"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Kint vagy bent?

2012/11/12. - írta: sefatias

Az elmúlt hónapokban többször felmerült az a kérdés, hogy mit tegyen az a Jehova Tanúja, aki rájött, hogy hazugságokat tanítottak neki, kihasználták és még bent van a szervezetben. Van, aki azt mondja, hogy érdemes bent maradni, főleg a család és a barátok miatt, van aki azt mondja, hogy ezzel lehetőség nyílik az aknamunkára, és belülről hinteni a kétely magvát másokban, és ezzel fel tudja nyitni sokak szemét. Természetesen ennek van előnye. Én magam is rengeteg vének testületeinek írt levéllel rendelkezem, amelyek olyan vénektől származnak, akik bár vénként szolgálnak, valójában hozzám hasonló hitehagyottak.

De vajon aki ezt megteszi, az nem okoz magának ezzel sérülést? Nem szenved olyan kárt, amit később nem tud helyrehozni? Függetlenül attól, hogy ki milyen pozícióban van a szervezetben, megéri bent maradni, szolgálni, csinálni a feladatokat, dolgozni, úgy hogy közben már nem hisz abban, hogy Krisztus uralma 1914-ben kezdődött el? Tud valaki olyan dologról prédikálni, tanítványt képezni, előadást tartani, amiben már nem hisz? És ha tud, akkor ez milyen belső tulajdonságot kíván meg? Nem nevezhető hazugságnak, képmutatásnak, színjátszásnak, amit csinál? Vajon egészséges az, hogy valaki soha nem beszélhet a hitéről, a tudásáról másoknak? Nem oszthatja meg senkivel a legbensőbb érzéseit, félelmeit? Vajon annak az embernek, aki ezt bevállalja lesz igaz barátja, akiben megbízhat? Nagyon komoly kérdések ezek, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Bár az elkövetkező gondolatok csupán a személyes véleményemet tükrözik vissza, szerintem érdemes ezen elgondolkodni. Megpróbálom több szempontból megvilágítani, hogy miért tartom károsnak azt, ha valaki a felismert igazság ellenére, nem követi azt, amit tanult.

ELSŐ PONT: Jézus sokszor elítélte azokat az embereket, akik mást mutattak a környezetük felé, mint ami belül, a szívükben volt. (Máté 23:28) Ha valaki mást mutat az embereknek, csupán azért, hogy igazságosnak látszódjék előttük, de közben belül mást érez, akkor az az ember képmutatásban vétkes. Jézus gyakran óvta a tanítványait attól, hogy ez a tulajdonság jellemző legyen rájuk (Lukács 12: 1) Pál később egyértelműen leszögezte, hogy a bennünk lévő szeretet képmutatás nélküli legyen (Róma 12:9; 2Kor 6:6) Ha vénként szolgálsz, akkor szembekerülhetsz azzal a problémával, hogy egy testvéred a kételyeivel hozzád fog fordulni, és tőled kér segítséget, hogy válaszold meg a kérdéseit. Vagy éppen kezelned kell egy olyan ember ügyét, aki hitehagyott gondolatokat hisz, és terjeszt. Vajon hogyan tudod megoldani ezt az ügyet képmutatás, hazugság nélkül? (1Péter 1: 22)

MÁSODIK PONT: „A végkövetkeztetés mindezeket hallván ez: Féld az igaz Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez az ember egész kötelessége. Mert az igaz Isten minden titkos dologban ítéletre hoz elő mindenfajta tettet, hogy az jó-e vagy rossz.” A prédikátor 12: 13,14-es verse igen komolyan figyelmeztet, hogy mindenkinek kötelessége az Isten akaratának cselekvése. Na mármost el kell gondolkodni azon, hogy képes-e az ember Isten parancsolatait betartani egy olyan szervezetben, ahol hamis tanításokat kell tanítani, és emberek parancsolatai szerint kell élni? (Máté 15:7, 8) Vajon ha a hű és értelmes rabszolgát, és a vezető testületet hamis prófétának tartod, akkor tudod-e őszintén mondani Jehovának, hogy: „Itt vagyok én! Küldj engem.” Vajon nem járnál úgy, mint az a fiatal, gazdag elöljáró, aki boldogan szolgálta volna Istent, de egyvalaminek híján volt? (Lukács 18 18-23) Arról nem is beszélve, hogy ha Jehova tanúi egy hamis vallás, amely hamis tanításokat tanít, hamisan prófétál, akkor vajon rá nem vonatkoznak a Jelenések 18. fejezetében lévő próféciák melyekben Isten a hamis vallás világbirodalmának szétzúzásáról szólnak? Akkor rád nem vonatkoznak a 18: 4,5 szavai? Ám neked ezeket tanítanod kell másoknak. Ha vén vagy neked kell átvenni a keresztelkedési kérdéseket. Döntened kell arról, hogy mások csatlakozhatnak-e az általad is hamis vallásnak tartott szervezethez. Fel tudod vállalni Isten előtt, hogy hozzájárulsz ahhoz, hogy emberek, akik naivan azt hiszik, hogy Jehova Tanúi az igaz vallás, elkezdjenek egy olyan imádatot, amely emberek parancsolatja?

HARMADIK PONT: „ Bizony, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!” (1kor 9:16). Egy keresztényt a Jó hír hirdetése teszi kereszténnyé. Az evangélium, amit Jézus Krisztus ránk bízott, nem maradhat bennünk. El kell mondanunk mindenkinek azt amiben, hiszünk, Hirdetnünk kell azt, amit megismertünk a szentírásból. De azt már biztosan tudod, hogy az a jóhír ami a Bibliában van, sok helyen nem egyezik azzal amit a Tanúk hirdetnek. Az a mód, ahogyan Jézus Krisztus megoldja a problémákat, és hozza létre az ő Királyságát nem teljesen azonos azzal, amit a tanúk hirdetnek. Abban sok az emberi elgondolás, a leegyszerűsítés, és néhány létfontosságú dolgot kihagytak belőle. Vajon képes vagy hirdetni azt, amiben hiszel? Érzed annak örömét, hogy megoszthatod másokkal az igazságot? Vagy pedig rád van kényszerítve, hogy úgy taníts, hogy le ne bukj, meg ne tudják, hogy miben is hiszel valójában? És ha nem mered azt tanítani, amiben hiszel, akkor nem leszel te is vétkes hamis prófétálásban?

NEGYEDIK PONT: A jelenlegi körülményeid lehetővé teszik, hogy tovább fejlődj szellemileg? Hogy újabb és újabb információt szerezz be? Hogy olyan dolgokat tanulj Istenről, amelyek eddig kimaradtak az életedből? Van lehetőséged olyan emberekkel összejönni, akik ugyanabban hisznek, mint te? Tudsz építő beszélgetést folytatni olyanokkal, akiktől tanulhatsz? Vagy ezek a lehetőségek mind zárva vannak előtted, mert félsz, hogy megtudják, hogy milyen könyveket olvasol, kivel beszélgetsz, kitől kérsz tanácsot? (Héberek 10:24, 25; Példabeszédek 27: 17)

ÖTÖDIK PONT: Ha családod van, és a gyermekeidnek szeretnéd megtanítani, hogy mi az igazság, akkor ezt hogyan valósítod meg? Ha tisztában vagy azzal, hogy a gyülekezetben milyen egészségtelen szellemi légkőr uralkodik, aminek köszönhetően például az átlagnál rosszabbak a házasságok, akkor hogyan véded meg ettől a gyermekeidet? Ha kiderül, hogy a gyermeked belement egy rossz házasságba, amit nem tudtál kivédeni, mert különben lebuktál volna, hogy hitehagyott vagy, akkor ki lesz a felelős érte? Vagy ha a gyülekezetben a versengés,, a hatalom iránti vágy, a gőg szelleme jellemző, akkor, hogyan óvod meg a családodat ettől? Miként véded meg őket azoktól a testvérnek látszó emberektől, akik belül ragadozó farkasok?

HATODIK PONT: ide csak egy Biblia idézetet írok.1Kor 10: 18-24 a kommentárt pedig mindenkire magára bízom.

Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy a fenti írás csupán a személyes véleményemet tartalmazza. Nem azért írtam, mert valami isteni sugallatot kaptam. Egyszerűen csak le szerettem volna írni bővebben, hogy miért tartom károsnak azt, hogy ha valaki a meggyőződése ellenére továbbra is a szervezet tagja szeretne maradni. Van még pár olyan pont, amit már nem mertem leírni, mert túlságosan keménynek tartom, és amúgy sem vagyok híve a kemény szavaknak. Nem akarok feleslegesen lelkiismeret furdalást okozni senkinek. Természetesen mindenki maga látja a saját körülményeit. És senki nincs abban a helyzetben, hogy helyette döntsön. Ám úgy látom, hogy sokan a saját kárukra döntenek a bent maradás mellett, és közben nem vizsgálják meg ezt a kérdést Isten szemszögéből. Ami már csak azért is probléma, mert egy olyan szervezet tagja marad, amely erőteljesen kihangsúlyozza azt, hogy mindenben Istennek kell alárendelnünk magunkat és nem embereknek. (Cselekedetek 5:29)

234 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr464903311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.19. 04:35:36

. Az ezotéria fogalma és célja

Mielőtt tisztáznánk a fogalmat, pontosítanunk kell a magyar szóhasználatot. A helyes magyar kifejezés: ezotéria. Néhány évvel ezelőtt azonban elterjedt nálunk az "ezoterika" szó, amely vélhetően a német Esoterik szó gondatlan fordításából származik. Mivel minden munkámban törekszem a helyes nyelvhasználatra, így az ezotéria szót használom.
Az ezotéria szó a görög esoteros = belső szóból származik, és egy belső körre vonatkozik. Az általunk használt ezotéria szó konkrét jelentése: egy belső körnek szóló tanítás az emberi lét legmélyebb értelméről, valamint a mikrokozmosz és a makrokozmosz összefüggéseiről. Ez a tanítás csak keveseké – a beavatottaké – volt mindig is, szemben az exoterikus (exoteros = külső) tanításokkal, amelyek tömegeknek szóltak. Ennek oka az ezoterikus tanítások végső céljából könnyen megérthető: ez a végcél nem más, mint a polaritás világa fölé emelkedni, az egységbe.

Minden nagy szellemi tanításnak van egy tömegekhez szóló exoterikus, és egy belső körnek szóló ezoterikus tanítása. A sokaknak szóló tanítások olyan törvényeket és előírásokat tartalmaznak, amelyeket viszonylag könnyű betartani, és lassú – inkarnációk sokaságán át tartó – de szinte veszélytelen szellemi fejlődést biztosítanak. Az exoterikus tanítások – pl. a tízparancsolat – egyrészt az emberi együttélés alapszabályait fektetik le, másrészt követőiket – a még fel nem ébredteket – megvédik attól, hogy még távolabb kerüljenek az isteni középponttól, és még mélyebbre süppedjenek az anyagba. Ezért ezek a szellemileg még fel nem ébredtek számára rendkívül értékes tanítások.

Az ezoterikus tanítások azoknak a felébredt lelkeknek szólnak, akiknek Isteni Énjük már megindította a Tiszta Forráshoz való visszatérést. A szellemi ébredés csak akkor következik be, ha az ember már jó néhány inkarnáción túl van – általában a lélek érett korában. Amikor viszont ez megtörténik, nagyon sok lélek minden erejét az anyagból való kijutásra összpontosítja. Nekik szólnak az ezoterikus tanítások, amelyek már bővelkednek a szigorúnak tűnő lemondásokban és a nélkülözhetetlen gyakorlatokban.

Minden lélek arra teremtetett, hogy visszajusson az egységbe. Ezért az inkarnációk sorozatában bőven lesznek olyan életek, ahol az ember az exoterikus tanítások szerint él, és majd lesznek olyan életek is, amikor már az ezoterikus tanításokat követi.

Mivel a Föld – egyelőre – olyan lelkeknek ad inkarnációs lehetőséget, akik az anyagi életet akarják megtapasztalni, az itt élő lelkek többsége nem felébredt tudatú, és erősen az anyagban él. Ezért egy adott időintervallumban mindig is csekély volt azoknak a száma, akik életüket a megváltásra, a Szellemi Forráshoz való visszatérésre tették fel. Ezért az ezoterikus tanítások mindig csak kevés embernek szólnak.

Az idők teljességét tekintve azonban láthatjuk, hogy mindenki visszajut majd a Forráshoz, így előbb-utóbb minden lélek megismerkedik majd ezekkel a tanításokkal – ha nem is időben egyszerre.

Van még egy másik, fontos oka annak, hogy az ezoterikus tanítások csak viszonylag szűk kört érinthetnek: A spirituális fejlődés egyik lényeges célja a tudat éberségének fokozása. Ez csak akkor lehetséges, ha valaki már szellemileg nemcsak felébredt, hanem személyiségét is kidolgozta, és úton van az Isteni Énjével való egyesülés felé. Az éberséghez tehát felébredt, érett, önálló gondolkodásra és megkülönböztetésre képes tudat szükséges.

Az emberiség nagy részét – a tömeget – a fent említett okok miatt nem ilyen tudatok alkotják. Másrészt a tömegnek megvan a maga pszichológiája, amiből csak egyet szeretnék itt kiemelni: a tudattalan viselkedést. A tömeg – a sokaság – a spirituális tanításokban is a tudattalan szimbóluma, és így az emberi fejlődés kezdetén áll. Mivel az ezoterikus tanítások egyik központi célja a tudatosság fejlesztése, így nem a tudattalanhoz szólnak, hanem a már öntudatra ébredt vagy ébredező lelkekhez. Ezért sem lehet az ezotéria a tömegek gondolkodása – bármennyire is ezt szeretné hinni a mai felvilágosult, ámde mélyen az anyagban élő ember. A megváltás, a megvilágosodás, mivel mindig tudatosulással jár együtt, soha nem lehet tömeges, így az ezotéria az marad, ami volt: kevés beavatott tudása.

Itt pedig meg kell említenünk az ezotéria másik alapvető ismertetőjegyét: tudás, és nem ismeret. Ami azt jelenti, hogy tapasztalatból származik, ami nem átadható. Az ismeret könnyen átadható, akár nagy tömegeknek is. A tapasztalat nem, mivel az egyéni megélésből származik. Ezért jellemző az ezoterikus tudásra az, hogy aki megtapasztalta az tudja, aki csak olvasott róla, az nem.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.19. 04:40:29

Átnéztem több ezotériával foglalkozó honlapot.Valamint korábban olvastam Popper Péter több könyvét is,aki szintén foglalkozott ezzel a témával. Tehát az ezoterikusok vesznek a bibliából is, meg a hinduizmusból is, sámánizmusból is, meg mindenhonnan, jól összekeverik, és abban hisznek. Cél a közös tudatba jutás, a Nirvána, amit a lelked reinkarnálódásának köszönhetően érhetsz el, ha megfelelő módon fejleszted önmagad. Na most ez hol van bent a Bibliában?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.19. 04:56:25

Azezotéria egyik alapfogalma az önmegismerés, ami önmagában nem rossz, hiszen részét képezi a protestáns teologiának. Kálvin János Institutio-jában több fejezet is foglalkozik ezzel. Tehát a témának van létjogosultsága a kereszténység berkein belül is. A különbség csupán a célban van. ugyanis mig a kálvini önmegismerés Krisztushoz és a megváltáshoz vezet, addig az ezoterikus önmegismerés, önmagunk megváltását jelenti, amelynek köszönhetően a saját tudásunk fogy előre vinni. Ez szerintem lényeges különbség!

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.19. 11:34:50

"Én nem karalábét uztem el innen, hanem a benne lakozó szellemet utasítottam mocsaras vidékre, hogy karalábé lekek végre megnyugodjon és a blog kuldetése is betoltse a szerepét."

Hát, ezt is megéltem! Ördögűzőre van szükségem...egyébként, rendkívül jó szórakozást nyújtotok nekem. Mit ki nem találtok rólam!

Az exorcistának üzenem, hogy kösz jól vagyok a mocsaras vidéken is, és hamarosan írok egy összefoglalást a blogomon erről a témáról, mert igen megihletett.

Consuelo 2012.11.19. 11:50:36

@leslie07:
A szeretet ellentéte a félelem, aki hisz az nem fél.
Senki nem kérte, hogy bármilyen szellemet beengedj magadba.
A szeretet pedig ebben az értelemben alaptörvény.

leslie07 2012.11.19. 15:02:56

@sefatias: Szerintem a bálványáldozati húst is csak akkor volt helyes elfogasztani, ha nem figyelmezetettek rá,
hogy az bálványáldozati.

Ezen alapon kétlem, hogy aki az Igaz Istenen kivul, aki Szellem és a Szent Szellemen kivul, más szellemekkel keresi a kapcsolatot, bármilyen oknál fogva, az bizony nem lehet keresztény, csak abban az esetben, ha elhagyja a bukott szellemek
társaságát és megtér az Igaz Istenhez az Úrhoz.

leslie07 2012.11.19. 15:06:31

@karalabe4: Ha elutasítólag beszélsz a szukségletedrol, ami egy vagy tobb rosszindulatú szellem benned való munkálkodása miatt számodra, de elsorban
a lelked udvossége számára azonnali segítségnyújtást igényel, akkor magadra vess.Én megpróbáltam segíteni! Eljon az ido, hogy te fogsz segítségért konyorogni, hogy megszabadulhass toluk. Várd meg a végét.

leslie07 2012.11.19. 15:07:47

@sefatias: Az embergyilkos Kálvinnak mi koze volt a kereszténységhez?

leslie07 2012.11.19. 15:29:36

@Consuelo: Nem a részemrol való félelemrol van szó.Egyszeruen felismerem,
ha valaki a benne lévo szelleme számára szimpatizánsokat keres.
Karalábé mást sem tesz, mint propagálja az ezoteriás eszméket, azt egy kicsit bibliás nézetekbe is keverve, hogy észre ne vegyék. Tipikus hiteto szellem,mint az Ortorony bálványszervezet esetében.
Jézus nevét emlegetik, hogy a spiritiszta
Abaddonukra ruházzák át a királyi jogot, mikozben Krisztust az Istent teremtménnyé degradálják.

Nem magamat féltem, hanem karalábét, mert ha nem alázza meg magát ,és nem kér segítséget bizony kikészítik a bukott szellemek. Már eddig is nagy kárt okoztak a lekének.

En sem karalábé bukott szellemeitol, sem az Ordogtol nem félek, egyszeru oknál fogva.

Az Úr Jézus azt tanította, hogy álljunk ellene az ordognek és elfut tolunk.

Ezt határozottan meg kell tenni az elso pillanattol, és nem kisérletezni, mint azt Karalábé si teszi,hogy meddig mehet el a veszélyes úton.

Sajnálattal veszem tudomásul,hogy már téged is befolyása alá vett, allattomos állandó trukkjeivel.

Hidd el nem éri meg a leked udvossége szempontjából ilyenekkel kacérkodni, mert avégeredmény nagy csalódás, leki kiégés lesz.

Karalábé mikozben magát sajnáltatja, másoknak észt osztogat, hogy mennyivel
jobb az onmegismerés útját járni, mint
az Isten Szellemeének a vezetésére hagyatkozni.

ˇAtlátok a trukjein, elso perctol fogva.
Mikozben mások jószívuségét kihasználva
a magasajnáltatás által azokat torbe csalja, becserkészi oket bukott szellemei szolgálatára.

De csak azt aki engedi!

bereabeli 2012.11.19. 19:34:13

Kedves Mindenki !

Látom itt járt a "Sandy" hurrikán, meg a "Katherina" is egyszerre ! Van ez így néha, nem könnyű átlátni egymás múltját, sokszor még a sajátunkét sem. Mindez a történés megerősítette bennem annak a vizsgálódásomnak az eredményét, hogy ha valaki--vagy valakik--a Bibliát a kizárólagos igazság forrásának hiszik, és tekintik, akkor elég nagy valószínűséggel keverednek vitákba, veszekedésekbe, meg nem értettségekbe, elkeseredésekbe. A Teremtő és a képmására alkotott ember között létezik az a fajta kapcsolat, mely nem igényel semmiféle "szent" könyvet. A képmásra alkotással a Teremtő erkölcsi törvényei, és az Univerzum törvényei is be kerültek az Emberbe. Aki rendet tesz a lelkében, szívében, és engedi , hogy a Teremtővel való kapcsolata helyre álljon békében lesz önmagával, és erre törekszik másokkal is--de nem egy kizárólagosságra igényt tartó elvrendszer és eszköz által, és következtében. Az a hit, hogy a Biblia a kizárólagos birtokosa múltnak, jelennek, és jövőnek rengeteg félelmet gerjesztett sok milliárd emberben. Rengeteg hasznos tanács van benne, melyet átvett igazolhatóan korábbi írásokból, de attól még hasznos.

Ha például az 1János 4:8 és a 4:18 -at vizsgálom, egyértelművé válik, hogy nem is lehet a tartós béke kizárólagos forrása az, ha "szent"-nek, és mindenek felett állónak tartom a Bibliát.

"Az Isten szeretet." és "A szeretetben nincsen félelem, mert a félelem akadályozólag hat, a tökéletes szeretet ellenben kiűzi a félelmet."

Számomra egyértelmű, az, hogy a "félelem" akadályozólag hat a sikeres emberi, és ember--Teremtő kapcsolatok kialakításában. Ezért van az is, hogy valaki azt állítja, hogy "Istenfélelem"-ben él, nem tud felszabadult, és boldog lenni, illetve korlátozó elméletek--dogmák hatása alatt van, és marad még akkor is, ha szervezett vallás nélkül marad.
Meg kell tanulni újra szeretni a Teremtőt, és ezáltal önmagunkat is, és majd ezáltal másokat is.

A tökéletes szeretet kiűzi a félelmet ! Persze erre azt lehetne mondani, ki tud tökéletesen szeretni ?

Nos Te is, meg Te is, meg Ő is, meg Én is, igen bárki aki akarja, tud így szeretni, csak elhitették az őseinkkel, és így velünk is, hogy nem tudunk tökéletesen szeretni, mert eredendően bűnösek vagyunk, és ezért bennünk van a félelem is, és sajnos viszont is igaz lesz a helyzet : a "tökéletességig" csiszolt félelem, kiűzi a szeretet, mert a "tökéletes" félelemben nincsen szeretet !

Szóval, én, és a feleségem egyre inkább megtapasztaljuk ezen gondolatok igaz voltát.

Jézus mondá : "Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket !"

Szabadnak lenni kívánatos dolog, és jó dolog. Így a parton állhatunk stabilan, és tudunk segíteni másoknak is szabadokká válni. A Tanúk fuldokolnak a "félelem" keltette örvényekben, ha kijönnek, ám még mindig megmarad az a vezérlő elv kizárólagosságnak, ami előtte vezette őket, még mindig megmaradnak egy ingoványos, meglepetés- szerűen süllyedő talajon, ha felismerik, a fentebb leírt folyamatot--nos akkor fognak szilárd talajon állni, és az lesz az a pont, ahonnan, és ahova stabilan tudnak hívni másokat is a "félelem örvényei" közül.

Erre a nézőpontra a nem látható valóságokról való saját magunk meg győződése vezetett el, és egyre inkább boldogoknak érezzük magunkat.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.19. 20:02:36

@bereabeli: "ha valaki--vagy valakik--a Bibliát a kizárólagos igazság forrásának hiszik, és tekintik, akkor elég nagy valószínűséggel keverednek vitákba, veszekedésekbe, meg nem értettségekbe, elkeseredésekbe."

Részben egyetértek veled. De én úgy látom, hogy nem a Biblia igazság forrásával van baj, hanem az ember igazságforrásával. Nem az a baj, ha a Bibliát tekintjük az igazság forrásának, hanem az, ha a véleményünket. Én személyesen azon a véleményen vagyok, hogy a szervezett vallások kirekesztő magatartást tanúsítanak egymással szemben, és sajnos a tagjaik átveszik ezt az érzést. Eddig azt hittem, hogy ez csak a tanúkra jellemző, de meg kellett tapasztalnom, hogy a mai keresztény egyházak mindegyike kisebb nagyobb mértékben kirekesztő a többiekkel szemben. És ez vezet az ilyen konflikzusokhoz(persze megspékelve nagy adag büszkeséggel, és önfejűséggel

leslie07 2012.11.19. 21:33:20

@bereabeli: Az a hit, hogy a Biblia a kizárólagos birtokosa múltnak, jelennek, és jövőnek rengeteg félelmet gerjesztett sok milliárd emberben. Rengeteg hasznos tanács van benne, melyet átvett igazolhatóan korábbi írásokból, de attól még hasznos.

Lám, lám, mik vannak?

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.19. 21:48:39

@Consuelo:
"Magad is elismerd a gyermekkori traumáidat (sőt még a Sefáét is(), akkor miért nem fogadod el, hogy lehet egy másik lény, (mondjuk egy nő) ezt nehezebben dolgozza fel? Ti Férfiak kemények kell, hogy legyetek, és ez tök rendjén van is így.Pl. a fiúk nem sírnak, etc..etc.."

Pontosan ez az, hogy ők ezt nem dolgozták fel egyáltalán, csak automatice aszerint viselkednek, amire ráhúznak egy "keresztény" maszkot. Ha valaki ugyanis nem foglalkozik a belső életével, akkor megkíméli magát a fájdalmaktól, viszont mindenki másra, aki ezt hagyja, kivetití. Szerintem a férfiak éppen olyan érző lények, mint a nők. Sajnos a társadalmi elvárások, a sztereotípiák beléjük súlykolták, hogy a valódi érzéseiktől menekülniük kell.

Ezzel az agymosó technikával érték el évszázadodkon keresztül, hogy képesek legyenek egymást halomra gyilkolni, aztán még büszkék is legyenek magukra emiatt.

Sajnálatos, hogy egyesek ezt a szellemet, csak azért, mert kényelmetlen dolog saját magukkal szembenézni, nehozzák a gyülekezetbe, sőt még a blogokba is (ahova a gyülekezetek elől menekültek el az emberek).

Úgy, ahogyan leslie a küldetésének tekinti, hogy "isten segedelmével" engem innen kiűzzön, én ugyanúgy feladatomnak tekintem, hogy képviseljem azt, hogy igenis lehet és kell is foglalkoznunk a saját lelkünkkel, mellesleg számomra erről szól a vallás.

DE azt is tudom, hogy van, akit ez nem érdekel, mert sosem azért voltak JT-i, hogy fejlődjön a lelkük, hanem pont azért, hogy ne fejlődjön, mert akkor az nem fáj annyira. Majd fáj a környezetnek az ő hülyeségük.

A baj az, hogy a JT-inél csak a "próféciákat" sulykolták belénk. Milyen kár, hogy némelyek még a kiszabadulásuk után több mint egy évtizeddel sem fejlődtek ebben egy juttányit sem. Ebben a vonatkozásban tényleg mindegy, hogy bent van-e az ember vagy kint, mert ha kint is ugyanazt csinálja, akkor annak nem lesz más eredménye.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.20. 12:54:58

@karalabe4: Nem reagálnék a szavaidra, mert veled ellentétben én nem tudok nevetni ezen az egészen. Ajánlanék a figyelmedbe néhány Bibliaverset: Máté 11:19, Jakab 3:13-18.

Persze előre tudom, hogy téged ez nem érdekel. Egyértelműen látszik rajtad, hogy a gyűlölet, és a gőg irányít. Erre bizonyítékok a privátban küldött üzeneteid is. Arra kérnélek, hogy a témával kapcsolatos gondolataidat ezentúl a saját, ezzel kapcsolatos postodon fejtsd ki, ami szerintem komoly jellemhibákról tanúskodik. És aki kíváncsi Karalábé gondolataira erről az egészről az a lenti linken megtalálja:
eletazortoronyutan.blogspot.hu/2012/11/betekintes-egy-biroi-meghallgatas.html

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.11.20. 13:43:11

@sefatias:
Na ezt is megértem: kiközösítettek a kiközösítettek.
(ez érdekes nyelvtani fenomén: mivel az egyik egy múlt idejú ige, míg a másik egy főnév, pedig azonos szavak).

De a viccet félretéve, te döntöttél ebben. Én úgysem akartam egy online szekta tagja lenni, ezért nem is akarok itt blogolni, ha ez erről szól.
legalább lefolytattak ellenem egy "szabályos" bíróit és írásban is értesítettek - talán ennyivel különb, mint a JT gyülekezet.
Sajnos másban nem.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.11.20. 14:17:02

Gyerekek, ez privátban is le lehetne boxolni szerintem.

küzdős 2012.11.20. 18:36:35

Csak figyeltem eddig, számtalanszor szerettem volna bele köhögni a mikrofonba, de szerencsére kibírtam! Elszabadultak az indulatok, ami nekem nem új, hiszen ez mindenkivel megtörtént már és meg is fog!
Szerintem tanulságos derbi volt! Számomra az, hogy mindenki tartózkodjon attól, hogy feltétlen övé legyen az utolsó szó!
Leslie komoly múlttal, csalódásokkal és energiával, új meggyőződéssel nagy erőkkel keresi az igazságot, karalábé, detto, Sefa barátom egy újabb oldalát ismertem meg, ami az őszinte, szókimdó embert mutatta meg nekem, aki nem félt egy ilyen szócsatába bele kavarodni, ami nekem tetszik (Nem a háború tetszik, hanem a hadviselés módjai érdekesek)! Consueló roppant szimpatikus, korrekt megnyílvánulását tanítani kéne! Barátaim, testvérek! Ne háborúzzunk itt egymással, akkor mi a különbség a bent, vagy kint között!
Fontosnak tartom, amit leslie, hogy az adott téma nem veszhet el egy létrehozott kavalkádban! Ez olyan, mint amikor egy költöztető brigád útközben beáll egy esküvői menetbe, végül már nem értik, miért van náluk a szekrénysor. A harag rossz tanácsadó, a bukást pedig büszkeség előzi meg!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.20. 18:39:56

@küzdős: én szeretem a konfliktusokat, ettől függetlenül kerülöm ahogy tudom.

küzdős 2012.11.20. 19:29:21

@sefatias: Képzeld, még felhívott az elnök bíró és próbálta bemagyarázni a hóembernek, hogy jó neki a meleg, mert hasznára válik, pl kisebb helyen is elfér!
Mivel egyenesben volt a második menet közvetítve, kezdenek magyarázkodni, főleg azért, mert írtam a hazai vezérkarnak egy szépet! Javasoltam nekik, hogy kezdjenek gyűjteni egy kis világméretű munkára szánt adományt nekem, mert, ha úgy jelentenek be, ahogyan nem szeretném, az luxus lenne számukra! Beszéltünk,közel egy órát, a végeredmény: "irígyellek a magabiztosságodért!" Csak annyit válaszoltam, hogy ezt a kor és tapasztalat hozza, húsz év mulva, ha még leszel itt, te is érzed majd!
Három oldalas rövid levelemmel megléptem az utolsót, csak formaság!
Várom a végleges kivégzésem napját, körülményeit! Ez nem fog bent tartani, mert, ha csoda történne és adnának egy utolsó lehetőséget, azt megköszönném és elkülönülnék, de nem adnak ők esélyt erre! Óra újra indul, harmadik felvonás következik, addig is kötelező szóba állni velem! A szó üti a nagy sokaságot!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.20. 19:39:19

@küzdős: én drukkolok neked testvér. Én nem irigylem a magabiztosságod. :) mert nekem nem kell. Annak kell ezt irigyelni, akinek nincs.:) úgy néz ki, hogy neki nincs. Én is ma kaptam levelet a társulattól. Appám!! hihetetlen hogy milyenek. A hazugság, és az igazság eltitkolása, leplezése nagyon megy nekik.

küzdős 2012.11.20. 19:58:58

@sefatias: Tudni akarom!!! Privátban.

Bumbumöcsi a manipulatív (törölt) 2012.11.20. 20:15:37

@sefatias: T-E-O-K-R-A-T-I-K-U-S célok érdekében mindent lehet!!!!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.20. 20:17:21

@küzdős: kapcsold be a szkájpodat. de egyébként valszeg postolni fogom a sztorit. Igaz, nagy része már kint van

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.20. 20:18:15

@Bumbumöcsi a manipulatív: így van. a ciki, hogy régen egy bizonyos mértékig én is igy gondoltam. Még jó hogy én nem kerültem ilyen helyzetbe

leslie07 2012.11.21. 10:23:20

@karalabe4: Maradj csak nyugodtan. Szapuld továbbra is a férfiakat.

Majd elnyered a jutalmát.

Mellesleg a benned levo szellemet, akartam innen eluzni. De te ragszkodsz hozzá.

Ha majd kikészít, eszedbe jutok.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.21. 16:08:09

@leslie07: "Az embergyilkos Kálvinnak mi koze volt a kereszténységhez? "

Hát az embergyilkos Kálvinnak kis híján annyi köze van a mai kereszténységhez, mint az embergyilkos Dávidnak, vagy a parázna, bálványimádó Salamonnak. A mai protestáns egyházak teológiája, jórészt Kálvin tanításain alapul

leslie07 2012.11.21. 19:19:30

@sefatias: Nem azt kérdeztem Sefa, hogy mi koze volta zsidókhoz, hanem azt, hogy mi koze volta a keresztényekhez.

Dávid, Salamona fogat fogért torvány alá tartozott.

Ellenben az,aki magát kereszténynek vallja
más torvényt kell, hogy kovessen.

A Szent szellemtol felkent keresztényekrol, egyrol sem olvastam, hogy legyilkoltatta a hittársait.

leslie07 2012.11.21. 19:24:39

@küzdős: Azt nem szeretuik, ha oket hagyják ott, és nem ok végzik ki az illetot. Ezért kovetnek el mindent(alázatoskodás, mi csak segíteni akarunk stb..),hogy az illetot a biríra
becserkésszék. Ez nekik nagyon fontos, hogy nem te intettél nekik "pápá"-t hanem ok neked.
Ha tehát sikerul elérned, hogy bennhagynak, az nagy csoda lenne.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.21. 19:43:40

@leslie07: Nézd Lezli. Nekem jó az, ha abban hiszel amiben akarsz. de hidd el, hogy nekem is jó az amiben én hiszek. Tisztában vagyok Kálvin életének részleteivel, de engem elsősorban a református teológia érdekel, aminek az alapjait Kálvin rakta le, és csak 134. sorban érdekel maga Kálvin.
Ajánlom figyelmedbe az alábbi olvasnivalókat:
www.kislexikon.hu/donatistak.html
lexikon.katolikus.hu/D/donatist%C3%A1k.html
Egyetértek Ping Ponggal abban, hogy nem mindig azt kell nézni, hogy ki a fickó, hanem azt hogy mit mond. Szerintem ehhez semmi köze annak, hogy Dávid vagy Salamon zsidó volt vagy sem

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.21. 19:49:13

@leslie07: Egyébként meg Jézus beszélt arról, hogy el fog jönni az az idő, amikor akik megölnek titeket, azt hiszik, hogy ezzel szent szolgálatot végeznek Istennek. Ebben benne van az, hogy olyan emberek fordulnak keresztények ellen, akik korábban őszinte keresztények voltak. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy kicsit nagyobb tisztelettel lehetnél azon nézetek iránt, illetve azok iránt, akik azt magukénak vallják, amelyekkel nem értessz egyet. Hidd el hogy nem te találtad fel a spanyolviaszt. És én sem. A karalábés buli is azért tört ki, mert mindketten olyan keményfejüek vagytok, és képtelenek arra, hogy tiszteletben tartsátok mások nézeteit, véleményét

leslie07 2012.11.22. 06:26:40

@sefatias: Nézd Sefa, én csak rákérdeztem toled Kálvinnal kapcsolatban, hogy mióta
lehet igaz keresztény egy embergyilkos.

Nem akartam én ebbol vitát, csak kérdeztem.

Azt gondoltam, hogy nem biztos, hogy a volt JT-nak épp Kálvinról kellene példátvennia keresztény tulajdonságok
kimunkálása érdekében.

Beszélhetnék itt Lutheról is, aki a zsidó gyermekek nok legyilkolására úszított.

De ha te a reformáció irányába akarsz mindenáron elindulni, nem oda ahová a Szent Szellem kell, hogy vezesse azokat, akiket Krisztus Urunk elhív,
a te dolgod.

A blog témájából azt itéltem meg, hogy
más irányba kellene haladni.

De tévedtem.

Elnézésedet kérem, hogy megzavartam a blogodat.

Az eddigi írásaimból az olvasó felismerheti, hogy mi az álláspontom.

Én elítélem az Ortorony bálványszervezet sátánpapkainak embergyilkos tevékenységét, de ugyanígy elítélem más vallásszervezet sátánpapjainak az embergyilkos tevékenységét, mivel mindketto osszegyeztethetetlen az Igaz Istennel Krisztussal és tanításaival.

Krisztus Urunk nem arra utasított, hogy gyilkolással kisérve kell hirdetni az Evangéliumot.

A kulonbség Dávid esete és Kálvin esete,
illetve az Ortorony bálványszervezet esete kozott, hogy Dávid egy paráznaság bunébe esett.

Ezzel szemben Kálvin és az Ortorony bálványszervezet sátánpapjai Istenre hivatkozva lettek tomeggyilkosok.

Az OT szervezet esetében a tomeggyiôlkos tevékenységet a gyermekek ezreinek az onygilkosságba kényszerítésén értem, még mielott megkérdojeleznéd.

Tudod Sefa én igazságszereto ember vagyok. Ne haragudj, hogy nem tudtam
elviselni ezt a Kálvin magasztaló véleményedet. Kulonben is nem illik ide a téma, vagy mégis?

Azért felesleges volt kiszabadulni egy bálványszervezetbol, hogy egy másikat magasztalj.

Nem akarlak befolyásolni, nem vagyunk egy nézeten, ezért nem sok keresni valóm van itt.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.22. 07:26:28

@leslie07: én egy szóval sem mondtam, hogy kálvin igaz keresztény volt e vagy sem. Nem én vagyok az aki ebben dönteni fog. Bizzuk már istenre az itélkezést. Azokat a részeket is olvasd el a bibliából amik erről szólnak. Nem veszed észre azoknak az embereknek a gondolatait, akik próbálják neked elmagyarázni, hogy semmi baj a nézeteiddel, addig, amig azokat nem mások elitélésére használod fel. Te különösen hajlamos vagy az itélkezésre. Úgy mint karalábé. Ezért is ugrottatok össze. Nekem nincs kálvin magasztaló véleményem. Egyszerűen tetszik a református/baptista teológia. Az pedig hogy számodra elviselhetetlen mások véleménye, az azt hiszem jelent valamit. És ha csupán azért mert nem vagyunk egy véleményen, úgy érzed hogy semmi keresnivalód itt, az egyértelműen a helytelen, itélkező nézőpontodat tükrözi. Érdemes lenne egy kicsit kilépned a próféta szerepből, és egy kicsit megvizsgálnod jézus elfogadó magatartását

leslie07 2012.11.22. 07:34:05

@sefatias: Ezzel a kijelentésével Jézus nem magasztalni akarta azokat,akik azt hiszik, ha legyilkolják a keresztényeket istennek tesznek szolgálatot.Szerintem elitélta ezeket a személyeket.

Az azonban biztos, az,akit Isten Szelleme vezérel nem gyilkolja Krisztus választottait.

Vagyis a tomeggyilkos Kalvin soha se kerult kapcsolatba a Szent szellemmel,
de még krisztussal sem.

Tomeggyilkos hajlamait eloszor a katolikusok irányában érzett vad duhének
kimutatásában élte ki, majd azokon, akik
életuket kockáztatva kijottek a katolikus vallásból, azt gondolva, hogy
a reformáció puspokei az Úr nyugodalmába vezetik oket.

Ott van például Luther.Élete végéig katolikus pap volt, és kapta is a honoráriumot a katolikus egyháztól.

ěn azt hangoztatom a jehova tanúi tévtanításai forumon évek óta, hogy
meg kell nézni a vallásszervezet gyokereit ahhoz, hogy el tudjuk donteni, Istentol vagy az Ordogtol van egy vallászervezet.

Engem gyermekkoromban a református egyházba kereszteltek.Apám kommunista és istentagadó volt, így édesanyám nem mehetett el a templomba. 10 éves koromban olvasni kezdtem édesanyám kérésére a Bibliát,amit rejtegetett ,gogy apám meg ne tuzelje. A Szentírás olvasása kozben hinni kezdtem Istenben.
Ezt az Istenhez vezeto egyenes utat, amit Isten Szavának az olvasásából eredo hit inditotta volna el, hamar megzavartá a Sátán az Ortorony bálványszervezet hazug tanainak hirdetoi által. 7 éves voltam,amikor
hirtelen meghalt a bátyám,aki akkor 14 éves volt. Nehéz volt számomra megszokni a hiányát.Két évvel késobb
édesanyám ruhát ment varatni egy jehova tanújához,ahová engem is magával vitt.
Ott hallottam eloszor a foldi paradicsomról. Megmutatták az oroszlános és a kisgyermekes képet,mint
inspirációt a téma elott.
Elhitették velem, hogy csak akkor találkozhatom a testvéremmel, ha én is , de foleg édesanyám jehova tanúi leszunk. Kulonben a testvérem elveszíti a lehetoséget a feltámadasra, mert nem jehova tanújaként halt meg.
De édesanyám által, ha jehova tanújává vállik kegyelmet kap jehovától és feltámad.Ennek a hatására konyorogtem édesanyámnak, hogy kezdjuk el a tanulmányozást.Ezt a tanulmányozást apám tetleges fellépése jehova tanúi irányában szakította meg.Ezek után jehova tanúi mégcsak koszonni sem koszontek nekem, mintha én tehettem volna arról, hogy apám ellenséges magatartást tanusított.

Amikor betoltottema 12. életévemet,az ateista apámat figyelmezetették, hogy
illene megfegyelmeznie, mert jehova tanúja leszek. Ennek egyik módja az lesz,ha utasít, hogy járjak a tobbi református gyerekkel a konfirmálást elokészito oktatásra.
Apám parancsának nem lehetett nem engedelmeskedni, így jelentkeztem a református papnál(ugyanis nálunk a faluba mindenki papnak nevezte a papot)
A Református kiskáté tartalmát szóról szóra megtanultam. Nga yorome volta papnak emiatt.Aztán jott a konfirmálás és ezzel lezárult a dolog. Apám parancsának eleget tettem.

15 éves koromban jehova tanúi iskolatársaimon keresztul újból felvettem a kapcsolatot jehova tanúival.
A faluban senki nem mert tanulmányozni velem jehova tanúi kozul, ezért négy kilométert kerékpároztam a szomszéd faluba, hogy ott tanulmányozzon velem egy vén,aki bátrabbnak bizonyult a tobbieknél. A faluban a tanúk továbbra is koszonés nélkul mentek el mellettem.

Két év mulva a vén ,aki tanulmányozott velem jónak látta, hogy bemerítsenek jehovába.

Megírtam a református egyházból való kilépési kérelmet, a vallás usgyi hivatalba Pozsonyba. Ezt tanácsolták akkor jehova tanúinak, hogy a párt szorgalmazza a vallásból való kilépést,
ezért ok majd intézkednek a református egyház irányában.

Szomszédom jelezte néhány hónappal késobb, hogy az egséz falu rólunk beszél, mert a pap kihirdette a a ref. egyházból való torlésemmet.

Ez eljutott apámhoz is, aki ettol fogva ismét pokollá tette az életemet.

Kozben találkoztam a pappal az autobusznál, és elbeszélgettem vele, hogy mi a véleménye a dontésemrol. Azt válaszoolta: " Fiam jól dontottél."

Ezek után nehezen magyarázza meg nekem valaki, hogy mitol lenne a református Egyház Krisztus kovetoje.

Két év mulva volt egy másik tapasztalatom a református hittel és annak a képviseloivel kapcsolatban.
A Gimnázium utolsó évében az egyik osztálytársam a filozófia órán kijelentette, hogy az istenben való hit egy nagy szanársák, mert Isten nem létezik.
Nemsokkal késobb találkoztam vele, és megkérdeztem: Sikerult bejutnod a foiskolára, mert úgy tudtam orvosira készul. Elvorosodott a kérdésem miatt
és azt válaszolta. amit most mondok neked az meg fog lepni. Nem vettek fel az orvosira, ezért elmentem a Teologiai
foiskolára. Pár év mulva találkoztam vele, amikor már felszentelt papként mukodott egy Kassa melletti kisfaluban.

leslie07 2012.11.22. 07:48:44

@sefatias: Milyen ítélkezésrol írsz Sefa.
ěn csak rákérdeztem, hogy mi koze volt az
ember gyilkos Kálvinnak a keresztényekhez.

Ebbol te alakítottál ki vitakérdést, nem én.

Nem igazságos dolog, hogy azzal vádolsz,
hogy ítélkezem, mert erre alapot nem adtam.

Az, hogy megálapítom a Szentírás alapján, hogy ki a keresztény, és ki nem az, még nem ítélkezés.

Pál apostol sem kímélte Barjézust,amikor arról megállapította, hogy az igazság ellen beszél.

Nem értem, hogy egyáltalán milyen céllal hoztat létre a blogodat.

Azért tértem be ide, mert azt olvastam toled, hogy az igazság keresése vezet,
amit nem a vallásokban vélsz felfedezni.

Akkor mos mi tortént?

Kezdesz úgy viselkedni, mint Péter,aki
kedvébe szeretett volna járni a zsidóknak, holott tudta, hogy nincs igazuk, csak azért, hogy elismerésuket
továbbra is élvezze.

Te kinek az elismerése miatt vetted védelmedbe Kálvint velem szemben?

Gondolkod el ezeken.

Ha arról írnál, amit megígértél, akkor a Kálvin téma itt fel sem merul.

Ha hallgatnál Kuzdos és mások véleményére, akkor lehetne áldásos ez a blog azok számára,akiket kirekeszettek az Ortorony bálványszervezetbol és keresik a Szent szellemhez és a Krisztushoz vezeto utat.

Hidd el, ha írásaidból nem ezt a célt olvastam volna ki, akkor itt sem lennék.

Vagy nem oszintén gondoltad?

En csak azt szerettem volna elérni, hogy a blog témájához illoen a kommentek pozitív irányt vegyenek, és ne zavarják azt a lilit biszorkányok szelleme által ispirált vádaskodó hozzászólások.

Hiába próbálom elmagyarázni neked, valamilyen oknál fogva fordulatot vettél.Nem vagy képes felfogni, hogy
nem azzal a céllal jottem ide, hogy ártasak, hanem azzal, hogy használjak.

Sefa én útálom a képmutatást.
Csak azért, hogy kedvében járjak Kálvin kovetoinek, nem fogom a tomeggyilkost kereszténynek elfogadni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.22. 09:43:28

@leslie07: számomra megtiszteltetés, hogy nem érted hogy milyen célból hoztam lézre ezt a blogot. Ez azt jelenti, hogy sikerült elérnem a célt. Ugyanis én nem foglalok állást egyetlen vallás mellett sem, viszont nem is itélem el őket. A vallásokat tekintve elég egyéni véleményem van. Mindet hamisnak tartom, de mindben látom isten akaratát. Majd ha gépközelben leszek, talán kifejtem jobban. De addig is itt egy szemléltetés jézustól, amit én a magaménak érzek máté 13: 47-50

leslie07 2012.11.22. 16:13:46

@sefatias: Azért Kálvint a tomeggyilkost mégis a keresztények kozé soroltad.

Mi ez,ha nem állásfoglalás?

leslie07 2012.11.22. 16:18:40

@leslie07: Itt írtad, hogy a Kálvini ezotéria Krisztushoz vezet.

Szerintem és minden igaz keresztény szerint, akik befogadják a Szent Szellemet
nem a Kálvini ezoteria vezet Krisztushoz, hanem a Szent Szellemtol való ujjászuletés.

Nos ez hiányzott a Kálvin által hirdetett eszmékbe.

Ezért is lett tomeggyilkos ,nem pedig Krisztus kovetoje.

leslie07 2012.11.22. 16:20:25

sefatias · sefatias.blog.hu 2012.11.19. 04:56:25
Azezotéria egyik alapfogalma az önmegismerés, ami önmagában nem rossz, hiszen részét képezi a protestáns teologiának. Kálvin János Institutio-jában több fejezet is foglalkozik ezzel. Tehát a témának van létjogosultsága a kereszténység berkein belül is. A különbség csupán a célban van. ugyanis mig a kálvini önmegismerés Krisztushoz és a megváltáshoz vezet, addig az ezoterikus önmegismerés, önmagunk megváltását jelenti, amelynek köszönhetően a saját tudásunk fogy előre vinni. Ez szerintem lényeges különbség!

leslie07 2012.11.22. 16:54:09

@leslie07: Kálvin tanítása az eleve elrendelésrol:

Megvallom, szörnyű végzés ez. De senki nem tagadhatja, Isten előre tudta, milyen vége lesz az embernek, még mielőtt megteremtette volna, és előre tudta ezt azért, mert határozatával így rendelte. Ha valaki lázadoznék Isten előre tudása ellen az vakmerően száll pörbe vele, mert azt kérdezem, miért lenne vádlott a mennyei bíró, egyszerűen csak azért, mert tudta, hogy mi lesz a jövendőben? Az eleve elrendelés ellen szól minden akár megokolt, akár látszólagos panasz. És nem is kell képtelenségnek tartani azt, amit állítok, hogy Isten az első ember bukását, és ezáltal utódai romlását is, nem csak előre látta, hanem akaratával el is rendelte.

leslie07 2012.11.22. 16:57:55

@leslie07: EZ pedig az Igaz Isten álláspontja:

Ezékiel 18:2
Mi dolog, hogy ezt a közbeszédet szoktátok mondani Izráel földjén, mondván: Az atyák ettek egrest, és a fiak foga vásott meg bele?
3
Élek én, ezt mondja az Úr Isten, nem lesz többé helye köztetek ennek a közbeszédnek Izráelben.
4
Ímé, minden lélek enyém, úgy az atyának lelke, mint a fiúnak lelke enyém; amely lélek vétkezik, annak kell meghalni!
5
És ha valaki igaz lesz, és törvény szerint igazságot cselekszik;
6
Ha a hegyeken nem eszik, és szemeit föl nem emeli Izráel házának bálványaira, és felebarátja feleségét meg nem fertézteti, és asszonyhoz tisztátalanságában nem közeledik;
7
És senkit nem nyomorgat, az adósnak a zálogot visszaadja, ragadományt nem ragadoz, az éhezőnek kenyerét adja és a mezítelent ruhával befödi;
8
Uzsorára nem ád, kamatot nem vesz, megvonja kezét az álnokságtól, igaz ítéletet tesz a felek közt;
9
Az én parancsolatimban jár és törvényeimet megőrzi, hogy igazságot cselekedjék; ez az igaz, ő élvén él, ezt mondja az Úr Isten.
10
És ha erőszakos fiat nemz, aki vért ont, és csak egyet is cselekszik amazokból;
11
Mindezeket pedig nem cselekedte; hanem a hegyeken evett, és felebarátjának feleségét megfertéztette;
12
A szűkölködőt és szegényt nyomorgatta, ragadományokat ragadozott, zálogot vissza nem adott, és a bálványokra emelte szemeit, útálatosságot cselekedett;
13
Uzsorára adott és kamatot vett: és az ilyen éljen? Nem él! Mindezeket az útálatosságokat cselekedte, halállal haljon meg, az ő vére legyen ő rajta!
14
S ímé, ha fiat nemz, és ez látja atyjának minden vétkét, melyeket cselekszik; látja, de nem cselekszik azok szerint:
15
A hegyeken nem eszik, és szemeit nem emeli fel Izráel házának bálványaira, felebarátjának feleségét meg nem fertézteti,
16
És senkit sem nyomorgat, zálogot nem vesz, ragadományt nem ragadoz, kenyerét az éhezőnek adja és a mezítelent ruhával befödi;
17
A szegényre nem veti rá kezét, uzsorát és kamatot nem vesz, törvényeim szerint cselekszik, parancsolataimban jár: az ilyen ne haljon meg atyja vétkéért, hanem élvén éljen.

leslie07 2012.11.22. 17:07:43

Sefa azt is állítottad, hogy a reformátusoknál nincs papi hivatás.

Nos Kálvin ezt másként állítja:

A papi tiszthez tartozik a szentség osztogatása. Ezek a szentségek: a «keresztelés mely mutatja, hogy tiszták vagyunk és az Úrvacsora a megváltás bizonysága». A keresztelést illetőleg a gyermekekét ajánlja, «mert a szülőknek nagyon édes annak látása, hogy oly nagy kegyelemben vannak a mennyei atyánál, hogy gondja lesz ivadékukra is». A gyermekek keresztelését csak a Sátán támadhatja meg. Szintén a Sátán művének állítja azt a «baromi képzeletet», hogy a kenyérben Krisztus teste jut a szájba és a hasba.259 A Krisztus testének jelenlétét tehát ő is tagadja, bár nem oly határozottan, mint Zwingli. A pápai mise semmivé teszi az oltári szentséget: az nem sacramentum. Ép oly kevéssé tekintendő annak a többi, melyet a római egyház tanít. A házasság Isten jó és szent rendelése, de nem szentség, csak úgy nem, «mint az épitészet, a földmivelés, a vargaság vagy borbélyság, melyeket szintén Isten rendelt».

küzdős 2012.11.22. 17:15:38

@leslie07: Csodák ezeknél nincsenek, az előre beírt programok futnak!Amennyiben hibáznának, kiírnám a királyságteremre, hogy csodák palotája!

leslie07 2012.11.22. 19:28:09

@küzdős: Hogy viseled a szabadulást?

Nagy megkonnyebulés igaz az egész családnak.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.22. 19:50:35

@leslie07: >>De ha te a reformáció irányába akarsz mindenáron elindulni<<

Eszemben sincs

>>Elnézésedet kérem, hogy megzavartam a blogodat.<<

Egyáltalán nem zavartad meg

>>Azért tértem be ide, mert azt olvastam toled, hogy az igazság keresése vezet,
amit nem a vallásokban vélsz felfedezni.<<

Jól látod. Ez a célom.

>>Ne haragudj, hogy nem tudtam
elviselni ezt a Kálvin magasztaló véleményedet.<<

Eszemben sincs Kálvint magasztalni.

>>Te kinek az elismerése miatt vetted védelmedbe Kálvint velem szemben?<<

Most őszintén! szerinted kinek az elismerésére törekszem?

>>Azért felesleges volt kiszabadulni egy bálványszervezetbol, hogy egy másikat magasztalj.<<

Nem magasztalom, csupán elismerem a teológiáját. Egyébként a katolikust is.

>>Kálvint a tomeggyilkost mégis a keresztények kozé soroltad.<<

Mert az is volt, mint ahogy Luther is. Nem is tudod mennyit köszönhetsz nekik

>>Itt írtad, hogy a Kálvini ezotéria Krisztushoz vezet.<<

Én semmi ilyesmit nem írtam. csak te nem érted meg amit írnak neked, mert csak a saját szövegedre tudsz koncentrálni, a másikat meg se hallgatod, oda se figyelsz rá

>>Sefa azt is állítottad, hogy a reformátusoknál nincs papi hivatás.<<

Nem én állítom, hanem olvastam református könyveket, valamint felhívtam a helyi református lelkipásztort és megkérdeztem tőle, Ő állítja.

És akkor még valami.
A protestánsok száma a nagyszámú felekezetekben összesen kb. 800 milliónyi. Az összes keresztény közel 40%-a protestáns.A kereszténység számos ágazata közül a katolikusok vannak a legtöbben, 1,1 milliárdnyian. az ortodox egyházakhoz tartozóké pedig 240 millió. Van még kb. 216 milliónyi anglikán és 414 milliónyi független (akik nem tartoznak a főbb egyházakhoz), valamint 32 milliónyian egyik felsorolt csoporthoz sem tartozó egyházak tagjai

Azt szeretném tőled kérdezni, hogy ez a sok millió ember kereszténynek számít szerinted? Vannak még hozzád hasonló felfogású keresztények, akikkel ugyanabban hiszel? Ha vannak akkor hányan? És te kiket tartasz igaz kereszténynek? Mi alapján döntöd el?

leslie07 2012.11.22. 19:59:59

Az igaz keresztények a Szent Szellemet kovetik, nem a Kálvinhoz hasonló hitetoket.

Az a baj Sefa, hogy nem tudsz kulonséget tenni a keresztények és az álkeresztények kozott.

Ha olvasol egy vallásvezértol, elájulsz az írásától.

Mi lenne, ha a Szentíráshoz ragaszkodnál,és nem álkeresztény doktorok Ige ellenes tanait habzsolnád.

Nem volt neked elég egy bálványszervezet
Ige ellenes tanait habzsolni.

A Krisztusi tanítás szerinted onmagában kevés?

Sem Luthernek, sem Kálvinnak nem tartozom koszonettel. Nekik a sok ezer szektatulajdonosok tartoznak koszonettel,hisz ha nem találtak volna ki annyi magyarázotot a Szentírással szemben, akkor mos nem lenne eggyi szerencsétlen lekikárosult a szekták miatt.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.22. 20:02:23

@leslie07: Azért a kérdéseimre válaszolhatnál. kiváncsi vagyok a válaszaidra.

Hajráá Vidiii!!!!

leslie07 2012.11.22. 20:52:27

Nem hinném, hogy kiváncsi lennél arra,amit én írok. Eddig nem nagyon értékelted. Oda sem figyelsz mirol írok.

Nem arra figyeltél, hogy miért nem lehet Kalvint igaz kereszténynek tekinteni, hanem engem szapultál, hogy én elítéltem.

Pedig én sehol sem használtam az elítélem kifejezést.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.22. 20:54:57

@leslie07: hát tudod testvér, nem kell ahhoz használni azt a szót, hogy a szavaidból az ítélet legyen olvasható. Nyugodtan válaszolj csak a kérdésekre, aztán teszem fel a többit. hidd el hogy kiváncsi vagyok rá. Csak arra vigyázz, hogy ki ne fordulj a kérdések elől, mint ahogy az index fórumos barátaid szoktak

leslie07 2012.11.23. 06:46:43

Gondolom erre a kérdésre várod a válszt.

"És akkor még valami.
A protestánsok száma a nagyszámú felekezetekben összesen kb. 800 milliónyi. Az összes keresztény közel 40%-a protestáns.A kereszténység számos ágazata közül a katolikusok vannak a legtöbben, 1,1 milliárdnyian. az ortodox egyházakhoz tartozóké pedig 240 millió. Van még kb. 216 milliónyi anglikán és 414 milliónyi független (akik nem tartoznak a főbb egyházakhoz), valamint 32 milliónyian egyik felsorolt csoporthoz sem tartozó egyházak tagjai

Azt szeretném tőled kérdezni, hogy ez a sok millió ember kereszténynek számít szerinted? Vannak még hozzád hasonló felfogású keresztények, akikkel ugyanabban hiszel? Ha vannak akkor hányan? És te kiket tartasz igaz kereszténynek? Mi alapján döntöd el? "

Nos a válasz egyszeru. Nem tudom, hogy ezekben a vallásokban,amelyeket felsoroltál mennyi ujjászuletett keresztény van.

Nem tudom, hogy milyen alapon számoltad ki a százalékos arányt. Ha a templomok látogatóit számoltad ossze, vagy azokat,akik nem látogatják a templomokat.

Annak idején találkoztam egy fiatalemberrel, akinek az édesapja református puspok volt, talán még az is,
ha él. Ere a találkozásra az Ortorony szervezetbol való kikozosítésem évében(2001)kerult sor. A fiatalember elmodta, hogy a református kozépiskolában egy néhány kortársával egyutt ossze szoktak jonni és arra a megállapításra jutottak, hogy ahhoz, hogy valaki keresztény legyen tobbre van szukség, mint gyermekkorban megkeresztelkedni, konfirmálni és eljárni a templomba.
A Szent Szellemtol való ujjászuletés az, ami biztosítja az ember számára a Krisztussal való találkozás lehetoségét.

Amikor elbeszélgetett édesapjával errol a kérdésrol, az nagyon felháborodott, és az Egyház ellenségének nevezte.A kapcsolatuk is megromlott emiatt.

Ezzel a rovid torténnettel, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy lehetetlen egy emberek által létrehozott
vallásszervezetben kereszténnyé vállani.
Ahhoz, hogy azt megtehesd, el kell szakadni a sátán papjaitól, bármilyen
vallásszervezet legyen is az.

Az Úr nem azt akarja, hogy Russell, Luther, Kálvin, vagy a hozzá hasonló onmagukat dicsoíto tanítókat kovessunk.

Sefa , szó volt itt a sátánpapozásról.
Azt állítottad, hogy a Jehova Tanúi Egyház a hatóságok utasítására, késnyszerhelyzetbol kezde véneit lekipásztoroknak átminosíteni.
Nekem errol más a véleményem, mint arról is, hogy a lekipásztorok papok-e ill papi hivatást végeznek-e ,vagy sem.

Kálvin írását másoltam be neked, hogy elhidd, hogy a Református Egyház lekipásztori hivatala papi hivatalnak van tekintve.Az indokok kozott van, hogy
keresztelnek.

Ime a bemásolt szoveg káLVINTÓL:A papi tiszthez tartozik a szentség osztogatása. Ezek a szentségek: a «keresztelés mely mutatja, hogy tiszták vagyunk és az Úrvacsora a megváltás bizonysága». A keresztelést illetőleg a gyermekekét ajánlja, «mert a szülőknek nagyon édes annak látása, hogy oly nagy kegyelemben vannak a mennyei atyánál, hogy gondja lesz ivadékukra is». A gyermekek keresztelését csak a Sátán támadhatja meg."

Nomármost, ha a keresztelés és Úrvacsora osztás, mint szentségek osztogatása pappá teszi a lekipásztort Kálvin szerint, akkor az Ortorony bálványszervezet lekipásztorai is papok,
nemcsak lekipásztorok, ahogyan azt eloadtad.

Hogy mitol lesznek ezek sátánpapok?

Nos attól, hogy nem szentséget osztogatnak, mert nem úgy teszik, ahogyan az Úr Jézus elvárta, ezenfelul
ha még ok maguk sem szentek, akkor hogyan osztogatnának szentséget.
Igyhát szebtségtelenséget osztogatnak.

Tudniillik az Úr Jézus igaz papjai,
ezeket a szentségeket ingyen kapták,
ezért ingyen is adják.Nem kototte az Úr semmilyen iskolai végzettséghez(teokratikus szolgálati iskola,teologiai foiskola stb.)
Ezek a szentségek, mivel iskolai látogatáshoz kotottek, azaz profeszorok
által eloírt filozófiai ismeretek betanulásának alapján lettek ki osztva(jehova tanúinál lásd a 80 kérdés átvételét , teokratikus iskola stb.)
nem A Szent Szellemtol származnak, tehát nem is szentségek. Azaz Sátán szentségtelen lekuletét osszák szát ezekben a bálványszervezetekben.

Arról nem is beszélve, hogy ezek a vallásszervezetek a lekipásztori tevékenységukért az Úr tilalma ellenére
pénzt kérnek, illetve ha nem is kérnek elfogadnak, ami nem Krisztustól van, hanem az Ordogtol.Ide sorolnám az Ortorony szervezet lekipásztorait is,
akik VAGY KOZVETLENUL A GYULEKEZETEKTOL
VAGY A TARSULAT KOZVETITESEVEL JAVADALMAZTATASBAN RESZESULNEK, a kulonbozo okokra hivatkozva beszedett
pénzadományokból.

Ezért tekintem és oket béreseknek, nem pásztoroklnak, a Sátán béreseinek.

Ezért egyeduli lehetosége a Krisztus és a Szent Szellem tanítása után vágyakozó embernek elszakadni a sátán papok által
képviselt álkeresztény bálványszervezetektol és megtérni az igaz Istenhez Krisztushoz és a Szent Szellemtol várni a tanítást, hisz O reá bizta az Úr a megigazítás, megszentelés feladatát, nem a sátán papjaira.

Meggyozodésem, hogy minden bálványszervezetben vannak,akik felismerik ennek a szukségességét, hisz minden szervezetben anak a tagjai ismerik legjobban a szervezet tanítását.
Az Úr mindenhol gondoskodik fényhordozókról, akik ellátják ezt a feladatot.

Nem az ortorony szervezetbol kirekeszett
ill eltávozott volt jehova tanúinak kellene más vallások által becsapott embereket okosítani.

Az én célom, mivel az Ortorony bálványszervezet tévtanításait ismerem,hogy azoknak segítsek felismerni
az Isten Szavához és a Szent Szellem vezetéséhez való ragaszkodá szukségességét, akik az Ortorony bálványszervezet sátánpapjainak kezei kozul szabadított ki az Úr.

DE Pál apostol felhívása minden olyan szervezetbol való kimenekulést surgeti,
ahol a sátán papjai osztogatják a szentségtelenséget, mert hijján vannak a Szent Szellemnek!

2. Kor. 6:7
Igazmondásban, Isten erejében; az igazságnak jobb és bal felől való fegyvereivel;
8
Dicsőség és gyalázat által, rossz és jó hír által; mint hitetők, és igazak;
9
Mint ismeretlenek, és mégis ismeretesek; mint megholtak, és ím élők; mint ostorozottak, és meg nem ölöttek;
10
Mint bánkódók, noha mindig örvendezők; mint szegények, de sokakat gazdagítók; mint semmi nélkül valók, és mindennel bírók.
11
A mi szánk megnyílt ti néktek, korinthusiak, a mi szívünk kitárult.
12
Nem mi bennünk vagytok szorosságban, hanem szorosságban vagytok a ti szívetekben.
13
Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.
14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
15
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
17
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
18
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Nos kedves Sefa, azoknak ,akik kiváltak az ortorony bálványszervezetbol, mert felismerték, hogy ott a hazugság szelleme uralkodik nagy a feleloséguk, hogy mit kezdenek az Úrtol kapott szabadságukkal.

Más vallásszervezetek után kandikálnak?

Vagy végre elindulnak, hogy megtalálják a Szent Szellemet a Segítot, hogy befogadják Ot az ÚR akarata szerint, és mindenben kovessék Ot.

Nem kálvinokra, Lutherekre , sátánpapokra van szugsége a volt tanúknak ahhoz, hogy felismerjék az ezoteriában és más sátáni eszkozokben rejlo veszélyeket, hanem az ISTEN HAMISÍTATLAN SZAVÁRA ÉS A SZENT SZELLMNEK VALÓ ENGEDELMESSÉGRE.

Én ezt hírdetem a Jehova tanúi tévtanításai forumon is évek óta, még ha gúny tárgyává is váltam a szemedben .
emiatt.

Tudni illik nics más út akeresztény élet felé.

"

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 07:17:51

@leslie07: köszi a választ, majd otthon a géptől reagálok rá. De annyi kiderült belőle hogy ezek szerint a katolikus, kálvin, luther, és a többi nagy hitújitó tanait követő emberek között is vannak olyan keresztények, akik a sátánnak köszönhetően születtek újjá? Ez nekem kicsit furcsa. Vagy ezt hogy érted? a többi kérdésre is válaszolnál?

leslie07 2012.11.23. 07:50:06

@sefatias: Nem tudom milyen barátaimról beszélsz az index fórumon? Gondolom ezt is gúnynak szántad.

Én úgy gondolom, hogy az a 19 700 hozzászólás, amit ugyanazon a Leslie07
nicknéven írtam éveken keresztul, nem arról ad tanubizonyságot, mintha ki szoktam volna térni a kérdések elol.

Barátaim ott csak azok, akik volt tanúként szintén feltárják az ortorony bálványszervezet tévtanításait.Koztuk JOHNNY, akit te is ismersz.
Nem hinném, hogy tevékenységunket alá kellene becsulnod,hisz az Ortorony szervezet már orszemeket is állított,
hogy tevékenységunket rombolja.

Ha nem lenne hatásos a munkánk, akkor
az Ortorony bálványszervezet ordogeinek orszemei, nem tekintenék fellélegzésnek
ha egy idore távolmaradásra kényszerulunk.

A Custodia nicknéven irogató, orzo, ami a nicknévben is benne van azaz H. Nándi a Sátány huséges kutyája nyilatkozta ezt.

Nem véletlen, hogy az ortorony bálványszervezetnek ezeka bérencsei csaholnak, ha a volt jehova tanúk leleplezik az általuk oly imádott bálványszervezetuk hazugságait.
Nándikának forr a feje az írásaimtól, oly annyira, hogy bepárásodott szemuvege lefelé kezd csúszni amíg a gorbe orán fe nem akad.

De hogy neked mi bajod van az írásaimmal
a fórumon Sefa? Csak nem te is ?

leslie07 2012.11.23. 07:55:43

@sefatias: Nem a sátánpapok tevékenységének szulettek újjá.
Nem olvastad el rendesen.Épp ellenkezoleg rádobbentek, hogy a sátánpapjaik nem képesek szentségeket osztani, hisz maguk sem birtokolják azt.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 08:13:40

@leslie07: nekem semmi bajom az irásaiddal, de ebből látszik, hogy nem figyelsz oda egy ember összes irására, ami rá jellemző, hanem fennakadsz egy egy mondaton. Eddig is többször kifejeztem elismerésemet a bibliai tudásodról, amit eddig mindig hasznosnak találtam. Az hogy bizonyos dolgokban más a véleményed mint az enyém, vagy timóé, vagy bárki másé az a világ legtermészetesebb dolga. Ezt igy kell elfogadni és tisztelni. Ami zavar az csupán az az önjelölt prófétaság , amit képviselsz, mint isten irányitása alatt lévő személy, aki iby az egyedüli igazság birtokosává lépett elő. Nem ismersz el senkit, nem tisztelsz más véleményt, hanem csakis a magadét. Pont úgy mint az általad sátánpapozott vezető testület. Gyakorlatilag ugyanazt csinálod mint ők, csak ők sikeresebbek.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 08:21:01

@leslie07: majd délután részletesebben leirom a kérdéseimet, meg a reagálásomat. Igy mobilról egy kicsit nehéz

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 09:03:40

@leslie07: gondolkodtam egykicsit azon amit irtál. Ezek szerint te azokat az embereket tartod újjászületett kereszténynek, akik felismerték, hogy a vallásuk útban van az istennel ápolt kapcsolat ápolásának. Tehát el kell hagynia az egyházát. Ez azt jelenti, hogy a vallását komolyan vevő baptista, református, katolikus stb. Istenben őszintén hivő ember ne lehet újjászületett keresztény? ebből adóan nem neveznéd őt igaz kereszténynek, ha továbbra is kitart a vallása mellett?

leslie07 2012.11.23. 11:15:41

@sefatias: Az emberek által létrehozott vallászervezetek,amelyek egy másik szapulása céljából keletkeztek, nem Krisztus akaratából vannak.

Nem lehet az ajtót megkerulve bejutni az Úrhoz.

Ha ezeket a vallásokat létrehozó embereka Szent Szellem birtokában lettek
volna,akkor nem hoznak létre vallást mégpedig emberi tanításra alapozva, hisz az Isten Egyháza,amelyet tulajdon vérén szerzett OROK.

nem véletlenul nem talász egy álkeresztény vallásban sem Szellemto felkent személyt, amiért aztán nagyon duhosek a Szent Szellemre. Duhukben, hogy reájuk nem árasztotta ki a Szellem ajándékát,aztán szembe mennek a Szent szellemmel.

Ezért, ha valaki újjá szuletett keresztény akar lenni, ki kell menekulnie a vallászervezetbol, amely az ember és Isten kozé áll.

2. Kor. 6:7
Igazmondásban, Isten erejében; az igazságnak jobb és bal felől való fegyvereivel;
8
Dicsőség és gyalázat által, rossz és jó hír által; mint hitetők, és igazak;
9
Mint ismeretlenek, és mégis ismeretesek; mint megholtak, és ím élők; mint ostorozottak, és meg nem ölöttek;
10
Mint bánkódók, noha mindig örvendezők; mint szegények, de sokakat gazdagítók; mint semmi nélkül valók, és mindennel bírók.
11
A mi szánk megnyílt ti néktek, korinthusiak, a mi szívünk kitárult.
12
Nem mi bennünk vagytok szorosságban, hanem szorosságban vagytok a ti szívetekben.
13
Viszonzásul (mint gyermekeimnek szólok) tárjátok ki ti is szíveteket.
14
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
15
És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?
16
Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, amint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenök, és ők én népem lesznek.
17
Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket,
18
És leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr.

Ezen nem tudunk változtatni.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 11:25:41

@leslie07: szóval akkor ez azt jelenti, hogy a szervezett vallások hiveit nem tartod kereszténynek. Magadat annak tartod? És még kiket? Kik a társaid az igaz imádatban? Kikkel ápolsz kapcsolatot, a hozzád hasonló gondolkodású emberek közül? És milyen módon épititek, buzditjátok egymást?

leslie07 2012.11.23. 12:58:55

Magamat sem tartom kereszténynek.
Várom az Szent Szelelmtol való megszentelésemet.Nem az a keresztény,aki magáról állítja, sem az akirol másook állítják, hanem az akit a Szent Szellem megigazított majd megszentelt.

Egyenlore a Szent szellem munkálkodik a megigazításomon.

Hogy az egész világon hányan vannak hozzám hasonló helyzetbe? Az csakis a Szent Szellem az isten tudja. Nem én szetelem meg a Krisztus után vágyókat, hanem a Szent Szellem.

leslie07 2012.11.23. 13:01:49

@sefatias: Mindenki kereszténnyé vállik, akit az Úr elhívott és engedelmeskedik a Szent Szellemnek. Ilyenek voltak az elso század szentjei,a keresztények.

Ma is vannak ilyenek a világban, csak nem szokásuk a média által reklámozni magukat, mint azt az álkersztények teszik.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 13:07:34

@leslie07: ha ma is vannak igaz keresztények, akkor, hol találom meg őket? Mi van ha tanulni szeretnék tőlük? Mi alapján tudom a keresztényeket beazonositani? Mint ahogy az első században sikerült isteni gondviselés által keresztényeknek nevezett csoportot találnia annak aki akart, én ezt hogyan tehetem meg? Ha te nem vagy krisztus követője, akkor kit tartasz példaképednek? Kitől tanulsz?

leslie07 2012.11.23. 13:40:41

Megtalálod oket, ha elszzakadsz az emberi tanításoktol, bármely emberek által létrehozott szerevezet tanításátol,
és visszatérsz a Szeníráshoz.

Ha befogadod a Szent szellemet, mint Segítot, és engeded, hogy elindítson a megigazítás útján, hogy majd megszentelhessen. Ha megszentelt keresztény leszel, akkor tudsz leginkább hasznára válni Krisztusnak és sorstársaidnak.

Nem elég csak ketto vagy három embernek osszejonni ahhoz, hogy az Ur veluk legyen. Teljesulnie kell mindannak,amit az ÚR a Máté 18:19- ben kijelent:

Máté 18:19
Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.
20
Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

Egy akaraton lenni a foldon minden dolog felol, csak akkor lehetséges, ha a Szent szellem lakozik bennunk.

Azok, akik nem elegszenek meg az álkereszténységgel,teljesen el kell hogy szakadjanak az álkeresztény vallásszervezetektol, és figyelmuket az Úr hamisítatlan Ígéje és a SEgíto a Szent Szellem felé irányítják.

Azok a személyek, akik így cselekszenek
bárhol is legyenek a világon, az Urban végul egymásra találnak, miután a megigazulási folyamatuk végbement, és a Szent Szellem megszentelte oket.

leslie07 2012.11.23. 13:45:26

@sefatias: Ne toluk akarj tanulni, hanem a Szent Szellemtol.

János 14:26
Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, akit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.

Te csak ismerd meg a Szentírást hamisítatlan formában, és annak ismeretében figyelj, hogy kik azok,akik
kovetik az Igét, talán felismersz valakit azok kozul,akik engedik magukat a Szent Szellem által vezetni, és így társakra talász.

Tanulni ellenben az Úrtól kell és a Szent szellemtol.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 14:07:30

@leslie07: ez most azért elég érdekes. Már tiz éve végzed azt a szolgálatot, amiről úgy érzed, hogy a szent szellem bizott meg. A szentirást olvasva megkaptad a szent szellem vezetését. Ám mégsem vagy krisztus követője, soha nem is találkoztál egyel sem, nem is tudod hogy kik azok, de mégis az a célod hogy a vallásokban tévelygő álkeresztényeket krisztus igazi követőivé tedd. Nem érzed ezt egy kicsit kicsavartnak?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 15:57:07

@leslie07: >>Hogy az egész világon hányan vannak hozzám hasonló helyzetbe? Az csakis a Szent Szellem az isten tudja. Nem én szetelem meg a Krisztus után vágyókat, hanem a Szent Szellem. <<

Azt azért ugye elismered, hogy az első században a szentek gyülekezetekbe szerveződtek, rendszeresen összejöttek, énekeltek, imádkoztak, tehát ismerték egymást. Na most ha esélyünk sincs megtudni, hogy kik a szentek, akkor hogy jöjjünk össze velük? Valamint miért nem vagy te keresztény? Ezzel az erővel azt is mondhatnád, hogy nincsenek is keresztények

leslie07 2012.11.23. 18:38:32

@sefatias: Annak tunik ,kicsavartnak, mert a világot elhitették álkeresztény vallásokat létrehozo hitetok,azt állítva, hogy mindenki keresztény, aki egy valláshoz tartozik.

Ez azonban nem igaz, hisz ezzek a vallások és tagjaik a másik vallásra és tagjaira acsarkodva mutogatnak, ami bizonyítja hogy nem keresztények.

Az elso századba sem fogadtak a keresztények maguk kozé olyan személyt,
akin nem látták a Szent Szellem ajándékát.

Ami a tízéves tevékenységemet illeti,
nem az elején jutottam erre a kovetkeztetésre, hanem az utóbbi egy évben.

Hogy miért nem szentelt meg a Szent Szellem, azt nem tudom.Biztosan meg volt rá az oka.

Akkor leszek keresztény, ha Szent Szellemtol szuletek újjá.

Ez így volt az 1. században is.

Hálás vagyok a Szent Szellemnek, hogy
segített felismerni ennek szukségességét.

Kedves Sefa Krisztus testén kivul, nem lehet kreszténynek lenni, csak álkereszténynek. Ahhoz viszont, hogy Krisztusban legyunk, újjá kell szuletni.

Akiben uyganis nincs a Krisztus Leke az nem is az ové.

Róma 8:9
De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.

Egyenlore az van Sefa, hogy az utobbi egy- másfél év allatt a Szent Szellem megtanította nekem, hogy mi a teendom.

En pedig igyekszem neki engedelmeskedni,
azáltal, hogy nem mondok ellent az Igének, amelyet ihletett.

Várom, hogy a Szent Szellem kimunkálja bennem a krisztusi embert, hogy megszentelhessen és abban az állapotban adjon át Krisztusnak.

Ezt hirdetem, amire eddig megtanított.
Talán hasznát veszik mások is annak ,amit írok.Majd kiderul.

1. Kor. 2:5
Hogy a ti hitetek ne emberek bölcseségén, hanem Istennek erején nyugodjék.
6
Bölcseséget pedig a tökéletesek között szólunk; ámde nem e világnak, sem e világ veszendő fejedelmeinek bölcseségét;
7
Hanem Istennek titkon való bölcseségét szóljuk, azt az elrejtettet, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre;
8
Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsőség Urát:
9
Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.
10
Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által: mert a Lélek mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is.
11
Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, amely ő benne van? Azonképpen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke.
12
Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, amiket Isten ajándékozott nékünk.
13
Ezeket prédikáljuk is, nem oly beszédekkel, melyekre emberi bölcseség tanít, hanem amelyekre a Szent Lélek tanít; lelkiekhez lelkieket szabván.
14
Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen ítéltetnek meg.
15
A lelki ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.
16
Mert ki érte fel az Úrnak értelmét, hogy megoktathatná őt? Bennünk pedig Krisztus értelme van.

Ez a keresztény élet Sefa, nem az,amit az álkeresztény vallások sátánpapjai elhitettek velunk.

leslie07 2012.11.23. 18:40:00

@sefatias: Igen a szentek, azaz az újjászuletett szentek.

De addig, amíg nem szentel meg valakit a Szent szellem hiába jon ossze, mert akor
csak a Sátán zsinagógáját szaporítja.

leslie07 2012.11.23. 18:46:18

@leslie07: helyesbítek ossze johet, de nem vallási szertartás céljából.

Isten Egyháza a Szellemtol újjászuletett
keresztények Egyháza.

Nem gondolhatjuk komolyan, hogy a keresztség szentségét bárki osztogathatja,
mint ahogyan azt a vallások sátánpapjai képzelik.

leslie07 2012.11.23. 18:50:22

@leslie07: Ha valaki nem szuletett újjá, és nem lakozik benne az Isten, mégis keresztel másokat, akkor Kórét utánozza.

Érted Sefa.

Ezért nem olyan egyszeru a gyulekezetek szervezése. Az szervezzen gyulekezetet,
aki ahhoz megkapta a Szents Szellem ajándékát.

küzdős 2012.11.23. 19:09:31

@leslie07: Szevasz Jóbarát!
Sajnálom, de őszintén be kell vallanom, hogy lelassultam agyilag az utóbbi időben, ezért nem tudlak követni! Írsz, mint a gép, alig győzöm olvasni, de már magam sem látom, hol is van a piros, itt,vagy hol?
Értem, hogy rájöttél, nem frankó az őrtorony, meg a szavaiddal élve sátánpapjai, kerülöd is őket, sőt!
Ahol elakadtam az, hogy csak kizárólag a Szentírás tanulmányozását tartod fontosnak ahhoz, hogy a végén újjászületettnek legyél kinyilvánítva!
Az látszik, hogy a napiszövegnél többet töltesz a tanulmányozással, de azt is látom öregem, hogy a szellem gyümölcsének megtermésével még te is küzdesz erősen! Azonos korúak vagyunk, egyformán sokat töltöttünk rossz helyen, de a hozzászólásaidból én azt szűröm le, hogy még nem találtál magadra! Küzdesz helyettem is, csak azt nem értem, miért, hiszen ha nem tartod magad kereszténynek, miért gondolod, hogy amit te állítasz bizonyos dolgokban, az rendben van? Mennyi idő kell a Szellemnek, hogy munkálkodni kezdjen benned látható módon? Már sok idő telt el, mi lehet az oka szerinted annak, hogy még nem jött el a te időd, hiszen nem donorra vársz, amire kevés az esély! Jézus odament a tanítványaihoz és hívta őket, ők meg mentek. Ennyi kell a Szellemnek, vagy nálad nem? Mond el nekem, mi lesz a jele annak, hogy te is megkapd a segítőt? Mit jelent számodra az, hogy aki felvigyázói állásra törekszik, az jó dolog? Kik felett pásztorkodnak és mit jelent a gyülekezeti elrendezés, a szellemi közösség?
Az rendben van, hogy nem a jw. org.
azmus, de szerinted nem kell a közösség?
Én nem tudnám elképzelni magam úgy, hogy nem tudom, hol vannak a társaim, miről ismerem meg őket, hogy találkozhatunk, bátoríthatjuk egymást, stb.
Tényleg érdekes egyéniség vagy, kedvellek, csak nem értelek.
Segíthetsz az értésben, nem feltétlenül regényekkel.
Üdvözöllek Testvérem (ÜT)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 19:38:30

@leslie07: >>Annak tunik ,kicsavartnak, mert a világot elhitették álkeresztény vallásokat létrehozo hitetok,azt állítva, hogy mindenki keresztény, aki egy valláshoz tartozik.<<

Tudod, hogy mit jelent a keresztény szó?

>>Hogy miért nem szentelt meg a Szent Szellem, azt nem tudom.Biztosan meg volt rá az oka.

Akkor leszek keresztény, ha Szent Szellemtol szuletek újjá.<<

Az újszövetségben mi kellett az újjászületéshez, meg a szent szellemhez?

>>Nem gondolhatjuk komolyan, hogy a keresztség szentségét bárki osztogathatja,
mint ahogyan azt a vallások sátánpapjai képzelik. <<

Hát akkor kihez menjen az aki meg akar keresztelkedni?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 19:39:48

@küzdős: >>Az látszik, hogy a napiszövegnél többet töltesz a tanulmányozással, de azt is látom öregem, hogy a szellem gyümölcsének megtermésével még te is küzdesz erősen!<<

Akárhányszor elolvasom, mindig majd összepisálom magam a röhögéstől

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.23. 19:47:25

@küzdős: Mennyi idő kell a Szellemnek, hogy munkálkodni kezdjen benned látható módon? Már sok idő telt el, mi lehet az oka szerinted annak, hogy még nem jött el a te időd, hiszen nem donorra vársz, amire kevés az esély! Jézus odament a tanítványaihoz és hívta őket, ők meg mentek. Ennyi kell a Szellemnek, vagy nálad nem?

:DDDDDDDD

leslie07 2012.11.24. 12:50:33

@küzdős: Kedves Barátom.

Félreértettél. Nem azt írtam, hogy ne találkozzanak azok, akik az Istentol kapott igazságérzetuknek engedelmeskedve
leszámoltak a Sátán szervezeteivel.

Én csak attól szeretnék óvni mindenkit,
hogy ,addig amíg ujjá nem szulettek, gyulekezeteket hozzanak létre, és papi, véni tisztségeket toltsenek be.

Ugyanis ebben az esetben ismét emberi okoskodások keulnének a kozéppontba és szorítanák háttérbe a Szent Szelem vezetését.

Légy kérlek turelmes. Még csak most szabadultál. Most nyerted el hála az Úrnak a szabadságot. Azonban ezzel a szabadsággal nem szabad visszaélni.
Ez az elso alkalom, hogy az Isten Szavát hamisítatlanul megismerd.
Elfogadd a Szent Szellemet valś személynek, a Segítot, aki nélkul nincs megigazulás, sem ujjászuletés.

Aki pedig ujjá nem szuletik testvérem az nem az Uré, akár tetszik ez nekunk,
akár nem.

Róma 8:9
De ti nem vagytok testben, hanem lélekben, ha ugyan az Isten Lelke lakik bennetek. Akiben pedig nincs a Krisztus Lelke, az nem az övé.

Az igaz imádat legfobb feltétele ugyanis,hogy SZELLEMBEN és igazságban imádjuk az Atyát, és ami a legfontosabb
teso, ami ezután kovetkezeik!!!!!!

János 4:23
De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
24
Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

A baj testvérem az, hogy mi évtizedeken keresztul elhittuk a sátán papjainak, hogy a Szent szellem nem is valós személy, sot, hogy létezik a Szellemtol szuletésen kívul is reménység.

Elhitették velunk, hogy elég hinni egy anygalban, akit egyszer jézusnak, máskor Mihálynak,végul pedig Abaddonnak neveztek el a számunkra. A lényeg az volt, hogy még véletlenul se Krisztusban az Istenben higyjunk, és a Szent Szellemben, mint az Isten egyik személyében.

Bocsásd meg testvérem, hogy csak az elmul két esztendoben dobbentem rá arra,
hogy nincs kétféle keresztény.

Neked már konnyebb testvér, mert írogatok itt róla. Ezért légy egy kis megértéssel az irányomban és a Szent Szellem irányában is.Jézust is csak szuletése után 30 évvel hívta el az Atyja, hogy kezdje el foldi munkáját,
pedig már 12 évesen is sok mindent tudott.A Szent Szellem mégiscsak akkor szállott alá, hogy lakozást nyerjen az ember Jézus testében,amikor már betoltotte a 30. évét.Sot még ezután is
megkisértetett, hogy Atyja biztosra menjen, engedelmes lesz neki mindenben.

A Szent Szellem velunk kapcsolatban is
fokozatosan munkálkodik. Eloszor nekunk kell befogadni Ot ,mint való személyt.
Engedni, hogy tanítson, megigazítson,
majd a végén meg is Szenteljen.

Kedves Kuzdos!

Én még egyedul ott tartok, hogy még rendesen alá sem merítkeztem, hisz sem gyermekkoromban a református pap, sem az Ortorony szervezetben a vén aki megkeresztelt, nem volt az Úr szolgája, hisz nem kapta meg a Szellem ajándékát.

Irod, hogy az Úr elhívta a tanítványokat és kész.

De a tanítványok az Urat kovették mindenben.

Mi pedig még mindig azon témázunk, hogy
miért ne lehetne bárki keresztény, azért mert azt állítja magáról.
Nos ezért nem lehet testvérem, mert még rendesen meg sem keresztelt minket senki.

Esetunket annak a néhány hivonek az esetéhez hasonlítanám,akire Pál Efézusban rátalált.

Ap. Csel.19:1
Lőn pedig azonközben, míg Apollós Korinthusban volt, hogy Pál, eljárván a felsőbb tartományokat, Efézusba érkezék: és mikor némely tanítványokra talált,
2
Monda nékik: Vajjon vettetek-é Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek? Azok pedig mondának néki: Sőt inkább azt sem hallottuk, hogy ha vagyon-é Szent Lélek.
3
És monda nékik: Mire keresztelkedtetek meg tehát? Azok pedig mondának: A János keresztségére.
4
Monda pedig Pál: János megtérésnek keresztségével keresztelt, azt mondván a népnek, hogy aki ő utána jövendő, abban higyjenek, tudniillik a Krisztus Jézusban.
5
Mikor pedig ezt hallák, megkeresztelkedének az Úr Jézusnak nevére.
6
És mikor Pál reájok vetette kezét, szálla a Szent Lélek ő reájok; és szólnak vala nyelveken, és prófétálnak vala.
7
Valának pedig a férfiak összesen mintegy tizenketten.

Vagy esetleg Kornéliuszhoz és házanépéhez, akiben elobb nyert lakozást a Szent Szellem, mint ahogyan
megkeresztelkedtek volna?

Látod testvérem , ezek az emberek kitudja mennyi idon keresztul éltek abban a hitben, hogy még a Szent Szellemrol sem volt tudomásuk, nem hogy gyulekezeteket alapítottak volna.
Biztosan találkoztak, megbeszélték egyutt a hituk alapját, de nem jutottak el az ujjászuletés ismeretére, csak miután Pál azt elhozta hozzájuk.

Vagy ott van Apollós esete, aki ékesszóló írástudó volt, mégsem ismerte az Úr utjait. Akvilla és Priszcilla ismertette azt meg vele.

Ap. Csel. 18:24
Érkezék pedig Efézusba egy Apollós nevű zsidó, alekszandriai származású, ékesenszóló férfiú, ki az írásokban tudós vala.
25
Ez meg volt tanítva az Úrnak útára; és lélekben buzgó lévén, szólja és tanítja vala nagy szorgalmatosan az Úrra tartozó dolgokat, jóllehet csak a János keresztségét tudja vala.
26
És ez kezde nagy bátorsággal szólni a zsinagógában. Mikor pedig meghallgatta őt Akvila és Priscilla, magok mellé vevék őt, és nyilvábban kifejtették előtte az Istennek útát.
27
Mikor pedig Akhájába akara átmenni, buzdítván őt az atyafiak, írának a tanítványoknak, hogy fogadják be őt. Ki mikor odajutott, sokat használa azoknak, kik hittek vala a kegyelem által:

Ezeken gondolkodj el ,és légy turelemmel.Mindent a maga idejében megad az Úr, de azért Pálnak is el kellett mennie az egyenes utcába, pedig ot személyesen hívta el az Úr.

küzdős 2012.11.24. 14:54:22

@leslie07: Köszönöm, hogy próbálod világossá tenni hitedet, érzéseidet, különösen értékelem, hogy ezt ebben a hangszínben teszed, amiben látszódnak a belső vívódásaid is.
Még nem szabadultam meg, néhány napnak még el kell telnie addig, de ez csak adminisztráció, egy végső játék a részemről.
Tetszik, amikor sokat idézel a Bibliából, mint ahogyan most is tetted. Kérdezem tőled:"
Monda nékik: Vajjon vettetek-é Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek? Azok pedig mondának néki: Sőt inkább azt sem hallottuk, hogy ha vagyon-é Szent Lélek."
Hogyan érthető az, hogy vettetek-e Szent Lelket? Egy élő személyt hogyan vehet valaki, vagy hogyan lehet belőle venni? Tudom, hogy belém vésődött a tanítás a Szent Szellemmel kapcsolatban és nem is akarok belemerülni ebbe, de azt mondod, ez a téma a létkérdés, mint a tanúknál az 1914. Fontos ebben tisztán látnunk, ha az életünk függ tőle és én nyitott vagyok és voltam is arra, hogy megvizsgáljam a témát, de ez még nem tiszta víz. Azt sem értem, kinek kell téged megkeresztelnie, akinek erre joga van? Miért nem gongolhatom magamról, hogy keresztény vagyok, ha Krisztust akarom követni? A keresztelkedés csak jelkép, ha komolyan Istennek szánod az életedet, Ő látja a szándékod, nem ítél el azért, mert talán nem minden volt rendben technikailag! Gondolj Jézusra, aki nem törvénykezett, amikor megérintették a ruháit, ami bűn volt, hanem a szeretettel félre tette az ítéletet!
Nem hiszek abban, hogy Isten nem nézné el nekem is azt, hogy állandóan hibázok, de mi az oka!? Igen, az oka az, hogy futok feléje és nem nézek kellően a lábam alá, talán elkerülik a kiigazító táblái, intései a figyelmem!
Isten irgalmas, kegyelmes, bővelkedik a szerető kedvességben és nem fogja megbüntetni azokat, akiknek a szíve tiszta irányába, még akkor sem, ha éppen belekeveredett adott időben a konkolyba. Nem ítélhetünk el mi magunk egyházakat, vallásokat, mivel telve vannak emberekkel! Mindenkinek lehetősége van hallgatni az Úrra, ha akar. Akik nem hisznek, azokat megvakította Sátán, de akivel Istennek tervei vannak, azt hívni fogja, Azt, hogy ezt miképpen teszi, azt nem tudjuk leírni, megfogalmazni, de az egyén tudni fogja! Remélem, hogy mihamarabb érezni fogod magad is, ami egy újabb lendületet ad számodra, na nem azért, mint ha eddig nem lettél volna lendületes, de ez más lesz.
Még annyit, hogy szerintem ne ostorozz senkit abban a formában, mint ahogyan karalábéval tetted! Ez nem Jézus gondolkodása és példája. Tudom, hogy Ő is kiűzte a kufárokat durván a templomból, de nem ez jellemezte! Szellem gyümölcse tesókám, az neked is jól áll, valahányszor termed, persze nekem is.
Minden jót neked!
ÜT

leslie07 2012.11.24. 15:37:05

A Sátán angyalai hogyan nyernek lakozást valakiben?Ugy, hogy beengedik azokat az emberek.

A Szent Szellem is akkor nyer lakozást
az emberben, ha beengedjuk magunkba.

Krisztus hogyan tudott elszakátani a benne
lévo szellmebol és a tanítványokba helyezni?

János 20: 21
Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! Amiként engem küldött vala az Atya, én is akképpen küldelek titeket.
22
És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket:
23
Akiknek bűneit megbocsátjátok, megbocsáttatnak azoknak; akikéit megtartjátok, megtartatnak.

Az, hogy mimódon lakozik az Isten minden emberben, aki Szellemtol szuletett nehéz annak elmagyarázni, aki
még testi gondolkodású.Mindenesetre az Ur azt mondta, hogy a tanítványai az O szellem testének a tagjai, hogy O az Atyában lakik az Atya pedig O benne.
Valakiben pedig az Ordog szelleme lakik.

Ami karalábét illeti, nem ostoroztam.
Sajnos a szellem ,amely irányítja nem Istentol van.Megpróbálta megzavarni e blognak a nyugalmát. Nemcsak velem szemben, de másokkal szemben is személyeskedni kezdett.
Errol Karalábé nem tehet, az ot uraló szellemnek nem volt innyére, hogy ebben a blogban építo békés tevékenység folyon.

Ezért utasítottam az ot uraló szellemet
nedves, mocsaras helyre, hogy Karalábé
végre szintén megtalálja a békét és nyugalmat. megérdemli, hisz sok megpróbáltatáson esett át.

Kedves barátom ,annyit azért Szent Szellem már megadott nekem, hogy fel tudom ismerni azt ha valakiben a Szent szellem ellen harcoló szellem lakozik.
Pál sem a Barjézus személye utáni gyuloletbol cselekedett, hanem azért, hogy értésére adja barjézusnak, hogy a benne lakozó szellem az igazság ellen harcol.

Pál határozott fellépése célba ért.
Barjézust is megszabadította az ot gyotro szellemtol,meg az igazság szavát is tovább hirdethette zavaró hatás nélkul.

Pál kozbenjárásának az eredményeként uygan Barjézus egy idore megvakult, de nem véglegesen. A Szent Szellem elégnek látta ezt a figyelmeztetést, hogy Barjézus ellen álljon az ot befojásoló,
az igazság ellen hadakozó szellemnek.

Meggyozodésem, hogy Karalábé esetében
elegendo lett az eddigi figyelmeztetés,
és nem engedi kozelmagához ezek után a lázadó, romboló szellemnek, amely meg akarta akadályozni,hogy az igazság keresoi itt
békés, nyugodt hangulatban egymásra találjanak.

leslie07 2012.11.24. 15:52:50

@sefatias: Nos kihez mentek azok Efézusban, akik azt sem tudták, hogy van Szent Szellem?

Senkihez.

Ohozzájuk kuldotte el a Szent Szellem Pált.

Ap. Csel. 19:1
Lőn pedig azonközben, míg Apollós Korinthusban volt, hogy Pál, eljárván a felsőbb tartományokat, Efézusba érkezék: és mikor némely tanítványokra talált,
2
Monda nékik: Vajjon vettetek-é Szent Lelket, minekutána hivőkké lettetek? Azok pedig mondának néki: Sőt inkább azt sem hallottuk, hogy ha vagyon-é Szent Lélek.
3
És monda nékik: Mire keresztelkedtetek meg tehát? Azok pedig mondának: A János keresztségére.
4
Monda pedig Pál: János megtérésnek keresztségével keresztelt, azt mondván a népnek, hogy aki ő utána jövendő, abban higyjenek, tudniillik a Krisztus Jézusban.
5
Mikor pedig ezt hallák, megkeresztelkedének az Úr Jézusnak nevére.
6
És mikor Pál reájok vetette kezét, szálla a Szent Lélek ő reájok; és szólnak vala nyelveken, és prófétálnak vala.
7
Valának pedig a férfiak összesen mintegy tizenketten.

Hogy ki a keresztény? Akik Szellemtol szulettek, mint az Atiókhiai keresztények.

Ap. Csel. 15:8
És a szíveket ismerő Isten bizonyságot tett mellettük, mert adta nékik a Szent Lelket, miként nékünk is;
9
És semmi különbséget sem tett mi köztünk és azok között, a hit által tisztítván meg azoknak szívét.

Nincs kulonbség keresztény és keresztény
kozott. Csak azokat nevezi a Szentírás keresztényeknek,akikre kitoltetett a Szent Szellem.

Mi pedig az igazság keresoi vagyunk,
akik megkaptuk a hit ajándékát, amely által megtisztitván szívunket, egyre kozelebb és kozelebb kerulhetunk az újjászuletés állapotához.

Ebben segít minket az Isten hamisítatlan Ígéjének a befogadása, és a Szent Szellem általi vezetés, ha befogadjuk ot, mint valós személyt.

küzdős 2012.11.24. 16:17:44

@leslie07: "Krisztus hogyan tudott elszakátani a benne
lévo szellmebol és a tanítványokba helyezni?"
Ezt te kérdezted! Én is ezt kérdezem tőled, ha személyről van szó, ez nem lehetséges, de ha ezt értelmezem, hogy adott a szelleméből, vagyis erejéből, hatalmából, így képességekkel ruházott fel Jézus embereket, vagyis segítséggel, segítővel! Én így értelmezem, de semmi gond testvérem, ha eljön az én időm, változhat a helyzet!
ÜT

Consuelo 2012.11.24. 17:35:28

Érdekesen szemlélem az itt zajló Férfiak között folyó beszélgetéseket.

Sajnos a csendes és szelíd szellem (mert van ám bennem olyan is) most pihen. Nehezen bátorkodom reagálni egy olyan közegben, ahol nem tudnak elvonatkoztatni attól, hogy női testben élek, s nem csak egy olvasó vagyok itt.

Személyesen, ami nekem gondot okoz változatlanul, hogy ha egy kívülálló olvassa a párbeszédeket, akkor vajon mit szűr ki belőle?

Olykor azért kicsinyt elveszek, hogy vádbeszédek, vagy párbeszédek zajlanak itt. Mert egy vádbeszédben kijelentenek, TE ilyen és ilyen vagy…benned ez és ez lakik. Egy párbeszédben az ÉN kerül első helyre,pl. én kellemetlenül érzem magam attól, ahogy itt reagáltok , stb. ..vagyis a másik által bennem kiváltott érzésekről beszélek.(Mivel a diszfunkcionális játszmáknak régi jól begyakorlott menete van, ezért nehéz nem így működni, nekem sem sikerül sokszor.)

Természetes, hogy lehetnek véleménybeli különbségek, melyeket lerendezhetünk diszfunkcionálisan is tombolva, vagy sehogyan sem reagálva. S lehet funkcionálisan is úgy, hogy megtanuljuk a konfliktusok kezelését és a méltányos „vitatkozást”. (Csendben megjegyzem, hogy akár egy tanulási folyamat része is lehet, egy itt zajló párbeszéd).

Engem olvasóként nem jól érintenek azok a felvetések, amikor abszolút kijelentések, elfogadását várja el tőlem egy másik személy. Magyarul amikor valaki az ő személyes VALÓSÁGÁT szeretné elfogadtatni másokkal, hogy nekik nem lehet saját VALÓSÁGUK, az ő VALÓSÁGÁN kívül.

Az ember lánya abból „főz” ami van, tehát a tapasztalataimra hagyatkozva tudok megnyilvánulni. Volt egy kedves tanú ismerősöm, szelíd nyugodt ember volt, kedveltem őt. Egyszer beavatott a legmélyebb titkába, elém tett egy rajzot, hogy mondjam el mit látok rajta? Hmm…azt mertem mondani, hogy egy focipályát játékosokkal. Teljesen ledöbbent, hogy én nem látom, hogy a jövőbeni égi hierarchia felállását rajzolta le, mert kapott erre utasításokat. Sőt, arra is, hogy néhány embernek prófétáljon erről, akikre hívást kapott, hogy beavassa. (Magát is megmutatta a rajzon, hogy ő majd hol fog állni.) Nem vitathatom az ő személyes VALÓSÁGÁT az üggyel kapcsolatosan, elfogadom, hogy ez az ő valósága, de sem semmilyen kényszert vagy hívást nem éreztem arra, hogy a személyes valóságom részévé tegyem a kapott információt. S nem kifigurázásképpen, de lehet egyszer majd ott áll azon a „mennyei focipályán” ahová rajzolta magát, (tudhatom?) az én személyes valóságom nem látta bele magát a rajzba.

S ismételten más személy szellemtől való elhívását sem vitathatom, elfogadom, az ő személyes valóságaként, de ettől még nem lesz az én személyes valóságom. Mert a személyes valóságát mindenkinek magának kell megtalálni, hogy mit miért hisz, gondol, érez, fogad el!

Az már egy másik kérdés, hogy számomra nem esik jól, amikor valaki bíróvá nevezi ki magát mások felett., még akkor is, ha ezt valamilyen hívásra (magasabb erőtől, hagyatkozva) indokolja. Hisz jól ismeri az írást, ki tett téged bíróvá….?S bár nincs jogom vitába szállni az ő belső késztetéseit illetően, mert ezek az ő érzései. De a saját érzéseim felett rendelkezem, és nem fogadom el, hogy egy nyilvános blogon valaki bárki bírája legyen (csak mert az ő békés eszmecseréjét valaki zavarni bátorkodott).

A blog „gazdája” megtehette volna, hogy megkéri azt a személyt akivel esetlegesen kedvezőtlen irányba fordult a párbeszéd, hogy rendezzék le privátban.. Talán számára is rejlik ebben tanítás, a határok kijelöléséről, tiszteletben tartásáról és tartatásától, konfliktuskezelésből.

Ha most nagyon kiakarnám sarkítani, mondhatnám, hogy az én olvasatomban hangoztak el itt mondatok melyek már kicsit „boszorkányégetés szagúak”. A reakcióból az jön le nekem, hogy : lám, megértette a figyelmeztetést (fegyelmezés hatásos volt), de ez itt nem a család, és nem is a gyülekezet, nem kapott hatalmat senki a másik felett. (Persze csak szerintem).

Nem tudom mások, hogy vannak vele, én azt érzem, hogy küzdelmes nehéz időket élünk, szeretethiány van a világban. Talán a közös pontokra,a párhuzamokra és nem az ellentétekre kellene fókuszálnunk. Erősítve és nem gyengítve egymást.

34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
35 Errõl ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.
(János 13:34-35)

Legyen szép, békés harmonikus estéje Mindenkinek!

leslie07 2012.11.24. 19:24:15

@küzdős: Szellem személyrol kuzdos, nem húsvérrol.

Krisztus testében sem a hús és vér által
kerulunk, hanema szellem és a lélek által.

A Szentírás kijelentése alapján a Szellem test be tud lépni a hústestbe hogy ott egyesuljon az abban lakozó lélekkel és szellemel.

Igy lehet a megigazult Krisztusban hivo ember Krisztus szellemtestének a tagja.

Kedves Kuzdos barátom.

Olvasd sokat az Igét,félre téve a régi Ortornyos magyarázatokat, meglátod majd
a Szent szellem segítségével teljesen új igazságokat fedezel majd fel.

Persze tolem is kérdezz, válaszolok neked, nem magamtól, hanem a Szent ˇIrás által.

De tudod nagyobb élmény az, ha te magad
leszel a felfedezo.Erosíti a hitedet.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.24. 20:10:04

@küzdős: Én azt értettem meg, hogy az isteni létforma nem hasonlítható össze az emberével. Isten nem egy székben ülve kormányozza a világot, koronával a fején, jogarral a kezében. Az ő létformájuk számunkra elképzelhetetlen, megérthetetlen. Fogalmunk sincs, hogy miként léteznek, hogyan kommunikálnak, és hogyan csinálják a dolgaikat. Ezért ne akard megérteni mindezt

küzdős 2012.11.24. 20:21:51

@leslie07: Köszönöm a buzdítást. Nekem nagyon tetszik az is, ha más fedez fel valamit, én meg csak élősködök.
Szeretem olvasni a felfedezéseket, én elfoglalt és "szerény" agyok.

küzdős 2012.11.24. 20:23:16

@sefatias: De akarom! Én olyan vagyok, mint a rosszindulatú kismalac.

küzdős 2012.11.24. 20:29:51

@Consuelo: "Consueló roppant szimpatikus, korrekt megnyílvánulását tanítani kéne! Barátaim, testvérek! Ne háborúzzunk itt egymással, akkor mi a különbség a bent, vagy kint között!"
Ez az én bejegyzésem volt 2012.11.20. 18.36.
Ma ezt szeretném megerősíteni, veled kapcsolatban is! Ne fogd vissza magad, csak az igazat, de tartsd magad!

Consuelo 2012.11.24. 20:55:14

@küzdős:

A tanítást köszönöm. Átgondolom. De, mint írtam is bejegyzésben: nekem sem sikerül sokszor. (S, ez nem azt jelenti, hogy az irány nem volna jó, csak olykor elvétem. Az élet úgy is korrigálásra tanít engem. Tehát nekem gyakran kell, visszaterelgetni magam, a saját hiteles értékrendem felé, ezt kár tagadnom.)
Ha „csataszagúra” sikeredett volna, amit írtam, akkor elnézést mindenkitől aki annak vette, mert nem ez volt a célom. De, a jelek szerint még mindig nem tudok elég árnyaltan és finoman fogalmazni. Bár azt is megtanultam, hogyha nagyon becsomagolok valamit, akkor nem mindenki érti a mondanivalót.

Talán értem, amire céloztál velem kapcsolatosan. Számomra olyan olvasata van, hogy ha szélcsend van (akkor azok, akik a vihar elcsendesedéséért imádkoztak) ne korbácsolják fel a tengert.

küzdős 2012.11.24. 21:13:32

@Consuelo: Nem vagy csataszagú, sőt nyugtató hatású, legalábbis nekem.
Ez nem gyülekezet, ahogyan említetted is, igenis lehet szavad, az érzéseid és észrevételeid nyugodtan add ki magadból, tudod, hogy a szólás szabadséga téged is megillet.
További jó kommenteket kívánok!

leslie07 2012.11.25. 07:30:55

@küzdős: Kedves Kuzdos az Isten maga a Szellem. A Istennek,aki maga a Szellem van ereje.

Ján. 4:23
De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
24
Az Isten lélek: és akik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

A Szentírás kulonbséget tesz azokban az esetekben, amikor a Szellem a saját testébol oszt, vagy a Szellem a maga erejét továbítja.

A ketto nem ugyanaz.

Amikor valaki Krisztus Szellem tetsének egy tagjává lesz, az nem Krisztus erejének a birtokosa lesz.

Amikor az Izrael fiai ittak a szellembol
a kosziklából, akkor Krisztus szellemtestének a vérét itták.

1. Kor. 10:4
És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.

Amikor Jézus testében lakozó Isten azaz Krisztus kinyilatkoztattta, hogy aki nem issza az O vérét és nem eszi az O testét és issza az O vérét az nyer orok életet.

János 6:48
Én vagyok az életnek kenyere.
49
A ti atyáitok a mannát ették a pusztában, és meghaltak.
50
Ez az a kenyér, amely a mennyből szállott alá, hogy kiki egyék belőle és meg ne haljon.
51
Én vagyok amaz élő kenyér, amely a mennyből szállott alá; ha valaki eszik e kenyérből, él örökké. És az a kenyér pedig, amelyet én adok, az én testem, amelyet én adok a világ életéért.
52
Tusakodának azért a zsidók egymás között, mondván: Mimódon adhatja ez nékünk a testét, hogy azt együk?
53
Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem isszátok az ő vérét, nincs élet bennetek.
54
Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon.
55
Mert az én testem bizony étel és az én vérem bizony ital.
56
Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban.
57
Amiként elküldött engem amaz élő Atya, és én az Atya által élek: akként az is, aki engem eszik, él én általam.
58
Ez az a kenyér, amely a mennyből szállott alá; nem úgy, amint a ti atyáitok evék a mannát és meghalának: aki ezt a kenyeret eszi, él örökké.
59
Ezeket mondá a zsinagógában, amikor tanít vala Kapernaumban.
60
Sokan azért, akik hallák ezeket az ő tanítványai közül, mondának: Kemény beszéd ez; ki hallgathatja őt?
61
Tudván pedig Jézus ő magában, hogy e miatt zúgolódnak az ő tanítványai, monda nékik: Titeket ez megbotránkoztat?
62
Hát ha meglátjátok az embernek Fiát felszállani oda, ahol elébb vala?!
63
A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit: a beszédek, amelyeket én szólok néktek, lélek és élet.

Ezeket olvasd el, és ezeken gondolkod kérlek, de úgy, hogy tettd félre az Ortorony teóriáját.

leslie07 2012.11.25. 07:55:04

@küzdős: A Szellem személybol csak akkor tudsz venni, ha a Szellem személy ad neked a saját Szellem testébol, és a Szellem vérébol.

Ne hústestben gondolkodj kérlek.
A szellem és a húscér test nem ugyanaz.

1. Kor. 15:39
Nem minden test azon egy test, hanem más az embereknek teste, más a barmoknak teste, más a halaké, más a madaraké.
40
És vannak mennyei testek és földi testek; de más a mennyeiek dicsősége, más a földieké.

Elobb fogadd el a Szentírást, úgy ahogyan azt a Szent szellem által ki lett jelentve, hamisítatlanul.

Elobb hinned kell benne, hogy,amit a Szent Szellem kijelentett az igazság.

Igy kerulsz fokozatosan kozelebb és kozelebb a Tanítódhoz a Szent Szellemhez,akire az Úr rábízota a hívo embert.

Ha majd nem kételkedsz a Szellem kijelenéseinek valóságtartalmában, illetve ,nem vonod kétségbe ,hogy az lehetséges, hogy megtorténjen, akkor a Szent Szellem , mivel hiszel benne, megengedi, hogy kozelebb kerulj a Szellem dolgaihoz és megérted azokat, ami a testi ember számára lehetetlennek
tunik.

Kerlek ezeket is olvasd el turelmesen:

1. Kor. 2:1
Én is, mikor hozzátok mentem, atyámfiai, nem mentem, hogy nagy ékesszólással, avagy bölcseséggel hirdessem néktek az Isten bizonyságtételét.
2
Mert nem végeztem, hogy egyébről tudjak ti köztetek, mint a Jézus Krisztusról, még pedig mint megfeszítettről.
3
És én erőtlenség, félelem és nagy rettegés közt jelentem meg ti köztetek.
4
És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában:
5
Hogy a ti hitetek ne emberek bölcseségén, hanem Istennek erején nyugodjék.
6
Bölcseséget pedig a tökéletesek között szólunk; ámde nem e világnak, sem e világ veszendő fejedelmeinek bölcseségét;
7
Hanem Istennek titkon való bölcseségét szóljuk, azt az elrejtettet, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre;
8
Melyet e világ fejedelmei közül senki sem ismert, mert ha megismerték volna, nem feszítették volna meg a dicsőség Urát:
9
Hanem, amint meg van írva: Amiket szem nem látott, fül nem hallott és embernek szíve meg se gondolt, amiket Isten készített az őt szeretőknek.
10
Nekünk azonban az Isten kijelentette az ő Lelke által: mert a Lélek mindeneket vizsgál, még az Istennek mélységeit is.
11
Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek lelke, amely ő benne van? Azonképpen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Lelke.
12
Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, amiket Isten ajándékozott nékünk.
13
Ezeket prédikáljuk is, nem oly beszédekkel, melyekre emberi bölcseség tanít, hanem amelyekre a Szent Lélek tanít; lelkiekhez lelkieket szabván.
14
Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen ítéltetnek meg.
15
A lelki ember azonban mindent megítél, de ő senkitől sem ítéltetik meg.
16
Mert ki érte fel az Úrnak értelmét, hogy megoktathatná őt? Bennünk pedig Krisztus értelme van.

Kedves testvéreim, én is erotlenségben és félelemben tárom fel elottetek mindezeket, nem a magam bolcsességét akarom szólni.

Rátok bízom, hogy hogyan fogadjátok.

leslie07 2012.11.25. 08:32:10

@Consuelo: Kedves Consuelo, lehet, hogy a te szemszogodbol személyek feletti ítélkezésnek tunt,ha felismerve az egyes hozzászolások mogott megbúvó szellem a blog kuldetését és elorehaladását akadályozandó kijelentések megfogalmazására késztetett itt egyeseket.

Mivel az ielleto személy onmaga nem volt képes felimerni ezt a veszélyt mások általi tobbszori figyelmeztetés után sem,
nem volt mit tenni, mint nevén nevezni a szellemet, aki a blog szétrombolására torekedett.

Amíg erre a nem tul népszeru lépésre nem kerult sor, szinte lehetetlen volt itt aSzentírás tanításáról értekezni, hisz a blog szét volt offolva a személyeskedés , valamint a jelen lévo
a Szent Szellem vezetését vágyó az isten Szavát szereto , azzal érvelo személyek elleni támadásokkal.

Senkit sem zavar, ha valaki eloadja megélt tapasztalatát, illetve építo jelleggel , a Szentírás tekintélyével
fejezi ki hitbeli meggyozodését.

Ha felismerhetoen rossz indulatú szellem próbál hatalmába keríteni valakit, és azt rendre utasítva más helyekre kuldik, az illeto személy,akit megszabadítanak attól, csak fellélegezhet, és orvendezhet az Ur dicsoségére, mint ahogy orvendeznek egy ilyen szabadítás után a menny anygalai is.

Ezért arra kérlek, ne értsd félre és ne tekinsd a szeretet hiányának, ha valakirol megállapítják, hogy segítségre szorul.

Az Ur Jézus sem azért utasította ki az embereket gyotro szellemeket, mert nem szerette azokat, hanem azért, hogy megszabadítsa oket azok gyotrésétol,és így az igazság útjának teret biztosítson.

Sajnos nem mindig ismeri fel a megtámadott személy, hogy neki segítségre van szuksége, hisz a benne
lakozó ártó szellem megvakítja ot.

Ez tortén mindnyájunkkal az Ortorony szervezetben, és ezt hoztuk onnan magunkkal.

Amíg a szervezet fogságában voltunk, mindnyájuk átélt sok szívfájdalmat , igazságtalanságot, megaláztatást.

Jó ha ezeket a fájdalmakat kibeszéljuk magunkból, ha úgy érezzuk, hogy segít.

Ezzel egyutt elomenetelt is kell tennunk a megigazulás és újjászuletés irányában, ha meg akarjuk Ismerni az igaz Istent.

Nem minden volt jehova tanúja érzi úgy,
hogy neki szuksége van Istenre, de tobbséguk igen, mint ahogyan ennek a blognak a tulajdonosa is.

Meggyozodésem, hogy azzal a céllal hozta létre ezt a blogot, hogy azok,akik itt találnak egymásra épuljenek általa jó szellemben, békességben.

Mindenkit szeretunk, de amikor feluti fejét a romboló szellem hatása, azt is észre kell vennunk, és ki kell utasítanunk. Nem az embert, hanem a romboló szellemet, amely az ember tudatán kivul megpróbálja kifejteni romboló hatását.

Kérlek alázattal légy megértéssel ezek miatt.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.25. 08:35:18

@leslie07: mondjuk ezzel egyetértek. Az egy héttel ezelőtti adok kapok, nem az én hibám volt. és azóta csend van

Consuelo 2012.11.25. 11:00:18

@leslie07:

Kedves leslie07!

„Kedves testvéreim, én is erotlenségben és félelemben tárom fel elottetek mindezeket, nem a magam bolcsességét akarom szólni.” Ez a mondatod értékesebb számomra, minden hitelvbeli érvelésednél. Mert érzek benne emberit, és ez számomra fontosabb a „teológiai” okfejtéseknél. Amikor ez embernek van bátorsága megvallani a félelmeit, felvállalni az érzéseit, ez bátor dolog (mert adott esetben fel kell vele vállalni azt, hogy ettől kiszolgáltatottá válhatok.)

Megvallom Neked, hogy ott ahol megérzem a „tekintélyelvűség szagát” arra ugrok. Nem véletlenül, a tanúknál átélt tapasztalataim, beoltottak bármiféle emberi tekintély ellen. Visszagondolva, szinte minden magánéleti dolgaimat irányítani akarták a MEGMONDÓK, majd ők megmondják, mert jobban tudják mint én. Gondolok itt olyan dolgokra mint a továbbtanulás, kivel barátkozzak, milyen legyen az esküvőm, milyen munkát vállaljak, vagy hogyan oldjam meg az otthonteremtésem. Amikor építkeztünk, lazán „lerosszszellemiségüztek” azok, akik már felépítették a maguk „kacsalábon forgóját”, vagy örököltek egy házat, vagy összemutyiztak egy tanácsi lakást. Sokan tették ezt úgy, hogy nem ismerték a hátterünket, hogy akkoriban a szabályozások miatt nem nagyon volt más választásunk, vagy az, hogy veszünk egy öreg dohos kis házat, vagy hogy építkezünk (azért választottuk az utóbbit mert csak erre adtak szocpolt). Csendben merem megkérdezni, hogy ha akkor másokra hallgatok, és most már kissé korosan valamelyik megmondóhoz fordulnék, hogy hallgattam rád, itt lakom egy albérletben, nem bírom feltartani, osztoznál velem a felelősségemben, segítenél? Szerinted milyen választ kapnék? Arról már nem is beszélve, hogy ezen személyek közül már sokan nem is tanúk (és nem azért mert mertek kérdezni). (Karalábé a blogjában érinti a felelősség kérdését.)

Így azt gondolom, hogy jogos védekezési mechanizmus a részemről, hogy csak azt fogadom el amiről személyes megtapasztalásom van, és nem hiszek csak úgy el senkinek semmit csak azért mert ő megmondta és az úgy van.

Sokszor az, az érzésem ezen oldalakon, hogy sokan még mindig a tekintélyelvűség szerint működnek. Ezt megértem, pontosan azért mert régi begyakorlott mintákról van szó. Ha valaki vén, vagy más elöljáró volt, ahol tisztelet és tekintély övezte a gyülekezetben ahol szava volt, amikor kikerül onnan a világba, a világ csak abban fogja elismerni amit a világban összehozott. Hirtelen támad egy űr. A világ nem fog senkit vállon veregetni, hogy ó milyen hűséges tanú voltál sok évig, mennyit segítettél és szolgáltál másoknak, mert a világot ez pont nem érdekli. Belegondolok, ott van egy Férfi, aki eddig tanított, felkészült, most mihez kezdjen ezzel a tátongó űrrel, honnan érkezik majd némi elismerés morzsa? Mit kezdjen magával, mit kezdjen a tudásával, az ambícióival? Nagyon nehéz, egy másik mintát találni és ráállni anélkül, hogy ne maradjon hiány érzet. Mert ha eddig az emberi kapcsolataimon keresztül mértem magam, hogy én jó ember vagyok, mert mások elismernek, s ha ez elmarad, honnan a megerősítés? A megerősítést önmagunkban kell kifejleszteni, amikor már nem attól függ a lelki/szellemi jólétem, hogy milyen visszacsatolások érkeznek felém, hanem attól a hittől, hogy Isten szeret és elfogad olyannak amilyen vagyok. (S most nem arra gondolok, hogy akkor nem kell fejlődnünk vagy törekednünk a jóra). (Kingdom blogja a kegyelemről, érdekes ebben a témában). Valamikor nekem, valaki azt mondta, jellemet építeni soha nem késő (nem kell félreérteni nem fel sem merül bennem, hogy bárki is jellemtelen volna)arra gondolok inkább, hogy soha nem késő egy új szellemiséget, egy személyiséget kifejleszteni magunkban. Számomra ez nagy kihívás, sokszor megbotlom, majd kifúj-kifúj újra kezdem.

Talán érthető, hogy sokunkban egy jól felépített hitbeli érvelés még nem lesz rögvest elfogadható, hiszen a tanúknál már egyszer ezzel megjártuk. Így én személy szerint igen óvatosan kezelek mindenféle új megközelítést. De, ez nem jelenti azt, hogy akár a te fejtegetéseid egyszer nem bizonyosodhatnának be (tudhatom?). A gondolat el van hintve. Sokan talán azt várják egy érveléskor (ami számunkra világos mint a nap), hogy mások is arra a felismerésre jussanak mint ők. De, ez nem megy ilyen gyorsan. Néha évek telnek ell, míg egy gondolat megfogan a másik fejében is amit már hallott előtte valakitől.

Pl. én olvastam egyszer valamit, elgondolkoztam rajta és elvetettem. Majd teletek-múltak az évek és emlékszem amikor rám tört a felismerés, feküdtem az ágyon és ordibáltam a plafonnal, hogy nem tetszik, de IGAZ! Az akkori életeseményeim és megtapasztalásaim alapján vált igazzá számomra az a rég olvasott gondolat, és akkor lett az enyém. Akkor abban a pillanatban gyűlöltem a felismerést, bár csak ne lett volna igaz, de a tények makacs dolgok, így jobb volt beismernem, mint tagadásban élnem tovább.

Visszatérve a kezdő gondolatomhoz, ami miatt megszólítottalak. Számomra jelen élethelyzetemben kevésbé fontosak a hitelvek, mint az emberi megnyilvánulások. Ahol emberit érzek, az sokkal jobban megérint, de szerencsére nem vagyunk egyformák, bizonyára másoknak más súly nyom a latban. Nekem pl. Péter a kedvenc apostolom, mert annyira esendő, annyira emberi volt (JK mégis neki adta a kulcsokat).

Én vállalom, hogy „sérüléseim” vannak, még akkor is ha sokan utána dobálódznak vele, és ráolvassák a másik fejére, ez az ő dolguk.

Az egység kérdése, hmm… Ezt is ahányan vagyunk annyi féle módon értelmezzük. Érzésem szerint, hogy ez ás más hasonló oldalak egy virtuális közösség lehessenek, értő figyelemmel kell viseltetnünk mások iránt. Egy dologban talán kijelenthetjük, hogy egységben vagyunk, abban, hogy tanúk voltunk.(Ebben mintegy sorstársi közösséget alkotunk) S aki kicsit is komolyan vette, az nem távozott onnan sérülések nélkül (elnézést, ha valaki igen) ebben a gyógyító folyamatban kellene egymást segítenünk.

Van egy biztonsági útmutatóm az emberi csoportokhoz működéséhez, ezt most egy kicsit átírtam az oldalra igazítva:

„A határok kölcsönös tiszteletben tartása létfontosságú ahhoz, hogy ezen oldalon való létünk, mindannyiunk számára gyógyító tapasztalattá váljék. Legtöbbünknek komoly nehézségei voltak határaink felállításában, személyes területünk és állásfoglalásaink kialakításában, érzékenyek vagyunk az ellentmondásokra. Célunk nem tanácsot adni vagy helyreigazítani egymást, hanem egy biztonságos környezet megteremtése, ahol megtapasztalhatjuk és megoszthatjuk fájdalmunkat.

Azt tapasztaltuk, hogy:
1.Szabad érezni.
2.Szabad hibázni.
3.Szabd tiszteletteljes konfliktusban lenni.
4.Szabad szükségleteinknek lenni és kérni azok kielégítését.
5.Fontos tisztelni másokat. Fontos kerülni az önigazoló, megtévesztő vagy címkéző típusú „perépítő” kijelentéseket, továbbá másvalaki „leltárjának” az elvételét vagy megosztását.
6.Fontos tisztelni magunkat, kerülve saját magunk lejáratását és az önsajnálkozást. Segítséget jelent a saját történetünk „birtokba vétele” ha jóváírjuk magunknak haladásunk eredményeit, és, ha dolgozunk a gyógyulásunkon.

Gondoskodunk, törődünk magunkkal és a kapcsolatainkkal. Kommunikációnk célja, hogy a kapcsolataink növekedéséhez és kitartáshoz szükséges gondoskodást megkapjuk. Ennél fogva fontos, hogy tiszteletteljesen beszéljünk a partnerünkhöz, miközben így járunk el, értékeljük a csoportot és a csoport kapcsolatait.”

Nos, ezeket az elveket én sem vagyok képes alkalmazni mindig. S persze amit írtam, most is csak a saját véleményem megosztása és nem osztása semminek.

Szép napot!

Consuelo 2012.11.25. 11:21:56

@leslie07:

Kedves leslie07!

Sajnos pont elkerülték egymást a kommentjeink. Így az előző kommentem, nem ehhez a kommentedhez szólt. Sebaj!

Azt gondolom, leírtam az érzéseimet. Természetesen tiszteletben tartom mások nézőpontjait is. Hiszen Neked is jogod van itt lenni, mint ahogyan másoknak is. S jogod van az érzéseidhez is, ezt nem is vitatom, amit vitattam azt már leírtam, értelmetlen volna tovább ragozni és újra és újra felhozni. Ha gondolod, ezt privátban megbeszélhetjük.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.25. 11:29:14

@Consuelo: Köszönöm ezt a kommentet Consuelo testvérnö! :) Sokat gondolkoztam arról, hogy Jézus hány teológiai vitát folytatott a farizeusokkal, és hogy azok milyen mélységekbe jutottak el. Aztán rá kellett jönnöm, hogy Jézus nem folytatott teológiai vitákat. Ha esetleg valami ilyet kérdeztek tőle akkor meg gyorsan rövidre zárta a témát. Vajon miért? nem értett hozzá?

küzdős 2012.11.25. 14:25:59

@Consuelo: Te nem vagy semmi!Éreztem az első olvasatnál, de csak megerősítesz abban,hogy az érzelem és az értelem találkozhat! Tényleg, szeretlek! Érted, mit gondolok, és nem értesz félre!

leslie07 2012.11.26. 06:51:43

@Consuelo: Kedves Cunsuelo,ilyen mélyreható szivbol jovo oszinte hozzászólást még sehol sem olvastam.
Koszonettel tartozom , sokat tanulhatok belole, de gondolom nem csak én,hanem mindnyájan, akik olvastuk.Nincs egy mondat, egy gondolat,amellyel ne tudnék egyetérteni a hozzászólásodban.

Remélem hamarosan privátban is elbeszélhetjuk átélt tapasztalatainkat,feltárhatjuk problémáinkat, és megkeressuk a segítségnyujtás lehetoségeit.

Mégegyszer koszonom.

Az Úr áldjon.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.26. 07:13:57

@leslie07: @küzdős: @Consuelo: egy dolgot megtanultam az évek folyamán. Az hogy nézeteltérések vannak keresztények között, abban semmi különleges nincs. Az hogy véleménykülönbségek, viták alakulnak ki aaz nem jelenti azt, hogy hiányzik belőlünk a krisztusi szellem. Ha viszont ezeket nem tudjuk rendezni, nem tudunk átlépni rajta, akkor már bizony komoly kétségek merülnek fel abban, hogy valaki egyáltalán fntosnak tartja-e a krisztusi alapelveket. Aki nem tud megbocsátani, és képtelen elfogadni, hogy mindenkinek joga van az önálló véleményhez, annak érdemes önvizsgálatot csinálnia. Amikor valaki olyan szentül meg van győződve a saját igazáról, hogy emiatt figyelmen kivül hagyja az ember kapcsolatait, akkor ott komoly gondok vannak. Szerintem lehet úgy véleménykülönbség, esetleg nézeteltérés, hogy közben mégis tudjuk tisztelni egymást.
Az ehhez a posthoz tartozó kommenteket pont azért nem törlöm, hogy mindenki lássa, hogy emberek vagyunk, ám mégis legtöbben képesek vagyunk felülemelkedni a nézeteltéréseken, és továbbra is testvérként tekinteni egymásra. Nekem ti a testvéreim vagytok. És ezt most nem csak úgy irom, hanem könnybelábadt szemekkel

küzdős 2012.11.26. 18:04:29

@sefatias: Tesókám! Felül fogunk emelkedni!Leslie barátunk is oldódik, szépen fogalmazott! Nem cél, hogy mindenben értsünk egyet, a cél, hogy értsük meg egymást és TISZTELJÜK egymás nézeteit!
Itt senki nincs, aki tudja a frankót totálisan! Tapogatjuk, mint vak a hajnalt, de ameddik keressük, nagy baj nem lehet, de összeveszni nem bölcs dolog. Beszélni a gondolatainkról igen, BÖLCS dolog! Amikor láncba felállva kezdenek bele egy keresésbe, pl. valaki eltünt, mindenki keres, de csak egy, két személy lesz abban a helyzetben, aki talál (ha egyáltalán talál!). Az is lehet, hogy az találja meg őket, akit keresnek, mert nem tünt el, ő ott volt, csak nem ott keresték!
Na erről ennyit, nem igaz a mondás, hogy egységben a kétség!!!

a századik juh 2017.08.06. 20:19:55

A közös blogon most osztották meg... nem semmi kommentek, én ezekről eddig nem is tudtam... mibe csöppentem!

A cikk is jó, bár eléggé beszűkíti a pontjaival a tanúkat, én bele se tudtam magam helyezni, valószínűleg épp ezen egyedi adottságok miatt tudok úgy Jehova Tanúja maradni, hogy egyáltalán nem járok összejövetelekre és szervezeti rendezvényekre, és teljesen kivontam magam a teokratikus elrendezések alól.

A bentmaradás számomra egyáltalán nem létszükséglet, idáig így adta az Úr, ha felvehetem a beszélgetés fonalát...

Azonban így hozzájutok olyan információkhoz, amivel úgy érzem, jobban teljesíteni tudom a Watch Tower felhívását, hogy tanúskodnom kell a Szervezetről megtudottakról.

:)

Mindenki ismeri az álláspontomat a vének közül, és persze a testvérek közül is.

Több bíróim volt, amiket egyszerűen adminisztratív módon meg lehet akasztani, ha valaki olyan egyedi helyzetben van, mint én.

Így adta az Úr.

De ha bármelyik körülmény fennállna a cikkben leírtak közül, valószínű, rég papíralapon is megszakítottam volna a kapcsolatot a Watch Towerrel.

Ha szabad ilyet mondanom, úgy érzem, van még egy kis dolgom a szervezeten belül, mert például Babilon elöl is hiába terelték volna el a folyót Ciruszék, ha valaki nem felejti el aznap bezárni a nagykaput, biztosan nehezebb dolguk lett volna, és nem utolsósorban több áldozat és sérült lett volna.

Esélyét látom ennek, reális esélyét. Ha nem látnám reális esélyét ennek, azonnal megírnám az elkülönülő levelet.

Abban bízom, hogy majd Putyinék értékelik, hogy ellenzéki blogot írógattam, és majd engedik, hogy ne csak kétszer fürödhessek.

Azért ide írtam, mert a Közös blogról (is) ki vagyok közösítve, köszönöm Marcinak a megosztást.

Kéne pár ilyen cikk mostanság is.
süti beállítások módosítása