"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Utolsó kommentek:

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.01.17. 18:38:51

@Vértes László: Van. de inkább maradjunk a poszt témájánál

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2018.01.17. 18:24:09

@sefatias:
Nekem úgy tűnik, az „igazi” kereszténységet hiányolók valójában a saját aktuálpolitikai elképzeléseiket szeretnék ráerőltetni embertársaikra ezzel a hivatkozással. Pl.: ha a keresztények simán befogadnának minden muszlimot, odaadnák az összes pénzüket a nem keresztényeknek, és életük végéig rabszolgaként hagynák magukat irányítani általuk, akkor valószínűleg megkapnák az „igazi keresztény” minősítést. Kérdés, ki szeretne ilyen áron „igazi” minősítést szerezni.

A migránsválság akár jó is lehet, Európa immunizálására: napi szinten nem foglalkozol a gyökereiddel, mert alapnak veszed a környezeted viszonylagos szépségét, de ha szembeszökően más növénnyel találkozol, elgondolkodsz, mi lehet a különbözőség oka. Most ilyen elgondolkodási folyamat zajlik.

A francia konzertívok pl. felpanaszolják, miért nem lehet Párizs egyes kerületeiben szabadon úgy öltözködni, ahogy pár évtizede. Miért lett számos környék olyan, hogy egy franciának nincs kedve ott tartózkodni, nem érzi ott jól magát? Felvethető, hogy a szabadság, egyenlőség, testvériség jegyében tett megfontolatlan gesztusok hosszú távon csökkentették a szabadságot, egyenlőséget és testvériséget, akár el is pusztíthatják ezeket az értékeket.

Egy német újságban olvasom, hogy miközben a migránsügyben engedékeny Merkel koalíciót alakít az ultraengedékeny szocikkal, nehogy egy új választást tartva előretörjön az Alternatívát Németországnak, az öntevékeny polgárok föld alatti hadsereget szerveznek, fegyverkeznek a hon védelmére. Vajon hosszú távon mit hoz ez migránsügyben: további engedékenységet, vagy hamarosan gyökeres fordulatot?

Van mit végiggondolni.

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

kjapp · https://napfenyesblog.wordpress.com/ 2018.01.10. 10:57:56

@sefatias: ha logikai úton közelítünk, biztos mostanában van a legtöbb keresztény, mivel az emberiség létszáma most a legnagyobb.

Ugyanakkor ha nem a hisztit nézzük, hanem hogy ki hogyan éli meg azt, amiben hisz (ha ugyan tényleg) akkor lehet hogy sokkal kevesebb keresztény van, bár ez a többi vallás követőire is valószínűleg áll, mert ők is ugyanolyan emberek, mint te meg én, csak máshová születtek éppen.

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.01.09. 22:19:02

@kjapp: szerinted volt olyan, amikor több keresztény volt?

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

kjapp · https://napfenyesblog.wordpress.com/ 2018.01.09. 22:16:35

Az az érzésem néha, hogy Európában nem az iszlám hívőből lesz sok, hanem keresztényből igen-igen kevés.
Mert ahogy egy keresztyény orgonista orvos mondta valaha (A. Schw.) Nem attól lesz keresztény az ember hogy megkeresztelték és vasárnap eljár a misére.

Hanem mitől?

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

Scott Tenorman Must Die 2018.01.08. 19:20:37

@sefatias: nem. annak ellenére, h nem sok mindennel értettem egyet, örülök, h megtudtam, h van ilyen meg olyan vélemény is. ezzel csak gazdagodtam.

Bejegyzés: Keresztény Európa?

Scott Tenorman Must Die 2018.01.07. 22:43:48

érdekes volt végigolvasni a posztot és a kommenteket is

Bejegyzés: Keresztény Európa?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.01.06. 17:39:45

@pepin_nymburk: A történelem azt bizonyítja, hogy az a folyamat, ami most játszódik le itt, sosem áll meg addig, míg tragédiába nem torkollik

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

pepin_nymburk 2018.01.06. 17:33:26

Amit a magyar r.kat. egyházi vezetők előadtak tavaly színvonalban, megerősítik a fentieket. Attól tartok lesz még lejjebb...

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.01.06. 11:30:15

@Jakab.gipsz: attól, hogyvalaki bizonyos klérdésekben erősen szubjektív, még más kérdésekben lehet objektív. Például attól, hogy a szubjektív véleményem az, hogy van isten, még kijelenthetem objektíven, hogy tüdővel lélegző fajhoz tartozom. a kettő nem mond ellent egymásnak. de ha úgyérzed, hogy a poszt valamelyik része erősen szubjektív dolgokat állít be objektívként, akkor arról nagyon szívesen beszélgetek. Örömmel ütköztetem az álláspontomat

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

Jakab.gipsz 2018.01.06. 10:59:58

T. sefatias !

Amennyiben szubjektív vagy ahogyan ezt önmagadról állítod, milyen jog-alapon állítsz objektív dolgokat a kereszténységről?

Mitől vagy objektív?

Valakiktől hallottál valamit a kereszténységről, egy jó kis szaftos pletykát, az ateista konkurens tudomány-filozófusok tollából?

Ez most egy szubjektív elme tagtoborzó előadása ?

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

masada 2018.01.05. 17:40:49

A kis kommunistája ;)

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

Rozsdabarna 2018.01.05. 10:45:26

A tisztelt érsek úr azért is aggódhatna picit, hogy az egyházak egyre többször foglalnak állást politikai ügyekben és furcsa mód igen sokszor szerviisen a nemzeti pipulista rendszer oldalán.

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

Lido John 2018.01.04. 21:06:27

Azt a kereszténységet sírják vissza ahol a pópák a királyok és uralkodók mellett irányították az országot. Ahol a jóllakott püspökök az éhező jobbágynak osztanak áldást: " menj el, lakjál jól és melegedj meg" - csak engem hagyj békén! Meg talán azt ahol a szent magyar király beterelte a jobbágyokat a tíz falu egy templomába - otthon ne maradj mert karóba húzunk!! Így lettünk "keresztény" ország! Egyszer volt alkalmam az egri érsek egyik munkatársát hallgatni - a városunkban akarták az egyik iskolából a a leendő katolikusba - úgy cuzamme - átterelni a népeket! Szóval finoman értésünkre adta, hogy a magyar katolikus egyház ezer éves múltja és tapasztalat messze fölül emelkedik néhány oktalan szülő kérdésein és aggályain.
Szóval szerintem azt a kereszténységet sírják vissza ahol az egyház minden Isteni kijelentés és bölcsesség birtokosa (ezt így is gondolják magukról)amelyet méltóztatik megosztani a tanulatlan pórnéppel!

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.01.04. 20:01:04

@Ihletett: Talán azért foglalkozok velünk, mert azt ismerem :)

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

Ihletett 2018.01.04. 18:49:59

Miért foglalkozol ennyit a keresztényekkel?Egy csomó más vallás is van olyan szívesen olvasnám más vallások "kivesézését" a te irományaidból. :)

Bejegyzés: Miért kereszténytelenedünk?

L151 2018.01.01. 15:47:19

forrás: Válaszok a keresztyén hitet vizsgáló nehéz kérdésekre (Josh McDowell)

Bejegyzés: Isten jó?