nem ismerné, hogy az emberek a valóságban hogyan gondolkodnak.

Attilajukkaja 2018.05.21. 14:05:44

@Egy_nick:
"Én is belemennék. Hiszen mikor az életben kereshetnék annyi pénzt?"
Ez valóban óriási dilemma.
De ha parlamenti képviselő lennél, akkor nem éhbérért dolgoznál, ahogy a magyarok többsége teszi. Ha nem ezért fizetünk a képviselőinknek ekkora tiszteletdíjat havonta, plusz a kiegészítő járulékokat, akkor miért?

"MINDENKI korrupt, akinek van esze."
Valóban. én is az vagyok, amikor az ablakos egy fél óra munkáért 48 ezret kér, de számla nélkül 35-ből "megúszhatom". Egy bizonyos szintű korrupció beépült a hétköznapjainkba. Sajnos. De van az a szintű korrupció, ami még nálam is kiveri a biztosítékot. Gondolom, nem kell részleteznem, hogy mire gondolok.

"helyesen abból indultam ki, hogy mindenki korrupt, tehát a Fidesz is meg Gyurcsányék is. Ilyen az emberi természet."
Ha ilyennek nevelik. Manapság a tízparancsolatot dörgölik az ember orra alá, ráadásul olyanok, akik azt nyíltan megszegik nap mint nap. Még veled is elhitették, hogy a hazudozás és a lopás egy természetes emberi vonás.

"Az viszont nem mindegy, hogy valaki be akarja-e engedni a migránsokat, vagy nem."
Ez sajnos nem akarat kérdése. Lehet azzal manipulálni a buta embereket, hogy ide aztán nem engedünk be senkit, még a "gránit szilárdságú" Alaptörvénybe is be lehet venni, ... de a valóság persze teljesen más. Jól tudod, Orbán hány ezer idegent engedett be az elmúlt pár évben Magyarországra.

"Orbán azért nyert, mert eltalálta az emberek gondolkodásmódját. Igen, az emberek inkább lelőnék a migránsokat"
Az embereket Orbán jól megvezette. Ráadásul törvénytelen, manipulatív eszközökkel. Még Göbbels is megnyalta volna a szája szélét, ha ezt látta volna. Nem ismerek Orbánnál aljasabb politikust az elmúlt 35 évből!

"minthogy azt tapasztalják, hogy még egy termálfürdőbe se mehetnek, mert muszlim asszonyok egész ruhába fogják magukat a vízben áztatni. "
Kik is tapasztalják ezt nálunk? :o)))))
Talán a ránk maradt török fürdőkben láttál ilyet?
Amúgy meg mit nekünk szegénység, gyerekéhezés, korai halálozás, középkori oktatás, magas öngyilkossági ráta, ha egyszer az átlagembernek visítva kell kirohannia majd egy fürdőből azért, mert egy beöltözött nőt lát a vízben! Nem igaz? A magyar ember már csak ilyen gyáva nyúl! :o)))

"Ki dicsérné meg a gyerekét, ha egy cigánnyal szűrné össze a levet? Pedig a cigányok, már a mi kultúránk részei."
Nyilván nem az, hiszen te sem fogadtad el őket.

"Aztán jöjjön ide valami muszlim?"
Hosszú évek óta kb. 40 ezer muszlimmal élsz együtt Magyarországon. És most 1-2 ezertől kakiltál be ennyire büdösen?

"Orbán az egyedüli ember, aki erre rájött és van bátorsága arra, hogy felvegye a harcot"
Ő az egyetlen, aki rájátszott a butuska magyarok félelmeire. Rájátszott és aljas módon kihasználta azt, miközben idegenek ezreit engedte be az országba, persze fű alatt, illetve a saját zsebére.

"Európa idióta (vagy még jobban lefizetett!!!) politikusaival. "
Na persze. Mindenki idióta, csak Orbán az állólámpa, mi?

Egy_nick 2018.05.23. 07:29:32

Lehet. De azok, akiket beengedett, biztosan nem a legalja népség volt, hiszen le tudták őt fizetni, mert ingyen biztosan nem csinálta volna. Mert Szíriában is lehetnek értelmes, iskolázott emberek, akik itt valóban hasznosak lehetnének. Ilyenek jöhetnének. De a nagy többség, főleg az Afrikából jöttek, semmire sem jók és csak ugyanazt csinálnák, amit a cigányok: bűnöznének és gyártanák a gyerekeket. Itt nem is arról van szó, hogy senki se jöjjön. Arról van szó, hogy ne ömlesszenek ide egy ellenőrizetlen tömeget. Ha pl. Magyarország felállítana Afrikában egy állomást, és ott tesztelné az embereket, és akik megfelelnének, azok jöhetnének, akkor nem szólnák egy szót sem, mert tényleg demográfiailag rosszul állunk. De itt az EU elit célja nem a munkaerő, hanem a züllesztés, a lakóság lezüllesztése. Merkelné sem munkaerőt akar, hiszen miért Németország volt az utolsó EU állam, ahol a Kelet-európaiak szabadon vállalhattak munkát. A fiatalok már régen Angliában dolgoztak, és Németország foggal-körömmel védekezett a fejlett, iskolázott munkaerő ellen. Itt lóg ki a lóláb! A cél a fejlett kultúrák lezüllesztése. Svédországban az emberek már olyan magas színvonalon voltak, hogy ha egy pádon ottfelejtetted a táskádat, másnap pontosan ugyanott megtaláltad. 40 éve ez még valóság volt. De ha ilyen csürhe bejön, akkor az évszázadokon keresztül fokozatosan nemesedett társadalmak is lezüllenek. Ez azért van, mert igenis van különbség egyes emberi rasszok között. Hiszen ha nem lenne különbség, akkor a biológiát is kidobhatnánk, hiszen a kutyák fajtája is különbözik, a farkaskutya más „jellemű” mint a bernáthegyi, stb. Úgyhogy a láthatatlan elit célja a lezüllesztés, hogy nagy tömegek már nehogy intelligensek legyenek, mert akkor „hogyan fogjuk tudni őket a magunk javára kihasználni??”

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.23. 07:41:18

@Egy_nick: Ezekből, amit itt leírtál, mennyit tapasztaltál a saját bőrödön?

Egy_nick 2018.05.23. 07:46:19

@Attilajukkaja: A láthatatlan elit célja az emberiség lezüllesztése!! Ezt nem lehet elégszer leírni. Ebbe a törekvésbe nagyon is belepasszol az a afrikai Boko Haram ideológiája, amely az iskolát mint olyat is elítéli. Ez lenne Európában is!! Hiszen Svédországban megszüntették a házi feladatokat, mivel a migráns gyerekek tömegesen nem csinálták meg. Még a végén iskolák sem lesznek. De hát már Kelet-Szlovákiában sem működnek az iskolák!!! Hiszen ha egy jól nevelt szlovák gyerek bekerül egy osztályba, ahol a többség cigány, akkor nem a cigány fog őhozzá alkalmazkodni, hanem neki kell a cigányhoz!! Csak a verekedések, a csúnya beszéd, ez van az ilyen iskolákban, a tanítók meg nem kapnak senkitől sem segítséget. Nem lehet a gyereket megverni, mert akkor az igazgató fog fenyegetőzni és a cigány is beküldi a nagyobb testvérét. Úgyhogy ez a lezüllesztési folyamat világosan látható!! Az értelmes emberekre az elitnek addig volt szüksége, amíg a vallásos gondolkodásmódot kellett eliminálni. Viszont ha megszűnik a vallások befolyása, akkor már az iskolák is fölöslegesek lesznek, majd lesznek elit iskolák, és nem lesz általános tankötelezettség sem. Mindezt természetesen demokratikusan fogják elérni, mert az iskolákat is lezüllesztik, aztán pedig az emberek azt fogják mondani, hogy jobb nem járni iskolába, mint ilyen lezüllött iskolába járni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.23. 07:47:19

@Egy_nick: Nem olvasol te túl sok hülyeséget?

Egy_nick 2018.05.23. 07:50:26

@sefatias: Hogy mennyit tapasztaltam a bőrömön? Tanítottam olyan iskolában, ahol a gyerekek többsége cigány volt. Ez maga volt a horror. Főleg a gyenge tanítónők szenvedték meg, mert egy erősebb fizikumú férdi tanítónak a cigánygyerekek között is nagyobb a tekintélye, mert ők csak a fizikai erőt tisztelik.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.23. 07:51:44

@Egy_nick: És úgy gondolod, hogy az, hogy a cigányok verekednek, az a Merkel féléknek köszönhető?

Egy_nick 2018.05.23. 08:00:15

"És úgy gondolod, hogy az, hogy a cigányok verekednek, az a Merkel féléknek köszönhető?"

Ilyen hülyeséget nem gondolok. Miért akarsz a számba adni ilyen marhaságot? Így akarsz lejáratni? Hogy az iskolákban a cigány-gyerekek sokszor miért terrorizálják a jólnevelt gyerekeket, ezt nem tudom, és nem is akarom megfejteni. Ugyanúgy nem érdekel, hogy a tolvaj miért akar a kertemből lopni. Nem érdekel, nem is kell hogy érdekeljen, elég ha az ember sós puskával az ilyet seggbe lövi.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.23. 15:17:03

@Egy_nick: Összegezve ezt írtad:

"A láthatatlan elit célja az emberiség lezüllesztése!! ...

ha egy jól nevelt szlovák gyerek bekerül egy osztályba, ahol a többség cigány, akkor nem a cigány fog őhozzá alkalmazkodni, hanem neki kell a cigányhoz!! Csak a verekedések, a csúnya beszéd, ez van az ilyen iskolákban, a tanítók meg nem kapnak senkitől sem segítséget. Nem lehet a gyereket megverni, mert akkor az igazgató fog fenyegetőzni és a cigány is beküldi a nagyobb testvérét. Úgyhogy ez a lezüllesztési folyamat világosan látható!!

Mindezt természetesen demokratikusan fogják elérni...

De itt az EU elit célja nem a munkaerő, hanem a züllesztés, a lakóság lezüllesztése. Merkelné sem munkaerőt akar, hiszen miért Németország volt az utolsó EU állam, ahol a Kelet-európaiak szabadon vállalhattak munkát."

Egy_nick 2018.05.24. 08:28:53

@sefatias: Nem tudom, mi célja volt ennek az "összegezésnek". Talán az a mondatom, hogy "Mindezt természetesen demokratikusan fogják elérni..."?

Attilajukkaja 2018.05.24. 17:16:51

@Egy_nick:
"A láthatatlan elit célja az emberiség lezüllesztése!!"
És ez pontosan mit jelent? Mert így csak egy nagy általánosságnak tűnik.

"nagyon is belepasszol az a afrikai Boko Haram ideológiája, amely az iskolát mint olyat is elítéli. Ez lenne Európában is!!"
Ilyen röhejes dolgot már régen hallottam. :o))))))
Azt viszont tapasztalom itthon, hogy egyre több iskolát átvesznek az egyházak, hogy beledöngessék a gyerekek fejébe az istenimádatot. Ezt például sokkal reálisabb veszélynek tartom itthon, mint a Boko Haramot!

"Hiszen Svédországban megszüntették a házi feladatokat, mivel a migráns gyerekek tömegesen nem csinálták meg."
Te tényleg elhiszed mindazt a zagyvaságot, amit leírsz vagy betűnként fizetnek érte?

Egy_nick 2018.05.25. 07:27:52

@Attilajukkaja: "Azt viszont tapasztalom itthon, hogy egyre több iskolát átvesznek az egyházak, hogy beledöngessék a gyerekek fejébe az istenimádatot."

Én - mint kelet-szlovákiai általános iskolai tanító mást tapasztalok. Azt tapasztalom, hogy a gyerekek nagyobb része cigány. Ezt statisztikailag láthatatlan, ugyanis a szlovák törvények szerint csak azt lehet cigánynak beírni, aki saját magát is cigánynak vallja. De a cigányok közül csak a rendesebbje vallja be magáról hogy cigány, tehát az vallja magát cigánynak, akik jobb nevelésű. Az iskolák nem lezüllenek, hanem LEROHADNAK!! Persze azok a liberális törvények is ehhez hozzájárulnak, melyek szerint nem szabad a gyereket fölpofozni, sőt még megbuktatni sem ajánlatos, mert ez viszont az igazgatónak nem tetszik, meg persze a kollégáknak, akihez a bukott tanuló járna. Pedig engem is annak idején felpofoztak, és ma megköszönöm a tanítóimnak. Úgyhogy idióta az egész társadalom, amelynek a célja csak a lezüllesztés lehet. A lányom volt Angliában bébiszitter, az mondta, hogy reggel a gyerek felkészítése katasztrófa volt, mivel nem akarta a cipőjét felvenni, úgy kellett futkosni utána ahelyett, hogy egy enyhe seggre veréssel helyre lett volna billentve a kölyök pszichikuma. Hogy Magyarországon egyre több egyházi iskola van, az bizony áldás. Mert az egyházi iskolában a gyerek sokkal több jót tanul, mint az államiban. Ott komolyabban veszik a fegyelmezést még az erkölcsöt. Hogy tudsz olyan baromságot mondani, hogy az egyházi iskolákban beleverik a gyerek fejébe a vallást? Ez miért baj? Hiszen a médiák reggeltől az estéig ennek a fordítottját teszik, egy olyan szellemben mossák az emberek agyát, melynek lényege: élj a pillanatnak, mert nincs semmiféle unoverzális erkölcs. Ez nem lezüllesztés??????

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.25. 07:32:56

@Egy_nick: valószínűleg nem történelmet tanítasz

Attilajukkaja 2018.05.28. 16:18:05

@Egy_nick:
"engem is annak idején felpofoztak, és ma megköszönöm a tanítóimnak"
Szerintem nem pofoztak eleget, ha te ennek örülsz a mai napig. Gondolom egy nagyon rossz gyerek lehettél és azért mentél tanárnak, hogy bosszút állhass a következő generáción. Egy normális pedagógus nem a gyermekek fizikai bántalmazásával okít! Egy anya vagy babysitter sem pofozkodással veszi rá a gyereket, hogy nyugodtan beköthesse a cipője fűzőjét. A magadfajtától mentsen meg az ég minden gyereket!!!!

"élj a pillanatnak, mert nincs semmiféle unoverzális erkölcs"
Köszi az ilyen "okostanácsokat"! Csak azt nem értem, hogy egy ilyen brutális, agresszív ember, hogy maradhatott meg tanárként!

Egy_nick 2018.05.29. 22:31:14

@Attilajukkaja: Te még a Bibliát sem ismered? Hiszen ott is az a tanács van, hogy ne tartsd vissza a gyerekedtől a vesszőt. Nagyon egy puhány vagy!! Téged kéne tanítónak betenni cigánygyerekek közé, aztán egy hétig sem bírnád. Egyáltalán te hol élsz? Nem hallottál a nagyszüleidtől arról, hogy még annak szülei is milyen verésekkel fegyelmezték a gyerekeket? Ez csak most divat, hogy egy gyereknek nem szabad pofont lekeverni. Amióta világ a világ ez fordítva volt. Hiszen a nagyanyám az iskolában csak azért kapott a vonalzóval körmöst, mert azt kérdezte, hogy kinek van abból haszna, ha az ember pénteken böjtöl? Úgyhogy sajnos a te-féle agymosott puhányokkal van tele egész Európa. Ilyen embereket aztán majd a muszlimok megesznek reggelire.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.30. 06:50:16

@Egy_nick: Szóval szerinted egy kisgyerek verést érdemel azért, mert szeretne megérteni valamit? A te fajtád küldte máglyára a gondolkodó embereket!

Attilajukkaja 2018.05.30. 12:25:36

@Egy_nick:
"Te még a Bibliát sem ismered?"
Miből gondolod? Mert szerinted benne foglaltatik a gyerekek verése?

"Nagyon egy puhány vagy!!"
Meglehet. Tényleg az lehetek, ha nem pártolom a gyerekek fizikai bántalmazását az iskolákban. Szerintem az a jó pedagógus, aki nem pofonokkal veri bele a gyerekekbe a tudást. Gondolom, te ezt nem nagyon érted, mert te nagyon mácsó vagy.

"Téged kéne tanítónak betenni cigánygyerekek közé"
Szívesen vállalnám, ha ez lenne a mesterségem.

"Nem hallottál a nagyszüleidtől arról, hogy még annak szülei is milyen verésekkel fegyelmezték a gyerekeket?"
Hallottam a nagymamámtól. hogy annak idején milyen brutálisan bántak a gyerekekkel az iskolákban. Körmösökről és felpofozásokról mesélt, ... pedig csak 4 elemije volt.
Arról is mesélt, milyen más szörnyűségekben volt része annak idején.
Örülök, hogy vége annak a világnak!

"csak most divat, hogy egy gyereknek nem szabad pofont lekeverni."
Sajnálom, hogy ilyen "borzalmas" időket kell átélned, és nem verheted meg akárki gyerekét.

"Ilyen embereket aztán majd a muszlimok megesznek reggelire."
Ne röhögtess, Pubi! :o)))))))

Egy_nick 2018.05.31. 09:39:52

@Attilajukkaja: Tényleg nem ismered a Bibliát:

"
Ne vond el a gyermektől a fenyítéket; ha megvered őt vesszővel, meg nem hal. Te vesszővel vered meg őt: és az ő lelkét a pokolból ragadod ki." Példabeszédek 23:13,14)

Egy_nick 2018.05.31. 10:03:19

@sefatias: Ha abban a konkrét esetben - ami egy kérdés volt, amit a Nagyanyám a paphoz intézett - nem volt szükség fizikai verésre, akkor ez még nem azt bizonyítja, hogy sohasem szükséges a gyereket fizikailag megfenyíteni. Hiszen már odaírtam a bibliai idézetet is! Tehát: a modern felfogással ellentétben igenis szükség lenne az iskolákban a gyerekek fizikai fenyítésére. Ha ez ellen a szülő tiltakozik, akkor annak a szülőnek is ugyanerre lenne szüksége. Első osztályban egy cigánygyerekkel, Gyuszival jártam együtt. Ennek az apja egy igen értelmes ember volt és a neveléshez is egyéni módon állt hozzá. Egyszer a Gyuszi az iskolában túlságosan rendetlenkedett és a tanító néni enyhén meglegyintette. Valaki beárulta a tanító nénit a gyerek apjának, délután az apa bejött és nyilvánosan (mi előttünk) kérdezte a tanító nénit, hogy mit követett el a fia. A tanító néni megmondta. Erre a Gyuszi apja ezt mondta a tanító néninek: Nézzen ide tanító néni! Ezért a dologért Gyuszit nem úgy kell megverni, ahogy maga csinálta, hanem így! És valami szíjjal, előttünk agyba-főbe verte a fiát. Már mindenki sajnálta a gyereket, annyit kapott. Az apja még azt is hozzátette, hogy ki kell verni belőle a cigány vért. A gyerek elvégezte az általánost, mint egyedüli cigánygyerek a gimnáziumot is, majd katonai főiskolára ment, és mint őrnagy ment korkedvezményes nyugdíjba. Ha az apa hagyta volna a gyerekét, akkor az ma valahol börtönben ülne. Úgyhogy az igazságosan lekevert pofon a felnőtt korban kapott pofonoktól kímél meg. Ezt felejtette el a modern világ. Mindezt azért, mert előfordult, hogy valaki agyonverte a gyerekét. Csak azért mert 1000 eset közül valaki agyonverte a gyerekét, ezért betiltják a fizikai fegyelmezést. Pontosan úgy, ahogy a halálos ítéleteket. Ott is azok betiltása úgy van indokolva, hogy néha (minden ezredik esetben) ártatlanul végzik ki az embert, ezért aztán senkit sem szabad kivégezni. Pedig a Bibliában más ítélet nem is nagyon létezett, csak halálos.

Attilajukkaja 2018.05.31. 21:41:50

@Egy_nick:
"Ne vond el a gyermektől a fenyítéket; ha megvered őt vesszővel, meg nem hal. Te vesszővel vered meg őt: és az ő lelkét a pokolból ragadod ki." Példabeszédek 23:13,14)"
Látszik, hogy téged nem vertek eleget, csak sokat. A Biblia pedig csak néhány embernek fontos, a legtöbbünknek már nem, mert elavult. Bocsi!

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2018.06.17. 21:38:19

jó írás, egyetértek.

amúgy azon szoktam gondolkodni hogy a mai egyházak, papok valójában rosszabbak mint jézus korában a farizeusok. pedig azokról is súlyos véleménye volt jézusnak...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.06.23. 17:03:19

@laikusbaptist: Ha meghívtak volna, hogy jelenlétemmel keltsem azt a képzetet, hogy Jézus és az egyház a nép kérésére legitimálja Magyarország országgyűlését, akkor nem mentem volna el. Nem hiszem, hogy Isten a tolvajokat és a népnyúzókat áldja meg. Még akkor sem, ha ezt egyházi vezetők kérik. Ha az általam megszólt ember hívő és becsületes, akkor csak azt tudom neki mondani, hogy ostoba. Mert "Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik..."

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.06.23. 18:13:43

@laikusbaptist: Tisztességes és okos ember nem megy politikusnak. És tisztességes és okos ember nem sündörög a politikusok körül.

És akkor sorban a válaszok a kérdésekre:

1. Nem tudom. Csak itt éltem eddig. De a politika és a gazdaság mindenhol ugyanazokon az alapokon nyugszik
2. Semennyit
3. Igen
4. Nem tudom. Kérdezd meg a környezetemet.
5,6. Semmi. deista vagyok.
süti beállítások módosítása