"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

A juhok idegen után nem mennek?

2016/03/11. - írta: sefatias

"Aki a kapun megy be, az a juhok pásztora. Az őr kinyit neki, a juhok pedig megismerik a hangját. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. Amikor mindegyiket kivezeti, elindul előttük, s a juhok követik, mert ismerik a hangját. Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem ismerik a hangját.Azok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-be jár és legelőt talál. A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson.”

letoltes_2.jpg

                                                            Jézus és a fekete bárány?

 

Jézus jó pásztorról szóló példázatának több szereplője is van. (János 10 1- 21) Először is a pásztor. Jézus maga mondja: "Én vagyok a jó pásztor." "A jó pásztor életét adja juhaiért." A másik szereplő az a juh, akiért a pásztor meg is halna. Róluk azt olvassuk, hogy "a juhok pedig megismerik a (pásztor) hangját" és "Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem ismerik a hangját" Szerepel még az őr, akiről nem derül ki semmi. És szereplő még a tolvaj, aki "csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson." Olvasunk még a béresről "akinek a juhok nem sajátjai, otthagyja a juhokat és elfut, amikor látja, hogy jön a farkas." És van még két szereplő, amelyekről szintén nem sokat tudunk. A farkas, aki elragadja és szétkergeti a juhokat, valamint az a juh, amelyik nem a jó pásztoré, aki nem ismeri meg a hangját és akik emiatt akár idegenek után mennek és nem futnak el előlük. Ők azok, akik tolvajok és rablók áldozatául esnek.

Én lenyomtam húsz évet Jehova Tanúi között, és még pár tízezren vagyunk az országban olyanok, akik a történelmi és evangéliumi kereszténység álláspontja szerint nem Jézus hangját hallottuk, hanem egy idegenét. Ha ez igaz, akkor ennek az egyetlen oka az, hogy nem vagyunk Jézus juhai. Ha azok lettünk volna, akkor nem mentünk volna a tolvajok, rablók után, aki csak lop, öl, pusztít. És mi ennek valóban áldozatai vagyunk. Márpedig, ha az áldozatai vagyunk ennek, akkor az csakis azért lehet, mert nem ismertük fel a jó pásztor hangját. Amennyiben viszont ebbe a kategóriába tartozunk, akkor az egyben azt is jelenti, hogy nem üdvözülünk.

Innentől viszont teljesen felesleges kapálóznunk, hiszen az eleve elrendelés szerint mi már a történelem előtt ebbe a kategóriába tartoztunk. Magyarán annyi jutott nekünk a fényből, amit halálunkig látunk.

De van másik megoldás is. De az még nem állt össze a fejemben.

Mindenesetre csak azt tudom mondani most is, amit ebben a posztban már kifejtettem(KATTINTS IDE), hogy:

"én azt mondom, hogy nem igaz, hogy más Jézust hittünk. Nem igaz, hogy más evangéliumnak hittünk. Nem igaz, hogy más evangéliumot hirdettünk."

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr348465182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HINNI AKAROK 2016.03.13. 08:18:08

Meglatasom szerint: ha nem is mas Jézust(talan csak Jézust maskepp), de mas evangeliumot biztosan

kjapp · https://napfenyesblog.wordpress.com/ 2016.03.13. 09:43:03

Az evengéliumot biztosan lehet sokféleképpen magyarázni, de a személyes kapcsolatod Jézussal/istennel akkor is meg volt amikor 'belül' voltál, és most is meglehet, amikor 'kívül' vagy.

És ezért lehet hálás az ember.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.13. 09:48:41

@kjapp: Szerintem is fontosabb a személyes kapcsolat, és a személyes hit, mint a tudáson alapuló állapot

kjapp · https://napfenyesblog.wordpress.com/ 2016.03.14. 09:38:35

"...Ha ez igaz, akkor ennek az egyetlen oka az, hogy nem vagyunk Jézus juhai. Ha azok lettünk volna, akkor nem mentünk volna a tolvajok, rablók után, aki csak lop, öl, pusztít. És mi ennek valóban áldozatai vagyunk..."

nem értem igazán az eszmefuttatást. Mindenki áldozat, aki valami hibát vét? Mindenki Jézus juha (ebben a megfogalmazásban) még az ateisták is, mert azok ugye őszintén tagadják azt, amit nem ismertek fel. Talán rosszabb a helyzet ott, ahol kétszínű a hívő, felismerte de nem teszi, hirdeti de nem teszi teljes meggyőződéssel. De Isten tudja, hogy ilyenek vagyunk így is elfogad a jó Pásztor a sajátjának, még ha néha elkóborol is az emberfia az egyenes útról.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2016.03.14. 12:37:20

@kjapp: Én sem gondolom, hogy jó ez az érvelés, de elég gyakran találkozok vele

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2016.03.21. 21:14:14

van egy vicc, a medve megy az erdőben egy listával. aki a listán van, meghal. nem mesélem tovább, mindenki ismeri.
a lényeg az okos nyuszika, aki megkérdi, lehúzná-e a medve a listáról? :)
na erről a posztról ez a vicc jutott eszembe :)
süti beállítások módosítása