"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Egy éves a bibliakörünk!

2014/06/05. - írta: sefatias

Egy évvel ezelőtt, tavaly júniusban tartottuk meg az első összejövetelünket. Létrehoztunk egy kis bibliakőrt, és már egy éve rendszeresen találkozunk minden héten. Persze nem gyülekezet, nem jövünk össze százan, hogy már a létszámunkkal buzdítsuk egymást, csupán öten-hatan, de a csúcslétszám nyolc volt. De hogy őszinte legyek nekem megfelel ez a létszám. Évekkel ezelőtt  amikor egy gyülekezet vezetője voltam és szembesültem a létszámmal, megijedtem. Kilencvenen voltunk és éreztem, hogy ez nem az a létszám amiben én jól éreztem magam. Miközben néztem a gyülekezetet, magamban imádkoztam, hogy bárcsak ne lennénk ennyien.

Azt hiszem a nagy létszámú csoportok előnyei mellett sok hátrányuk is van. Ezért is örülök annak, hogy ezzel a hat fős átlaggal haladunk előre. Tíz-tizenkét főnél több már szerintem nem is olyan jó. A csoportnak nincs vezetője. Úgy alakult, hogy mindig a házigazda jelöli ki az imát mondót és a Biblia olvasót. ezután már minden megy a maga kerékvágásában. A felolvasott idézetről mindenki elmondja a magáét.Kötetlen, felszabadult beszélgetések szoktak lenni, ahol a cél nem a közös álláspontra jutás, hanem a véleménycsere. Mindannyian más háttérrel rendelkezünk, más a mentalitásunk, és nagyon más a nézőpontunk. Talán pont ez teszi izgalmassá és élvezhetővé az egészet. Néha vitázunk is, Persze ebben mindig én vagyok a ludas, mert én vagyok a legvehemensebb. Szerencsére mindig van aki irányba rakja a fejem. Régen azt gondoltam, hogy az a jó, ha olyanok jönnek össze, akik egyetértenek. Ma már másképp gondolom. Pont az segít sok dolgot megértenem, megtanulnom, hogy az enyémtől teljesen ellenkező véleményeket hallok, amin mindig van mit gondolkodni. Azt hiszem hálás lehetek az összes jelenlévőnek, mert sokat tanulhattam tőlük.

Ez az összejövetel nyilvános. Mivel tudom, hogy a környékről sokan olvassák a blogomat és azt is tudom, hogy többen magányos farkasok, akiknek nincs kivel megbeszélni a dolgait, ezért bátorítok mindenkit, aki csalódott és szívesen beszélne kötetlenül Istenről és a Bibliáról, hogy írjon nekem privátban, és megbeszéljük a részleteket. Az összejövetel teljesen kötetlen. nincsenek szabályok, elvárások. teljesen hétköznapi ruhában járunk. Nemrég például egy ateista személy is részt vett rajta, aminek én kifejezetten örültem. Nem szólunk bele egymás életébe, nem felügyeljük egymás döntéseit. A bibliakőr egyetlen célja, hogy egy jó alkalom legyen arra, hogy beszélgessünk Istenről a Bibliáról és tanuljunk egymástól.

Címkék: blog gyülekezet
12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr416280585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aranyosi 2014.06.05. 15:22:47

Teremtő áldását, és sok sikert kívánok.

küzdős 2014.06.05. 18:15:32

Nem lehet a technika vívmányaival ezt a létszámot kibővíteni? A zónafelvigyázó buliját sikerült.:D

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.06.05. 18:32:34

@küzdős: :) legközelebb vasárnap estig maradjatok

küzdős 2014.06.05. 19:05:16

@sefatias: Hol?
Lesz vidám vasárnap?

szenvedélyes igazságkereső 2014.06.05. 20:20:39

Én, bár jónak tartom az ötletet, de mégsem hívnék el egy ateista személyt bibliatanulmányozásra. Szerintem ez olyan, mintha valaki oxigénpalack nélkül akarna sétálgatni a Marson.

szenvedélyes igazságkereső 2014.06.05. 20:23:28

Kivéve, ha meg szeretném róla győzni, hogy a Biblia igaz és fontos erkölcsi alapvetés.

Kovacs Zsotza Zsolt · http://zsotza.blogspot.com 2014.06.11. 04:51:42

Szívből gratulálok,
nagyon jó volt olvasni!
Még sok sok születésnapot,-és beszámolót kívánok!

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.06.12. 21:04:26

@szenvedélyes igazságkereső: Majdnem elfelejtettem válaszolni erre a kommentre. Én nem tartom veszélyesnek az ateizmust. Semmivel sem veszélyesebb egy ateista személy rám, mint egy református a katolikusra. Ő is egy ember, akinek van véleménye. Ráadásul megvan az az előnye, hogy a véleményét nem befolyásolja a vallás, és bizonyos tekintetben józanabbúl ítél meg dolgokat. Nem érzem feltétlenül, hogy csak azért kell vele kapcsolatot ápolni, hogy meggyőzzem a magam igazáról. Ha kölcsönösen tiszteljük egymás nézeteit, és úgy beszélgetünk a Bibliáról, akkor sok előnyünk származhat egymásból. Az ateista nem a gonosz szinonímája

Simi egy volt JT 2014.06.16. 14:04:28

Nagyon jó ötletnek tartom,már csak azért is,mert egymás gondolataiból tudunk mi is építkezni!Érdekes meg hallgatni más vallású,vagy egy ateista álláspontját.Én sem tartom veszélyesnek egy ateista jelenlétét,hisz akinek van hite és erős is ez a hit,az csak jó hatással lehet egy ilyen személyre!Részemről nagyon várom,hogy személyesen is részt vehessek a bibliakör eszmecseréjén,bár nagyon izgulok,hisz a legjobban Sefatiás tudja,hogy milyen régen nem voltam már ilyen közegben.De tudom,hogy az Isten kellő helyen és időben megadja majd az erőt és támogatást,kinyitja az elmémet,hogy én is hozzátudjak szólni az ott elhangzottakhoz!Remélem még sokáig lesz bibliaköri összejövetel!

Simi egy volt JT 2014.06.16. 14:19:38

Átírtam a nevemet,talán így felismerhetőbb/:)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2014.06.16. 14:32:00

@Simi egy volt JT: én egyből tudtam hogy te vagy. Csak épp cseresznyét szedek.
süti beállítások módosítása