"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

Piliscsaba

2013/08/29. - írta: sefatias

Mi is ez a Piliscsaba? Azontúl, hogy egy szép város a Pilisben, sok extanúnak jelenti azt a kis szigetet, ahol vallástól függetlenül jöhet össze, kereszténységüket megörző volt tanúkkal. Ebben a városban évente kétszer kerül megrendezésre a piliscsabai csendes hétvége, amely egy háromnapos keresztény összejövetel. Azért különleges ez az alkalom (legalább is számomra) , mert itt olyanokkal jöhetek össze, akik ugyanazokon a nehézségeken mentek át, és ugyanazokat a félelmeket élték át, mint én. Aki volt tanúként beszélgetett már más vallású személyekkel, és feltárta neki a félelmeit a vallásokkal kapcsolatban, az találkozhatott már azzal, hogy nem értik meg őt, hiszen kevesen élték át azt a csalódást, mint mi.

Itt Piliscsabán csupa olyan ember találkozik, aki tiszteletben tartja a másik vallási hovatartozását, vagy épp nem tartozását. A nézeteink sok kérdésben különbözőek, de az alapokban nem. A résztvevők azontúl, hogy a hitnézeteikben található különbség,még a stílusukban, egyéniségükben, temperamentumukban is különbözőek. Olyanok is elszoktak jönni, akik soha nem voltak tanúk. Ez azért fontos, mert ez nem egy extanú összejövetel, hanem egy keresztény program, amiből bárki hasznot meríthet. Bár még törzsgárda tagságot nem kaptam, de már voltam párszor , és mindig jól éreztem magam. Be kell vallanom, hogy először féltem, mert nem tudtam mire számítsak, de kellemeset csalódtam. Biztos vagyok abban, hogy akihez eljut ennek az összejövetelnek a híre, abban ott van a félelem és a kiváncsiság is egyszerre. Vajon milyen lehet?

A háromnapos program a következőképpen van összeállítva:

Pénteken este kezdődik vacsora után egy néhány perces alkalom indító beszéddel. Utána pedig a résztvevők elmondhatják, hogy mi történt velük az elmúlt fél évben, vagy épp bemutatkozhatnak, ha először vannak ott. Ezekből egész jó kis beszélgetések szoktak kikerekedni.

Szombaton fél tíztől kb fél tizenkettőig van a délelőtti "ülésszak". Ez két húszperces előadásból, és az ezeket követő közel egyórás megbeszélésből áll. A délutáni rész ugyanúgy néz ki, mint a délelőtti. Este Úrvacsora van, ami ugyan egy sarkalatos pont egy volt tanúnak, de aki már átgondolta azt, hogy mi is valójában, az fogyaszthat a jegyekből.

Vasárnap délelőtt szintén két húszperces előadás, majd a hétvége közös megbeszélése következik. Ebéd után pedig lehet hazamenni.

A szeptemberben megrendezésre kerülő hétvége programja igy néz ki:

 

Program

 

Jézus mondta…(övéinek, hallgatóinak, nekünk.)

Urunk Földön jártakor az istenfélő, krisztuskövető ember normáiról is beszélt. Elmondta, hogy mit tesz, illetve mitől tartózkodik az, aki az övé.  A szolgálatok természetesen napjainkra, ránk érvényes mondanivalóval (is) dolgozzák föl a témát.  Az egyes szolgálatokhoz megadott, ajánlott igehelyeken kívül, kérünk, mindnyájan kutassatok a cím alapján. Ajánljuk, hogy több bibliafordítást is vizsgáljatok meg. Jó lenne, ha a témával foglalkozva, és imával is készülnénk az együttlétre.

 

Péntek 18 ó. vacsora

19,30-tól

Alkalom indító áhítat. /20 perc/ „És valaki nem hordozza az ő keresztjét…”/Lk.14:27/

Beszélgetés, Egy-két mondatos bemutatkozás, és az utolsó találkozás óta történt jelentősebb dolgok elmondása. (Ha van érdemleges.)

Szombat 8 ó.  Reggeli 9,30-tól

Igeszolgálat./20 perc/ „… ha nem hiszitek, hogy én vagyok…” /Jn.8:24/

Igeszolgálat./20 perc/ „Vigyázzatok és imádkozzatok…” /Mt.26:41/                                                                                                                        Megbeszélés./50 perc/ „… inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot…” /Jn.3:19/

  12,30 ó.  Ebéd

 16 órától ................... és ........... esküvője, melyre mindannyiunkat szeretettel hívnak, várnak.

18 ó. vacsora. (Lásd a „Meghívó” Egy különleges program leírásában.)

19,30        Úrvacsora.  

Vasárnap 8 ó. Reggeli

9,30-tól

Igeszolgálat./20 perc/ „Te kövess engem!” /Jn.21:22/

 Igeszolgálat./20 perc/ „Bízzatok; én vagyok, ne féljetek.” /Mk.6:50/

 Morzsaszedés. / 60 perc/

                    12,00 ó.  ebéd

Ez az alkalom most  szombat délután változik egy ott megtartott esküvő miatt.

Amint a beosztásból látszik, nem egy megerőltető a program. Elég sok szabadidő van, amivel úgy rendelkezünk ahogy akarunk. mindenki másképp tölti. Lehet kirándulni, sétálgatni, beszélgetni. Ami a lényeg, hogy nincsenek elvárások, követelmények. A megbeszéléseken nyugodtan elmondhatod a véleményedet. Az előadásokkal nem kell egyetérteni, olyan is volt hogy valaki arról beszélt, hogy miért nem értett egyet az előadással.

Ha valaki gondolkodik azon, hogy szívesen eljönne de kicsit fél attól, hogy mi lehet ott, akkor nyugodtan eljöhet egy délelőttre is. Körbeszaglászhat, hogy mi hogyan működik, és eldöntheti, hogy tetszik neki vagy sem. Nem muszáj végig ott lenni.

A szállás 1-3 ágyas szobákban van megoldva, melyekben Wc és zuhanyzó is van. Nem egy luxus kategória, de a célnak tökéletesen megfelel. Itt olvashatsz róla:http://www.evelet.hu/archivum/2007/09/071

Ha valakit érdekel a téma írjon nekem nyugodtan, majd továbbítom a szervezőnek, akinek az elkülönülő levelét itt olvashatod:http://jehovatanui.blog.hu/2013/08/26/kuzdelem_jehova_tanui_tanitasaival

Ha még többet szeretnél olvasni ezekről a hétvégékről, akkor ajánlom Zsotza blogját, aki rendszeres résztvevője ezeknek az alkalmaknak, és rendszeresen beszámol arról, hogy mi történik ott. http://zsotza.blogspot.hu/search/label/Piliscsaba

Tehát, ha olyanokkal szeretnél időt tölteni, akik átérzik, hogy min mész keresztül, akkor ez a hely neked való. Én is sok segítséget kaptam, hogy leküzdjem azt az óriási zavart, ami bennem játszódott le, miután csalódnom kellett abban az egyházban, és képviselőiben, akikről azt hittem, hogy az egyedüli igaz Istent Jehovát képviselik.

Mivel a blogom olvasói közültöbben is vannak, akik már részt vettek egy vagy több alkalmon, megkérném őket, hogy egy kommentben  írják le a benyomásukat, véleményüket, hogy akik kacérkodnak a gondolattal, hogy eljönnek, kapjanak egy képet az egészről

 

 

 

 

Címkék: blog gyülekezet
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr865482983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nonamesheperd 2013.08.29. 12:27:43

Technikai okok miatt, az eddigi sheperdről a nevem nonamesheperdre változott.
Feleségemmel mi is ott voltunk. Sefatias meghívottjaiként voltunk ott jelen; Ő ismert minket annyira, hogy nem fogunk kellemetlenséget okozni.

Az Őrtorony Társulat azt tanítja, hogy a Tanúk úgy menjenek el az emberekhez, hogy MUTASSANAK érdeklődést feléjük. Összességében, a gyülekezetben sem működik ez másként (persze néhány őszinte baráti kapcsolattól eltekintve). És itt bújik ki a szög a zsákból, nevezetesen,hogy a Tanúk sajnos inkább csak mutatják, de nem érzik a valódi érdeklődést. Kérdésekkel puhatolják ki a járókelőt/házigazdát foglalkoztató, sok esetben számára fájó témát, ezt "megragadják", és ezen keresztül próbálják a vallásukat "eladni", nem túlzás ha azt mondom: ráerőltetni felebarátaikra, és ami rombolóbb, családtagjaikra is (jaj de szégyellem utólag hogy egyáltalán szóba hoztam szüleimnek és testvéremnek a szekta tanításait, bár ne tettem volna!). A gyülekezetben is ez megy: álca mögé bújnak a testvérek-testvérnők; nem azt szeretik benned, aki Te vagy, hanem csak akkor és addig szeretnek, ha elfogadod a - véresen komoly- játékszabályokat. Azaz, kizárólag a Társulat gondolatainak, értelmezéseinek, biblia magyarázatának van létjogosultsága, csak az előre leírt kérdésekre adhatod az előre leírt válaszokat, csak aszerint élheted az életed. A Társulat által burgonyának nevezett növényt nevezheted krumplinak vagy ha nagyon bátor vagy még pityókának is, de ennyi a mozgástered.
A Társulatnak nem jószívű és jóhiszemű gondolkodókra, Isten szavain szabadon elmélkedőkre van szüksége, hanem éppen ellenkezőleg: csak neki engedelmeskedő katonákra, akik folyton készen állnak keményszívűnek lenni felebarátaikkal de kiváltképp testvéreikkel, de még családtagjaikkal szemben is, elmenve akár a súlyos lelki, esetenként fizikai bántalmazásig.

Na, ennek teljesen az ellentétét tapasztaltuk Piliscsabán.
Nyitott és befogadó légkört tapasztaltunk. Felszabadultan mondhattuk el érzéseinket, gondolatainkat, nem kellett attól tartanunk, hogy vajon 'jó-e a szellemiségünk', hogyan ítélnek meg a többiek, akiknek más kérdéseik vagy más válaszaik vannak. Örültem, hogy egyéb keresztény vallásúakkal találkozhattam, mert az Ő megközelítéseik -egyes furcsaságok mellett persze- alakították az útkeresésemet, segítettek jobban pozicionálni magam. Akivel szóba elegyedtem, annak a részéről valódi érdeklődést éreztem és engem/minket is tényleg érdekelt a résztvevők eddig vallási pályája. A szektából való kiszabadulás összekötő ereje is jó néhány személyes beszélgetésre ösztönzött, sokakkal kapcsolatban baráti érzelmeink alakultak ki. És ami talán még izgalmasabb: megválaszolatlan kérdések tömkelegével indultunk haza. Azóta több vallási könyvet olvastam/olvasok.

Mi úrvacsorán nem vettünk részt, ez nekünk sok lett volna, amúgy is eljöttünk még előtte (így is terveztük).

A koszt-kvártély rendben, megfizethető.

Tudom ajánlani mindenki számára az őszinte részvételt, pozitív élmény.

Canadien 2013.08.29. 19:00:03

Ha majd a pontos időpontot is tudod, kérlek oszd meg velünk.

Egonymus · http://jt-blogger-egonymus.blog.hu/ 2013.08.31. 22:55:51

Engem is érdekelne az időpont. Előre is köszönöm!
süti beállítások módosítása