"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

A zónafelvigyázó előadása

2013/06/03. - írta: sefatias

Vasárnap Jehova Tanúinak előadást tartott a zónafelvigyázó. Ez a Tanúk életében mindig jelentős esemény. Legalább is úgy csinálnak. De vajon ki is a zónafelvigyázó? És miért jön ide?

A zónafelvigyázó általában olyan ember, aki a vezető testület környezetében tevékenykedik a főhivatalban, és valamilyen irodai munkát végez. Nem azért jön, hogy tanítson, vagy előadást tartson, hanem azért, hogy ellenőrizze a fiókhivatal működését. Tehát nem más, mint egy auditor. Idejön és leellenőrzi, hogy minden rendben megy-e a fiókhivatalban, A hibákat segít kiküszöbölni, és talán néhány instrukcióval látja el a fiókhivatal vezetőit. Tehát a zónafelvigyázó nem más, mint egy hivatalnok. Bár véni kinevezéssel bír valamelyik gyülekezetben, teológiai képzettsége a feladatának ellátásánál nem számít, hiszen a munkáját a Watchtower Inc.  belső szabályozása szerint végzi el.

Ha a zónafelvigyázó meglátogat egy adott fiókhivatalt, akkor rendszerint tart egy előadást a hívek számára is, ami általában az év legfontosabb előadásának számít. A mostani előadását én is élőben hallgattam végig az ország összes gyülekezetével együtt. Igaz engem nem engedtek volna be egyik királyság-terembe, ezért otthonról néztem. Hogy mi a véleményem az előadásáról? Önmagában a zónafelvigyázó első ránézésre szimpatikus volt. Egy kedves idősödő embert láttam. Ám az előadása az égvilágon semmiről sem szólt. Nem volt benne semmi, am bármilyen tanító jelleggel bírt volna. Semmi más nem hangzott el az előadásában, ami egy évek óta szolgáló Tanú ne hallott volna már ezerszer a összes többi hasonló programon. Prédikálni kell, angyalok támogatnak, egy csomó tapasztalat, és némi figyelmeztetés a kitartásra. Mióta elhagytam Jehova Tanúi gyülekezetét rájöttem, hogy a Szentírás olyan mélységeiben is tanulmányozható, amilyet korábban  fel sem fogtam, nem is tudtam, el sem tudtam volna képzelni. Egy ilyen magas beosztásban lévő egyházi vezetőtől, mint a zónafelvigyázó, elvárható lenne, hogy tanítson. Hogy olyan gondolatokat osszon meg hallgatóival, amelyek segítik, előreviszik őket. Ezzel szemben ez az előadás az égvilágon semmire sem volt jó. A zónafelvigyázó eljátszotta azt, hogy ő egy nagyszerű tanítója Isten Szavának, a hallgatóság pedig eljátszotta, hogy milyen értékes szellemi táplálékot kaptak Jehova szervezetétől. A csepeli helyszínre 1800 ember utazott pénzt, és időt nem kímélve, hogy személyesen vegyenek részt ezen a soha vissza nem térő alkalmon, és százak utaztak el más gyülekezetekbe, hogy ők is részt vehessenek az élő közvetítésen valahol, ha a saját királyság-termükbe nem fértek el. Valószínűleg ennek az országos közvetítésnek a költségei több százezer, vagy akár több millió forintba is kerültek, ha a jelenlévők költségeit is nézzük. (ne felejtsük el, hogy a terembérlés kb. ötszázezer forint).

És mit kaptak cserébe? Igazából semmit. Egy szokványosan unalmas őrtorony összefoglalót, amit valószínűleg a vége után pár perccel már mindenki elfelejtett, egy beszámolót a szolgálatról Szlovákiából és Magyarországról, ami tele volt hazugságokkal és csúsztatásokkal. A Sztankovics Tibor által tartott előadásban elhangzik, hogy Szlovákiában tavaly 2 százalékos növekedés volt, ami önmagában is kevés ahhoz, hogy megemlítsék, ráadásul az évkönyv szerint  -1 százalékos csökkenés volt. Nem tudom mi volt ezzel a hazugsággal a cél, de a statisztika mesterséges feljavítása nem túl előnyös. Vagy az előadó hazudott, vagy pedig aki a vázlatot készítette. Az érdekes az, hogy a magyarországi adatokkal már nem mert előhozakodni, de úgy állította be, mintha Jehova áldása lenne a munkájukon, és még rengeteg tennivaló lenne.

Összefoglalva a benyomásomat, azt látom, hogy egy teológiailag teljesen fals szervezet a szocialista érában megszokott "minden rendben, és lassan célt érünk" optimizmussal próbálja eltakarni az egyre jobban látszó hiányosságokat. A hallgatóságot már csak munkára sarkallják, mert tanítani már nem tudják. A szellemi táplálék silány, semmitmondó, sötétségbe taszító. De mit is várhatnánk el egy olyan szervezettől, amely üzleti alapokon nyugszik, és a vezetői számára nem Isten Szavának a tanítása, hanem a hivatalokban lévő rend a fontos.

Annak ellenére, hogy az előadásnak semmi haszna nem volt, a közvetítés mellett lévő csetszobában a különböző gyülekezetek képviselői igyekeztek fenntartani azt a látszatot, mintha olyan történne velük, mint még soha. Ilyeneket írtak: "ez igy is jelentősegteljes alkalom" , "ez nagyon jó volt" , "szuper előadás" , "hatalmas a taps ittis :)" , "köszönjük!!!!!fantaszikus volt!!" , "nagyszerü volt az elöadés" , "Taps..." , "Itt is hatalmas taps" , "-_> Köszönjük a lehetőséget hogy hallhattuk e csodálatos programot, Jehova áldjon meg benneteket!  Kassa magyar gyülekezete" , "Karcag is nagyon szépen köszöni!"

Azért kiváncsi vagyok, hányan merték beismerni maguknak, hogy ez az egész felhajtás nem érte meg az erőfeszítést.

Címkék: társulat
35 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr75341798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trifena 2013.06.03. 14:49:13

Azért mi jól szórakoztunk itthon, miközben hallgattuk. Valld be hogy élvezted a tudósítást! :DDD Ezért már megérte.

Ráadásul ezt a silány műsort már hónapokkal korábban elkezdték szervezni. Tartottak több próbaközvetítést, hogy működjön a technika (mondjuk ennek ellenére sok helyen szerintem élvezhetetlen volt, kattogott, berregett, recsegett nekik. hol a kép ment el hol a hang- a lényeg h nekünk gond nélkül működött:D )
És ez még mind nem elég, ezt a rémes közjátékot nem felejthetik el a tanúk ilyen könnyen, mert szerencsére a következő helyi szükségletekben egy arra alkalmas vén összefoglalót tart az elhangzottakból.
Azt hiszem ezt hívják úgy, hogy nagy hűhó semmiért :)

Aranyosi 2013.06.03. 15:43:06

Az elő adás még un. fröccs tejnek is alig felet meg. Én is vártam valami velős tanítást valami új irányt. De csak a sablonos szózat. Szerintem már nem is mernek próféciákat előre jövendőlni az esetleges kudarc miatt. Ezért a semmi felelőséget igénylő előadás.

hotspur 2013.06.03. 16:16:04

Magyarországon is -1% a növekedés. Akarom mondani a csökkenés. Vegyük a kb. 22600 fős tábort, ebből éves szinten kiszakad 1%, az 226 ember. Ez kb 3 teljes gyülekezet. Ez szerintem elég jó hír, nem? :)

Ismeretlen név 2013.06.03. 17:05:36

Egyébként a 2%-os Szlovákiai növekedést úgy mondta, hogy a magyar nyelvű gyülekezetekben, tehát ez azért vélhetően igaz, viszont akkor a szlovák nyelvű gyülekezetekben sokkal nagyobb volt a visszaesés, ha összesen -1%-ot adott ki.

Canadien 2013.06.03. 18:56:15

Az előadás színvonalát az is minősíti, hogy a csetszobában egyre többen tették fel ezt a kérdést, "mikor lesz már vége"

Rufinus 2013.06.03. 22:14:15

Ha ennyire lekicsinylitek,akkor miért tettetek Ti is előkészületeket arra,hogy halljátok?
Jót szórakozni?
Vagy igazolni önmagatoknak,lám milyen jó,hogy elhagytátok a szervezetet?
Vagy mégis,mit vártok,milyen kinyilatkoztatást?
Ha ennyire becsmérlően nyilatkoztok,és minden formában semmirevalónak tekintitek,mint a szervezetet,továbbá a felelős testvéreket,vajon miért akartok napra készen tudni mindent?
Nem mindegy az már Nektek,hogy mi történik?
Nem, nehogy azt gondold Sefa,hogy zavart ez a bejegyzésed,nem vártam Tőled mást. De érdekes,hogy ennyi energiát fektetsz bele,abba,ami ellen úgysem tudsz tenni.
Hellyel- közzel lehet hatása egyesekre,de a valódi történések még ezután fejtik ki a hatásukat.
Tudod,ahogy az előadó mondta:

"Előre,ahogy az izraeliták is átszelték száraz lábbal a Vörös tengert,akik bíztak Jehovában, életet nyertek "

Azt látom,hogy a leglényegesebb történéseket nem látjátok az izzó "ellentáboros" tevékenységetek mellett.

Türelem,ami eddig elhangzott,minden le fog játszódni,csak figyelj Sefa, és láss ! Okos vagy Te !

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.06.04. 01:11:35

@Rufinus: Russell, Rutherford, Knorr... mind így riogattak, több, mint 100 éve a küszöbön áll, már majdnem itt van a vég az Őrtorony Társulatnál.

"Majd csak figyelj, majd meglátod, hogy nekünk van igazad, majd ráfázol és elpusztulsz, stb..."

Kár, hogy az evangélium helyett Jehova Tanúinál a halállal való fenyegetőzés a fő üzenet.

Kár N...ikám, hogy a tények ellenére szorosra zárod a szemed és bedugod a füled és papagájként hajtogatod ugyan azt évek óta, ráadásul mindezt oly módon, ami nem kívánatos és szégyent hoz az anyácska szervezetedre.

Előre!!! Tegyél még több energiát a szolgálatba, menjél többet prédikálni, tarts több programot, hagyd ott a munkád élj szerényen és szolgáljál izomból, teljes idődben!! Én csak ezt kívánom neked és ha lehet, ezt életed végéig csináld! Nem ám feladni aztán csöndben kiégetten eldobottan eltűnni idős korodban :) Én itt leszek, majd keress meg...

Trifena 2013.06.04. 06:39:46

@Rufinus: Szia! Mi is feltehetnénk ezeket a kérdéseket neked? Miért kíséred ennyire figyelemmel az általatok hitehagyottnak vélt írásokat? Csak nem azért tévedtél ide, mert valahol a szíved mélyén gyengének érezted ezt a zónafelvigyázósdit? Vagy talán vannak kérdéseid?
És mit vársz? Hogy ennyi "fafejű" embernek, ha megmondod a tutit, hirtelen megváltozik minden a fejünkben és visszatérünk a gyülekezetekbe?
Lehetünk mi még egy oldalon, csak nem bent, hanem kint. Olvasgass, nézz utána a dolgoknak, járd körbe a témákat. Vizsgáld meg, hogy amibe hiszel, az mi alapul. De ne csak az Őrtornyot vedd a kezedbe, szélesítsd ki a repertoárt. Megtehet nem? Nálad az igazság! Úgysem találsz semmit ellene, nem? Vagy mégis? Mégsem annyira megdönthetetlen az amibe hiszel?
Aztán ha ezen túl vagy, akkor térj vissza és írd le a kutatásaid eredményét. Kíváncsian várjuk. De amíg csak a saját oldaladat ismered, addig ne támadj.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 07:09:58

@Rufinus: Drága Rufinus!

Lehet, hogy többet kellene olvasnod a blogomat. Én nem az ellenségeimnek tekintem Jehova Tanúit, hanem a testvéreimnek. Nem tudom mióta nézel ide, de én vagyok az, akit néhányan megvádoltak azzal, hogy csak szíbjátszás az amit csinálok, mivel ott védem a tanúkat, ahol bírom. Volt aki a társulat kémjének tekintett. Ugyanis nekem nem a támadás a célom, hanem a segítségnyújtás. Ezu az előadás részemről semmilyen előkészületet nem kívánt, hanem egyszerűen leültem a számítógép elé, és megnéztem. Azt mondod nem tudok tenni a szervezet ellen semmit? Miből gondolod, hogy akarok? Én nem a szervezet ellen dolgozok, hanem az emberekért. És hogy milyen eredménnyel? Azt lemérhetjük azon, hogy hányan fordulnak hozzám ímélben, hányan olvassák a blogomat, és hányan keresnek meg titokban, hogy beszélgessünk. Én neked nem az ellenséged vagyok. Én nem mondom azt, hogy meg fogsz halni, mert hazugságban hiszel. Én csak azt mondom testvér, hogy gondolkozz!

ambrosios 2013.06.04. 10:18:06

@Rufinus: Tudod van egy személy, maga a Teremtő, aki annyira fontosnak tartja mások véleményét, hogy kész bármit megvizsgálni és meghallgatni.
A fanatikus WT hívőkkel ellentétben nem olyan fórumokat és blogokat kreál, ahol nem lehet ellenkezni, sőt mi több hozzászólni sem. Sorra jelennek meg a blogok, ahol a nagy WT hívők a társulat határozott utasításával ellentétben megmutatják, hogy igenis olvassák a hitehagyott oldalakat, azonban a hozzászólást letiltják, mert valójában csak a saját igazukat akarják hajtani, nem formálni a gondolkodásmódjukat.

Ezzel szemben a Teremtő milyen példát mutatott? Kész volt Sátánnal szóba állni, mint Jób esetében például és hagyta, hogy Sátán próbálja a maga igazát bizonyítani. Nem penderítette ki rögtön akkor a mennyből, nem mondta, hogy ő most itt nem szólhat hozzá, mert köztudottan hitehagyott. Sőt, a még hű angyalok előtt ismertethette vádjait, adhatta elő gondolatait.
Érdemes lenne ezen gondolkodni.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2013.06.04. 11:18:47

"Ám az előadása az égvilágon semmiről sem szólt. Nem volt benne semmi, am bármilyen tanító jelleggel bírt volna. Semmi más nem hangzott el az előadásában, ami egy évek óta szolgáló Tanú ne hallott volna már ezerszer a összes többi hasonló programon." (Sefatias)

Nem ugyanez a helyzet az összes kiadvánnyal? Időről időre ugyanazok a témák kerülnek elő, csak más körítéssel. A kivételt ez alól csak az új világosságok jelentik. :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 11:28:18

@infaustus: :) de így van. Mindig ugyanaz. ha az ember olvasni akar egy könyvet, akkor csak olyat olvashat, amit már ezerszer elolvasott. Persze azért van egy két kivétel, amelyeket ma is hasznosnak tartok, de az nagyon minimális. Azok a könyvek amelyeket mostanában olvasok nagyon izgalmasak. Rengeteget tanulok.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2013.06.04. 11:37:07

@sefatias: Tudod mi a durva még? Ami nekem Tanúként nem is esett le. A Társulat egy csomó más könyvből és bibliafordításból is idéz. De alapvetően arra biztatja a tagokat, hogy csak a szervezet kiadványait olvassák. Kissé szemellenzős hozzáállás...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 11:39:31

@infaustus: hát én azt vettem észre, mióta más kiadványokat olvasok, hogy mintha a társulat plagizálna. Rengeteg olyan dolgot olvasta(szemléltetéseket, megközelítéseket stb) ami az őrtoronyban is megjelent. Csakhogy nem ott először, hanem valamelyik teológus könyvében.

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2013.06.04. 11:42:20

@sefatias: Az én kedvenceim még az idézetekben szereplő "..." részek. Ezzel jól manipulálnak, hogy azt mondja, amit ők szeretnének. De ami vicces, hogy magukat is így idézik egy véleményváltás után. Pl. egy tárgyaláson azt mondták, hogy a szervezet azért jött létre, hogy "a mindenható Istent és a Fiát, Jézus Krisztust imádja". Később ezt már nem vállalták be, és ezt írták: "a mindenható Istent... imádják". :)

Amely királyság magával meghasonlik, annak sorsa a pusztulás (Jézus után szabadon).

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 18:19:25

@Rufinus: A fő kérdés ennél a posztnál, hogy a befektetett idő és pénz megérte-e az erőfeszítést? Nyújtott-e olyat ez a "szellemi" program, ami megérte azt a sok ezer forintot fejenként. Ennek az embernek semmi mondanivalója nem volt. Ezzel nem az indítékait akarom kétségbe vonni, hanem a tudását, és a társulat inditékait. Ha én kaptam volna egy órát, hogy mondjak valamit ott, azt hiszem sokkal értelmesebb témákra is kihasználtam volna az időt, mint bárgyú tapasztalatok, és semmitmondó prédikálásra ösztőnzések

2013.06.04. 18:35:45

@sefatias: Valójában igazad van, sokan azért vannak beájulva, mert húha, egy zónafelvigyázó Amerikániából, meg felkent, aki ott van a vezetőtestület mellett, akik már majdnem istenek! Égi Királyok lesznek :-O
Szóval bármit mond is, attól majdnem extázisba esnek egyesek. Tisztára mint a kézrátétel. Bár nekem tetszett, hogy a beosztása számára sutty! Vagyis Sátán számára, de ez akkor is szimpi volt!
Amúgy meg nincsenek pozíciók mi?!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 19:18:51

@ex.hmcs-s: Nekem amúgy szimpatikus volt a bácsi. Vele személyesen semmi gond. De a teológiai tudásával igen. Ekkora szinten azért már mondani is kéne valamit, nem csak az agyon használt kliséket ismételgetni újra és újra

yeru 2013.06.04. 20:09:43

Azt hiszem, hogy jól jártam akkor amikor az online közvetítés helyett egy kedves barátommal és lassan 2 éves kisfiával elmentem inkább egy kellemes kerthelységbe ebédelni.

Nettó 5 percig bírtam visszanézni, amikor elkezdett arról beszélni, hogy összegyűjtötték és idehozták a gonoszt 1914-ben....

Ekkor megkérdeztem magamban: hogy mi van ezekkel az emberekkel - alszanak?

Ez az ember olyan mint egy TVshop-os reklám figura, bealszol tőle:-)))

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.06.04. 20:35:45

@Rufinus: Ismered a próféciát ugye? „A királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul” (Máté 24:14)

Hogyan lehetséges, hogy a föld lakosságának harmada még nem hallotta a királyság üzenetét Jehova Tanúitól?

Miért hirdetitek akkor több mint 100 éve, hogy "küszöbön áll Armageddon", hmm? Tudnál erre válaszolni, hogyan lehetséges ez?

jehovatanui.blog.hu/2013/06/03/az_ortorony_surgeti_az_amerikai_veneket_hogy_kerjek_meg_az_indiai_allampolgarokat_az_indiaba_torteno

Rufinus 2013.06.04. 22:28:40

@Trifena:

Tudod mi jutott eszembe ?
Talán nem is olyan rég,még Te magad is ezt az oldalt támogattad,cselekedeteiddel,munkáddal,és nem utolsó sorban,szíveddel lelkeddel.
Megvoltál győződve róla,hogy jó helyen vagy.
Hiterősítőnek tarthattad mondjuk,ami most jelenesetben téma,a zónafelvigyázó előadását.
Nincsenek kétségeim,nem azért kommenteltem.

Érdekes kérdések,amiket hozzám intéztél.
Erre annyit mondanék,sajnálom,hogy azon oldalt támogatod,amiről Pál is beszélt a gyülekezeteknek,óva intette a befolyásuktól.
Hogy miért látogatom ezt az oldalt? Semmi extra, és nem rendszeres.
Nem hevít fel,nem döngeti meg a hitem. Tudom,hogy jó célt képviselek.
Nincs tiltva,de joggal óvnak azok,akik nem helyeslik,hogy valaki itt böngésszen valaki.
Mivel megvagy győződve,hogy jól tetted,amit tettél,akkor nem kellene még mindig figyelned Jehova földi szervezetének a munkáját,bár ehhez közöm semmi.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 22:35:42

@Rufinus: Jehova földi szervezete? Tudnál erre egyetlen bizonyítékot mutatni nekünk?

Rufinus 2013.06.04. 22:54:53

@sefatias:

Hát ahogy képviselted a narrátor szerepét,az eléggé nem azt tükrözi vissza,amit a kommentedben leírtál,és a többi megjegyzésed sem,de ehhez sincs közöm.
Kicsit azon döbbentem meg,ahogy,amilyen nagy hévvel végzed az "ellentáborosdit"ha jól emlékszem ezzel a szóhasználattal Te magad éltél.
Megjegyezném,érhetsz el eredményeket,de csak azokat tudod elvinni a szervezetből,akikben kétely van.

Amit mindig is vallottam,egyszerű,de mindenképpen járhatóbb.
Mivel ismeretes,hogy mindketten hiszünk Isten létezésében,így akik állást foglaltunk mellette,járjuk azt az utat,amit helyesnek vélünk.
Az igazi "vizsga" akkor lesz,amikor maga Jehova mondja,Neked meg ez esetben nekem,hogy igen,Te vagy én,jó célt képviseltünk e,vagy sem.

Célszerű a mai felfordult világban helyesen dönteni.
Én látom a célt,és jó,hogy Jehova tanúja lehetek.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 23:00:35

@Rufinus: Én örülök, hogy te jól érzed magad Tanúként. Én is jól éreztem magam. Nagyon élveztem, hogy keresztényként szolgálhattam a közösséget. Kettőnk között már csupán annyi a különbség, hogy én nem kárörömmel várom Isten ítéletét, hanem örömmel

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 23:02:13

@Rufinus: bár azt látom, hogy te sem tudod bebizonyítani, hogy a tied Jehova földi szervezete. De nem is kell. Nincs is neki olyanja. Csak juhai vannak, akik hallják az Ő szavát :)

Rufinus 2013.06.04. 23:13:00

@Johnny Joker:

Persze,hogy ismerem a Máté: 24:14-et.
Így van,sok munka van,azt kell tenni,amire felkért bennünket Jézus is. Az,hogy Jehova mikor állítja le ezt a munkát,azt nem tudjuk,viszont az igen,hogy Ő igazságosan ítélő.
Vannak dolgok,amiket mi még nem bírnánk felfogni,ezért mindent a maga idejében tár elénk.
Tudod,több esetben is így vélekedtek,még Jehova szolgái közül is,ahogy Te is.
Vajon hol késik az ő ígéretének eljövetele,mióta ezt hirdetik stb..,de mindig eljött. Most is elfog !
Jézus megjövendölte Jeruzsálem pusztulásának az eljövetelét,a nagy hitehagyást. Mindegyik bekövetkezett.
Nagyon érdekes megnyilvánulások voltak Jehova részéről,de érdemesebb magát a történetet elolvasni.
Ott is voltak olyanok,akik bár kimentek a városból,elvándorolva egy biztonságosabb helyre,ami ugyan sokkal nehezebbé tette a megélhetésüket,mint Jeruzsálemben. Viszont némelyek a hitetlenségük következtében,vissza is mentek a városba,mert hogy évek óta semmi sem történt. Tudjuk mi lett a következménye a hitetlenségüknek.

"Előre!!! Tegyél még több energiát a szolgálatba, menjél többet prédikálni, tarts több programot, hagyd ott a munkád élj szerényen és szolgáljál izomból, teljes idődben!! Én csak ezt kívánom neked és ha lehet, ezt életed végéig csináld! Nem ám feladni aztán csöndben kiégetten eldobottan eltűnni idős korodban :) Én itt leszek, majd keress meg..."

Köszönöm a buzdítást,megteszek mindent,amit tudok,de soha nem kér lehetetlent Jehova.
Ha igazad lesz,visszajövök,ha nem akkor sajnos így jártál...

Rufinus 2013.06.04. 23:23:07

@ambrosios:

Sajnos vannak,akik buzgóságukban,nagyon szeretnének segíteni,de önként vállalt dolgokat tesznek,amit a Társulat nem támogat. Nem onnan való intézkedés,ezek egyéni akciók.
Mi nem istenek vagyunk,hogy szembeszálljunk bárkivel is,így azok amik Rá vonatkoznak,ránk nem.
Mint ahogy most én magam is széllel szemben evezek,mert tudom,semmi értelme,annak hogy itt bármit is mondjak,így a harcnak sem,ezt majd Jehova fogja elvégezni,az Ő munkája lesz. Ő fog értünk harcolni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 23:24:40

@Rufinus: :) arra vigyázz, hogy a hited ne egy társulati videón alapuljon, hanem a szentíráson :) És ne keverd össze a Szentírást a Társulat szavaival. Én tudom milyen könnyű azt hinni, hogy amit ott tanítanak neked az Istentől jön, és azt is tudom hogy a saját rendszereden belül mennyire logikus minden. A baj sosem akkor van, ha jól mennek a dolgok, hanem ha homok kerül a gépezetbe. A kártyavár masszívan áll egy zárt szobában. De nyísd csak ki az összes ablakot, ajtót, és akkor nézzük meg hogy mi történik. A társulat tanításai is ilyen. Amig csak egy zárt rendszeren belül vizsgálod, teljesen logikus. De csak engedj oda kintről valamit. összeborul az egész. Ezért mi a megoldás? Óvni kell a kártyavárat minden külső hatástól. Tíltani, hogy bárki is kivülről hatással legyen rá. Mert akkor összeomlik. Ne felejtsd el, hogy itt legtöbben évtizedeket húzunk le ott bent. És tudjuk milyen kivülről is, meg belülről is.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.04. 23:27:33

@Rufinus: Te is Isten szerepében tetszelegsz? te pontosan tudod,hogy Jehovának mi a véleménye rólunk? :)

Vigyázz, nehogy helyette bíráskodj.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.06.04. 23:43:25

@sefatias: Hú, ez egy jó hasonlat!! Később esetleg felhasználom.

metanoia 2013.06.05. 01:00:07

@Rufinus:

" Az,hogy Jehova mikor állítja le ezt a munkát,azt nem tudjuk,"

Nem tudjátok?

Pedig a 80-as évek végén egy ŐT-ban volt, h a prédikáló munka amit Pál apostol elkezdett még ebben az évszázadban be fog fejeződni.
Korábban fel is lett téve a pontos idézet JJ. blogjára.

A századforduló óta már 13 év! eltelt.
Tehát ismét egy hamis próféciának lehetünk tanúi.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.05. 06:09:46

@hotspur: Az egy százalékos csökkenéshez számold hozzá a növekedést is.Több százan keresztelkednek meg évente, Ez azt jelenti, hogy a statisztikában szereplő kb 250 ember mellett, még további 3-400 hagyja el az egyházat. Összesen 6-700 évente.
Olvasd el ezt is:sefatias.blog.hu/2012/11/03/evente_6-700_ember_hagyja_el_az_egyhazat

Rovarölő 2013.06.05. 17:57:48

@Rufinus: "Megjegyezném,érhetsz el eredményeket,de csak azokat tudod elvinni a szervezetből,akikben kétely van."
Na eztet a bölcsességet mi szél hordta hozzád pajtás?
Hallottál-e már a plántálásról? Nincs a földbe valami, de valaki beléje plántáli a dógot, aztán má lesz benne valami.
A Sefa barát plántál, az itteni munkások öntözik és Isten megadja a kétely növekedését! Tudod, a kétely nem terem magátú, annak a magját nem a szél hordja ám össze.
A sefa pajtás kártyás sztoriját nagyon véssed bele a szürke állományodba, mert ez sokat mondó szemléltetés, még a magam fajta is értheti.
Én a tanúknál azt látom, főleg az izgága hitvédőknél, hogy a hitük nem túl nagy a Jehovában. Nem bíznak az istenükbe, helyette akarják elvégezni az igazság megvédését!
Arany barátom! Ti olyanok vagytok, mint az agarak a versenyen. Szaladtok, mint a gép a műnyúl után, amit a társulat húzgál előttetek, de nem veszitek észre, hogy sosem éritek el a célt.
Azé szimpatikus vagy nekem, mert nem vered a nyálad, csak szépen leírod a véleményedet. Ezért kapsz tőlem egy piros pontot, hozzad az ellenőrződet.

l.gabi 2013.06.09. 11:36:40

Sefa, tudom, hogy nem a lényeget érintem: de nagyon sokat dobtál a zónatestvér előadásán a kommentjeiddel, köszönöm :)

Gary Breaux a neve, csak Axelnek iszonyatos akcentusa van. Gary Breaux nagyon nem felkent. Ő a jogi osztály vezetője, az USA Fiókbizottság tagja és a Vezető Testület mellett segítőként dolgozik.
A régi konzervatívok egyike, hatalmas küldetéstudattal, de amit most megmutatott magából az előadásban, az a maximum.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2013.07.18. 17:10:09

Csak érdekességképen jegyezném meg,hogy ezt az előadást JJ blogján akartam meghallgatni miről is szól. Nem bírtam, mert olyan unalmas volt. :/
süti beállítások módosítása