"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Utolsó kommentek:

Attilajukkaja 2018.05.21. 14:05:44

@Egy_nick:
"Én is belemennék. Hiszen mikor az életben kereshetnék annyi pénzt?"
Ez valóban óriási dilemma.
De ha parlamenti képviselő lennél, akkor nem éhbérért dolgoznál, ahogy a magyarok többsége teszi. Ha nem ezért fizetünk a képviselőinknek ekkora tiszteletdíjat havonta, plusz a kiegészítő járulékokat, akkor miért?

"MINDENKI korrupt, akinek van esze."
Valóban. én is az vagyok, amikor az ablakos egy fél óra munkáért 48 ezret kér, de számla nélkül 35-ből "megúszhatom". Egy bizonyos szintű korrupció beépült a hétköznapjainkba. Sajnos. De van az a szintű korrupció, ami még nálam is kiveri a biztosítékot. Gondolom, nem kell részleteznem, hogy mire gondolok.

"helyesen abból indultam ki, hogy mindenki korrupt, tehát a Fidesz is meg Gyurcsányék is. Ilyen az emberi természet."
Ha ilyennek nevelik. Manapság a tízparancsolatot dörgölik az ember orra alá, ráadásul olyanok, akik azt nyíltan megszegik nap mint nap. Még veled is elhitették, hogy a hazudozás és a lopás egy természetes emberi vonás.

"Az viszont nem mindegy, hogy valaki be akarja-e engedni a migránsokat, vagy nem."
Ez sajnos nem akarat kérdése. Lehet azzal manipulálni a buta embereket, hogy ide aztán nem engedünk be senkit, még a "gránit szilárdságú" Alaptörvénybe is be lehet venni, ... de a valóság persze teljesen más. Jól tudod, Orbán hány ezer idegent engedett be az elmúlt pár évben Magyarországra.

"Orbán azért nyert, mert eltalálta az emberek gondolkodásmódját. Igen, az emberek inkább lelőnék a migránsokat"
Az embereket Orbán jól megvezette. Ráadásul törvénytelen, manipulatív eszközökkel. Még Göbbels is megnyalta volna a szája szélét, ha ezt látta volna. Nem ismerek Orbánnál aljasabb politikust az elmúlt 35 évből!

"minthogy azt tapasztalják, hogy még egy termálfürdőbe se mehetnek, mert muszlim asszonyok egész ruhába fogják magukat a vízben áztatni. "
Kik is tapasztalják ezt nálunk? :o)))))
Talán a ránk maradt török fürdőkben láttál ilyet?
Amúgy meg mit nekünk szegénység, gyerekéhezés, korai halálozás, középkori oktatás, magas öngyilkossági ráta, ha egyszer az átlagembernek visítva kell kirohannia majd egy fürdőből azért, mert egy beöltözött nőt lát a vízben! Nem igaz? A magyar ember már csak ilyen gyáva nyúl! :o)))

"Ki dicsérné meg a gyerekét, ha egy cigánnyal szűrné össze a levet? Pedig a cigányok, már a mi kultúránk részei."
Nyilván nem az, hiszen te sem fogadtad el őket.

"Aztán jöjjön ide valami muszlim?"
Hosszú évek óta kb. 40 ezer muszlimmal élsz együtt Magyarországon. És most 1-2 ezertől kakiltál be ennyire büdösen?

"Orbán az egyedüli ember, aki erre rájött és van bátorsága arra, hogy felvegye a harcot"
Ő az egyetlen, aki rájátszott a butuska magyarok félelmeire. Rájátszott és aljas módon kihasználta azt, miközben idegenek ezreit engedte be az országba, persze fű alatt, illetve a saját zsebére.

"Európa idióta (vagy még jobban lefizetett!!!) politikusaival. "
Na persze. Mindenki idióta, csak Orbán az állólámpa, mi?

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

Egy_nick 2018.05.20. 08:32:37

@Attilajukkaja: Ha parlamenti képviselő lennék, és valaki megkeresne, azt mondaná, hogy ezen és ezen a szigeten nyiss egy számlát, majd a Parlamentben erre és erre a törvényre nyomd meg az IGEN gombot, akkor a számládra 10 millió dollárt hozzáírunk. Én is belemennék. Hiszen mikor az életben kereshetnék annyi pénzt? Hiszen a gyerekeimet és az unokáimat is bebiztosíthatnám, elit iskolába küldhetném, stb. Úgyhogy MINDENKI korrupt, akinek van esze. Aki pedig látszólag nem korrupt, az azért nem korrupt, mivel kevés pénzzel kísértették meg. Lehet, hogy akadna pár ember, ahogy a Bibliában Jób, aki minden kísértésnek ellenállna, de statisztikailag az emberek 99 százaléka elfogadná a megvesztegetést, főleg akkor, ha teljesen rizikómentesnek tűnne. Úgyhogy helyesen abból indultam ki, hogy mindenki korrupt, tehát a Fidesz is meg Gyurcsányék is. Ilyen az emberi természet. Az viszont nem mindegy, hogy valaki be akarja-e engedni a migránsokat, vagy nem. Én annak – amikor 2015-ben Gyurcsány nagyon szónokolt a migránsok beengedése mellett, meg a humanizmus mellett – hogy a bejövő migránsoknak adjanak egy térképet, melyen pontosan fel volna tüntetve azon politikusok lakásainak és nyaralóinak a helye, akik „támogatták” a migránsokat. Erre a listára meg a nagyszájú keresztényeket is feltenném, hogy a migránsok menjenek hozzájuk. Persze ezek a politikusok csak pofáznak, ők személy szerint valami elit helyen laknak, aminek a közelébe sem szabad menni. Orbán azért nyert, mert eltalálta az emberek gondolkodásmódját. Igen, az emberek inkább lelőnék a migránsokat, minthogy azt tapasztalják, hogy még egy termálfürdőbe se mehetnek, mert muszlim asszonyok egész ruhába fogják magukat a vízben áztatni. Hiszen itt vannak a cigányok! Ki dicsérné meg a gyerekét, ha egy cigánnyal szűrné össze a levet? Pedig a cigányok, már a mi kultúránk részei. Aztán jöjjön ide valami muszlim? Orbán az egyedüli ember, aki erre rájött és van bátorsága arra, hogy felvegye a harcot Európa idióta (vagy még jobban lefizetett!!!) politikusaival. Ez nem jelenti, hogy Orbán nem lop, meg hogy Orbán valami szent. Ne is legyen szent, mert akkor nem ismerné, hogy az emberek a valóságban hogyan gondolkodnak.

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

Attilajukkaja 2018.05.17. 12:23:14

@Egy_nick:
Szia Nick!
"Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra?"
Nyilván nem. Először persze én is azt hittem, de aztán beláttam, hogy csak a félrevezettettek szavaztak rá vidéken. Eltekintve attól a kisebbségtől, akiknek anyagi hasznuk származott mindebből.

"Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak?"
De igen! Persze nem legalizálták a lopásaikat, ahogyan Orbán tette. Ezt azért fontos különbségnek tartom. Szerintem nem tudtak annyit lopni.

"az összes politikus lop, pontosabban: mindenki lop, aki csak teheti."
Szerintem megragadtad a magyar lélek rejtelmeinek lényegét. Mivel nálunk a nagy többség szeret lopni, ezért logikus, hogy a legnagyobb tolvajt választja meg Vezírnek.

"Egyszerűen ilyen a demokratikus-liberális rendszer."
Ezt te sem gondolod komolyan. :o))))))
Mintha nem éppen a demokrácia tudná a legjobban megakadályozni az ilyesmit.
Korrupció persze mindenhol létezik, de a demokratikus államokra a legkevésbé jellemző.

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

Attilajukkaja 2018.05.17. 12:11:33

@sefatias:
Sokan szerettük a cikkedet és igazat adtunk neked. A többi néma csend ... :o)))

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:42:20

@Egy_nick: az, hogy Orbán többet lop, az a vállalkozókon végzett felmérés eredménye. tehát nem csak szerintem, hanem a vállalkozók szerint is Orbán többet lop.

tradingeconomics.com/hungary/corruption-index

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:40:49

@Cycmen: a kurva tákolmányotokban ez van leírva, te faszfej, el van döntve!

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.16. 22:40:08

@Egy_nick:

"Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra? "

igen

"Akkor a németek vagy a svédek mennyire hülyék, hogy nem kergetik el azokat a vezetőket, akik csomó ingyenélőt telepítenek az országukba?"

nem hülyék, te vagy a hülye.

" Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak?"

nagyságrendekkel kevesebbet. de te hülye vagy, hogy ezt felfog.

"olyan tolvajokat választunk, akik legalább nem akarják ide beengedni a világ nyomorultjait. Mert ezek a „nyomorultak” 800 eurós havidíjat fognak kapni a Magyar Államtól"

Ez nem igaz. És az sem, hogy Orbán ne engedne be bevándorlókat.

Te iszonyat hülye vagy, nagyjából minden hülyeséget beszopsz, és minden hazugságot elhiszel a Fidesztől.

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.16. 18:23:23

@Egy_nick: "Szerintem azok a hülyék, akik ezt nem látják."

Mert, hogy te jól látod?

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

Cycmen 2018.05.16. 15:59:09

@sefatias: A kiindulópontom nem téves. Az egyháznak a parlamentben semmi keresnivalója,

Ezt nem te döntöd el. Bementek annak ellenére hogy neked, nektek ez nem tetszik úgyhogy levonhatod a következtetést hogy egy nagy nulla vagy. Annál is inkább mert mentegeted a köpködőket. Nem vagy jobb náluk, ergo egy nagy nulla vagy. Vetted?

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

Egy_nick 2018.05.16. 13:55:19

@math0: Hogy a hülyék szavaztak volna Orbánra? Akkor a németek vagy a svédek mennyire hülyék, hogy nem kergetik el azokat a vezetőket, akik csomó ingyenélőt telepítenek az országukba? Én elismerem, hogy a fideszesek lopnak. De talán a gyurcsányék nem loptak? Hiszen az összes politikus lop, pontosabban: mindenki lop, aki csak teheti. Egyszerűen ilyen a demokratikus-liberális rendszer. Komolyan belegondolva, miért is ne lopnának? Hiszen nem arisztokraták, akiknek a születés jogán jár a pénz. Ha most nem lopja össze magát, akkor lehet, hogy 4 év múlva már nem lesz erre lehetősége, és akkor mit csináljon? Menjen munkanélkülinek? Amíg hatalmon van, addig kell megvesztegetni valakiket, ahol majd aztán (ha kiesik a hatalomból) meghúzhatja magát. Ha pedig mindenki lop, akkor ilyen esetbe az a helyes választás, aki olyan tolvajokat választunk, akik legalább nem akarják ide beengedni a világ nyomorultjait. Mert ezek a „nyomorultak” 800 eurós havidíjat fognak kapni a Magyar Államtól, úgyhogy ha nem a Fideszre szavazol, akkor még a tolvaj politikusokon kívül Afrika nyomorultjait is eltarthatod. Ez ilyen egyszerű. Jó megoldás nincs, csak kevésbé rossz. Szerintem azok a hülyék, akik ezt nem látják.

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

t.csilla · http://blogjt.blog.hu/ 2018.05.16. 08:40:51

Nagyon érdekes, amit írsz, több szempontból is, de én csak egyet emelek most ki:
"Nem gondoltak arra, hogy ha ott megjelennek, és azonosulnak azzal a bűnnel, ami a kormány körbe lengi, akkor azzal magukra vonják azok haragját, akik azokat a bűnöket elítélik?"
Nem, én nem hiszem, hogy bárki is, aki részt vesz egy ilyen eseményen így gondolkodna (mert ha így gondolkodnának, akkor eleve el sem mennének:), vagyis a kettő eleve kizárja egymást).
Ilyenkor inkább az szokott lenni, hogy a "sátáni hordák" támadják a(z) (igaz)"keresztényeket", amivel ezzel is bizonyítják, hogy a helyes úton járnak. A "köpködők", akik elvileg "elítélik a kormány bűneit" (de ők is csak a kormányét, a sajátjukat már nem annyira) pedig nem fogják ezt átlátni, hogy pont ők azok, akik fenntartják ezt az ostoba identitást/entitást (ami majd a fejükre pottyant...).

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.15. 13:52:27

@Andy73: Ezt én értem. Tisztában vagyok vele, hogy (még) nem az esztergomi érsek a kancellária miniszter. De azért az előző kormányban ijesztő számban voltak jelen lelkészek, ha nem is lelkészi minőségben. És már ez oda vezetett, hogy az egyházi iskolák sokkal több támogatásban részesültek, mint az államiak, illetve az emberek türelmetlenebbek lettek a más vallású emberekkel. Arról nem is beszélve, hogy hány egyház veszítette el egyházi státuszát.

Te azt honnan tudod, hogy én imádom Merkelt?

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

Andy73 2018.05.15. 13:23:32

Te próbáld már megérteni végre, hogy szét vannak választva nálunk is. Nem a törvényhozás részeként voltak jelen, hanem vendégként. Lehet, hogy a kormánypártok vendégeként, de momentán Németországban is a CDU, vagyis kereszténydemokraták vannak hatalmon. Persze tudom, azt is, hogy a magadfajták imádják Merkelt, csak Semjént és Orbánt utálják, de ez a te bajod.

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.15. 12:17:15

@Andy73: Én azért a helyedben utána olvasnék hogy az egyház és az állam kézfogója milyen következményekkel járt

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

Andy73 2018.05.15. 11:08:57

@sefatias: Szerinted nincs, mások szerinted meg nagyons is van. Az egyházi képviselők nem a döntéshozásban vesznek részt, nem a parlament tagjaiként voltak jelen, hanem meghívott vendégként, mint a közélet, a magyar társadalom fontos szereplői. Az egyházak fontos szerepet játszanak a magyar közéletben, társadalomban, még akkor is, ha ez egyeseknek, pl. az ateistáknak nem tetszik.

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2018.05.14. 18:49:58

@Andy73: A kiindulópontom nem téves. Az egyháznak a parlamentben semmi keresnivalója, tökmindegy, hogy mi a parlamenti összejövetel célja. Az egyház maradjon a kaptafájánál.

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

Andy73 2018.05.14. 15:08:55

"Azért foglaljuk össze mi is történt. Az éppen megalakuló kormány meghívta az alakuló ülésére ezt a három egyházi vezetőt."

Nem, nem ez történt. A parlament alakuló ülésére mentek, nem kormányülésre. A kettő teljesen más. Az új kormány még meg sem alakult, most hallgatják meg a miniszterjelölteket a bizottságok. Erről egyébként az index is tudósít. A parlament alakuló ülésén pedig ott volt az összes bejutott képviselő, nem csak a kormánypártiak, hanem az ellenzékiek is, akik szintén hívhattak vendégeket.

Tehát már a blogger kiindulási pontja is alapvetően téves.
Közben megnéztem néhány korábbi kommentet is, hátha valaki felhívta erre a blogger figyelmét. Nos, már az első hosszabb kommentben elmagyarázták neki, de a jelek szerint még mindig nem értette meg.

"ekrü 2018.05.12. 13:07:30
Remek példája ez az írás az áldozathibáztatásnak.Hát először is ,a három egyházi (református) vezetőt NEM azért támadták meg mert egyházi vezetők.Hanem azért mert a csőcselék vért akart látni és mindegy kiét.Ha történetesen jobbikos,MSZP stb.képviselő ment volna ki az ajtón ,bizony azokat is megtámadták volna.Nem véletlen,hogy ellenzéki párt vezetője sem ment ki a saját tüntetőiket üdvözölni.Továbbá azért sem hibáztatható senki,hogy ma Magyarországon úgy gondolta bárki is,hogy a demokráciába és a toleranciába bizony beletartozik az ,hogy ha valakit meghívnak a Parlament alakuló ülésére ,legyen az a kormány vagy az ellenzék vendége és teljesen mindegy,hogy milyen okból,annak bizony joga van ott részt venni és utána méltósággal távozni ,anélkül ,hogy őt bármilyen atrocitás érné.Szégyen ,hogy a cikk írója ezt a fajta viselkedést még mentegeti,és bizony szégyen,hogy az ellenzéki politikusok között egy se akadt aki elhatárolódott volna az esettől."

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.05.14. 11:10:31

@Cycmen: Keress fel egy pszichiátert, az belövi a gyógyszeradagodat!
Ezt most nem sértésnek szántam, javaslat volt! Komolyan!

Bejegyzés: Amikor az okos bajt lát, elrejtőzik...