"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

emberi vs. isteni tanítás

2013/01/08. - írta: sefatias

Egy testvér hívta fel a figyelmemet egy őrtorony bekezdésre. Érdemes egy kis időt szánni a gondolkodásra és megvizsgálni, hogy mit is akar mondani számunkra a „hű és értelmes”.

w10 9/15 8.o 7.bek:

"Jézus Krisztus lett Ábrahám „magvának” az elsődleges része. Ennek a megjövendölt ’magnak’ a másodlagos részét a felkent keresztények alkotják. Ők azt a megbízatást kapták, hogy ’mindenfelé hirdessék annak kitűnő tulajdonságait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságába hívta el őket’ (Gal 3:7–9, 14, 16, 26–29; 1Pét 2:9). Nem remélhetjük, hogy jó kapcsolatunk lesz Jehovával, ha nem figyelünk azokra, akiket Jézus mindene fölé kinevezett. A „hű és értelmes rabszolga” nélkül nem értenénk meg teljesen, hogy mit jelent mindaz, amit Isten Szavában olvasunk, és azt sem tudnánk, hogy hogyan alkalmazzuk az olvasottakat (Máté 24:45–47). Ha átültetjük a gyakorlatba, amit a Szentírásból tanulunk, biztosak lehetünk abban, hogy Isten megáld minket." Szeretnék néhány gondolatot kiemelni ebből a bekezdésből:

„Nem remélhetjük, hogy jó kapcsolatunk lesz Jehovával, ha nem figyelünk azokra, akiket Jézus mindene fölé kinevezett”

Hasonlítsuk össze ezt a gondolatot néhány Bibliaverssel:

1János 3:7. :”Aki igazságosságot gyakorol, az igazságos”

1János 3:2 : „Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk”

1János 3: 24 : „Aki megtartja az ő parancsolatait egységben marad vele, ő pedig egységben az ilyennel”

1János 4:7 : „ Aki szeret, az az Istentől született”

1János 4:11 : „Szeretett minket az Isten”

Hol van itt megemlítve, hogy kell emberi vezetés ahhoz, hogy Isten szeressen bennünket?  Ha a hű és értelmest csupán 1919-ben nevezték ki, akkor az első századi keresztények hogyan ápoltak jó kapcsolatot Istennel?

„A „hű és értelmes rabszolga” nélkül nem értenénk meg teljesen, hogy mit jelent mindaz, amit Isten Szavában olvasunk”

Hasonlítsuk össze ezt a gondolatot néhány Bibliaverssel:

Jeremiás 31: 33,34: „Hanem ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni, ha eljön az ideje - így szól az Úr -: Törvényemet a belsejükbe helyezem, szívükbe írom be. Én Istenük leszek, ők pedig népem lesznek. Akkor nem tanítja többé egyik ember a másikat, ember az embertársát arra, hogy ismerje meg az Urat, mert mindenki ismerni fog engem, kicsinyek és nagyok - így szól az Úr -, mert megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre.

János 14:26 : „A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő tanít majd meg titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.

1János 2:27: „És az a kenet, amelyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem amint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az, és nem hazugság, és amiként megtanított titeket, úgy maradjatok Őbenne

1 Ján. 2:20 : „Mert néktek kenetetek van a Szenttől, és minden tudtok.”

Tehát nem  a Brooklyni  vezetők segítenek megérteni a szentírást, hanem a Szent Szellem

„és azt sem tudnánk, hogy hogyan alkalmazzuk az olvasottakat”

Na most ez komoly? Na nézzük:

Csel 1:8 : „Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt egészen a föld végső határáig."

Galata 5:22, 23: „A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény. ..Ha a Lélek által élünk, akkor éljünk is a Lélek szerint.”

2Kor 12:1-11 : „Testvéreim, nem akarlak benneteket tudatlanságban hagyni a Szent Szellem működésével és ajándékaival kapcsolatban. 2 Emlékezzetek rá, hogy mielőtt hívőkké lettetek, a néma és élettelen bálványokat imádtátok, amelyek befolyásoltak és tévútra vezettek benneteket. 3 Ezért tudjátok meg, hogy aki Isten Szelleme által szól, sohasem mondja, hogy: „Jézus átkozott”. Másfelől, senki sem mondhatja, hogy: „Jézus az Úr”, csakis a Szent Szellem által. 4 A szellemi ajándékok sokfélék, de mind ugyanattól a Szent Szellemtől származnak. 5 A szolgálatok is különfélék, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. 6 Isten természetfeletti ereje különböző módokon nyilvánul meg, mégis ugyanaz a bennünk és közöttünk cselekvő Isten. 7 Mindannyiunkban azért működnek a Szent Szellem különféle megnyilvánulásai, hogy ezekkel a többieket szolgáljuk és segítsük. 8 Egyikünknek például a Szent Szellem azt adja, hogy képes legyen az isteni bölcsesség szavait mondani. A másiknak ugyanaz a Szellem természetfeletti ismeretet és megértést ad, amikor beszél. 9 Megint másiknak ugyanaz a Szellem hitet ad, másnak pedig a gyógyítás ajándékait. 10 Van, aki olyan erőt kap, amellyel csodákat tud tenni, és van, aki a prófétálás ajándékát kapja. A másik meg arra kap képességet, hogy felismerje és azonosítani tudja a szellemeket. Egyik a nyelveken szólás különféle fajtáit kapja, a másik meg azt a képességet, hogy a nyelveken szólást megértse, és meg tudja magyarázni. 11 Mindezt ugyanaz a Szent Szellem cselekszi az embereken keresztül, és a saját belátása szerint adja ezt vagy azt az ajándékot.”

Ezek szerint  a Szent Szellem  segít alkalmazni amit tanultunk, és nem egy emberi csoport.

Nem lehet, hogy a hű és értelmes rabszolga átalakult Isten Szavához hűtlen, és értelmetlen módon Krisztus helyére álló rabszolgatartóvá? Jézus Krisztus a következőket mondta:

Monda néki Jézus:" Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

Tehát nem egy szervezet vezetése, hanem Krisztus az út Istenhez

Címkék: tanítás
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr645006175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.01.09. 22:45:58

"Isten Szavához hűtlen, és értelmetlen módon Krisztus helyére álló rabszolgatartó"

LOL =D

Nagyon szuper írás, jól rávilágít, hogy hogyan áll egy emberi szervezet Isten és az őt keresők közé, és hogyan lesz az Istennek szánt engedelmességből, cselekedetekből, erőfeszítésekből és adományokból embereknek adott engedelmesség, cselekedetek, erőfeszítések és adományok... szándékos, jól fondorlatos hazugság és Isten Szavának és az evangéliumnak meghamisítása által.

mimun 2013.02.07. 17:26:07

Ha valoban Isten a belsonkbe helyezte es a szivunkbe irta a torvenyeit, es Jezus csupan ket torvenyt adott, amit be kell tartani, hogy szeressuk Istent es embertarsainkat, akkor valoban nekem mit kell meg megtanulnom ezen kivul, es ki az aki ennel tobbet tud, hogy tanitani akar engem?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2013.02.07. 20:26:22

@mimun: Ha van Bibliád, ha van Isten iránti szereteted, és vannak emberek a környezetedben, akkor mindened megvan ahhoz, hogy Isten jó szolgája légy. Persze építő beszélgetések nagyon sokat segítenek. De az nem tanítás, hanem eszmecsere, amiből sokat lehet tanulni

ORION 2013.03.17. 17:53:41

Igaz, igaz mint ha csak magam mondtam volna.Tényleg nagyon jó, érthető, világos.És igaz.

Stephanos 2016.03.09. 22:42:30

"" Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.""

Ezt a verset én is többször az orruk alá dörgöltem, de sajnos nem lássák a lényeget. Nekik az "út" a szervezettel egyenlő. :(

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.10. 05:49:24

@Stephanos: szia!

Ez a rendszer így van felépítve. nehéz feltörni ezt a diót, de nem lehetetlen
süti beállítások módosítása