"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Műsorajánló!

2013/05/24. - írta: sefatias

Műsorajánló

Június 1.-én, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kúsz Jenővel (Küzdős), aki évtizedekig tagja volt a Jehova Tanúi Egyháznak, ahol felelős pozícióban szolgált. Vendégem elmondja tagsága-, és a közösségtől történő elszakadása történetét.

Szerkesztő, műsorvezető Szabados György

A Civil Rádió internetes elérhetőségei:

http://www.civilradio.hu/

http://www.civilradio.hu:9000/stream.mp3

http://www.popularis.hu/radio/civil/

(A Hétpecsét honlapja: http://www.nyiltlevelek.mindenkilapja.hu)

A http://www.civilradio.hu/címen, a „Műsor archívum”-ban  minden, a Civil Rádióban elhangzott műsor két hétig meghallgatható, letölthető.

Címkék: blog
18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr745316872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svtor 2013.05.24. 22:37:59

Szólj hozzá! Nem szólok! Inkább meghallgatom a jövő héten!

bornagain 2013.05.28. 14:41:00

Jeno gondolom egyetértett, hogy kozzé tedd a nevét! :)
Szorítok neki! :D

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.05.28. 14:43:03

@bornagain: na erre nem is gondoltam :) készen kaptam az ajánlót

reboot (törölt) 2013.05.28. 15:15:33

@bornagain: és hol szorítasz neki? :D

egyáltalán magadon szorítasz meg valamit, vagy a jenőn szeretnél? mondjuk a nyakát?

nem mindegy ... nem mindegy ... :D

bornagain 2013.05.28. 15:51:38

Hát, a nyakszorításban tied lenne az elso hely! :P
Ja, mégis - talán Servus Game megelozne...
Mit szorítok? A bimbókat!(most bimbózik a basarózsa 2. fajtája - 3 fajta van nekunk: az elso olyan rózsaszinu, a második pocit sotétebb piros és a harmadik - az szinte bordó!) :DDD

küzdős 2013.05.28. 15:59:33

Hé elvtársak!
Kezdem magam szorongatott helyzetben érezni. Lassan fel kell vennem a szuszpenzort.
A nevem nem titok már senkinek, aki ismer, aki meg nem ismer, az nagyot veszített, de még pótolhatja a hiányosságait. :D

Trifena 2013.06.01. 15:01:17

Ez nagyon jó volt! Öröm volt hallgatni! Minden jót a továbbiakra! :)

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2013.06.01. 17:29:43

@Trifena:

Ahogy a korábbi ex-JT interjúk,
úgy a "Küzdős-riport" is nagyon jól sikerült! Az interjú végi Üzenet volt a Csúcs -szerintem,ahogy szeretettel bátorította a "Jehova Tanúi"-t,és az érdeklődőket a Biblia őszinte vizsgálatára,és az Őrtorony Társulat melletti döntés átgondolására!

Azt gondolom,ha egy "Jehova Tanú" érdeklődő nyitott elmével,egyenes szívvel átgondolja a hallottakat,-és belegondol abba,hogy az Őrtorony Társulat szigorúan tiltja az ex-tagokkal való kommunikációt-,akkor elutasítja a Brooklyni vallási szindikátus szolgálatát,és megspórol értékes éveket! Dicsőség Jehovának,köszönöm Jenő, és Gyuri bácsi!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.01. 17:32:35

@Zsolt520: most értem haza. Már én is hallgatom

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.01. 18:01:33

@Zsolt520: :D hát nem hadar úgy mint én :DDDD

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.01. 18:25:19

@küzdős: Nagy vagy tesa! Köszi a szavaidat! Remélem sok olyan is hallgatta, aki vacilál a jövőt illetően

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2013.06.01. 18:27:56

@sefatias:

A Veled készült interjú is nagyon jó volt, akárcsak a Johnnyval,és a régi, szabadult ex-Jehova Tanúkkal! Hiszem,hogy egyre több őszinte Isten-kereső számára segítségek ezek a kitűnő,és őszinte beszélgetések! Akik megszokták a királyság-termekben hallható erősen "papír-ízű" hivatalos hangvételű "demonstrációit", riportjait,-és vágynak az egyenes beszédre,tiszta Bibliatanulmányozásra, Krisztus kegyelmére, azokat még a hadarás,és a beszédhiba sem zavarja! Amikor még "Jehova Tanú"-korszakomban a rádióban először hallgattam Cseri Kálmán igehirdetését, nagyon zavart a raccsolása. Amikor megértettem a beszédhibán túl a Krisztus Evangéliumát,és összehasonlítottam az Őrtorony Társulat önfényező propagandáival,és a magabiztos,üres spekulációival, akkor még ha dadogott volna Cseri Kálmán,az sem zavart volna,annyira ki voltam éhezve a tiszta Szentírás-tanításra. Az 1990-es évek közepén vasárnaponként gyakran három Istentiszteleti alkalomra mentem el,és tapasztaltam Jahveh Úr Isten áldásait az áldott,és áldó Igehirdetések, és testvéri közösségek által!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.06.01. 18:30:03

@Zsolt520: Ma sem könnyű kijönni. De igaza van a Jenőnek, hogy az ösvény ki van taposva. Itt vagyunk, és segítünk

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2013.06.01. 19:37:26

@sefatias:

Egyetértek Veled,Barátom.
Igen: ma sem könnyű kijönni az Őrtorony Szervezetből.
Az újjászületés is fájdalmas,mint minden születés.
Minden megtérésben,szabadulásban ott a krízis,és a katarzis!

Az internet használatának tömeges elterjedése hatalmas rést ütött a vallási diktatúrák totális teljhatalmán,amelyek titkolnák a terhelő tényeket,-de a Webbel szemben tehetetlenek.

Egyre több ember gurul fel az Információs Szupersztrádára,és egyre több technikai eszköz alkalmas az Internet elérésére: a holnap televíziói,és mobiltelefonjai legnagyobb többsége!

Ami még áldás,és jó hír: van aktív,élő keresztény ex-Jehova Tanú jelenlét a magyar nyelvű Interneten! Egyre több ember vizsgálja meg az Őrtorony Társulat szellemi tekintélyét,és tanításait a Biblia alapján,és meri levonni a konzekvenciát.

Minél többen ismerik meg az Úr Jézust,az Igazságot, annál több Igazságkereső "Jehova Tanú"-nak tudnak segíteni kifutni a brooklybabilonból. 2013-ban a Krisztus-kereső "Jehova Tanúk" többségének már nem kell fájdalommal arra gondolni,mint nekem 1994-ben,hogy nincs elérhető szellemi sorstársam-testvérem, aki lelki útitársam lenne.
Nekünk,és minden keresztény ex-Jehova Tanúnak nagy felelősségünk,és lehetőségünk, hogy segítőtársai,mentorai legyünk a gondolkodni ,vizsgálódni kezdő "Jehova Tanúi"-nak,hogy szabadulásuk után nem váljanak szellemi földönfutóvá.

De még szellemi hajléktalanként, gyülekezet nélkül is nyugodtabb,áldottabb életet lehetne élni, mint a kényelmes brooklyni Őrtorony-központban, lelkileg megfáradva, szellemi gyomorgörccsel,és a vezetőktől való félelemmel, lelkiismeret-furdalással nézve az egyre nagyobb különbséget a Biblia,és az Őrtorony Társulat tanítása. Az Őrtoronyból csak egy egyenes Út van: Kifelé,Krisztushoz!

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2013.06.01. 19:43:29

Helyesbítés-pontosítás:

De még szellemi hajléktalanként, gyülekezet nélkül is nyugodtabb,áldottabb életet lehetne élni, mint a kényelmes brooklyni Őrtorony-központban,
lelkileg megfáradva, szellemi gyomorgörccsel,és a vezetőktől való félelemmel, lelkiismeret-furdalással nézve az egyre nagyobb különbséget
a Biblia,és az Őrtorony Társulat tanítása között.

(A "között" szó kimaradt: sorry. )

reboot (törölt) 2013.06.01. 21:45:04

@küzdős: nagyon jó volt hallani téged, bár szomorú voltam miközben hallgattam ... tudod mi van? ez a szervezet nem érdemelt meg téged, és még sokunkat!
süti beállítások módosítása