"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

A telefonos ügyintézés tanulságai

2012/10/27. - írta: sefatias

Ma már szinte minden ügyet telefonon is el lehet intézni. A legtöbb szolgáltató cégnek van telefonos ügyfélszolgálata, amit ha felhívsz, akkor otthonról, egy kényelmes fotelből simán el tudod intézni az ügyeidet. Nem kell bemenni, sorban állni stb. Viszont ennek is megvan az idegesítő oldala.

Mikor felhívod az ügyfélszolgálatot, akkor bejelentkezik egy kellemes női hang, akivel nem lehet beszélgetni, hanem csak üdvözöl, elmondja, hogy örül a hívásodnak, és hogy a telefonod nyomógombjai segítségével válaszd ki a megfelelő opciót. Felsorolja a választási lehetőségeidet, és mindegyik mellé elmondja, hogy melyik gombot kell megnyomni. A probléma típusától függően haladhatsz egyre beljebb és beljebb a menüben, talán ötször, hatszor megnyomva a telefonod billentyűzetének egyik gombját. Közben a telefonszámlád emelkedik. Végül nagy nehezen odaérsz, hogy az egyik gomb megnyomásával kapcsolnak az ügyintézőhöz. Persze te egyből azt szeretted volna, de az automata nem dobja fel egyből ezt a lehetőséget. De végre néhány perc után kapcsolnak az ügyintézőhöz, de szinte minden alkalommal az összes ügyintéző foglalt. Egy női hang közli veled, hogy a te sorszámod a kettes, tehát még egy valaki várakozik előtted. Elkezdődik egy nyugodt zene, amit kénytelen vagy végighallgatni. bizonyos időközönként egy női hang azt mondja neked, hogy: „jelenleg minden ügyintézőnk foglalt, de mivel a hívása fontos számunkra, ezért kérjük, várjon türelemmel.”

Aztán megint szól a zene, egy idő múlva megint közlik veled, hogy a sorszámod a kettes. A zene alatt azon gondolkodsz, hogy mennyit tud dumálni valaki, letehetné már végre, mert kezded elveszíteni a türelmedet, már kb. 6-7 perce tartod a telefont. Megint megszólal egy női hang: „jelenleg minden ügyintézőnk foglalt, de mivel a hívása fontos számunkra, ezért kérjük, várjon türelemmel.” Arra gondolsz, hogy türelmes vagyok én, de már igazán felvehetné valaki, és eszedbe jut, hogy akárhányszor telefonon szeretnél ügyet intézni, mindig így jársz. Felteszed magadnak a kérdést: „Miért nem vesznek fel több ügyintézőt? Akkor nem kéne ilyen sokat várnod.” Közben bevillan a percdíj, és számolgatod, hogy eddig mennyibe kerülhetett a telefonálásod. Aztán megint megszakad a zene, és a következőt mondja neked a már ismerős női hang: „jelenleg minden ügyintézőnk foglalt, de mivel a hívása fontos számunkra, ezért kérjük, várjon türelemmel.” Már tele a hócipőd a várakozással, felmerül a gondolat, hogy hagyod az egészet a fenébe, majd telefonálsz máskor. De akkor bevillan, hogy mi a garancia arra, hogy nem ugyanennyit kell várnod? Kezdesz a nyugalomra intő figyelmeztetés ellenére egyre türelmetlenebb lenni. Ekkor egy női hang azt mondja mély megnyugvást okozva neked ezzel, hogy a következő, akit kapcsolnak, már te leszel. Ez a hang megerősíti benned azt, hogy most már nem érdemes letenned a telefont, hiszen te leszel a következő. Már 12 perce ülsz a székben, és hallgatod a zenét reménykedve, hogy végre sorra kerülsz, és a reményed most egyre biztosabban halad a beteljesedés felé. Most már te fogsz jönni. A zene megint megszakad és a szokásos már szó szerint ismert szöveget hallod: „jelenleg minden ügyintézőnk foglalt, de mivel a hívása fontos számunkra, ezért kérjük, várjon türelemmel.” És újra zene. De most már te jössz. Már tűkön ülsz ezer más dolgot tudtál volna csinálni abban a negyed órában, amit a telefonoddal a füleden töltöttél, már legszívesebben letennéd, de a reményt megint megerősíti benned egy női hang:”amint felszabadul egy ügyintéző, azonnal kapcsoljuk”. És megint zene.

Az órádra nézel és idegesen gondolsz arra, hogy már 15 perce telefonálsz, és semmi eredménye. Elpocsékolt idő, már rég le kellett volna tenni, de akkor meg eszedbe jut, hogy úgyis el kell intézni a dolgot. Még jó hogy legalább a zene kicsit megnyugtat. „Jelenleg minden ügyintézőnk foglalt, de mivel a hívása fontos számunkra, ezért kérjük, várjon türelemmel.” Mire felveszi valaki a telefont, egy feszült, ideges emberrel fog beszélgetni. Jártál már így?

Jehova Tanúi! Ti jártatok már így?

A küszöbön álló végítélet reménysége, és az ítélettől való félelem ösztönzött már titeket arra, hogy ha kárt szenvedve is, de akkor is kitartsatok a várakozásban?

És hány éve?

Mikor kezdtél reménykedni az új világban?

10 éve? Húsz éve? Negyven éve?

Emlékszel arra, amikor arra gondoltál, hogy minek gyereket szülni erre a világra? Most meg az unokáid jogosítványának megszerzésébe segítesz be anyagilag?

Gondoltál már arra, hogy jobb lett volna már rég abbahagyni ezt a sürgősség érzetével történő várakozást, és valami hasznos dologra szánni az időt?

Felmerült már benned, hogy mi lett volna, ha már 15 éve abbahagytad volna ezt az egészet, hogy egy kicsit önmagaddal is törődj?

Érezted már azt, hogy csupán azért tartasz ki, mert már egy csomó éved, energiád erre ment el?

Van benned valami bénító érzés, hogy most már csak azért vagyok itt, hogy ne tűnjön felesleges erőfeszítésnek, áldozatnak az a sok munka, amit a szervezet érdekében végeztél?

Érezted már azt, hogy a 'rossz szellemiségű' testvéreid jobb életet éltek, és többre jutottak mint te?

Érezted már azt, hogy felesleges volt?

Hányszor hallottad, hogy most már nem sokat kell várni?

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr334873043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virago_1000 2012.10.27. 21:51:42

Nagyon jo iras. Erdemes volt estig varnom vele, hogy elolvashassam, barcsak megertenek, es agyilag felfognak, azok, akikrol/akiknek szol.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.27. 21:57:07

@Virago_1000: Csoda tudja... Van akinek Jézus megjelenése sem fogja helyrebillenteni a fejét, mert nem úgy képzeli el, mint ahogy fog történni. A zsidók is így jártak. Ők is másfajta messiást vártak, és ez a szakadt ács nem tetszett nekik. Szóval nem biztos, hogy akinek van agya, az használja is

Thyatira 2012.10.27. 22:27:34

@sefatias:

2Péter 3:3,4

"Tudván először azt, hogy az utolsó időben csúfolkodók támadnak, akik saját kívánságaik szerint járnak,
És ezt mondják: Hol van az ő eljövetelének ígérete? Mert amióta az atyák elhunytak, minden azonképpen marad a teremtés kezdetétől fogva."

2Péter 3:9

"Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson."

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.27. 22:46:05

@Thyatira: Kedves Thyatira!
Ebben a postban nem az Úr eljövetele lett megkérdőjelezve, hanem az őrtorony társulat stratégiája amit a hívek felkészültségére alkalmaz. Ez a módszer sajnos sok esetben többet árt mint használ, és olyan élményektől, lehetőségektől fosztja meg őket, ami minden embernek kijár.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.27. 22:51:50

@Thyatira: A post nem arról szól, hogy a végén az ügyintéző nem veszi fel a telefont, vagy nem oldja meg a problémát, hanem arról ami az alatt a húsz perc alatt lejátszódik az emberben, mikor csak ül és a fülén van a telefon. :) sajnálom, hogy nem látod meg az írásainkban a lényeget. Nagyon rossz végéről fogod meg a dolgokat. Néhány hónapja még azt mondtad, hogy készülsz a keresztelkedésre. Én azt kívánom, hogy tedd meg, és majd tíz év múlva, amikor már kellő tapasztalattal rendelkezel, akkor visszatérünk a témára

Thyatira 2012.10.28. 04:13:02

@sefatias:

Úgy gondolom,hogy jól látom az írásodat,és illik ide a bibliai rész.
10 év múlva? Huuu,hát ki tudja,lehet hogy még akkor is áll ez a rendszer,ami bizony nem Istentől való.De azért ne legyél annyira biztos az új állásfoglalásodban,lehet mégis csak a régi teljesedik majd.Ráadásul az is lehet,amit az imént nekem mondtál,hogy a rossz oldalát fogom meg a dolgoknak,talán mégsem én közelítem meg a rossz végéről,bár ez úgyis nyilvánvaló lesz,ahogy Jézus mondta,nem lehet összetéveszteni az Ő Atyja,vagyis Jehova jelenlétét semmivel sem,ahogy az Ő népét sem. Hogy is írja a Jelenések könyve?
Mikor Isten az összes hamis vallást megsemmisíti,és a nagyhatalmak még mindig látnak egyet,egységben...Gondolom jól ismered ezt.Számtalanszor utal Isten az Ő népére,az igaz vallásra,és hogy mindvégig védelmezni fogja.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.28. 07:23:47

@Thyatira: :) kérdezhetek valamit? miért érzed fontosnak azt te is, hogy fenyegess? Szerinted miért kell az embereket az ítélettől való félelembe hajszolni, és azzal tettekre ösztönözni? Hol olvasol ilyet az evangéliumokban, amikor Jézus az eltévedt bárányokhoz szólt?
Hogy is írja a jelenések könyve? miért hogy is írja? Számtalanszor utal az ő népére?Az igaz vallásra? Ideidéznél egyet, pontos, és megdönthetetlen érvekkel Jehova Tanúira alkalmazva?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.28. 07:38:21

@Thyatira: jaaa és még valami. Mitől vagy te különb mint bármelyikünk? Ha a Jehova Tanúi tanítása alapján fog ítélni az Isten akkor veled mi lesz? Olyan boldogan ítélsz meg minket, és húzod ránk a vizes lepedőt, mert meg vagy győződve arról, hogy a te néped Isten igaz népe. Hiszed, hogy ez a nép hisz a Biblia szerint, hiszed, hogy e nép vezetői az Isten szelleme által támogatott hű és értelmes rabszolga. Ám ez az Isten által támogatott hű és értelmes rabszolga azt mondja, hogy halálos bűnt követ el minden olyan igaz vallásban lévő személy aki elpártolókkal, hitehagyottakkal társalkodik. Az egyház jelenleg hivatalos tanítása szerint, te gátlástalan viselkedésben vagy bűnös. Egész pontosan hitehagyásban.("Ha valaki elmegy hozzátok, és nem ezt a tanítást viszi, soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha. 11 Mert aki köszön neki, az részes annak gonosz cselekedeteiben.")
Szóval a felállás az, hogy te aki engedetlen,hitehagyott vagy azért ítélsz el minket, mert mi is azok vagyunk. Nem furcsa ez egy kicsit? Nem erről beszélt Jézus, hogy vak vezet világtalant? Mert ha mi vakok vagyunk akkor te még jobban, mert mi jobban ismerjük az általad favorizált egyházat mint te. Ebből adódóan jobb rálátásunk van mint neked, és mégis te akarsz minket vezetni? Miért nem élsz csendes keresztényi életet Jehova Tanúi egyik gyülekezetében? Miért nem a házról házra végzett szolgálattal foglalkozol? Miért nem személyes tanulmányozással töltöd az idődet? Miért velünk?

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.28. 08:51:19

@sefatias:
Ne foglalkozz Thyatirával, aki nyilván "örök érdeklődő", aki "a küszöbön ugrál", ő maga sem tud állast foglalni, sem itt, sem ott. Hiszen, állítása szerint, már akkor ismert engem, amikor én buzgó hírnők voltam, pedig az már több mint 15 évvel ezelőtt lehetett.
De ha úgy érzi, hogy nagyon szeret fenyegetni, ajánlom figyelmébe az alábbi gondolatokat:

"Egyszerűen bíznod kell abban a kegyelemben, amit eddig is hirdettél az embereknek a prédikálás alkalmával. Ha inkább az ítéletről szóló tartalmat emelted ki és amúgy is szereted fenyegetni az embereket egy bosszúálló Istennel, akkor azon kéne elgondolkodnod, hogy neked vajon miért esik annyira nehezedre egy szerető Isten képének az elfogadása? Elképzelhető, hogy ennek kiderítésében szakember segítségét kell majd kérned.
Ha 'buzgó' hirnők vagy, akkor esetleg szem előtt tarthatnád, hogy az ítélet Istenre tartozik, és egyébként is neked nem a végítéletet, hanem a jó hírt kell(ene) hirdetned. Lehet, hogy a rokonaidnak már elegük van az állandó tukmából. Elmehetsz hozzájuk és elmondhatod nekik, hogy sajnálod, amit tettél, mert nem volt jogod erőszakoskodni. Ettől még persze te abban hihetsz, amiben akarsz, de ezt ők is ugyanúgy megtehetik.
Nem kell mást tenned, semmi olyat, ami ellentétes lenne a Biblia tanításaival, csak egyszerűen légy az, akinek mondod magad: Krisztus követője és egy Új Világ előhírnöke. (Azt ugyanis elhiheted, hogy ha ezeket a lépéseket megteszed, akkor még azok is elkezdenek egy újvilágban hinni, akik eddig csak kinevettek.)"
Az egész cikk itt:
eletazortoronyutan.blogspot.hu/2012/10/lilith-es-jehova-kapcsolata.html

Egyébként jó az írásod és nagyon életszerű. Tapasztalatom szerint min. kb 15 perc után szokott történni valami. Talán így próbálja a telefonos szolgáltató fenntartani magát a skype és internet miatt kiesett szolgáltatások ellenére. Nem tudom.
Egyszer úgy jártam, hogy a egy laptopot vettem, amely meghibásodása esetén csakis ilyen telefonos szolgáltatást lehetett igénybevenni. Nem volt szerencsém: a laptop hibás volt, úgyhogy szembe kellett néznem a telefonos ügyintézés ördögével, mindezt angolul. Kifilóztam, hogy a vonalas hívás olcsóbb (úgyis rá kell szánnom fél órát, az egy vagyon mobilról), így áttelepültem a másik szobába laptopostól. A vonalas telefonnal meg volt valami baj, így néha elment a hangja, néha visszajött.

...szóval jött minden, ahogy írtad: a zene, a beszólások, végre az ügyintéző, akit alig hallottam és amikor hallottam is, akkor sem értettem és mondjam el a problémámat, amit én magam sem értek (még magyarul sem tudtam volna, hogy mi a baja a laptopnak), ráadásul egy olyan nyelven, amit alig beszéltem még akkor....

Mit mondjak, teljesen JT gyülekezetben éreztem magam...
De a jó hír az, hogy a dolog nem volt hiábavaló, mert sikerült elrendeznem az ügyet, bár nehéz volt,végül megoldódott a dolog, bármilyen lehetetlen vállalkozásnak tűnt is: a laptopot visszavették és a pénzemet is visszakaptam.

Akik elpazatrolt időnek vélik a JT-inél eltöltött idejüket, azoknak ezt üzenném:
"Mert nem igazságtalan az Isten, hogy elfelejtkezzék a ti cselekedeteitekről és a szeretetről, melyet tanúsítottatok az ő neve iránt, mint a kik szolgáltatok és szolgáltok a szenteknek." (Zsidók 6:10)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.28. 08:57:36

@karalabe4: Egyébként Thyatírában, és royban is a bennük lévő keresztényietlen lelkület bánt. Az ítélkezés, a gőg, és az okoskodás szelleme. A másik érzelmeinek, véleményének teljes figyelmen kívül hagyása. Számomra teljesen érthetetlen volt mindig is, hogy miért akarja magát mindenáron kereszténynek beállítani egy olyan ember, aki amúgy nem érzi a keresztény alapelveket gyakorlatiasnak. És ilyen emberekkel van tele Jehova Tanúi gyülekezete. Aki pedig nem ilyen, az meg szenved

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.28. 09:34:38

@sefatias:
Ők olyanok, amilyenek, de mi sem ítélkezhetünk felettük.
"Nagy házban pedig nemcsak arany- és ezüstedények vannak, hanem fából és cserépből valók is; és azok közül némelyek tisztességre, némelyek pedig gyalázatra valók." (2Tim 2:20)

Isten szándékában mindenkinek más és más célja van. Ők ilyenek.
Fordítsd inkább javadra az ittlétüket, hiszen tükröt mutatnak nekünk: amilyen érzéseket keltenek bennünk, azokat kell NEKÜNK kezelni, mégpedig önmagunkban. Ugyanis, ha nem lennének nekünk ezzel problémánk, akkor nem látnánk meg bennük sem ezeket a zavaró tulajdonságokat sem.
Ez korántsem jelenti, hogy mi is olyanok vagyunk, mint ők (mert pl mi nem társalogtunk hitehagyottakkal még mikor Tanúk voltunk), de valamilyen területen csak találunk valamit, amin lehet fejlődni. Ezt ők is ugyanúgy megtehetik, de ha nem akkor az legyen az ő bajuk.

eletazortoronyutan.blogspot.hu/2012/03/titkos-hawaii-modszer-megbocsatas-es.html

Thyatira 2012.10.28. 14:46:37

@sefatias: @karalabe4:

Hát,komolyan mondom,nagyon sajnállak benneteket,de tényleg :(
A sok indulattól nem veszitek észre,hogy ti magatoknak mutatjátok a tükröt,hisz pontosan ti vagytok az ítélkezők,hisz mint a Szervezetet,mint pedig személyeket,néha név szerint is gyaláztok és gúnyolódtok,ami még a személyeskedést is jóval felülmúlja...
Én egy szóval sem fenyegetek senkit sem,csak ezt akarjátok kihozni.Többek között,hogy jogtalanul lennénk itt?
Jól van,legyen akaratotok szerint. Fölényeskedés? Gőg? Olvassátok a saját kommentjeiteket önmagatokért beszélnek.
Gyerekes,nem tértem ki személyeskedésre,főképpen nem olyan jellegűre,amilyenekre ti,nyers,durva és fölényes pocskondiázásra.
De megértelek benneteket,mivel,ha valójában meglennétek győződve,arról,hogy egy nagy semmi a volt vallásotok,akkor most nem vezetnétek ilyen önképző blogokat,azon a címen,hogy mindenki megtudja,milyen egy mocsok "szekta" a JT. Nem lennétek ilyen indulatosak. Önmegnyugtatás címén észre sem veszitek,hogy a szomszéd néni tyúkszemét is már a szervezetre varrjátok.Hogy ti többet tudnátok? Nem vonom kétségbe. Na és? Nem gyakorolhattok senki felett sem jogot,mondván hogy döntésképtelen,erre egy ember sem jogosult,hisz szabad akarat van.
Karalabe,örök érdeklődő? Nem,nem vagyok az.Különbség van az "örök érdeklődő" és a családban évtizedek óta egy tanú jelenléte,mivel mindig is szimpatizáltam a Jt-kel,az nem az jelenti,hogy mindig érdeklődő voltam,gondolom ti jobban ismeritek az ilyen szitukat.Nem teljesen közvetlenül,de azért elég jól ismertelek téged ,kedves karalabe.
Egyszerűen méltatlannak tartom,hogy így ilyen módszerrel támadjátok hátba a szervezetet, ennek mi lesz az eredménye ? Hát majd az idő megmutatja.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.28. 14:54:56

@Thyatira: neked csak egy bajod van. Nem érted amit olvasol

Thyatira 2012.10.28. 14:58:07

@sefatias:

Fenyegetés? Félelemkeltés? Ugyan már,akkor azok a próféciák,amik nagyon is kemények,és maga Jézus is sokat beszélt róla,apostolok,hithű próféták stb...Akkor ők is elítélendők? Hisz Jézus ránk,a követőire bízta,az ítéletüzenet hirdetését ,és az elkövetkezendő királysága bejelentését,ahol Ő maga lesz, Atyja által a kinevezett "Király".
Léciii,ne kérd tőlem,hogy idézzem ezeket a momentumokat,hisz hosszú időn keresztül te magad olvastad fel házaknál a "Szent Bibliából " Ennyire azért ne keverd már, ne mosd össze a sokféle vallások tanításait,hogy ne tudd mit hirdettél az embereknek.

Thyatira 2012.10.28. 15:09:42

@sefatias:

"neked csak egy bajod van. Nem érted amit olvasol"

Én értem,csak azt nem értem,hogy te
miért nem érted :)

Lenne egy kérdésem,ha annyi éven keresztül hirdetted Jézus szavait,felhívtad az emberek figyelmét a nagyon is időszerű komoly változásokra,hogy tudsz akkor most mindent hazugságnak kijelenteni?
Talán hazugság lenne a két legfontosabb dolog,amiről Jézus is beszélt,hogy hirdessük házról házra az Ő Atyja ítéletének,és a királyságának az eljövetelét,aminek az élére Jézust nevezte ki?
Azt mondod,hogy te jársz és fel is készülsz az Őrtorony tanulmányozásra,vagyis olvasod még őket,ajánlanám a szeptemberi tanulmányozási cikkeket.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.28. 15:17:20

@sefatias:
Amint nyilvánvaló a fenti kommenetekből, létezik olyan "ház", ahol az értékes aranyedényekbe pisálnak és a biliből eszik a levest, de azt úgy nevezik, hogy bolondok háza....

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.28. 17:41:56

@Thyatira: Én úgy tudom, hogy "a két legfontosabb dolog" amiről Jézus beszélt, az a két legfőbb parancsolat:

„Mester, melyik a legfőbb parancsolat a Törvényben?” Jézus pedig mondá neki: „Szeresd Istent, a te Uradat, teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes kedélyedből!” Ez a legfőbb és legnagyobb parancsolat. A másik pedig hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!”

Megkérdezném tőled kedves testvérnő, TE MENNYIRE SZERETED 'TENMAGADAT'?

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.28. 17:43:48

@Thyatira: Hol olvastad a Bibliában, hogy Jézus azt parancsolta konkrétan, hogy házról házra minden egyes kereszténynek "prédikálnia" kellene?

Nézd meg a Lukács 10:7 verset!

leslie07 2012.10.28. 18:11:13

@Thyatira: Mibol gondolja on, hogy az Ortorony szervezet nem egy hamis vallás?

leslie07 2012.10.28. 18:21:28

@Thyatira: Szerintem ez nem olyan dolog,amit nem lehetne megérteni. gondoljon csak Saul esetére. Korábban o is azt hitte, hogy igaz vallásban van, majd rájott, hogy nem.Husszú éveken keresztul harcolt Krisztus Urunk ellen valamilyen titokzatos JHVH istennek engedve. Aztán nem JHVh, hanem Krisztus volt az, aki megjelent néki, és megmutatta neki az igaz utat. Valahogyan így van ez mindazokkal, akik hosszú éveken át kovették az Ortorony bálványszervezet hazugságait, amíg az Úr Jézus meg nem konyorult rajtuk, és felnyitotta szemeiket. Megértették, hogy mi a teendo azok számára, akiket az Ortorony szervezet a hazugság sotét útvesztoire terelgetett. Semmi olyat nem tett ,amire a Szentírás ne utasította volna.

Olvassa csak!

2. Kor. 6:13
Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.
14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
15
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
17
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
18
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Kedves holgyem, ont is ugyanúgy megtévesztették az ortorony bálványszervezet hamis tanítóit, mint azt a tobb millió volt jehova tanúját,akiket az Úr már kiszabadított onnan, hisgje el nem kis oromukre.

Kívánom, hogy on is szakadjon el az ortorony bálványszervezetttol , hazugságaitól, és találja meg az igaz békét Krisztus Urunk kegyelmébol.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.28. 18:48:01

@Thyatira: Megint elkövetted azt a hibát, hogy olyan dolgokat adtál a számba, amiket én nem mondtam, nem írtam le sehol:

"Gyerekes,nem tértem ki személyeskedésre,főképpen nem olyan jellegűre,amilyenekre ti,nyers,durva és fölényes pocskondiázásra."
beidéznél egy mondatomat ami ezt bizonyítaná?

" a szomszéd néni tyúkszemét is már a szervezetre varrjátok."
Melyik kommentemben, postomban varrom a szomszéd néni tyúkszemét a szervezetre? Olvastad az "amiért hálás vagyok " című postomat? nem mi?

"Nem gyakorolhattok senki felett sem jogot,mondván hogy döntésképtelen,erre egy ember sem jogosult,hisz szabad akarat van."
Tudnál erre egy példát mondani?

"Egyszerűen méltatlannak tartom,hogy így ilyen módszerrel támadjátok hátba a szervezetet,"
Mi támadjuk HÁTBA a szervezetet? Hol? Mikor? Mi az hogy hátba? Ez egy nyilvános blog. A blogtulaj felvállalja a nevét, lakhelyét, véleményét. Melyik része ez a hátbatámadásnak? Szerintem ez inkább szemtől szembe, de akkor sem támadás. Megemlítenéd, hogy melyik postom támadó jellegű? És hogy mitől az?

"Fenyegetés? Félelemkeltés? Ugyan már,akkor azok a próféciák,amik nagyon is kemények,és maga Jézus is sokat beszélt róla"
Beidéznéd ezeket a részeket az evangéliumból?

" Hisz Jézus ránk,a követőire bízta,az ítéletüzenet hirdetését "
Még az Őrtorony is azt mondja, hogy nincs itt az ideje az ítéletüzenet hirdetésének, akkor te honnan veszed a bátorságot erre?Egyébként megmutatnád azt a bibliaverset, amelyben Jézus erre kér titeket?

"Lenne egy kérdésem,ha annyi éven keresztül hirdetted Jézus szavait,felhívtad az emberek figyelmét a nagyon is időszerű komoly változásokra,hogy tudsz akkor most mindent hazugságnak kijelenteni?"
És megint egy érdekes számba tett kijelentés. Hol tartottam én hazugságnak azt amit eddig hirdettem? Hol tagadtam meg az általam korábban hirdetett időszerű, komoly változásokat? És hol írtam arról, hogy ez hazugság?

"Talán hazugság lenne a két legfontosabb dolog,amiről Jézus is beszélt,hogy hirdessük házról házra az Ő Atyja ítéletének,és a királyságának az eljövetelét,aminek az élére Jézust nevezte ki?"
Hol írtam, hogy a házról házra végzett szolgálatot hülyeségnek tartom, és hogy nem kell hirdetni az Isten országát? Nem emlékszem, hogyí valaha is kijelentettem volna hasonlót. Nem emlékszem, hogy elítélően szóltam volna erről a munkáról. De mivel sosem figyelsz oda arra amit mások írnak neked, hanem csak a magadét fújod ezért ide idézem neked az előző postom néhány mondatát:

"De azt látom néha, hogy vannak, akik a nagy társulatszidásban már átesnek a ló másik oldalára, és olyan dolgokért is a társulatot, a véneket teszik felelőssé, amihez azoknak semmi köze. Sokat gondolkodtam már azon, hogy mindattól függetlenül, hogy milyen kárt okozott nekem ez a vallás, mennyi minden van, amiért viszont hálás lehetek nekik."

"És bár a kezdetektől fogva találkoztam súlyos kérdéseket felvető, megbotránkoztató esetekkel, ám mégis haladtam előre, mivel az összejöveteleken erősen ki volt hangsúlyozva a Biblia tanulmányozása, és az evangelizálás. Én nagyon élveztem mindkettőt. Ma is meggyőződésem, hogy az a keresztény, aki nem evangelizál, az nem is igazi keresztény. Meg kell vallanunk a hitünket az embereknek, és hirdetnünk kell az Isten megmentő szándékát másoknak. A gyülekezetben sok barátom lett. Fiatalok, idősek egyaránt. Ez az oktatás, és a gyülekezet egy erős közösségi szellemet nevelt belém, és megtanított arra, hogy a testvéreimet önfeláldozó módon kell szolgálnom. Közben a teokratikus Iskolán rendszeresen tartott tanulóbeszédeim segítettek jó tanítóvá, előadóvá válni, aminek köszönhetően később több ezer ember előtt is tarthattam beszédeket. A gyülekezeti összejövetelek és a kongresszusok megszervezése is megtanított arra, hogy hogyan kell megszervezni egy Istent imádó csoportot, és hogyan kell ellátni őket megfelelő szellemi táplálékkal, illetve érzelmi segítséggel. Nyugodtan elmondhatom, hogy az árnyoldalai ellenére is rendkívül élveztem azt az időszakot, amit Jehova Tanúinál töltöttem. Hatalmas öröm volt számomra minden összejövetel."

Külön kihangsúlyoznám a rágalmazásod cáfolatára a következő idézetet:"Ma is meggyőződésem, hogy az a keresztény, aki nem evangelizál, az nem is igazi keresztény. Meg kell vallanunk a hitünket az embereknek, és hirdetnünk kell az Isten megmentő szándékát másoknak."

Természetesen megszoktam tőled, hogy a kérdésekre mindig kerülöd a választ, hiszen nem ez az első ilyen alkalom, szerintem mély hallgatás lesz a válaszod, mint eddig mindig. De az össze vissza csapkodásod, alaptalan vádaskodásod, ítéletmondásod minden olvasó számára ékesen bizonyítja azt a lelkületet, ami Jehova Tanúi legtöbb gyülekezetének SAJNOS sajátja. Te, Roy, és a folyton változó nevű haverod bizonyítjátok a rágalmazásaitokkal, fenyegetéseitekkel, értelmetlen érveléseitekkel, hogy ott nincs Krisztus

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.28. 22:09:43

@Thyatira: "Hisz Jézus ránk,a követőire bízta, az ítéletüzenet hirdetését "

Én úgy tudom a jóhír hirdetését bízta az apostolokra(és nem minden egyes keresztényre) nem valamiféle állítólagos "ítéletüzenet" hirdetését.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.29. 08:50:00

@sefatias:
Thyítira írja: "Egyszerűen méltatlannak tartom,hogy így ilyen módszerrel támadjátok hátba a szervezetet,"

Nocsak, már ez is baj? Miért csak a szervezetnek lehet hátbatámadni, másnak nem? De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mi történik, ha valaki szembe megy velük? Nem éppen ők mérnek övön aluli ütést a saját híveikre, akik szembesítik őket a dolgaikkal?
Akkor mit vannak úgy oda? Ha valaki gépfegyverrel menne be a Bételbe és szétlőné az ottaniakar, éppenséggel akkor sem panaszkodhatnának jogosan, mivel ők maguk idézték elő az emberek sérelmeit, akiket aztán megbélyegeznek. De mi nem teszünk ilyet, hanem 'csak' leírjuk ide és más blogokba a velünk történteket és az azzal kapcsolatos véleményünket, de már ezért is fenyegetéseket kapunk? Hol van itt az a nagy igazságosság, nos, a szeretetről nem is beszélve, amit oly nagyon vágynak állítólag a Tanúk? Vagy ez is csak másokra vonatkozik, rájuk nem?

Vagy ők nem olvasták ezt a bibliaverset, vagy úgy gondolják, ez rájuk nem vonatkozik (jóllehet nyíltan kijelentik, hogy ők maguk "Isten háza"):

"Mert itt az ideje, hogy elkezdődjék az ítélet az Istennek házán: ha pedig először mi rajtunk kezdődik, mi lesz azoknak a végök, a kik nem engedelmeskednek az Isten evangyéliomának?"
(1Péter 4:17)

Ha már azt nem bírják elviselni, ha valaki ír egy blogot, akkor mi lesz velük, ha majd tényleg szembe is kell nézniük az ítélettel, amit oly nagyon várnak már egyesek, mint a Thyatíra nevű hozzászóló is:

"Hogyha gyalogokkal futsz, és elfárasztanak téged: mimódon versenyezhetnél a lovakkal? És ha csak békességes földön vagy bátorságban: ugyan mit cselekednél a Jordán hullámai között?" (Jer 12:5)

Thyatira 2012.10.29. 15:59:23

@karalabe4:

Semmiképpen nem tetőzném,a már amúgy is meglevő lelki lablitásodat,és nem szeretnélek megbántani sem,inkább tartózkodok a hozzád szólástól.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.29. 16:16:18

@Thyatira: megszámoltam hogy tegnap kereken 30 kérdést tettem fel neked. Kíváncsi vagyok, hogy ebből mennyire fogsz válaszolni.Mivel nem ez az első eset, hogy kérdezlek, és soha nem méltattál válaszra, ezért sejtem az eredményt

Thyatira 2012.10.29. 17:58:05

@Johnny Joker:

"„Mester, melyik a legfőbb parancsolat a Törvényben?” Jézus pedig mondá neki: „Szeresd Istent, a te Uradat, teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes kedélyedből!” Ez a legfőbb és legnagyobb parancsolat. A másik pedig hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!”

Megkérdezném tőled kedves testvérnő, TE MENNYIRE SZERETED 'TENMAGADAT'? "

Kedves fiatal virtuális,ám annál jobban ismert ismerősöm :)

A "testvérnős" mizériát és a körülötte fonódott, minden szögből összetákolt infókat már itt is,és priviben is rég lezongoráztuk.Azt gondolom primitív dolog lenne,és hozzád is méltatlan, ennek a tovább csámcsogása,szerintem okosabb vagy te annál,minthogy ilyen-olyan infóknak teret adj,még ha biztosnak látszik is,a felállított teória. Erről ennyit...

Az észrevételed második részéhez annyit fűznék hozzá,hogy tökéletesen igazad van.
Természetesen a fő parancsolatok ezek,amiket idéztél.De az említett bversek a tulajdonságainkra kell,hogy vonatkozzanak ,hogy eképpen kell gondolkodnunk, ilyen jellemvonásokra kell törekednünk szüntelen.
A ránk vonatkozó helyes viselkedés,szívből jövő szeretet elsajátítása,nem tévesztendő össze a ránk bízott keresztényi munkával,bár párhuzamban vannak,mert ha a szeretet nincs bennünk,akkor bizony azt sem tudjuk elvégezni, amit maga Jézus és az apostolok,első századi keresztények végeztek.Vannak dolgok,amiket nem lehet másképpen kimagyarázni.

Ha szeretet van bennünk,akkor ezt kell elmondanunk,akinek csak tudjuk,ez az ami kereszténnyé teszi az embert,ha a parancsolatokat betartjuk,és végezzük,amit ránk bízott Jézus is :

Máté 24:14

"És az Isten országának ez az evangyélioma hirdettetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jő el a vég."

Dániel 2:44

"És azoknak a királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot, amely soha nem fog elpusztulni. Ez a királyság nem száll át más népre. Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat, maga pedig megáll időtlen időkig,"

Péld 2:22

"A gonoszok pedig a földről kivágattatnak, és a hűtlenek kiszaggattatnak abból."

Zsolt 46:9

"A gonoszok pedig a földről kivágattatnak, és a hűtlenek kiszaggattatnak abból."

Mikeás 4:4

"Mindenki saját szőlője és fügefája alatt ül majd, és senki sem lesz, aki megrettenti őket; mert a seregek Jehovájának szája szólt."

Ézs 35:1

" Ujjong majd a puszta és a víztelen tájék, örül a kietlen síkság, és virul, mint a sáfrány."

Ézs 65:21-23

"Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye azt. Mert mint a fának napjai, olyanok lesznek népem napjai, és kezük munkáját teljesen javukra fordítják választottaim. Nem fáradnak hiába, nem veszedelemre szülnek, mert Jehovától megáldott utódok ők, leszármazottaikkal együtt."

Ézs 33:24

"Egyetlen lakos sem mondja majd: „Beteg vagyok.” A népnek, mely a földön lakozik, megbocsáttatott a vétke."

Jób 33:25

"Legyen üdébb a teste, mint ifjúkorában;
Térjen vissza fiatalos erejének napjaihoz."

Ján 5:28,29

"Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik az emléksírokban vannak, hallani fogják az ő hangját, és kijönnek: akik jó dolgokat tettek, az élet feltámadására, akik hitvány dolgokat cselekedtek, az ítélet feltámadására."

Hát ez a lényege mindennek,hogy ezeket ismerje meg minnél több ember a földön,és bizony a JT-k ezt hirdetik.

Thyatira 2012.10.29. 18:00:33

@sefatias:

Mindig méltattalak válaszra,aminek értelme volt meg is tettem :) Összefogom szedni,bár szinte mindegyik kommentedben fellelhető az általam említett felvetés.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.29. 18:01:05

@Thyatira:
„Mester, melyik a legfőbb parancsolat a Törvényben?” Jézus pedig mondá neki: „Szeresd Istent, a te Uradat, teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes kedélyedből!” Ez a legfőbb és legnagyobb parancsolat. A másik pedig hasonló ehhez: „Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!”

Megkérdezném tőled még egyszer, TE MENNYIRE SZERETED 'TENMAGADAT'?

Thyatira 2012.10.29. 18:09:57

JJ:

Javítás:

Zsolt 46:9

"Háborúkat szüntet meg a föld végéig.
Íjat tör szét, dárdát zúz össze,
Szekereket éget el tűzben."

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.29. 18:11:13

@Thyatira: én ezekben mind hiszek. Meg szerintem itt mindenki. Mit akarsz ezzel mondani?

Thyatira 2012.10.29. 18:12:11

@Johnny Joker:

Bármennyire furcsa,de nem jobban,mint az embertársaimat.

Thyatira 2012.10.29. 18:14:31

@Johnny Joker:

Hozzátenném,hogy úgy érzem képes lennék arra,hogy ha veszély van,akkor a másikat előtérbe helyezni,a megmenekülés oldalán.

Thyatira 2012.10.29. 18:15:50

@sefatias:

Egy szóval nem említettem,hogy ki nem hisz ebben,és ez JJ kommentjére volt a válasz.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.30. 08:15:51

@Johnny Joker:
Hát ez nagyon, ezen olyat nevettem: "úgy érzem képes lennék arra,hogy ha veszély van,akkor a másikat előtérbe helyezni,a megmenekülés oldalán."

Ja, végülis úgy érzi képes lenne előtérbe helyezni a másikat, de közben meg ítéletüzenetekkel és átkokkal fenyeget.

Abban igaza van, hogy nem szereti jobban magát, mint embertársait, hiszen ezt a gyűlöletet mindannyian érezhetjük a kommentjeiből, mely a saját öngyűlöletéből ered. De hát mindenki úgy csapja be magát, ahogy akarja....

Thyatira 2012.10.30. 11:35:01

@Johnny Joker:

Mivel nem ismerhetjük teljes valóságában egymást,emberileg semmi rosszat nem feltételezek rólad,jogom sincs hozzá,így én is azt mondom,amit te, "lelked rajta "

Thyatira 2012.10.30. 11:45:01

@karalabe4:

Elnézést,bár azt írtam,hogy inkább nem ingerellek a hozzád való szólással,de meg kell kérdeznem valamit tőled,bántottalak én téged,vagy sértettelek meg valamivel?
Miből veszed,hogy gyűlölet van bennem?
Ellenben a te szavaidból süt az ellenszenv,hát te minden szavaddal ítélsz.
Csupán az a baj,hogy nem értek egyet?
Esetleg rajtam,akit állítólag nem is ismersz vezeted le minden sértettségedet? Észre sem veszed miket írsz,és közben a te szavaid árulják el az állításod ellenkezőjét.
Tényleg gondok vannak nálad is mit Sefatiasnál,ha ezeket a szavakat komolyan is gondolod.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.30. 16:04:38

@Thyatira:
Igen, ha már kérdezed megbántottál elég sok dologgal, amelyeket már korábban is említettem neked. Ha nem emlékszel rájuk, akkor olvasd vissza magad. Én nem fárasztom magam veled, hiszen ez a te érdeked igazából.

Természetesen azt csinálsz, amit akarsz, de azt azért ne várd tőlem, hogy ne találjalak nevetségesnek. Egyébként sem neked írtam, hanem másnak. Ha nem tetszik, nem olvasod!

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2012.10.31. 18:44:57

Sefa, teljesen off leszek, előre is elnézést érte. De ezekre reagálnom kell, mivel általában én vagyok az, aki egy cégnél a telefon másik oldalán ügyintézőként üldögél.

"Végül nagy nehezen odaérsz, hogy az egyik gomb megnyomásával kapcsolnak az ügyintézőhöz. Persze te egyből azt szeretted volna, de az automata nem dobja fel egyből ezt a lehetőséget."
A te érdeked, hogy mielőtt kapcsolnak egy operátort, válaszd ki, hogy mit is szeretnél. Egy-egy cég tevékenysége annyira szerteágazó, hogy a sok-sok operátor részfeladatokat lát el. Bár nálunk úgy van, hogy szinte mindenki ért mindenhez már, de ezt évek kemény munkájával értük el. Ha nem olyan ügyintéző veszi fel, aki a te problémádra specializálódott, még idegesebb lennél, ha közölné veled, hogy tovább fog kapcsolni. Arról már nem is beszélve, hogy hány olyan ügyfél van, aki a menüben nem tud odanavigálni, ahova szeretne, mert csak össze-vissza nyomkodja a gombokat.

"Mire felveszi valaki a telefont, egy feszült, ideges emberrel fog beszélgetni. Jártál már így?"
Feltehetőleg azért kellett várnod, mert előtted is egy ingerült ügyfél tartotta fel az ügyintézőt. Azért ül ott szerencsétlen, hogy neked segítsen. Nem fizetik érte kellőképpen meg, elhiheted. Ha keresztény vagy, próbálj fényt vinni a napjába, és légy vele kedves. Én a kedves ügyfelekkel duplán segítőkész vagyok. ;]

És hogy tartalmilag is reagáljak: a párhuzamod a Tanúkkal kapcsolatban találó volt. A legrosszabb az, amikor - és ilyennel már találkoztam - rossz céget hív az ügyfél. És csak akkor jön rá, hogy rossz helyen várakozott az ügyintéző kapcsolására, amikor már a telefonszámlája jelentősen megszaladt. Véleményem szerint Jehova Tanúi pontosan ebben a helyzetben vannak.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.31. 19:06:39

@infaustus: Végre írtam valami olyat, ami miatt kénytelen voltál kommentelni nálam :)

infaustus · http://infaustus.wordpress.com 2012.11.02. 15:05:32

Egyébként olvasom mindannyiótokat - téged is, Zsotza, nemrég hiányoltam is a hosszas szünetet -, de kommentálni, meg a kommenteket végigolvasni nem mindig van affinitásom vagy kapacitásom. De attól még nyomon vagytok követve. :]

szehenza 2012.11.03. 16:44:03

jó sokat írtatok ehhez a posthoz, végig se tudtam olvasni. Annyit azonban hozzá tennék, hogy 15 évvel ezelőtt építkeztünk. Előtte egy tanácsi lakásban laktunk.Akkor meglehetősen furcsán néztek ránk a tesók, hogy minek is építkezünk, hiszen itt van már armageddon.Bele gondolni is rossz, hogy mi lett volna, ha hallgatunk rájuk....azóta már albérletben tengődhetnénk. Mi nem voltunk olyan jó keresztények, de sajnos voltak akik igen, és bizony többet is ismerek, aki elszúrta azért az egész életét, mert már itt van armageddon...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.03. 16:58:43

@szehenza: na pont erről van szó. köszi az infót :)

22. az Elem. 2012.11.06. 11:47:17

@Thyatira:
Ez a viselkedés volt az egyik ami nagyon piszkálta a csőrömet Jt-i között!!

Mindig tudták, hogy Isten hogyan fog dönteni egy néppel, egy vallással, nemzettel vagy egy egyénnel kapcsolatban.
De így nem váltok olyanná mint Jónás?
Miért kell előre megmondani azt, hogyan fog dönteni az Isten a legvégén?
Azt, hogy a legvégén milyen döntés születik nem mondhatod meg most, még a Biblia alapján sem.
Vagy úgy járhatsz mint Jónás aki nagyon nehezményezte "mindhalálig", hogy amit prófétált nem következett be, mert az Isten közben meggondolta magát.

Thyatira! Ne légy olyan mint Jónás.
Inkább Jézus szavait értsd meg: "ne ítélj, hogy ne ítéltess".
Ez az út szelíden járható és nem töröd magad össze közben feleslegesen.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.06. 13:31:18

@22év: Hát tesa... ezért szeretem, ha hozzá szólsz.Az mindig üt.

22. az Elem. 2012.11.06. 14:53:25

@sefatias:
Tesókám!
Semmi esetre sem szerettem volna ütni, csak hátha gondolkodásra tudom bírni a mindig, mindent tudó embereket. Mi is hasonlóan gondolkodtunk nem is oly régen, ezért megértő vagyok velük szemben. Egyébiránt várom a hozzászólását Thyatirának....

Thyatira 2012.11.07. 01:44:05

@karalabe4:

Megtettem kedves karalabe...visszaolvastam a kettőnk párbeszédeit,elejétől a végéig.
Sajnos arra a következtetésre jutottam,hogy nincs igazad.
Azt kell hogy mondjam,te voltál az,aki mindig belém kötöttél.Megjegyzem,hogy nem ítélek senkit sem meg,ezt többször is megemlítettem, "nem az én jogom,hogy bárkit is megítéljek " de Jehova Isten szavait, nem lehet véka alá söpörni.
Hogy nevetséges vagyok e? Hát biztosan annyira ismersz,hogy ezt így képes vagy megállapítani,látod te magad árulod el magadat,más sincs a szavaidban,mint ítélet és helytelen következtetés a személyemre vonatkozóan. Soha nem tettem rád semmi konkrét megállapítást,azonkívül,amit te magad is a köz elé tártál volna.
Az hogy nem egyezik a nézőpontunk,attól még nem kell,hogy ilyen ellenszenvvel viseltessél,és vélt jellemleírást publikálj,olyanról,akit állítólag nem is ismersz.
Ajánlanám,hogy te is nézd át a kommentjeinket egymással szemben,de tárgyilagosan.
Úgy láttam az áttekintés folyamán,hogy szinte végig engem jellemeztél,de minduntalan negatívan,mint ha valami rettenetes megtorolni valód lenne irányomban,ezen meg is döbbentem.
Bár csak futólag ismertelek,nem hinném,hogy olyan benyomást gyakoroltam volna rád,hogy ilyen indulattal és gyűlölettel kellene lenned,néhány nézetbeli különbség miatt.
Számomra döbbenetes,ez a nőies arroganciád.

Thyatira 2012.11.07. 02:28:24

@22év:

Kérlek, idézd hogy én hol írtam ítéletet.
Abban igazad van,hogy Jónásnak megbocsájtott Isten,de ez a könyörületessége folyamán lett így.
Mivel végül belátta Jónás,hogy helytelenül szemlélte Isten parancsát,alázatosan beismerte helytelen gondolkodását,és azok következményeit,és nem sokkal később másként cselekedett.
Jehova soha nem változtatta meg a kijelentéseit,mindig tartotta magát,ahhoz amit az emberek elé tárt.
Visszatekintésként lehetne említeni,már a legelső eseményt ,amit Ádám és Éva esetében tett,valóra váltotta velük szemben.
Két lehetőséget ajánlott nekik,ők a végzeteset választották. Ott nyomban az Ő szeretetéből kifolyólag, ismét előre vetítette,hogy ismét fog adni az emberiségnek még egy lehetőséget,amit az első emberpár kapott. Na most ez egyéni,hogy mennyire élünk ezzel a kiváltsággal.
Bár türelmet gyakorolt emberek felett, de soha nem változtatta meg a végső kijelentéseit.
Itt végig lehetne venni kezdetektől a bibliai történelmet,hogy zajlottak le az események,egészen időszámításunk előtti időszaktól kezdve...
Isten több helyen is határozottan azt mondja magáról,hogy amit Ő kijelent és kimegy a szájából,nem tér hozzá vissza beteljesületlenül,hanem megcselekszi mindazt,amit megígért...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.07. 04:35:42

@Thyatira: Neked csak egy bajod van. Az amit az elejétől kezdve mondok neked, de rá se hederítesz. Nem érted amit olvasol. Szerintem kár itt erőlködnöd. csak magadat fárasztod. sosem arra válaszolsz amit kérdeznek, hanem mindig arra amit szerinted kérdeznek. Nem érted meg a szavakat amelyeket neked írnak. Szerintem ne kommentelj. foglalkozz valami mással. Pl prédikálás, idősek támogatása, felkészülés az összejövetelekre. Komolyan mondom, hogy már szinte fáj a felszínességed, és az értetlenséged

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.07. 08:23:14

@Thyatira:
Nézd, ha te így látod magad, az a te dolgod. A bűnösség érzése vagy nem érzése mindenkinek a saját cselekvéséhez viszonyuló pszichés állapotából fakad.

Itt nem az a kérdés, hogy kinek van igaza vagy kinek nincs. A párbeszédünkben én mindig meghagytam számodra a szabad döntés jogát, ze nem tetted meg velem ugyanezt. Ennek ellenére te illettél engem szűklátókörűséggel.

Ha egy konfliktus van két ember között, akkor ott mindig két ember szerepel. Én bocsánatot kértem tőled, mert nem volt jogom kérés nélkül kielemezgetni az életedet (amit ugyan te teregettél ki magadról, talán akaratlanul is). Te viszont nem tetted meg ugyanezt velem, talán úgy gondolva, hogy neked ninscen miért ezt megtenni.
Ha így gondolod, ez a te dolgod, de pl ezzel le sem tagadhatnád, hogy JT vagy (mégpedig elég régóta), mert olyan emberfajta csak ott terem, aki ennyire el van magától telve és ennyire ne rendelkezzen még a legminimálisabb önészleléssel se.

Ez egy súlyos pszichés állapotra vall, amit te okoztál magadnak azáltal, hogy a vallásod tanításait csakis kizárólag egy oldalról, a rád kedvező dolgok oldaláról tekinted. Valószínüleg mindennek volt egy oka az életedben, amivel még nem tudsz (vagy lehet nem is akarsz) szembenézni.

Viszont mást nem kényszeríthetsz arra, hogy részt vegyen a saját kis játszmádban. Ez (és a többi blog) egy nyilvános fórum, ahol JT-iról van szó az ex-JT-i tapasztalatainak tükrében. Ha úgy gondolod, hogy ez neked nem tetszik, akkor nem olvasod. Ha azonban mégis megteszed, akkor fel kell vállalnod, hogy nevetségesen hatsz másokra az ostoba és üres fenyegetéseiddel.
Mert a világ nem a te elképzeléseid körül forog, hanem vannak más emberek is rjtad kívül.

További szép napot neked!

22. az Elem. 2012.11.07. 10:14:47

@Thyatira:
Csak ítélettől fröcsög amit írsz!
"Ha nem hagytok fel a szervezet ócsárlásával el fogtok pusztulni".
Persze nem nyíltan ezt írod, ez csak a gondolatod.
Álszenteskedő megfogalmazásod megmutatja, ki mozgatja a rád kötött szálakat.
Jó tanítvány lévén hasonlóan körmönfontan fogalmazol, és melléfogalmazol mint a mestered a VT. Igazából nem mondod ki amit gondolsz, mint egy egyenes ember,de szavaid mögött mint mestered szavai mögött is ott bujkál a valós gondolat, amit te is számtalanszor ismételgettél el velem együtt. Aki nincs a "szellemi bárkában" arra pusztulás vár.

Akkor szájbarágósan:

Jónás történetét azért idéztem példaként, hogy lásd nem tudjuk végül hogyan dönt Isten egy bizonyos esetben.
Nem Jónás van ebből a szempontól a középpontban, hanem Ninive lakói.
Isten elhatározta, hogy 40 nap múlva elpusztítja a gonosz várost, és ennek bejelentésére küldte oda Jónást.
Írod:
"Jehova soha nem változtatta meg a kijelentéseit,mindig tartotta magát,ahhoz amit az emberek elé tárt."

Tényleg?! Ha vennéd a fáradtságot és magadtól elgondolkoznál a történeten VT szálak nélkül láthatnád, Isten azt mondta elpusztítja a várost aztán mégse pusztította el. Mert lakói megtértek. (Saját meglátásom:nem tartom valószínűnek, hogy áttértek volna Jónás hitére, és ez természetesen további kérdéseket vet föl)

Éppen ezért kívánta a saját halálát Jónás, mivel nem teljesült be a prófétálása.

Írod: "végül belátta Jónás,hogy helytelenül szemlélte Isten parancsát,alázatosan beismerte helytelen gondolkodását,és azok következményeit,és nem sokkal később másként cselekedett" - tényleg?

Jónás utolsó szavai nem ezt tükrözik:
„Jogosan haragszom én, mindhalálig!”

Figyu: milyen könyv van a kezedben? Lapozz már az elejére, az áll ott: BIBLIA?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.07. 10:23:23

@22év: reggel mikor olvastam thyatira kommentjét, majdnem földhöz csapkodtam a fenekem. Egyáltalán nem értette azt amit irtál neki. Szerintem egyáltalán nem foglalkozik a mások által irt szöveg értelmezpesével. Ez komoly kérdéseket vet fel vagy a szándékait, vagy az elmebeli képességeit illetően. Gondolkoztam rajta, hogy elmagyarázom neki, hogy mire gondoltál a sztorival, de már tudom, hogy neki teljesen felesleges, meg biztam benne, hogyte is felkapod afejed rá, és megoldod. De mégegyszer mondom, szerintem nincsértelme. Valami nagyon eltakarja ott a fényt

22. az Elem. 2012.11.07. 12:05:22

@sefatias:
Arra gondoltam, mennyi idő kell ahhoz, hogy valaki másképpen közelítse meg a dolgokat, mint akkor amikor nap mint nap átöblítik az agyad amíg bent vagy.
Bevallom még ma is rajta kapom magam, hogy ugyanazokat a kliséket hajtogatja az elmém, nagyon nehéz.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.11.07. 14:13:17

@sefatias: @22év:

A Vitázás Jehova Tanúival című tanulmányból egy részlet:

"Ellenfolyamat [2]

Bezárt szemek, fülek és elme

Az ellenfolyamat/ellenfeldolgozás az információk feldolgozásával szembeni
ellenállás.
Az ellenfolyamat egy egyszerű példája figyelhető meg a horrorfilmek alatt. A
közönség néhány tagja becsukja vagy eltakarja a szemét, amikor különösen borzalmas
jelenetek láthatók. A kép - vagy annak elképzelése - túlságosan megrázó ahhoz, hogy
feldolgozzák.
[Hasonló jelenséget súlyos balesetek helyszínén is megfigyelhetünk. Míg egyesek
elfordítják a fejüket és oda sem mernek nézni, addig más járókelők a súlyos sérültek
segítségére sietnek a mentők kiérkezéséig. - a ford.]
Ez talán összefügg azzal a gyermeki elképzeléssel, hogy „Ha én nem látom, akkor ő
sem lát engem” (vagy pedig „...akkor nincsen ott”). A felnőttek sokkal kifinomultabb
módokat találnak a „szemük bezárásához”; tudják, hogy elkerülhetik a szenvedést, ha
figyelmen kívül hagynak bizonyos dolgokat. Amikor egy (társadalmi célú) tévéreklámban
pénzért könyörgő embereket látsz, hogy azzal segíthessenek az éhező gyermekeken, figyeld
meg hány ember lesz a szobában hirtelen más dolgokkal elfoglalva.
Azzal, hogy elterelődik a figyelmünk (kiüresedünk), amikor aggasztó/felkavaró
információkkal szembesülünk, a lelki egyensúlyunkat védelmezzük. Az, hogy mitől fordulsz
el, attól függ, mit vagy képes feldolgozni.
A fenti példák jól mutatják, hogy a bizonyos információk feldolgozásának elkerülésére
tett intézkedések a mindennapjainkban is ott vannak az orrunk előtt. Ezt nevezzük
ellenfolyamatnak.

Láthatatlan páncél

Az ellenfeldolgozó cselekvések/fellépések idővel szokásossá, majd végül
reflextevékenységgé válnak. Ez javítja a védelmi képességünket, hiszen alig vagyunk
tudatában annak, amit reflexszerűen teszünk.
Az ellenfolyamat tipikusan egy személyes dolog: megvan a jogod ahhoz, hogy
megválaszd, minek hagyod kitenni magad. Azonban amikor egy másik emberrel beszélsz, az
ellenfolyamat jelenléte frusztrációhoz vezethet. A másik személy talán így kiált fel: „Te
szándékosan nem érted a lényeget!” (vagy „Te vak vagy!”), miközben nem érted annak okát,
hogy miért nem történik előrelépés. Mivel az ellenfolyamat reflexszé válik, nem veszed észre,
amikor ezt teszed / alkalmazod.
Az ellenfolyamat egyik aggasztó aspektusa az, hogy addig folytatja működését,
ameddig szükséges. Tegyük fel, hogy egy „lehengerlően logikus érvelést” szegezel egy
Tanúnak. Talán eléred, hogy megdöbben és elnémul. Azonban a következő napon
ugyanolyannak tűnik majd, mint előtte. Az történt, hogy megpróbálta megsemmisíteni a
problémát valamilyen módon. Talán úgy döntött, hogy ez „hülyeség”, „lényegtelen” vagy „túl
okos”. Talán egyszerűen csak arra kényszerítette magát, hogy elfelejtse (a Tanúk egyik
technikája, amelyre úgy hivatkoznak: „Várj Jehovára”).
Előfordulhat, hogy szükségesnek találod megismételni az érvelést az elejétől kezdve.
Azonban valószínűleg nem leszel képes erre az ellenfolyamat miatt, amely továbbra is
működve fel fogja ismerni a veszélyt. Ez további kiegészítő védelmi intézkedéseket fog
előhívni, hogy megakadályozzák az információk feldolgozását.6
Menekülés a veszély elől
Az ellenfolyamatot a kognitív disszonancia aktív elkerülésének is nevezhetjük. Olyan
információt kínálsz valakinek, amelyről nem akar tudni, mivel túlságosan nyugtalanító a
számára. Meg kell tőle szabadulnia valahogyan.
Amikor annyira közel vagy egy személy legbenső énjéhez, hogy így reagál, érdemes
feltenned a kérdést, hogy van-e bármi esélyed a védelme áttörésére. Hosszú időn át dolgozott
azon, hogy finomra hangolja az ellenfolyamatát, és egyértelműen nagyon jól működik. Ha
továbbra is erőlteted a kérdést, talán egyfajta mentális támadásnak / zaklatásnak fogja
érzékelni azt, és nem tudod megjósolni, hogy egy személy mit fog mondani vagy tenni egy
ilyen szituációban / helyzetben."

m.cdn.blog.hu/je/jehovatanui/file/Vit%C3%A1z%C3%A1s%20Jehova%20Tan%C3%BAival%20-%20tanulm%C3%A1ny.pdf

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.07. 16:33:47

@22év:
"Álszenteskedő megfogalmazásod megmutatja, ki mozgatja a rád kötött szálakat."

Valószínűleg ezek a szála mindig is hozzá voltak kötve és sohasem kérdőjelezte meg a létüket. Ezért nem képes, hogy elvágja őket, mert nem akarja. Ez az egyoldalú érvelési technika, hogy "nekem mindig igazam van, a másiknak meg sosem", az annyira jellemző JT-ira, ezt a magatartást JT-in kivül sehol máshol nem tudja eladni ilyen módon. Ezért is ragaszkodik annyira az 'igazsághoz', mármint az ő saját igazához.

Az, amit nem vesz észre: azért sértő a viselkedése, mert a másikat is ugyanazon a szinvonalon kezeli, mint amilyen ő maga is. Megpróbálja lerángatni a saját szintjére és ha valaki nem akar, akkor átkozódásba kezd. Ha az lenne, akinek mondja magát, akkor már régen felhagyott volna az oldal olvasásával. Ráadásul azt állítja, hogy ismer engem (engem sokan ismertek amikor kül. úttörő voltam, de az már több mint 15 éve volt!). Hát akkor már ő azóta érdeklődő?

Erről beszélek, hogy megpróbálja a másikat is az ő szintjére rángatni. Én haragudni nem tudok rá, mert nyilván nem érti, amit csinál, de azért bocs, engem (meg másokat sem) most vettek le a falvédőről....
Azért az is más, ha valakit megvezettek, meg az is, ha valaki össze-vissza hazudik.
Bizony, egyre többet kell azoknak a testvéreknek, testvérnőknek hazudniuk ön maguknak és másoknak is, ha ki akarnak tartani az Őrtorony-tanok mellett!
Emberileg érthető is: védeni kell a mundér becsületét.

De akkor ezt ne mások kontójára tegye, hanem a sajátjára.
süti beállítások módosítása