"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Egy jó hétvége

2014/05/19. - írta: sefatias

Egy fantasztikus hétvége áll mögöttünk. Több szempontból volt különleges ez a hétvége, és ez ki is fog derülni ebből a posztból. Tavaly nyáron szerveztem egy kirándulást, amelyen olyanok vettek részt, akik kiábrándultak Jehova Tanúi vallásából. Akkor tízen egy egész napot töltöttünk együtt, és végiglátogattuk a Vértes hegység várromjait, látnivalóit. A majki kolostor mellett lévő étteremben egy jót ebédeltünk. Ez a kirándulás többünknek volt felszabadító hatású, hiszen néhányunk több éves magányból szakadt ki ennek a kirándulásnak köszönhetően.

Jehova Tanúi azt hiszik, hogy aki elhagyja a vallásukat, akkor az vissza fog térni a „saját okádásához” és rosszabb ember lesz, mint amilyen azelőtt volt, hogy Tanú lett volna. Ezennel szeretném eloszlatni ezt a téves feltételezést. Azok a volt tanúk, akikkel kapcsolatban vagyok, egytől egyig megőrizték emberségüket. Nem tértünk vissza az „okádásunkhoz”. Én nem lettem sem alkoholista, sem kábítószerfüggő. Pedig Jehova Tanúi teológiája szerint ennek végzetesen be kellett volna következnie. Viszont az egyházelhagyás után szinte mindannyian egy időre magányosak leszünk. A régi barátok elkerülnek, újak még nincsenek. Ebből az állapotból volt a tavalyi kirándulás mindannyiunknak egy felüdítő kizökkenés. Azóta természetesen többször találkoztunk, és töltöttünk együtt időt, kirándultunk. De idén megint úgy gondoltam, hogy jó lenne egy nagyobb összeröffenés, ahol egy vagy két napot együtt töltünk. Már hónapokkal ezelőtt elkezdtem szervezni, és nagy nehezen kiválasztottuk az időpontot. Néhány személynek persze fel kellett adni az inkognitóját, de megfelelő szervezéssel sikerült ezt is megoldani.

Egy egész napos kirándulást szerveztünk. A terv az volt, hogy gyalogtúrán veszünk részt, és megnézzük a Bakony hegység két legszebb és legizgalmasabb pontját. Az ebéd pedig, a Bakony dombjain található présházba volt tervezve. Az elmúlt hét időjárása sokakban kétséget ébresztett, hogy megtartsuk-e a kirándulást. Bár a kirándulás elmaradt, a találkozásunkat nem kellett lemondani. Gyorsan összedobtam egy „B” tervet, és izgatottan vártuk a vendégeket. Az első vendégek pénteken érkeztek, mert messziről jöttek, és jobbnak látszott, ha itt alszanak. Pénteken még nem volt túl jó idő. Bár már erőlködött a nap, az eső újra hatalmába vette az eget. Félő volt, hogy be fogunk szorulni a lakásba. Nagyon izgatottan vártuk az első vendégeket. Számolgattuk, hogy mennyi idő lehet az út és az ablakból lestük, hogy mikor jönnek. Próbáltuk elütni az időt olvasással, de nem volt az igazi.

Péntek estére egy kisebb bulit csaptunk. Tízen jöttünk össze, rengeteget beszélgettünk, nevettünk. Kicsit hódoltunk Rutherford testvér kedvenc hobbijának is, és vacsora után legurítottunk néhány pohár házi bort, pálinkát. Nagyon jól éreztük magunkat. Reggel mikor felkeltünk az eső már nem esett. De azért olyan nagyon meleg sem volt.

Reggeli után érkeztek az újabb vendégek. Egy nagy beszélgetés után elindultuk a szőlőbe ebédelni. Ekkor már fényesen sütött a nap. Olyan jó idő volt, hogy nem is a présházban, hanem az udvaron lévő asztalnál ebédeltünk. Az ebédre tizenhatan jöttünk össze. Ebből hatan korábban vénként szolgáltak, és a társaság fele még hivatalosan az egyház tagja. Ebéd után sajnos le kellett mondani a kirándulásról, mert hiába sütött a nap, a korábbi esőzések miatt az erdő csupa sár volt, ezért más programot találtunk ki. Meglátogattuk a komáromi monostori erődöt, ami jópár órás elfoglaltságot adott, meg egy kis ijedtséget, mert a kazamatáknál az egyik testvér elkeveredett, és egyedül csámborgott az erőd tekervényes falai között. Persze térerő nem volt. Végül minden rendben volt. az erőd „bevétele” után „visszafoglaltuk” Komárom szlovákiai részét, átsétáltunk Komárnoba. Este pedig egy komáromi étteremben vacsoráztunk. Miután hazaértünk csaptunk megint egy jó bulit. Ismét „megidéztük” Ruherford szellemét, és néhány pohár bor mellett nagyokat beszélgettünk, sztorizgattunk. Bevallom nekem a könnyem is folyt a sok nevetéstől. A hangulat nagyon baráti, vidám volt. Felszabadult társaság volt, amelyben nem kellett félni attól, hogy mit szólnak mások, hanem mindenki bátran adhatta önmagát, és beszélhetett a többiekétől eltérő nézeteiről anélkül, hogy kinézték volna.

Aztán késő este azok, akik a környéken laktak többszöri próbálkozás után hazamentek, mi pedig lefeküdtük. Másnap még délelőtt folytattuk a társalgást és a játékot. A gyerekek ráugrottak az X boxra, de mi is besegítettünk nekik. Ebéd után pedig már mindenki hazament.

Azt hiszem ebből a hétvégéből, azontúl, hogy jól éreztük magunkat sok tanulság is levonható. Több mint két éve annak, hogy volt Tanúként ismerkedem a vallásokkal, dogmákkal. Sok egyház összejövetelein megfordultam, rengeteg internetes fórumon beszélgettem különböző nézeteket képviselő vallásos emberekkel. Egy dolog biztos: Azokat az embereket, akik valamilyen okból kiszakadtak Jehova Tanúi egyházából nehezen értik meg azok, akik más vallásúak. Sajnos (vagy szerencsére) olyan kritikai gondolkodásra tettünk szert a tapasztalatainknak köszönhetően, amely megnehezíti számunkra a vallásos közösségekhez tartozást, és a vallásos dogmák feltétlen elfogadását. Ezért úgy gondolom, hogy főleg az egyház elhagyását követő kezdeti időkben kénytelenek vagyunk magunkra hagyatkozni, és a saját berkeinken belül megoldani egymás érzelmi és szellemi támogatását. Ebben azt hiszem a leginkább élenjáró személy egy korábban kerület-felvigyázóként szolgáló testvér és a felesége, akiknek én is sokat köszönhetek. Tehát az ilyen összejövetelek, ahol szabadon részt vehetünk és élvezhetjük hasonló tapasztalatokon átesett személyek társaságát, sokunknak hatalmas terhet vesz le a hátáról. Igazán jó lenne, ha az országban kialakulnának ilyen csoportok. Több száz, több ezer emberről van szó, akik az egyházat elhagyva nem találják a helyüket. Nem szellemi útmutatásra, újabb szektás irányításra van szükségük, hanem egy vidám találkozásra olyanokkal, akik megértik őket.

Én sok levelet kapok az ország minden részéről tanúktól. Látom, hogy sokan magányosan szenvednek, mert nincs kivel megbeszélniük az érzéseiket. Biztosan hasznos lenne, ha egy pásztori érzülettel rendelkező, szervezésben jártas személy valahogy megpróbálná segíteni a környékén élő személyeket.

A másik érdekes tanulság az időjárásból vonható le. Az Istenben hívő vallásos személyek hajlamosak mindent Istenre fogni. Még az időjárás szabályozását is. Én magam erősen deista beállítottságú vagyok, ezért nem gondolom, hogy Isten, emberek miatt beleszól az időjárásba. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem képes rá, csupán azt, hogy nem teszi meg. Jehova Tanúi is gyakran mondják egy szerencsés esetnél, hogy Jehova megáldotta őket, és az időjárás feletti hatalmát felhasználva olyan időt varázsolt, ami egy gyülekezeti, vagy egyházi tevékenységnek pont megfelelő volt. Persze ha mégse, akkor nem foglalkoznak tovább a kérdéssel. E vallásos elképzelés szerint viszont a hétvégi összejövetelünkön Isten áldása volt, hiszen az időjárás pont kedvező volt a tevékenységünk számára. Hétvégére vége lett az egész héten tartó esőzésnek, mire kiértünk a présházba ebédelni, kisütött a nap, úgyhogy a szabadban ebédelhettünk, majd egész délután megfelelő idő volt ahhoz, hogy csavarogni tudjunk.

Mindent összevetve egy fantasztikus hétvégén vagyunk túl, ami azt hiszem mindannyiunk számára több szempontból hasznos volt. Én köszönöm mindenkinek, aki eljött, hogy társaságával hozzájárult a jókedvhez. Sajnos néhányan nem tudtak eljönni, de remélem egy következő alkalommal bepótoljuk.Én remélem, hogy lesz még folytatása. :)

 

Címkék: blog
68 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr246180137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rea23 2014.05.19. 09:28:33

Érdekes a beszámolód. Érezni rajta, hogy milyen felszabadult, boldog emberek lettetek, amióta nem szolgáljátok a szervezetet.Én nem voltam tanú, csak majdnem, de ugyanezt a felszabadultságot érzem, amióta tudom, hogy nem kell a tanaikban hinni.
Érdekes, amit az időjárásról írtál. A JT hölgy, aki hozzám járt, mindig hangsúlyozta, hogy meg fogom tapasztalni Jehova áldásait, ha őt szolgálom. Kérdeztem, hogy ő megtapasztalja-e. Mondta, hogy igen, de mikor kértem, hogy mondjon példát, nem tudott rá konkrét választ adni. És általánosságban elég panaszteljes élete volt (van).

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.05.19. 10:01:33

@rea23: a vallásos embernek sokszor hivatalból kell Isten áldásairól beszélni. És ez általában nem sikerül túl őszintére. Ráadásul legtöbb esetben egy teljesen hétköznapi esetr húzzák rá az isten áldását, ami bárkivel megtörténhet

rea23 2014.05.19. 11:34:11

@sefatias: Igen, volt már olyan, hogy ráfogták valamire, hogy Isten áldása, amiről én úgy gondoltam, hogy talán csak szerencsém volt. Mert azért Isten áldását folyamatosan kellene érezni szerintem, nem csak hébe-hóba. Amúgy nehéz is elképzelni, hogy Isten áld valami jóval olyan világban, ami állítólag rossz és minden egyre rosszabb lesz. Ráadásul még sátán is keresztbe tesz mindenhol, ha Jehovát szolgálom. És ha ennek ellenére jó dolgok történnek és jól érzem magam ebben a rendszerben, akkor az már gyanús, hogy sátán támogat.

Virago_1000 2014.05.19. 19:44:36

@sefatias: jo lehetett, meg sok ilyen hetveget es uj baratsagokat kivanok!

" Sajnos (vagy szerencsére) olyan kritikai gondolkodásra tettünk szert a tapasztalatainknak köszönhetően, amely megnehezíti számunkra a vallásos közösségekhez tartozást, és a vallásos dogmák feltétlen elfogasat"
- emiatt en nem tudok, es nem is hiszem, hogy valaha is fogok csatlakozni barmilyen vallashoz. Ami nem is hiszem, hogy baj lenne. A kritikai gondolkodas igen csak kifejlodik, a tanu vallas elhagyasa alatt es azt kovetoen, ami nalam pl az elet mas teruletein is hasznosul. Sokszor atcsap szkepticizmusba, ami mar nem jo.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.05.19. 19:51:46

@Virago_1000: Ezért is írtam úgy hogy Sajnos (vagy szerencsére). Ugyanis egyszerre látom hasznát, és hátrányát is. Én is valahogy úgy vagyok vele mint te

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2014.05.19. 22:04:11

Jó lett volna ott lenni... lehet,hogy azért lett jó a kirándulás, mert nem voltam ott?! [;-<))

Köszi szépen a tudósítást!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.05.20. 08:58:19

@Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt): nagyon jó volt, de ha többen lettünk volna, akkor is jó lett volna. :) még veled is

küzdős 2014.05.21. 18:54:41

Tanúsíthatom, hogy az itt leírtak mind igazak!
Hála Jehovának tök jól sikerült az egész!
Üzenném azoknak a tanúknak, akik csak olvasnak itt, hogy ilyen érzésem soha sem volt velük, mert ott minden kirándulás után jöttek a rosszindulatú jegyzetek kiértékelése!
A mostani összejövetelünk nagyon értékes volt és tanulságos!
Kedves barátaim, akik ott voltatok! Jó volt veletek! Remélem, hogy egyre több hasonló eseményben lehet részünk, az egész családunk részéről!
A sors fintora az volt, hogy ebben az időben éppen kongresszus volt, ahonnan a lányunk szívhez szóló SMS-t küldött, hogy milyen jó lenne, ha velük volnánk éppen és együtt énekelnénk a kedvenc énekünket, miközben mi éppen rájuk sem gondoltunk.
Az ilyen társasági találkozások segítenek abban, hogy igen is van élet a jt vallás nélkül is!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.05.21. 19:53:30

@küzdős: De van ám. Csak idő kell, mire megtalálja az ember

bhull-dog 2014.06.27. 22:37:14

@rea23: vajon mióta nem jársz a Tanuk közé, van-e a Te életeden áldás. Ha pedig van azt vajon Allah-nak, Krisna Pistának, A Trappistának, Sémeth Nándornak, A Buta-Budhának,vagy a Marx-Engels-Leninx szentháromságnak szoktad személes imában megköszönni?

rea23 2014.06.28. 07:31:34

@bhull-dog: Azért nem járok a Tanúk közé, mert kételyeim voltak és imádkoztam Jehovához, hogy mutassa meg az igaz utat. És ő megmutatta nekem, hogy Jézus mindannyiunkért meghalt és már meg vagyok mentve, ha az áldozatát elfogadom. Nem kell egy szervezetnek óraszámokat gyűjtögetnem a megmentésért. És minden egyes nap imádkozok Istenhez, a Teremtő Atyámhoz és Jézushoz és hálát adok, amiért ilyen csodával ajándékozott meg. És olvasom a Bibliát és az életem csodálatos. Békességben, boldogságban és szeretetben élek a családommal, környezetemmel. Míg a Tanúk el akartak szigetelni mindenkitől és a Világ nagy részét utálták. Hidd el JT nem Isten szervezete. Amilyen utálattal beszéltek mindig a papokról, de még egy sportegyesületről is, az iskolai tanárokról. Ilyen emberek nem lehetnek Jézus hű követői.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.06.28. 08:02:42

@bhull-dog: Tesókám! Szerinted aki nem fogadja el a tanuk hitnézeteit, akkor az már egy fasiszta vagy más elitélendő nézetet valló féreg lesz?

bhull-dog 2014.06.29. 01:09:43

Ilyet nem állitóttam , igaz hogy nem is kivánom cáfolni. Itéljen meg Téged Jehova, mert has nem itélek akkor nem itéltetem. Én 28 éve tarrom a tesvérekkel a kapcsolatot és semmi hasonlót nem tapasztaltam , de a gyólekezet kerüléshez nyilnánvaló hogy fabrikálnod kellett egy jó vaskos indokot ami sikerült. De ha csak egyszer hallanád hogy a valláspapdág hogyan uszit Jehova szolgái ellen hát végig futna a gondolt a fejedben hogy kést t orkukra de ezt én inkább a vlgitelét beteljesítő Halál-angyalokra hagynám amit Ők az én mély tiszteletem mellett bizonyára végre is fognak hajtani és ha addig el fogok érzékenyülni tán még meg is siratom ezen papokat, de erre igy előre azért nem vennék mérget. (Mármint hogy megsiratnám majd a papságot.) És elsősorban jó lenne még túlélnem Jehova nagy napját ami érzésem szerint sem lehet már túl messze.Üdv:

bhull-dog 2014.06.29. 01:18:47

Ja ....és a 2 szembeforditott kalapács mint választott emblémád egyszerre Metál-Hammeres, Új-Náci-nak is tűnhet,ám még egy valami félresikerült Szabad-Kőműves-páholyi jelképek valamelyikének tűnika számomra.....csak ha már a fasizmust emlegetted.Szia

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.06.29. 20:09:01

@bhull-dog: :) a szembefordított kalapács egyszerűen azt jelenti, hogy bányász vagyok. :) Szia!

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:06:17

@bhull-dog: Te ezt tényleg nem tudtad ???????????? Nagyon hiányos az ismereted...szerintem Te egy áll tanú vagy.....Mert ha 28 éve lennél kapcsolatban a Tanúkkal ahogy mondod, tudnád mit jelent a jel...hiszen sok tanú volt bányában.......

bhull-dog 2014.06.29. 21:08:56

Most áll-Tanuról vagy ál-Tanuról beszélünk ?

bhull-dog 2014.06.29. 21:10:31

Huszonnyolc évbe??? Te...!!!!
ragozzál már egy picit értelmesebben !!!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.06.29. 21:12:44

@bhull-dog: Tesókám! Nem biztos, hogy a helyesírás és a magfelelő ragozás a legfontosabb. Vannak akik külföldről írnak, és más billentyűzetet használnak, illetve másképp beszélik a magyart

bhull-dog 2014.06.29. 21:13:00

én a 28 év nagyobb részében még bányát sem láttam mivel csak Wielickában voltam igen régen ami egy sóbánya és az sem Magyar országon van drága Szabadkőműves barátom.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.06.29. 21:13:55

@bhull-dog: Ez a szabadkőművesezés valami szitokszó nálad?

bhull-dog 2014.06.29. 21:14:18

és Te külföldrül irogatsz? vagy nincsen Magyar-ékezetes billentyűd???

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:15:24

@bhull-dog: S érdekes a következtetés, ami szerintem logikus is.Látod ilyen alapvető dolgot hát nem ismersz..... s tudatlanságodból kifolyólag náci,meg mit én tudom micsoda valaki...csak az a bűne, hogy bányász.....ha ilyen korlátozott vagy... akkor milyen a Bibliai ismerteted.......az is ilyen sekély, sivár,elégtelen, minősíthetetlen,kritikán aluli, akkor továbbra is nyugodtan itélj másokat...számodra ez elegendő, de az igazán Istent kereső emberek számára megbuktál....

bhull-dog 2014.06.29. 21:15:52

...mint Nálad kiközösitettnél kötőszó a Tesókám, mert hogy azért a kiközösitettnek igyekezni kéne ám hogy újra Tesózhassuk egymást.....

Ruzsa Söndör 2014.06.29. 21:16:45

@bhull-dog: Sokévi tapasztalat után a stílusodból leszűrve úgy látom, hogy te egy ízig vérig tipikus Jehova Tanúja vagy. Még az is lehet, hogy felkent...

bhull-dog 2014.06.29. 21:17:45

Nem az én tudásom versenyzi a bányászbékáével hanem a szegény nácivadász kiközösitett Sefarvaim-úraságé

bhull-dog 2014.06.29. 21:18:30

atért nincs olyan nagy baj csak szeretem a szóvicceket.

bhull-dog 2014.06.29. 21:19:31

...például amelyikre a legbüszkébb vagyok az csupán 3 betűbetoldás ám annál korszakalkotóbb: a Tév-Hit Gyülekezete.

Ruzsa Söndör 2014.06.29. 21:21:32

@bhull-dog: Bele kéne szőnöd egy nyilvános előadásba. Fogadjunk, hogy megtapsolnák...

bhull-dog 2014.06.29. 21:23:20

...apropó Sémeth Nándorizmus : ott még nem bukfenceztél sohasem a vezető-lelkész démoni energiának hatására sohasem?

ORION 2014.06.29. 21:23:52

@bhull-dog: A sarló és kalapácsot ismered???

bhull-dog 2014.06.29. 21:24:50

ha hiszed ha nem még Németh Sándor is megpróbálkozott a J. T-i útján járni de nem fülött hozzá a szellemi foga. De ez nem vicc...

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:25:49

@bhull-dog: Igen külföldről írok...látod ha egy kicsit szélesedne a látóköröd....de lásd ha menézed a látogatottságot...hát van itt minden náció/ nem náci hogy megértsd/ náció.... de nem válaszoltál egy felvetésemre sem.....hát igen gyerekes vagy....szerintem no....,nem sértlek meg....a legojobb védekezés a támadás, de ez annyira gyerekes, gyere valami jobbal....ne járasd le magad, mivel a kommentek itt maradnak még ha lelépsz is

bhull-dog 2014.06.29. 21:29:48

...amilyen az oldal színvonala olyanra állítom be a saját fokozatomat. Gyermeteg oldalra csak gyermeteg energiát pazarolok. De gondolom hogy nagyon unatkozhatsz ha igy ráérsz, pedig a főnököd nem alszik sosem, legalábbis ezt mondják róla. (Az ördög nem alszik)

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:32:26

@bhull-dog: Én nem vagyok kiközösítve....nem vétkeztem semmi és senki ellen...mégis hajtóvadászatot indítottak ellennem és közellenség lettem no.1/ez azt jeleti első számú ..csak hogy tudd.../ , s miért ? mert rámutattam a hiányosságokra....mert nevén neveztem a dolgokat,...ki vagy Te...hogy másokat itélj...Isten helyébe helyezed magad Te szerencsétlen/ nem sértésnek szántam hganem állapotod leírására/

bhull-dog 2014.06.29. 21:35:31

ahelyett hogy vártál volna, hátha Jehova is látja a hiányosságokat de ahhoz már nagyobb hit kellett volna talán......De nem itéllek....

ORION 2014.06.29. 21:36:37

@Ruzsa Söndör: Ez szerintem is sehova tanuja !!!

bhull-dog 2014.06.29. 21:37:36

....de az csak az Ön gyanuja...csak hogy rimeljenek egymásra a soraink

bhull-dog 2014.06.29. 21:38:45

az hogy van hogy most Ruzsa Söndör az Orion-ködből dobta a válaszát?

bhull-dog 2014.06.29. 21:39:51

....8-9 éve hogy nem járok mégis vágyom rá hogy újra kezdjerm csakhogy szellemileg ellustultam

bhull-dog 2014.06.29. 21:42:08

doha nem voltam általános úttörő, mert minőségben sokat prédikálni azt sokkal kevesebben képesek mint ahányan vállalkoznak rá, így a szolgálat minősége könnyen felhígulhat.

bhull-dog 2014.06.29. 21:43:10

...kisegitő úttörő viszont voltam 8- vagy talán 9 hónapon át....régebben mikor még 60 órát vállaltunk havonta.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:43:46

@bhull-dog: Azt hiszem ennyi.....Te szerencsétlen...kár volt rád időt pazarolni....

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:44:58

@bhull-dog: Mármint rád.....védd a védhetőt....itt egy kicsit magasabb a színvonal...

bhull-dog 2014.06.29. 21:45:22

....leht hogy szerencsétlennek gondolsz de ha igazán szerencsétlen embert szeretél látni akkor fordulj a tükrödhöz ahol pont egy nagy rakás fog visszanézni Rád.....Kikötösitett idióta.

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:46:00

@Csakegyember: Mi az hogy "doha"......
a magyar nyelv ilyet nem ismer...

bhull-dog 2014.06.29. 21:47:21

Dolhai Attila nevének rövidditése

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:47:28

@bhull-dog: Már írtam nem vagyok kiközösítve... és egy kérdésre sem adtál érdemleges választ,, se éviszöveg....se követelmények...akkor mit védsz...

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:49:51

@bhull-dog: Nem, arra gondoltam, hogy külföldi billentyűzetet haszn álsz-e ?, mert a noha helyett doha volt gépelve... hát ilyen színvonalat.......

bhull-dog 2014.06.29. 21:51:06

azt a vallási szervezetet amely segitett hogy megértsek mindent amit Istenről Jehováról tudni kell....de ezt most vedd nagyon komolyan. Őszinte hálát érzek és ezért biztos hogy minnél előbb újra is fogom kezdeni a szolgálatot. Az üdvösség nem annyira a parancsolatok magolásán mint azok megélésén múlik. Kevesen ismerik olyan jól az irásokat mint Maga az Ödrög, mégis kevesen szálltak olyan messze el Jehovától mint Ő. Nem ?

bhull-dog 2014.06.29. 21:51:52

...ahogy az írás mondja a nagy tudás....- felfuvalkodottá tehet

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 21:52:00

@Csakegyember: Egyet ne felejts....soha nem tudod kivel állsz szemben, egy személyes beszélgetés során 5 perc alatt szétszednélek...s nemcsak én, de az itt jelenlévők többsége

bhull-dog 2014.06.29. 21:56:13

...egy e,bert nem szétszedni a művészet, hanem inkább egy összetört lelki állapotú embert felépiteni. Talán inkább az lenne a szellemi művészet. Javaslom ...próbáld ezt meg Te is és lehet hogy nagyon jól menne Neked is mert tudásod az van hozzá. Talán szándékod is lesz ha észreveszed ki az aki éppen ott ahol vagy rászorulna akárcsak egy nem várt kedves szavadra. Szervusz

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.06.29. 22:30:40

@sefatias: Elnézést...de ez egy "troll" volt...de hogy őszinte legyek ...jól esett....

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.06.30. 07:31:07

@bhull-dog: Tegnap csak figyelemmel kísértem a beszélgetéseteket, most van egy kis időm reagálni.

Ezt írod:

"Talán szándékod is lesz ha észreveszed ki az aki éppen ott ahol vagy rászorulna akárcsak egy nem várt kedves szavadra."

Ezek szerint te olyan embernek tartod magad, aki fontosnak tartja, hogy egymáshoz kedvesen szóljunk, mert nem tudni kiben milyen törések vannak, amelyek nehezen bírnak el otromba, nyers beszólásokat. És teljesen igazad van. Jézus is idézte a megrepedt nádszálról, és a pislákoló gyertyabélről szóló nagyon jó képet, amit ő maga is alkalmazott az emberekkel való bánásmódjában. Nem tudhatjuk kinek mi van a szívében, és ezt te ki is kérted magadnak. Évek óta nem látogatod Jehova Tanúi összejöveteleit, de szívedben oda tartozónak tekinted magad, és én úgy vettem észre, hogy egy igazán jó pásztorra vársz, aki segítene kedves szavaival, hogy vissza tudj térni a gyülekezetbe. Persze lehet, hogy tévedek, de nekem ez jött le.

Ám érdekes módon erre a bánásmódra csak magadat tartod méltónak, hiszen minket "elmebeteg hitehagyottakat", akik mellékesen megjegyezve pontosan ugyanabban a cipőben járunk mint te, már úgy kezelsz, mint egy megvetett kutyát. Le nácizol, és kikéred magadnak, hogy letesózlak, mert ahhoz, hogy ehhez méltó legyek, még nagyon igyekeznem kell. Gyermetegnek tartasz, akinek az ördög a főnöke.
Pedig te magad állítod, hogy te szellemileg lusta vagy, ami ugye JT olvasatban azt jelenti, hogy nincs rajtad Isten áldása, és velünk együtt fogsz meghalni Armageddonkor. Magyarán azzal próbálsz jó pontot szerezni Istennél, hogy ütöd a rabszolgatársaidat, és nem bocsátod meg nekik azt, amit te elvárnál Istentől, hogy bocsásson meg neked. Ajánlok figyelmedbe néhány Biblia verset:

"Ne ítéljetek többé, hogy ne ítéltessetek, 2 mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal fognak ítélni titeket, és amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak mérni nektek. 3 Miért is nézed a testvéred szemében levő szálkát, a saját szemedben levő gerendát pedig miért nem veszed figyelembe? 4 Vagy hogyan mondhatod a testvérednek: »Hadd vegyem ki a szálkát a szemedből«, amikor íme, a saját szemedben gerenda van? 5 Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, és akkor tisztán fogod látni, hogyan vedd ki a szálkát a testvéred szeméből."

A másik:

"23 Ezért az egek királysága egy emberhez, egy királyhoz hasonlítható, aki számadást akart tartani rabszolgáival. 24 Amikor hozzáfogott a számadáshoz, behoztak egy embert, aki tízezer talentummal [= 60 000 000 dénárral] tartozott neki. 25 Mivel azonban nem volt miből visszafizetnie, az ura megparancsolta, hogy adják el őt, a feleségét, a gyermekeit meg mindenét, és fizessenek. 26 A rabszolga ezért leborult, hódolni kezdett neki, és ezt mondta: »Légy türelmes hozzám, és mindent visszafizetek neked.« 27 A rabszolga ura megszánta őt, eleresztette, és elengedte adósságát. 28 Kiment pedig az a rabszolga, és összetalálkozott az egyik rabszolgatársával, aki száz dénárral tartozott neki, és megragadva azt, fojtogatni kezdte, és ezt mondta: »Fizesd vissza, amivel tartozol!« 29 Rabszolgatársa ezért leborult, és kérlelni kezdte, ezt mondva: »Légy türelmes hozzám, és visszafizetem neked.« 30 Ő azonban nem akarta, hanem elment, börtönbe vettette őt, míg vissza nem fizeti a tartozását. 31 Amikor azért a rabszolgatársai látták a történteket, nagyon bánatosak lettek, és mentek, feltárták uruknak mindazt, ami történt. 32 Akkor hívatta őt az ura, és így szólt hozzá: »Gonosz rabszolga, én azt az egész adósságot elengedtem neked, amikor kérleltél. 33 Hát neked nem kellett volna irgalmaznod rabszolgatársadnak, ahogy én is irgalmaztam neked?« 34 Azzal az ura haragra gerjedve átadta őt a börtönőröknek, míg vissza nem fizeti minden tartozását. 35 Hasonlóképpen fog bánni az én égi Atyám is veletek, ha ki-ki közületek meg nem bocsát szívéből a testvérének"

Én a következőt tudom neked tanácsolni:

"egy e,bert nem szétszedni a művészet, hanem inkább egy összetört lelki állapotú embert felépiteni. Talán inkább az lenne a szellemi művészet. Javaslom ...próbáld ezt meg Te is és lehet hogy nagyon jól menne Neked is mert tudásod az van hozzá.

bhull-dog 2014.06.30. 23:07:25

Kedves Sefatias ,Csak hogy egy nagy klasszikust idézzek :CsakEgyember regisztrációdról irtad kicsit feljebb, mert azért kevés olyan hülye mozog ezen a bolygón aki ne venné le hogy (eddig) úgy 5-6 különböző regsiztrációdról belépegetve válaszolgattál nekem.
Szóval az idézlek de ezt most neked címzem: Te szerencsétlen !Ha megtalálod hogy hol náciztalak le akkor még fogok itt irni Nked de ha nem, és én tudom hogy nem irtam iléyet soha, igy ez volt az utolsó sor amit itt irtam és tényleg értelmetlen volt az irogatás egy ekkora troll-site-on !!! Csá-kány...bányász

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.07.01. 08:05:07

@bhull-dog: Te felülmúltad minden képzelőerőmet s ez nem akármi,gratulálok..... s elnézést kérek Tőled, ugyanis egy személyes beszélgetés során "ahogy feljebb írtam" nem én szednélek szét 5 perc alatt,.....hanem én lennék az, aki igen gyorsan lehajtott fejjel távoznák az asztaltól,..s most is ezt teszem.....tisztelettel csakegyember

ORION 2014.07.01. 09:40:04

@Csakegyember: Olyan gyorsan szétszednéd tesó mint etióp gyerek a segélycsomagot!!!:D:D:D

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.07.01. 12:02:17

@Csakegyember: :) Hát vannak a blogolásnak árnyoldalai is. Nem mindig sikerül jól kezelni egy helyzetet. De bele lehet jönni

Csakegyember · http://jehovatanuikozepeskeleteuropaban.blog.hu/ 2014.07.01. 14:26:23

Elnézést, de általában igyekszem bizonyos alapelvekhez tartani magam, most sajnos ez nem sikerült...... Példabeszédek 9:8......
süti beállítások módosítása