"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Valahol Európában...(összegzés)

2012/10/10. - írta: sefatias

Az elmúlt hetekben több postot raktam ki Valahol Európában…címmel. A célom nem azoknak az embereknek a lejáratása volt, akik szerepelnek bennük. Sokat gondolkoztam azon, hogy tisztességes dolog-e ilyen történeteket kirakni, sőt néha arra is gondoltam, hogy törlöm őket. De az ilyen történetek nélkül nem lehet élesen szemléltetni azt a hamis állítást, hogy Jehova szent szelleme nevezte volna ki őket arra a tisztségre. És abban is biztos vagyok, hogy ezek a történetek nem egyediek. Meggyőződésem, hogy rengeteg hasonló, vénekről szóló történetet lehetne leírni, amelyekben a „szent szellem által kinevezett” felvigyázók tisztességtelenül, törvénytelenül, igazságtalanul, kegyetlenül jártak el.

Szerintem az olvasóim közül is sokan tudnának beküldeni a hatalmukkal visszaélő vénekről szóló történeteket. Én magam sem értem a végére a sztoriknak. Rengeteg olyan van, aminek én is tanúja vagyok, vagy amit a sértettek meséltek el. Nem meséltem még a több millió forintot sikkasztó, ezt kimagyarázó vénről, aki ellen legalább négy tanút lehetne állítani, akik Jehova Tanúi, és vagy harmincat, akik nem azok, ám a vének bizonyos érdekből nem foglalkoznak az üggyel. Nem beszéltem arról a vénről, aki akárhol jár mindig „hozzájut” értékes szerszámokhoz, anyagokhoz, aminek következtében évtizedek alatt többszázezer forint értékben lopott akár a munkahelyéről, akár a királyságterem építésekről. Ők évtizedek óta vének, ám a szent szellem semmit nem tesz azért, hogy törölje őket. Nem beszéltem arról a vénről, illetve gyülekezetszolgáról, akit a szolgatársai kicsináltak, aztán olyan szinten emésztette el magát, hogy a szervezete már nem bírta tovább, és meghalt. A családja mind a mai napig az akkor szolgáló többi gyülekezetszolgát vádolja a testvér haláláért. A halála után a magyarországi felső vezetésből valaki felkereste a családot, és bocsánatot kért az igazságtalan meghurcolásért. Persze ez nem támasztotta fel a testvért. És nem adta vissza a négy árván maradt gyereknek az apját. De nem beszéltünk még Rutherford szemétségeiről, aki nem volt más, mint egy kegyetlen, fasiszta diktátor, aki mindenkit eltaposott, aki az útjába állt. Szóval erről a témáról ennyit. Nem akarok többet erről írni, mert még most is megráz, ha ezeken a történeteken gondolkodok.

De ezekre a történetekre azért van szükség, hogy a Jehova Tanúi között élő emberek felismerjék, hogy azok az emberek, akiket a társulat nevez ki felvigyázókká a gyülekezetekben, NEM JEHOVÁTÓL KAPJÁK A KINEVEZÉSÜKET. Isten szellemének ezen emberek kinevezéséhez semmi köze. Sőt meggyőződésem, hogy sok esetben istenkáromlás ez az állítás. Hiába állítják ennek az ellenkezőjét az Őrtornyok, hiába hangsúlyozzák ezt ki az emelvényről maguk a vének is. Ez az ámítás semmi másra nem jó, mint hogy a hatalmukat egyre jobban megerősítsék, és a gyülekezet tagjaiban lelkiismeret furdalást keltsenek, ha esetleg önálló kritikai gondolkodás alakul ki valakiben. Nemrég egy vén azt mondta, hogy úgy kell a véneket tekinteni, mint az angyalokat. Úgy néz ki, hogy Jehova Tanúinál lassan mindenki előre lép a ranglétrán. A vezető testület már Krisztus helyén ül, a vének az angyalok helyén. A végén már a vének fogják eldönteni, hogy ki méltó a megmentésre, és a vezető testülethez kell imádkozni a szent szellemért.

Fontos lenne, hogy mindenki gondolkodjon el ezeken a történeteken, illetve a saját gyülekezetében megtörtént eseteken, és ne hagyja, hogy a Bibliára támaszkodva önző, gőgös, hatalom éhes emberek a nyakára üljenek, és kihasználják. Sokan bele sem gondolnak, hogy ennek milyen komoly következményei lehetnek. Csak akkor szembesülnek vele, amikor személyesen érintettek lesznek, de akkor az Istentől való félelem miatt nem merik magukat megvédeni, miközben nem Isten az, aki támadja őket, hanem egyszerűen néhány hatalmával visszaélő ember. Ha bárki úgy érzi, hogy jobban fél a vénektől, mint Istentől, akkor az azt jelenti, hogy nála már elérte a szervezet a totális engedelmességet. Ennél rosszabb helyzet nem is létezik. Gondoljunk azokra a katonákra, akik a saját lelkiismeretüket eltaposva emberek ezreit végezték ki embertelen módon, mert jobban féltek a feletteseiktől, mint Istentől, vagy a saját lelkiismeretüktől. A vének nem Jehovától kapták a kinevezésüket, hanem egy részvénytársaságtól.

Én a saját bőrömön tapasztaltam azt, hogy a fiókhivatal nem vállal felelősséget a vének döntéseiért. Sőt ha olyan történik, akkor ki is hátrál mögülük. Olyan embereket neveznek ki véneknek, akik sokszor még a keresztény minimumot is alig ütik meg, illetve olyan vének tudnak évekig, évtizedekig szolgálni, akik közben folyamatosan bűnt követnek el. A szervezet, és a szent szellem mégsem tesz semmit. Persze ez nem véletlen. A szervezet emberekből áll, és ők nem látják, hogy mi folyik a vének, a gyülekezetek életében. De most őszintén, el tudja valaki képzelni, hogy amikor a fiókhivatalban, vagy a vezető testületben megbeszélik a kinevezéseket, akkor egy isteni sugallat elárulja nekik, hogy ezt a fickót nem lehet kinevezni, mert titokban valami bűnt követ el? Elképzelhetetlen, hogy ilyen legyen. De akkor hol van az a pont, ahol a szent szellem beleszól a kinevezésekbe? Sehol. Én magam sem tartottam a saját kinevezésemet sem istentől jövőnek. Sok kinevezést láttam, sokban vettem részt, és elmondhatom, hogy ezek az kinevezések, csupán emberek által foganatosított intézkedések, amelyek mögött bizony néha tisztességtelen szándék is húzódik.

Jehova Tanúi gyülekezeteiben azért van arra szükség, hogy egyre erőteljesebben sulykolják a gyülekezet tagjaiba a vének isteni kinevezését, mert egyre többen kezdenek önállóan gondolkodni, és mernek véleményt formálni. Egyre többen ismerik fel, hogy a vének gyakran nem a gyülekezetek értelmesebb rétegéből kerülnek ki, hanem azok közül, akik komoly hiányosságokkal rendelkeznek az elmebeli képességeikben. Ezt egy értelmes embernek nehéz feldolgozni, mikor látja, hogy néha idióta emberek idióta döntéseket hoznak, és neki pedig engedelmeskednie kell. Itt már csak egyetlen fegyver van az engedelmesség elérésére, ez pedig nem más, mint a félelem. El kell érni, hogy a gyülekezet tagjai rettegjenek attól, hogy ellentmondjanak a véneknek, még akkor is, ha egyébként alkalmatlannak látják őket. El kell érni, hogy ha az embert mindenki alkalmatlannak látja is a feladatára, akkor is engedelmeskedjenek a Jehovától kapott pozíciójának. Ezt a Társulat igyekszik is elérni. Egyre jobban kihangsúlyozza a totális engedelmességet mivel „ama nap közeleg”, és sajnos sokan el is hiszik, hogy most az utolsó napokban erre van szükség. A társulat által megbízott előadók, olyan gondolatokat fogalmaznak meg, amit az Őrtoronyban ugyan még nem mernek leírni, mert megütközést kelthetne, de pl. egy zónafelvigyázó már elmondhat az emelvényről. Itt már túl mernek menni az írásokon, és olyan gondolatokat közölni, amelyekkel befolyásolhatják a gyülekezeteket. Nagyon jó példa erre a tavalyi zónafelvigyázói előadás, amelyben a következő gondolatok hangzottak el a vénekkel kapcsolatban:

-"Jehova olyan férfiakat választ ki, akik az ő szívének elfogadhatók..."

-"Ezek az alpásztorok igazán utánozni szeretnék Jehovát, és Jehova ezért tudja őket vezetni..."

-"Az a mód, ahogyan ők törődnek Isten nyájával, megmutatja, hogy Jehova megáldja őket és elfogadja őket."

-"Jehova továbbra is felhasználja őket, és ők előrehaladnak, és egyre jobban tudják ellátni felelősségeiket"

-"és ez biztosít bennünket arról, hogy az útmutatás, amit kapunk rajtuk keresztül, az Jehovától származik, és nem tökéletlen emberi gondolkodás"

-"A gyülekezeti véneknél az isteni bölcsesség megnyilvánulását látjuk"

Egyértelműen fogalmaz az előadó. Minden vén Jehova szívének elfogadható férfi, akiket ő maga vezet, sőt megáldja őket, aminek köszönhetően előrehaladnak, és egyre jobban ellátják feladataikat. Minden tőlük jövő segítség, útmutatás, tanács Jehovától származik, és egy az egyben az isteni bölcsesség szól ajkaikról. Most pedig kedves olvasó, nézz körül az általad ismert vének között.

Te is ilyennek látod őket?

Biztos vagy abban, hogy az Isten személyesen irányítja a vének tetteit, szavait?

Azt látod, hogy egyre jobban előrehaladnak, és igazi pásztori törődés jellemzi őket?

Ha igen, akkor szerencséd van. Ha nem, akkor viszont valaki hazudott neked. Én bátran ki merem jelenteni, hogy a fenti kijelentések szándékos hazugságok, amik csak arra jók, hogy egyre totálisabb engedelmességet, alárendeltséget követeljenek meg tőled, hogy még véletlenül se merj önálló véleményt formálni, illetve kinyilvánítani. A Jehova Tanúi között szolgáló vének isteni kinevezése egy nagy becsapás, hazugság. Egy becstelen módszere a vezető testületnek arra, hogy ne vedd észre a többi hazugságot se, amivel hétről hétre traktálnak az előadásokban, és a kiadványokban. A véneket nem a szent szellem nevezi ki. Istennek ezekhez az emberekhez semmi köze. És bár van közöttük jócskán őszinte, becsületes szolga, ez még nem jelenti azt, hogy az elrendezés Jehovától származna. Gondolkodj el kérlek a fentieken, és adj magadnak őszinte válaszokat a kérdésekre, kérdéseidre. Ne félj. Isten nem fog megítélni az őszinteségedért. Sőt! Azt várja el tőled. Légy őszinte hozzá, és magadhoz is. Ha ezt nem teszed meg akkor az istennel ápolt kapcsolatod a félelmen alapul, az pedig képmutató imádathoz vezet. 1János 4: 16-19

Címkék: vének
43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr714831448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.11. 09:58:59

Szuper cikk Sefa, köszönjük! Érdemes lenne egy párezer tesót megkérdezni (ha őszintén válaszolhatnának), hogy szerintük a szent szellem nevezi ki és vezeti-e a véneket. Szerintem érdekes eredményre jutnánk.

Ugyan ide kapcsolódik amit "imateljes állapotban hozott döntés"-nek neveznek. Érdemes lenne erről is értekezned röviden. Imateljes állapoooot? Hát nem tökmindegy milyen állapotban vannak, amikor abszolút többség szükséges egy szavazáskor? Kézfeltartással szavaznak ráadásul. Ha titokban ráírnák egy cetlire a szavazatukat és utána összesítenék, még azt mondom, oké... de amikor a fővezír vén feltartja a kezét, a többiek is fel fogják tenni... detto a Vezető Testületben.

A feljelmények és a visszajelzések mind azt mutatják, hogy az Őrtorony vallás egyre jobban szorítja a nyakörvet a hívei nyakán, egyre diktatórikusabb és egyre több félelemmel lehet csak a tagokat bent tartani a szervezetben. Ez egy olyan folyamat, amely a visszacsatolása révén öngerjesztő: még több embernek nyílik ettől ki a szeme, ezért még jobban húzniuk kell a gyeplőt, és így tovább és így tovább, amíg egyszer majd a szekér nem megy majd tovább. Maximum megáll, esetleg visszagurul kicsit.

Ne feledjük azonban, hogy mindig lesznek olyan emberek, akiknek szükségük van az ilyen szektákra, az ilyen függőségre, így teljesen eltűnni talán sosem fog a szervezet, de ha el is tűnik, az a kevés nyertes odafent ül, akik az ingatlanok és részvények tulajdonosai. Amíg pénz van a dologban, addig menni fog.

A friss fejlemények miatt, hogy a Vezető Testület kijelentette, hogy ők a hű és értelmes rabszolga, sok-sok tanúnak nyílik majd fel a szeme, sokaknak lesz ez az utolsó csepp a pohárban, egyesek egy 75-ös mértékű hitehagyási hullámról beszélnek. Akárhogy is lesz, sokan fognak most kijönni és ilyen még nem volt az internet idejében!!! Ez a sok kiszabadult tesó felmegy majd az internetre és megosztja a tapasztalatait! Úgy érzem mi megalapoztunk blogjainkkal a közelgő ex-tömegnek, a jelentős utánpótlásnak. Izgalmas éveknek nézünk elébe...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.11. 14:14:04

@Johnny Joker: Mindenki tisztában van azzal, hogy a kinevezések körül nincsenek rendben a dolgok, ám mégis mindenki úgy csinál mintha nem látná. Pedig egyszerű logika. Aki egyszer már hazudott, az fog még.A társulat pedig kíméletlenül hazudik. És olyan emberekre van szüksége, akik partnerek ebben

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.11. 19:09:09

@Johnny Joker: "Akárhogy is lesz, sokan fognak most kijönni"

Igen ám, de ezeknek az embereknek segíteni is kell. utat mutatni

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.11. 20:37:13

@sefatias: Én csak a színtiszta Bibliát tudom ajánlani nekik. A további útmutatásért nem vállalok felelősséget, továbbá nem érzem felelősségemnek.

küzdős 2012.10.11. 20:38:05

@sefatias: Tesókám!
No ez tetszett! Azt gondoltam,amikor olvastam, hogy ezt ÉN mikor írtam, be voltam lőve, hogy nem emlékszem rá?
Sajnos, vagy nem, de a véni kinevezések Szellemre fogása, nem kis bátorságra vall!
Amikor a saját kinevezésemről volt szó, az magáért beszélt! Már írtam régen, hogy kínai barátommal mekkora kálvárián estünk túl, mire a "szellem" értette a szellemeskedésünket és megadta magát, jobbnak látta, ha kinevez, mert már az argentin pásztor, K. Imi bá is kényszerítette rá!
A szellemesség általi kinevezésem alatt volt időm tapasztalni, miből is áll egy javaslat. Kezdetben, mondjuk 20 évvel ezelőtt még pontról pontra ki volt értékelve a Biblia, vénekre vonatkozó követelményei! Ízekre lettek szedve a kinevezésre várók, olyan mértékben, hogy már Őrtorony cikk jelent meg arról, hogy ésszerű mértékben kell figyelembe venni azokat, amiket elvárhatunk valakitől. Aztán már jöttek a haverok, buli, fanta érzelmek, és jöttek a vének még a fényre is.
Minél több vén volt, annál több haver, minél több haver, annál több vén és így tovább. Engedelmesek voltunk és már nem vártunk el sokat, mindenki tökéletlen, ezért elő sem lettek véve azok a kiadványok, melyek alapján ment volna a vizsgálat.
Fel is hígult a kemény mag, egy volt kerületfelvigyázó (barátom volt, talán ma is, csak elköltözött) azt mondta, ma már mindenki vén lehet, aki nadrágban jár!
Aztán eljött az idő arra, hogy már nem kellett felküldeni Brooklinba, a szellem lakhelyére a kinevezésre javasoltakat, azok megbízták a szellem által a hazai szellemeseket. Észre vették,hogy, ha a testület és a köf javasolnak valakit, akkor ők mit tudnak hozzá tenni, vagy elvenni!?
Még a köf is a testület kamujaira tud csak támaszkodni. A szellemnek annyi köze van a vének kineveséséhez, mint nekem a roy roy tanításához.
A jelenlegi vének hétköznapi sumákolásai,alkoholizálásai, adócsalásai, fekete munkái és még sorolhatnám a végtelenségig, vajon nem foglalkoztatják a kinevező szellemet?
Volt vén, akinek a leváltásáért évekig kellett küzdeni, már a legutolsó testvér is róla beszélt, hogy felháborító, hogy ez hogyan lehet vén.
Sikerült leváltani, mindenki megkönnyebbült, de ma már újra kinevezték, már nem voltam akadálya a szellemnek. Olyat is kineveztek, aki város szerte röhej tárgya, amikor felmerül a neve, csak annyit mondanak, hogy az a hülye is vén, hát hol tartunk?
Nem könnyű ezt ép ésszel követni! A testvérek nyíltan panaszkodnak a vénekről nekünk is, de nem mernek lázadni, mert ugye a szellem ...
Ez valahol Európában, valahol Szegeden az állapot, ahova még nem érkezett meg a télapó, aki hozza a szellemet.

küzdős 2012.10.11. 20:41:22

@küzdős: Jaa, még annyit, hogy nem lesz tömeges hisztéria az új világosság miatt! A sok hűűséges simán benyeli, és azt mondhatjuk, úgy tesznek, mint a pap, amikor kimegy a temlomból, mint ha mise történt volna.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.11. 20:48:16

@küzdős: Szerintem sem lesz nagy kiugrás a hbr új értelmezése miatt. Én is ismerek egy vént. Mindenki csak úgy hívja hogy: Flúgos. Mindenki rajta röhög, ő meg büszkén hirdeti, hogy ő vén a gyülekezetben. Mondják is mindig, hogy ha ilyen hülye a főnök, akkor milyen lehet a többi?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.11. 21:02:55

@Johnny Joker: hát jja. Ennél többet én sem tudnék ajánlani

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.12. 08:47:55

Kitűnő írás!
Én is sokáig abban a hitben voltam, hogy a Szervezet képviselői nem képviselik Jehovát. Ma már másképp látom, de igenis képviselik, és ebből a képviseletből kiderül, hogy valójában ki is ez a szellemszemély.
eletazortoronyutan.blogspot.hu/2012/09/ki-jehova.html

De ha valakinek ez a gondolatmenet túl magasröptűnek tűnik, akkor nézzük egy másik szemszögből.
Ők mondják magukról:
"Jehova olyan férfiakat választ ki, akik az ő szívének elfogadhatók..."

Tételezzük fel, hogy ez így van, ahogy mondják, hiszen mindenki annak hiszi magát, aminek akarja (sokan pl Napóleonnak...), ugyan ők miért ne hihetnék magukról, hogy kinevezettek. A tisztelet őket is megilleti, még akkor is, ha idegesítenek bennünket. A szüleink is az agyunkra mennek néha, és azokat is tisztelhetjük attól még...

Szóval, ha ez így van, akkor azok a helyzetek, amiket a vének működése eredményez, éppen úgy "isten szelleme által" történnek. Így ha pl valaki könyvet ír, blogot szerkeszt, nyilatkozik a médiának vagy éppen pert indít a társulat helyeslését élvező vének eljárása és a vele való igazságtalan bánásmód ellen, akkor az éppen úgy Isten Szelleme által történik, mint a vének kinevezései.
A történetnek ezt az oldalát már nem szokták annyira hangsúlyozni érdekes módon. Vagyis itt a Társulat kettős mércét próbál alkalmazni azokra, akik ezt hagyják (vagyis akiknek maguknak is vaj van a fején....).
Ezért azok az emberek inkább 'elemésztik magukat', minthogy kiálljanak a maguk igazáért, ami az ő döntésük és az ő személyes felelősségük, nem pedig a Társulat hibája.

De nézzük a másik oldalról: tételezzük fel, hogy a társulati kinevezéseknek semmi köze nincsen Istenhez és a Szelleméhez sem. Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy mi magunk mi a fenét csináltunk ott (főleg, ha ilyen 'kinevezéssel' is bírtunk)és hogy lehet az, hogy nem vettük észre, hogy lóvá tettek.
Ennek két oka lehet: 1. súlyos pszichés zavar esetén nem voltunk normális ítélőképességünk teljes tudatában. 2. mi magunk is részt vettünk a játszmájukba, belementünk a 'tökéletlenek vagyunk mindannyian' című játékba, amivel mi magunk is eltapostunk másokat a társulat égisze alatt
Mint ahogy egy hozzászóló fentebb kifejtette:
"Engedelmesek voltunk és már nem vártunk el sokat, mindenki tökéletlen, ezért elő sem lettek véve azok a kiadványok, melyek alapján ment volna a vizsgálat."

Végülis igazak Jázus szavai, hogy a saját kijelentéseink által leszünk megítélve. Ha ítélkező kijelentéseket teszünk, még ha azok az ellenségeink is, akkor az lesz a mi magunk megítélésének alapja is.
A sérelmeinket azonban ki kell fejezni valahogy és a volt-Jt-inek csak az ilyen blogokban van ezt lehetőségük megtenni. De mindig észbe kell tartanunk, hogy konkrétan kik okoztak nekünk kárt és mivel, mint ahogyan azt is, hogy mi kivel tettük ugyanezt - és a lehetőségekhez képest rendezni kell az ilyen ügyeket, ami éppen úgy a kintiek érdeke is, mint a bentieké.
Ha nem akarunk Jézus ítéletekor a Szervezetre mutogatni, mint kifogásra....

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.12. 11:46:55

@karalabe4: hát nekem inkább a második lehetőség szimpatikus. Csupán azért mert néhány vallásvezető hazugságokat terjeszt istenről, az még nem jelenti azt, hogy igaza is van, és az az isten tényleg olyan mint amit állitanak róla. És bár mondannyian annak a rendszernek a kiszolgálói voltunk, azért én nem irnám magamra ennyire a felelősséget. Nem olyan egyszerű ez a helyzet, hogy egy hozzám hasonló egyszerű ember azonnal átlássa. Ráadásul okoz akkora zavart az elmében jehovatanúi hitrendszere, hogy sokan nem is tudnak vele mit kezdeni. Az már viszont tényleg felelősségre vonható, ha ´gy szolgálja ki a rendszert, hogy közben tisztában van vele, hogy valami nem stimmel

Thyatira 2012.10.12. 13:05:05

@Johnny Joker:

" Én csak a színtiszta Bibliát tudom ajánlani nekik. A további útmutatásért nem vállalok felelősséget, továbbá nem érzem felelősségemnek."

Ahogy említettem a te blogodnál,igen is felelősségetek vállalni,minden következményét,amik felmerülnek majd,mint Isten előtt és az ember előtt is,akiket sikerül kimozdítanotok.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.12. 13:20:25

@Thyatira: azért mielőtt vádaskodni kezdesz, érdemes a biblia felé fordulnod. Róma 14:12. Bár mindenki rendelkezik bizonyos felelősséggel, azért alapjában véve mindenki magáért felelős.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.12. 18:24:33

@Thyatira:

Tudom nincs értelme veled tárgyalni, azért felmerült bennem a kérdés:
"Ahogy említettem a te blogodnál,igen is felelősségetek vállalni,minden következményét,amik felmerülnek majd,mint Isten előtt és az ember előtt is,akiket sikerül kimozdítanotok."

A hőn imádott Őrtorony Társulatod is felelősséget vállal azokért az emberekért, akiket sikerült kimozdítania? Ha igen, akkor hol vannak az öregotthonok és a társulat által finanszírozott pszichiátriai intézmények?

Nem várok válszt, költői kérdés volt, csak magadnak is válaszold meg légyszi, azokat a kérdéseket, amiket másoknak teszel fel. Mert az úgy illene.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.12. 19:59:09

@karalabe4: hát hallod...nem mindenben értek veled egyet, de nagyon szeretem azt ahogy csavarodik az agyad. Szeretem az írásaidat, meg a kommentjeidet :)

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.12. 20:33:25

@sefatias:
Jaj Sefa! Nem kell velem egyetérteni, ahányan vagyunk annyiféleképpen láthatunk dolgokat.
A 'nagy egyetértésben' már benne voltunk és tudjuk, hogy milyen belülről: olyan, mintha mindenkire ugyanazt a cipőméretet akarnák ráhúzni....végülis mindenkinek feltöri a lábát.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.12. 21:26:31

@karalabe4: Nem szemrehányásképp mondtam :) Én már ott néznék furcsán, ahol mindenki egyetért. Az lenne az első jele annak, hogy rossz helyen vagyok

Ismeretlen név 2012.10.12. 21:30:02

Nem lesz tömeges kilépés. Elkezdtem egy közvéleménykutatást a gyülekezetben, eddig 10 személyt kérdeztem arról, hogy "ki a hű és értelmes rabszolga"... 7 voks jött arra, hogy a Vezető Testület!!! (Fel sem fog nekik tűnni a 'változás'.) 2 személynek lövése se nagyon volt és hantázott össze-vissza. 1 személy mondta csak azt, hogy a felkentek...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.12. 21:38:35

@Ismeretlen név: szerintem is ez a várható. ahol nem gondolkoznak ott nem lehet elvárni, hogy a gondolkodás vigye előre a dolgot

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2012.10.12. 23:15:45

Az a kevés értelmesebb tanú erre majd felkapja a fejét és kijön... ráadásul fel fog menni a netre és megosztja majd a tapasztalatait.

Szerintem megáll a növekedés, akár mínuszba is fordul a következő években, bár a saját statisztikájukat minden bizonnyal úgy hamisítják, ahogy az átlag JT szokta a munkajelentést :D

Meglátjuk...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.13. 17:51:47

@Johnny Joker: A növekedés tutira megáll, sőt szerintem már idén minuszban van

Thyatira 2012.10.13. 19:47:34

@sefatias:

Tudom,hogy agyas ember vagy,akkor arra kérlek,hogy a fogalmakat ne keverd,mert itt csak is ti vádaskodtok,bár ez a ti felelősségetek.
Pedig úgy van,ha valaki valamilyen mozgalmat elkezd,azért kell vállalni,akár egyénileg,vagy kollektíven a felelősséget.

Thyatira 2012.10.13. 19:55:25

@karalabe4:

Ha nem látod értelmét,akkor vajon miért szólsz hozzám?
Nekem semmi bajom veled,mert megértettem,hogy sérült a lelkikivilágod,amit sajnálok is,bár a leírt esettanulmányaid,azt igazolják,hogy gyermekkorodra vezethetők vissza ezek a sérülések,és te magad írtad le,hogy a Szervezet adott neked erőt sok dologból kilábalni.
Semmi nem fejeződött még be,a végén tehetnéd fel ezeket a költői metaforákat.

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.10.13. 20:10:24

@Thyatira:
Látod ebben igazad van: még csak ezután jön a befejezés.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.13. 21:08:59

@Thyatira: drága! Hol látsz te itt mozgalmat?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.10.13. 21:21:25

@Thyatira: Jobb oldalon fent ezt olvashatod:

"Nem célom senki, és semmi támadása. Ez a blog csupán személyes tanulmányozásaim, elmélkedéseim eredményeit tartalmazza. Nem ihletett, ezért nem is biztos hogy jó."

Ez nem egy mozgalom honlapja, hanem a saját blogom. Itt az én gondolataim, nagy ritkán mások nálam jobban megfogalmazott gondolatatai vannak. Nem kötelező olvasni. Én egy kishal vagyok. És miért vagyok én agyas ember?

leslie07 2012.11.24. 07:07:17

@sefatias: Sefa, ez a része nagyon találóan irja le a helyzetet:

De ezekre a történetekre azért van szükség, hogy a Jehova Tanúi között élő emberek felismerjék, hogy azok az emberek, akiket a társulat nevez ki felvigyázókká a gyülekezetekben, NEM JEHOVÁTÓL KAPJÁK A KINEVEZÉSÜKET. Isten szellemének ezen emberek kinevezéséhez semmi köze. Sőt meggyőződésem, hogy sok esetben istenkáromlás ez az állítás. Hiába állítják ennek az ellenkezőjét az Őrtornyok, hiába hangsúlyozzák ezt ki az emelvényről maguk a vének is. Ez az ámítás semmi másra nem jó, mint hogy a hatalmukat egyre jobban megerősítsék, és a gyülekezet tagjaiban lelkiismeret furdalást keltsenek, ha esetleg önálló kritikai gondolkodás alakul ki valakiben. Nemrég egy vén azt mondta, hogy úgy kell a véneket tekinteni, mint az angyalokat. Úgy néz ki, hogy Jehova Tanúinál lassan mindenki előre lép a ranglétrán. A vezető testület már Krisztus helyén ül, a vének az angyalok helyén. A végén már a vének fogják eldönteni, hogy ki méltó a megmentésre, és a vezető testülethez kell imádkozni a szent szellemért.

Egyetértek , én is így látom.

leslie07 2012.11.24. 07:22:37

@Thyatira: Vissza az agyarakkal.

Senki sem vádaskodik, csak feltárja a saját megélt tapasztalatait az ortorony bálványszervezetben uralkodó állapotokról.

Mindenki azt,amit a saját gyulekezetében megtapasztalt az élete során.

Kiványcsi lennék a te gyulekezetedbol is
a leirt tapasztalatokra. Miért nem írsz meg egy -két torténetet? Konnyithetnél esetleg a lekeden, hogy tettél valami hasznosat is az életedben.

Nem nagy dicsoség az a szerep, amit kiszabott rád a bálványszervezeted.
Itt is mint a fórumon, csaholsz mint a sátán kutyája azokra,akik megírják a valós élmnyeiket az általad annyira pátyolgatott és féltve orzott Ortorony bálványszervezetrol.

Mit csodálkozol azon, hogy az OT szervezet vénei bunos utat járnak.
Nem lettek felkenve a Szent Szellemel,
mégis arra utasítja oket a szervezet,
hogy papi tevékenységet folytassanak.
Igy aztán Kóréhoz hasonlóan,aki szintén hijján volt A SZENT SZELLEMNEK, akarva
akaratlanul a sátán papjainak a szolgálatába álltak. A Sátánpapok alatt
a Vezeto Testulet tagjait értem, akik
a gyulekezetek véneit szentségtorésre
tanítják.

Ne haragudj meg,ha ezekben a torténetekben egyszer magadra fogsz ismerni. Tudom felforr majd az agyvized
olyannyira, hogy a szemuveged lecsuszik
az izzadságtól az orrodon, egésszen addig, amíg a gorbulet meg nem állítja.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.24. 07:28:01

@leslie07: látod? Nem az alényeg, hogy miben nem értünk egyet, hanem az hogy miben igen. Ettől vagy nekem a testvérem. Néhány hónapja, mikor falhoz állitottam a vének testületét, megemlitettelek téged mint a testvéremet. Az egyik vén kikérte magának, hogy ilyen embereket min te ne nevezzek testvérnek. Erre döbbent csend lett, én ránéztem, és azt mondtam neki, hogy én azt tartok testvéremnek akit akarok, és téged annak tartalak. Bezzeg arra amit mondtam nekik nem tudtak felelni, de arra volt esze, hogy azt kikérje magának. Olyan lekezelő volt hogycsak na. Bezzeg amikor a házát kellett épiteni, akkor nem volt az. Nem győzött könyörögni, hogy csináljam a házát, mert nem tudnak beköltözni. Persze ingyen. Azzal nem foglalkozott, hogy nekem islenne dolgom. Szépen megköszönte. Remélem olvassa.

leslie07 2012.11.24. 07:44:52

Kevés dolog van ,amiben nem értunk egyet.
Az ido mullása ezt is megoldja.

Ha mindketten engedjuk, hogy a Szent Szellem tanítson, és a Szentírással szemben nem engedjuk magunkat befolyásolni
egyetlen vallás filozófiájával sem, akkor
van esélyunk, hogy megtapasztaljuk azt, amit az ÚR kilátásba helyezett azoknak, akik hisznek benne:

Máté 18:19
Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.24. 07:52:21

@leslie07: akkor ne arra a kevés dologra helyezzük a hangsúlyt. Én jobban szeretem az egymás tisteletén alapuló kapcsolatokat, mégha a vélemények különbözőek is. Nem kell mindenben egyetérteni. Én minden vallást hamisnak tartok, de egyben sok szempontból hasznosnak is. Eszemben sincs csatlakozni egyikhez sem, mert ne vagyok hajlandó betartani egyik emberek alkotta szervezet emberek alkotta szabályait sem. Viszont az istent őszinte szivvel imádó embereket vallástól, nézettől függetlenül kereresztény testvéreimnek tartom

leslie07 2012.11.24. 07:52:49

@sefatias: Ezek is csak addig maradnak a szervezetben, amíg hasznot huzfatnak belole. Majd emlékezz szavamra.

Ha kiapad a pénzalap, nemcsak a vezérkar hagyja majd magára a megtévesztett tanúkat,hanem a haszonlesésbol ott képmutatoskodó vének ,KOF-ok is.

leslie07 2012.11.24. 07:57:26

@sefatias: Szerinted oszintén imádhattuk Istent az Ortorony bálványszervezeten belul?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.24. 08:10:09

@leslie07: én azt hiszem őszintén csakis az istenért, és a testvéreimért tettem mindent a szervezetben. Talán pont ezért segitett kijönnöm onnan, mert látta, hogy hasznos munkát tudok végezni a többiek számára. És hidd el minden vallásban vannak igazán őszinte, istennek odaszánt emberek. ŐK is a testvéreink, és ami,or beszélgetünk velük, úgy hogy közben tiszteletben tartjuk a valláskat, nézeteiket, akkor az jó érzéssel tölt el. A közösség gyakorlás aisten szerint is fontos

leslie07 2012.11.24. 08:19:26

@Johnny Joker: Ha nem mástól az Úr tekintetétol biztosan eltunik, ha eljon az ido.

Szerintem hamarabb is bekovetkezik.

A pénzalap csokkenése elég nyomós ok a forészvényesek számára, hogy lekapcsolódjanak a szervezetrol, és magára hagyják azt ebbena gazdaságilag viszontagságos idokben.

Egy ilyen helyzet kialakulása átstrukturálódással jár majd.
A gyulekezetek elszakadnak a kozponti irányítástól, miután az sem támogatja
tovább a gyulekezeteket.

A kozponti támogatás fokozatos megvonása már folyamatban van.
Kevesebb kiadvány, kevesebb oldalszámmal.

A magukra maradt gyulekezetekben pedig átveszik az anyagiakban módosabbak az irányítást, hisz ok fogják fenntartani a gyulekezetek koltségeit.

Amikor a Társulat elkezdi elkótyavetyélni a királyságtermeket,
ezek a módosabb , szervezetnek koszonhetoen megtollasodot személyek,
elonyt élveznek majd a Fiókhivatalokban,
a Királyságtermek áron aluli megszerzéséhez.

Aztán majd a szervezettol elszakadt gyulekezetek nagy vezíreiként élik ki a mások feletti uralkodás és hatalomvágy
bennuk szunyanadó vágyát.

leslie07 2012.11.24. 08:30:42

@sefatias: Nem a te oszinte magatartásodat vonom kétségbe.
Ha nem lenne oszinte szived, akkor még mindig bent lennél.

A kérdésem arra irányult, hogy Istent lehetett-e oszintén imádni abban a szervezetben, ahol az O szavának
állandóan ellent kellett mondanunk.

Nekem is sok katolikus és református barátom van. Tudom, hogy jószívuek,
de nem hagyhatom, hogy abban a tudatban maradjanak, hogy a vallásszervezetuk valaha is elvezeti oket a Szent szellemhez majd Krisztushoz.

Az Úr ,minden bálványszervezetbol kiszabadítja azokat, akiknek oszinte hituk van és elvezeti oket a Szent Szellem által az igazság megismerésére.
Minden vallászervezetben elvannak rejtve a fényhordozók, ha még nem is tudatosítják azt. Egyszer aztán eljon az ido, hogy az Úr kiszabadítja oket
a Sátán zsinagogáibol, és elvezeti oket
a Szent Szellem által az igazság megismerésére, az újjászuletés nélkulozhetetlenségének a felismerésére.
Felkészíti oket, hogy segítséget tudjanak nyujtani a még bennmaradt foglyoknak.

Érted Sefa.

Amíg benn vagy nem tudsz megszentulni, mert Isten ellenes tanokat szajkóztatnak veled.Hiába az Oszinte szív, hiába az igyekezet, ez csak arra
jó, hogy kiszúrjanak a képmutató vének és eltávolítsanak, mint potencionális veszélyforrást, aki felnyithatod az általuk vezényelt megtévesztett lekeket.

leslie07 2012.11.24. 08:55:55

@sefatias: Azért azt elvárom toled, hogyha más véleményed van, azt a Szentírás alapján nyilatkoztasd ki.
Ne hivatkozz egyetlen vallászervezet
tanaira, tanítóira. Igy lesz hasznunkra
a dolog hidd el.

Te a Szentírás elfogadásával, és a Szentírás elfogadásával.

Szerintem ebbol az Úr áldásával mindkettonknek nagy haszna lesz.

Arról nem is beszélve, hogy sorstársaink, akik szintén kiszabadulva a bálványszervezetbol, oszintén keresik az Urat a magukét hozzátehetik.

Igy fokozatosan, ha engedelmeskedunk a Szent szellem vezetésének eljuthatunk abba az álapotba, amire az Úr a Máté 18:19- ben utalt:

19
Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én mennyei Atyám.

Thyatira 2012.11.24. 13:29:41

@leslie07:

Atyaég te ki vagy? :):):)
Hát gratula,hogy így ismeretlenül is így leírod te is a többiekkel együtt,hogy mi és hogyan lehet körülöttem az élet :)
Sajnos nincsenek agyaraim,mert akkor én is hasonló lennék mint te,de így nem tudok veled sértegető konszenzust kiépíteni.

Thyatira 2012.11.24. 13:39:34

@karalabe4:

"Látod ebben igazad van: még csak ezután jön a befejezés."

Szerintem hatalmas lesz!

leslie07 2012.11.24. 18:36:15

@Thyatira: Tényleg nem tudod, hogy

ki vagyok.Én viszont tudom, hogy te ki vagy.Ezt gondolom felismerted a kommentembol, amelyben magadra ismertél.
Ha már olyan gyakran vedled magadról a nickneveket, mint a kígyóbort azt gondolod, hogy nem ismerlek fel?

Itt is rombolni készulsz, mint a fórumon teszed?

Talán nem ismertél fel?

No ne mond, évek óta ugyanezen a nicknéven írok, és épp te ne ismernél?

Mikor is használtad ezt az Atyaég beugrószoveget utoljára?

Nem emlékszel? Én viszont igen.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.11.24. 19:01:27

@leslie07: >>Azért azt elvárom toled, hogyha más véleményed van, azt a Szentírás alapján nyilatkoztasd ki.
Ne hivatkozz egyetlen vallászervezet
tanaira, tanítóira. Igy lesz hasznunkra
a dolog hidd el.<<

Tökéletesen egyetértek veled :)

Thyatira 2012.11.24. 21:27:13

@leslie07:

Fórumon? Milyen fórumon? Most ezt komolyan kérdezem,mire gondolsz?
süti beállítások módosítása