"Majdnem minden tudásunkért azoknak tartozunk, akik nem értettek egyet, és nem azoknak, akik igen" (Charles Caleb Colton)

A "megtaláltuk a Messiást" kiáltás ma igy szólna: "megtaláltuk az igaz vallást"?

2012/08/25. - írta: sefatias

Jehova Tanúi már a Bibliával való ismerkedésük elején megtanulják, hogy mindenkinek meg kell találnia az ’igaz vallást’. Aki mellényúl, vagy valami más okból nem fogadja el a Mindenható Isten által elfogadott, és a szellemével támogatott egyházat, akkor az rettegve várhatja az Armageddoni pusztulást önfejűsége, és tudatos vaksága miatt. A tanulmányozás alatt, és később a keresztény életpályája alatt, minden Tanú százszor és százszor áttanulmányozza a kiadványok segítségével, hogy a Biblia szerint milyen jellemzői vannak az igaz vallásnak, és hogy ezt Jehova Tanúira milyen pontosan ráillik. Épp ez az oka annak, hogy rengeteg Tanú, miután csalódik a szervezetben, vagy a gyülekezet tagjaiban, a vénekben, akkor nem hagyja el az egyházat, hanem összeszorított fogakkal próbál kitartani az „igazságban”. Amikor elgondolkodik a hogyan továbbon, akkor az őrtornyokban gyakran felemlegetett történetre gondol, amiben Péter, és Jézus beszélgettek.

„ Ennek hallatán azért a tanítványai közül sokan ezt mondták: „Botrányos beszéd ez; kicsoda hallgathatja?” Jézus azonban, mivel tudta magában, hogy a tanítványai zúgolódnak emiatt, ezt mondta nekik: „Titeket ez megbotránkoztat?… Ennek következtében a tanítványai közül sokan elmentek a hátrahagyott dolgokhoz, és nem jártak vele többé. Jézus azért ezt mondta a tizenkettőnek: „Talán ti is el akartok menni?” Simon Péter így válaszolt neki: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad”

Ezt a történetet Jehova Tanúinak ezrei pörgetik le az agyukban az életük során többször is. Úgy érzik (és éreztem én is), hogy ez a történet pontosan ráillik arra, amikor megbotránkoznak valamin a gyülekezetben. Így gondolkodhatnak: „Jézusban, a messiásban is megbotránkoztak emberek, akkor az igaz vallásban is meg lehet botránkozni. Ha Péternek, és a többi apostolnak is nehéz volt a helyzet átélése, akkor nekem miért ne lehetne az életemben egy hasonló helyzet, amit nehezen dolgozok fel? Ha a zavar ellenére az örök élet reménysége miatt Jézussal maradtak az apostolok, akkor én miért ne maradnék az igaz egyházban az örök élet érdekében?”

Látszólag ez az érvelés pontos, és egy keresztény, ha az egyház mellett dönt, akkor úgy érzi, ezzel Péter apostolt utánozza, aki később helyreállt érzelmileg, és erős hittel szolgálta tovább Jehovát. De egy fontos tényezőt figyelmen kívül hagy az az ember, aki így érvel. Ugyanis a tömeg nem azért botránkozott meg Jézuson, mert Jézus olyan dolgot tett, vagy mondott, ami helytelen, vagy bűnös dolog lenne! Jézus felkent messiásként, nem paráználkodott, vagy káromkodott, vagy adót csalt, vagy pökhendien bánt az emberekkel, vagy hanyagolta el a felelősségét. Az emberek nem azért botránkoztak meg, mert a szentírást olvasva homlokegyenest az ellenkezőjét látták Jézusban, mint ami ott le van írva! Hanem azért mert vagy nem értették meg Jézus beszédét, vagy pedig nem akarták már követni őt. Viszont a gyülekezetben, mindig valamilyen szentírás ellenes tevékenység okozza a botránkozást! Tehát egy olyan dolog, amit maga Jézus is elítél! Vajon ilyenkor helyes úgy gondolkodni, hogy „ha nehéz is, de az örök élet reménysége miatt kitartok, és végzem tovább a feladataimat”?

Ahhoz hogy erre pontos válasz kaphassunk, ahhoz tisztában kell lenni azzal, hogy mi a vallás, és hogy Jézus alapított-e egy vallást, illetve ha alapított, akkor melyiket? Nézzük először, hogy mi a vallás.

A vallás, és az egyház fogalmak mára már nagyon összemosódtak. Általában ugyanarra gondolunk, akármelyik fogalmat használjuk is. Egy olyan szervezetre, jogi személyre, amely a hitről azonosan gondolkodó embereket fogja össze, és azonosítja. Ez hivatalosan megfogalmazva a következőképpen hangzik:

„Az azonos hitelveket követők, vallásuk gyakorlása céljából, önkormányzattal rendelkező vallási közösséget, vallásfelekezetet, egyházat (a továbbiakban együtt: egyház) hozhatnak létre. Az egyház egyes nézetek szerint nem más, mint az intézményesült vallás. Magyarországon ma már ez egy jogi szervezeti forma neve is, és nem feltétlenül jelent a hagyományos értelemben vett vallásosságot, hiszen lehetőség van akár ateista egyház alapítására is.”

Tehát a vallás, illetve az egyház fogalmak ma már csupán egy szervezett jogi személyt takarnak, amely lehetővé teszi, hogy a hívek megfelelő keretek között gyakorolják hitüket. A kérdés az, hogy a mai egyházak közül melyiket alapította Krisztus, és melyiket támogatja Isten szelleme? Ennek a kérdésnek megválaszolása nem olyan egyszerű, és nem is szándékozom erről komolyabb tanulmányt írni. De akár ezen a blogon, vagy akár az ajánlóban szereplő blogokon némi türelmes kutatás után pontos választ lehet kapni. Én csupán néhány Bibliaverset idéznék ide.

- Mikor a két tanítvány hallotta őt szólni, követték Jézust.

- András, Simon Péter testvére volt az egyik a kettő közül, akik hallották, amit János mondott, és követték Jézust.

- Ez először a saját testvérével, Simonnal találkozott, és ezt mondta neki: „Megtaláltuk a Messiást

-„Megtaláltuk azt, akiről Mózes a Törvényben, és a Próféták írtak: Jézust, József fiát, Názáretből.”

Ezek az emberek nem vallást kerestek. Nem egy másik irányzatot, nem egy olyan szervezetet, ami szerintük közelebb állt az igazsághoz. Ezek az emberek a Messiást, Jézust keresték, és követték. Nem emberek, nem egyház, nem egy vallásvezér volt az, aki megmutatta nekik a helyes utat. „Megtaláltuk azt, akiről Mózes a Törvényben, és a Próféták írtak: Jézust” A Szentírás segítségével felismerték Jézusban a messiást, és őt követték, tőle tanultak. Ma sem kell több.

De akkor mi értelme van az egyházaknak, gyülekezeteknek? Jelenlegi meglátásom szerint egyetlen egyház sem felel meg azoknak az elvárásoknak, amelyek alapján határozottan ki lehetne jelenteni, hogy ma ez az egyház a Mindenható isten egyháza, és csakis az elfogadható őelőtte, aki ehhez az egyházhoz csatlakozik, illetve itt keresztelkedik meg. Az elmúlt hónapokban több egyház képviselőjével beszélgettem, és vettem részt az összejöveteleiken. Ezt a tevékenységet még nem hagyom abba. A héten a Hit gyülekezete helyi vezetőjével beszélgettem. Eddig mindannyian azt mondták nekem, hogy az egyházuk nem az egyedül üdvözítő egyház. És kijelentették, hogy más egyházak híveit is testvérüknek tekintik.

Az a Bibliából, és a saját személyes igényeimből is kiderült, hogy a kereszténység gyakorlásához szükség van egy közösségre. Egy keresztény közösség nélkül épülni a hitben nagyon nehéz. Tanulni, ismeretet szerezni lehet egyedül, de Jézus többet vár el ennél. Egy keresztény akkor igazán az, ha dolgozni tud egy közösségért, a testvéreiért. Ha áldozni tud az ő jólétük érdekében. Tehát személyes meggyőződésem, hogy szükséges egy közösség részét alkotni. De hogy melyikét? Melyik közösséghez, egyházhoz csatlakozzunk? Szerintem teljesen mindegy. Minden egyházban vannak Krisztusnak juhai. De nagyon fontos szempont az, hogy az a csoport, vagy egyház ne rendelkezzen az agymosó szekták jellemzőivel, és tiszteletben tartsa a lelkiismereti szabadságot, és ne akarjon túlmenni mindenáron azon, ami meg van írva. 1kor4:6, János 8:32, 36 , Galata 5:1

26 komment
· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sefatias.blog.hu/api/trackback/id/tr264730901

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tíz ok, amiért Jehova Tanúi nem Istentől valók (Jim Penton) 2012.08.26. 17:07:04

A BIBLIA ARRA TANÍT BENNÜNKET, HOGY VIZSGÁLJUNK MEG MINDENT (1Thessz. 5:21).Az évek során megvizsgáltam Jehova Tanúit. Tanúnak neveltek, és a szüleim, nagyszüleim és dédnagyszüleim mind Bibliakutatók és Jehova Tanúi voltak. Mégis boldogsággal tölt el, ...

Trackback: Az agymosást alkalmazó szekták nyolc jellemzője 2012.08.25. 13:45:38

Az agymosást alkalmazó szekták nyolc jellemzője írta: Randall Watters Az utóbbi két évtizedben szinte közismert fogalommá vált az agymosás. Robert J.Lifton miután a kínai kommunizmus alatt az agykontroll hatásait tanulmányozta az amerikai hadif...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reboot (törölt) 2012.08.26. 00:30:39

nekem évekbe telt mire leesett, hogy miért vádolják a hitehagyottak azzal a szervezetet, hogy magából csinál bálványt, és átvette krisztus pozícióját...

azt gondoltam ez azért erős túlzás...

ma már tudom, hogy sajnos nem az !

a nyári kongresszuson is elhangzott a "HOVA mehetnénk, hisz itt örök élet beszéde van?" c. állkérdés

JÉZUS KRISZTUSNÁL van az örök élet!

mert hiszen a kérdés is így szól: "Uram, kihez mehetnénk? Örök életnek beszéde van tenálad. És mi elhittük és megismertük, hogy te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia" (Jn 6:68-69)

kedves jt!

ébresztőőőő :)

UPV (törölt) 2012.08.26. 07:51:18

Békesség Istentől és az Úr Jézustól,

Egy fontos kérésem lenne azokhoz akik szívügyüknek tekintik a Jehova Tanúi felé végzendő szolgálatot. Szeretnék egy imakérést közzétenni és egy imahetet kérni, az eljövendő hétre, amelyben imádkozzunk Jehova Tanúinak újjászületéséért. Kihangsúlyoznám, hogy szeretném ha nem csupán sok személy születne újjá, ezen imakampány után, hanem még azt is szeretném, ha csoporti vagy gyülekezeti szinten, sőt egyházi szinten is megindulhatna az újjászületési folyamat, mint a Radio Church Of God (ma Grace International) esetében. Imádkozzunk, hogy a Radio Church Of God jelenség terjedjen ki a Jehova Tanúi Egyházára is. Ámen, Ámen, Ámen.
Továbbá várom a véleményeteket, hogyan és miben segíthetnénk mi, Isten eszközeinek ajánlva fel magunkat erre a hétre Jehova Tanúi felé végzett szolgálati eszközökként.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.08.26. 08:04:22

@UPV: Kedves tőled a segítség. Bár nem tudom lesz e haszna. Leírnád pontosan, hogy miben merül ki a tevékenységetek?

UPV (törölt) 2012.08.26. 08:19:38

Azt hiszem az újjászületés az egy követelmény az örök élet elnyerésére. Kár lenne ennyi jobbára őszinte emberért. Felebaráti kötelesség, nem is beszélve a szeretetről, az ő ügyüket felkarolni Isten és emberek előtt. Főleg azok részéről akik közöttük voltak. Nemes célként még a Jehova Tanúi Egyházának a megreformálása, megtisztítása is szóba jöhet. Van rá precedens, a Radio Church Of God esetében.

reboot (törölt) 2012.08.26. 08:41:41

@Thyatira: "Akkor én is dobok be akadékot :) Pedig még nincs is megtömve a fejem JT-s dolgokkal :)"

ez jó poén volt :D

milyen leszel, ha meg lesz tömve a fejed? :D

már most totál jt terminológia szerint érvelsz?

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.08.26. 08:53:32

@reboot:
"nekem évekbe telt mire leesett, hogy miért vádolják a hitehagyottak azzal a szervezetet, hogy magából csinál bálványt, és átvette krisztus pozícióját..."

nekem meg azt telt évekbe, hogy megértsem, hogy miért nevezik a hitehagyottak Jehova Tanúit, mint démonimádó erőszakos embereknek. Jehovát magár pedig egy gonosz démonnak.

Pont az itt is közreműködő két fanatikus "érvelése" segített megértenem, hogy ez valóban így van, hogy minden nép a maga istene nevében jár el (Mik 4:5). Ők és még sajnos sok más JT bizonyítja, hogy Jehova egy erőszakos démon, mely őrületbe kergeti az imádóit. Aki meg megpróbál ragaszkodni az igazsághoz, azt meg letarolják.
Ez segített jobban megértenem Jézus szerepét és azt, hogy ezekután én mellőzőm a Jehova név használatát.

UPV (törölt) 2012.08.26. 09:37:26

Szerintetek az a jelenség, hogy az x vagy yz egyház követése tulajdonképpen az Úr Jézus követése, egyedi jelenség és csakis Jehova Tanúinál fordul elő? Hogy itt tombol az elképzelés az igaz, de megtapasztaltátok más irányzatoknál, vagy egyedi személyeknél is? Mert én igen. Pl. sok exJT-nál. Azért hisznek ebben vagy abban mert ez mainstream dogma a keresztyén egyházakban. Megkérdezném, ha holnaptól már nem lenne, akkor is hinnék? Pl. erre a katolikusok pálfordulata az örök kínzással kapcsolatban. II János pápa által kissé átmagyarázzák a régi tant, most az örök gyötrelem Istentől való távolmaradást jelent, ebben nyilvánul meg az örök fájdalom és gyötrelem, ez jelenti már a tüzet. Tényleg, már nem olyan szadista a kép mint régen volt, de kérdem én, ha János Pál nem lett volna hajlandó ezen új megközelítésre, nem még mindig a régit fújta volna a katolikus mainstreamság? Ezek szerint mégis csak az egyház a hajtóerő a hívők gondolkodásmódjának a kialakításában. Legyen ez JT vagy más irány. Nos, a végső kérdésem, biztos, hogy a minden téren megnyilvánuló dogmatikai egyházkövetés egyben Krisztus követése is?

UPV (törölt) 2012.08.26. 10:14:11

Karalábé,
1. Nem Jehova Tanúi találták ki, úgy tehát nincs joga senkinek összekötni a kettőt. Amiért valaki magát Jehova tanújának mondja, nem garancia, hogy az is, sőt, ellenkezőleg, lehet nagyon jól, Jehova hamis tanúja.
2. Emlékszel arra, hogy az Óban valahól azt írja, hogy a zsidók viselkedése miatt, Isten nevét gyalázták a pogányok?
3. Jézus Urunk állítólagos követői rettenetes bűnöket követtek el:
a. a pogányokon, mikor erőszakkal megtérítették őket
b. a másképpen gondolkodó keresztyéneken - vallásháborúk, inkvizició
c. a zsidókon, muzulmánokon, cigányokon, keresztyén nemzetek más keresztyén vagy nemkeresztyén nemzeteken stb. - keresztes háborúk, nemzeti háborúk, holokauszt
Ha mindezeket a bűnöket feladnám egy helyre, és összehasonlítanám az állítólagos Jehova Tanúi történelmében elkövetett bűnökkel, hát az állítólagos Jézus követői sokkal több rosszat tettek volna. És akkor kérdem én, az Úr Jézus neve rossz miattuk, meg hogy egy démon neve, mert a zsidó Maimonidész is ezzel bizonygatta Jézus elvetését? Hasonlóan érvelhetnék az Isten szavunk ellen is. Hú, há ez a török Tengri neve, na gyertek mától ne még használjuk!

Ki kell törnünk ezekből a fekete fehér sztereotipiákból, el kell jussunk egy szolid, keresztyén gondolkodásmód kialakításához, amelyben a szeretet és a nemes pragmatizmus, sok gyümölcsöt teremjen Isten és az Úr Jézus dicsőségére.
A prédikációm vége :) Békességgel, testvéreim.

Thyatira 2012.08.26. 12:05:00

@sefatias:

Ahogy gondolod, nem az én hatásköröm :)

Egyébként meg az informátoraid,remélem kiállnak melletted majd Isten, vagyis Jehova előtt is,hogy ennyi hazug infóval tömik a fejedet. EZ is a vak vagyok,de hódítani akarok szindróma :)
Mindenesetre kösz,hogy testvérnőnek hívtál,kedves tőled :)
Ne szerénykedj annyit Sefatias,és ne írd mindig,hogy senki vagy te a tudásodat tekintve,hisz a másik szavaddal meg eléggé feljebb teszed az emberi mivoltodat másokénál :)
Egyébként meg jó arc vagy,csak kissé elkalandoztál.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.08.26. 12:15:57

@Thyatira: azért szeretném ha te tennéd át, hogy a kommented a te neved alatt fusson. Semmi bajom vele, csak nem jó postnál van. Nem tudom milyen informátoraimra gondolsz. Egyedül vagyok mint a hüvelykujjam . A testvernő megszólitással mi bajod? A fiukat testvéremnek szólitom. Szerintem ebben semmi különös nincs

Thyatira 2012.08.26. 12:20:53

@reboot:

Na látod,tökéletes megállapítás :)
Biztos még ennél is JT-sebb leszek :)
egyébként meg ebből is látszik,hol az erő,ha valaki meg köztük szégyent hoz a szervezetre és áthágja a törvényeket,akkor nemfog másképpen járni,mint mondjuk az izraeliták esetében néhányan,ugye a kiválasztott nép. Volt olyan eset,hogy nagyobb bűnöket követtek el némelyek,mint a kívülállók,meg is kapták a jutalmat érte,elég drasztikusan.

reboot (törölt) 2012.08.26. 15:44:04

@Thyatira: már most is tiszta jt troll a stílusod, mi lesz veled később kedves Thyatira?

ezt azért mondom, mert cáfolni sem 607-et, sem a vérkérdést, sem a hamis prófétálást nem tudják, a kérdéseimre sem tudnak válaszolni, de a szerető istenükkel mindig megfenyegetnek - amit én istengyalázásnak veszek...

azért azt mérlegeld majd, mielőtt csatlakozol jt-hoz, hogy aki más evangéliumot hirdet, mint írva vagyon, az átkozott a biblia szerint, a hamis próféták meg armageddonkor el lesznek pusztítva... nem én mondom, a szent írás :)

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.08.26. 21:03:47

@karalabe4: Nem hiszem. hogy Jehova egy démon lenne csupán azért, mert néhányan helytelenül képviselik. Akkor lenne ez igaz, ha valóban Jehova választotta volna ki őket magának. De a VT egy önjelölt, hamis próféta, aki addig csűrte, csavarta a dolgokat, mig meg nem találta a saját kinevezését egy jó magyarázatban

Almási 2012.08.26. 21:47:19

@karalabe4:

"nekem meg azt telt évekbe, hogy megértsem, hogy miért nevezik a hitehagyottak Jehova Tanúit, mint démonimádó erőszakos embereknek. Jehovát magár pedig egy gonosz démonnak."

Ez azért érdekes, mert a Biblia seholsem nevezi Jehovát démonnak, sőt, az egyetlen igaz Istennek nevezi.
(Ézs45:5)

A Mikeás4:5 is arról beszél, hogy az igaz imádók Istene Jehova:

מיכה 4:5
כִּ֚י כָּל־הָ֣עַמִּ֔ים יֵלְכ֕וּ אִ֖ישׁ בְּשֵׁ֣ם אֱלֹהָ֑יו וַאֲנַ֗חְנוּ נֵלֵ֛ךְ בְּשֵׁם־יְהוָ֥ה אֱלֹהֵ֖ינוּ לְעֹולָ֥ם וָעֶֽד׃

"Mert minden nép a maga istenének nevében jár, mi pedig Jehovának, a mi Istenünknek nevében járunk időtlen időkig, sőt örökké." (Mikeás4:5)

Sajnos te inkább a hitehagyottaknak hiszel, mint a Szentírásnak.

reboot (törölt) 2012.08.26. 22:35:58

@Almási: a jt jehova nevében járnának, talán én örülnék neki a legjobban... :/

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.08.27. 08:58:43

@Almási:
Tévedsz, mert én a saját tapasztalataimnak hiszek és a Szentírásnak.
Pont Mikeás 4:5 bizonyítja JT-i istenét egy erőszakos istennek. Mert abból, amit ők csinálnak, úgy járnak el, ahogyan az "istenük" utasítja és ösztönzi őket. Ha ők erőszakosak, akkor az isten is olyan.

@sefatias:
Sajnos én is sokáig ringattam magam abba az elképzelésbe, hogy Jehova jó, csak a szolgái letértek az ő útjáról. Ma már látom, hogy ez nem így van.

Pont az utóbbi napok elkeseredett Őrtorony-pribékek érvelésrendszere bizonyította be számomra, hogy mi az igazság "Jehováról".
Megértettem, hogy én részemről nem helyes, ha bármi módon is azonosítom magam ezzel a veszélyes névvel. Mondhatom úgy is, hogy leesett a húszfillér, számomra hasznos volt a múlt hét vitatkozásaiban részt venni.

De mint mindig, ez csak az én véleményemet tükrözi, másoknak meghagyom, hogy másként lássák a dolgokat.

Thyatira 2012.08.27. 13:26:26

@reboot:

Természetesen,mindent jól meg kell gondolni. Különösen ha valaki komolyan hisz Isten ígéreteiben,nem mindegy hova tartozik. Mivel abban is igaza van a bibliának,vagyis Jehova kijelentésének,hogy van egy népe a napjainkban is,akik viszik az Ő ígéreteinek a hírét,nagy erő bedobással, a világon mindenütt,szervezett formában,és ez folyamatos már hosszú ideje.
Hogy is írja a biblia? Bizony vannak,akik színből,de többen ,akik szívből teszik ezt.
Ez mindenképpen kifog derülni, azon a bizonyos napon. Mindenkinek jogában áll hinni,amiben csak akar,szerintem senkit,téged sem kényszerítenének a vezetők,hogy maradj ott,ha mernéd vállalni,hogy tulképpen már nem vagy azon a hiten,a szívedben.
Egy vallás sincs ,aki ennyi erővel,rendszeresen végeznék a "házról,házra munkát "amiről Jézus is beszélt. Ha a negatív dolgokat akarjuk keresni, mi tökéletlen emberek,akkor bármiben meg is találjuk,nem de magában Jézusban is kerestek hibákat emberek? Szemükkel látták mennyire tökéletes és jó,mégis kiforgatták az egész körülményeket,hogy miért jött le ide a földre.
Megcáfolni valamit? (607 stb...) Ugyan már,mi értelme lenne? Cáfolatra cáfolat? Nem annak van most itt az ideje,hogy évszámokon legyen lovagolva,és kifelel meg bizonyos helyekre,az legyen Isten gondja,hanem a megmentésnek,én ebben hiszek.
Egyébként nem bántásból írom,de nem szép dolog,egyes emberek miatt ennyi rosszat terjeszteni a tanúkról.
Nézd már meg mi megy a világban,azok akkor hova tartoznak ? Ráadásul legtöbbjük kereszténynek mondott vallás tagjai lehetnek úgy is,hogy viselkedésükben közük semmi hozzá.
Talán jobbak,mint azok,akik arra tették fel az életüket,hogy figyelmeztessék az embereket? A közelgő Isten napjára,pontosan úgy,ahogy mindig is tették Isten szolgái a történelem bizonyos szakaszaiban?
Mindennel lettek már illetve,kicsit mindannyian vegyük nagyító alá magunkat.

Nehogy te lepődj meg majd helyettem,mert ugye te biztos vagy abban,hogy én gondolom rosszul.
Nem a tanúk félemlítenek meg egyéneket,hanem lassan már gonosz erőknek tituláljátok, azokat az embereket,akik gyakorlatban is hirdetik,amit Jézus bízott rájuk.
Azért ennyire ne legyetek szélsőségesek.
Te meg miért sugallod nekem,hogy meg kell gondolni,hogy hova voksol az ember?
Gondolkodj kicsit te hol vagy,ott közöttük,nem? erre no komment .

Kérdeznék valamit tőled, még mielőtt érvényesítenéd azon akaratodat,hogy megválj a szervezettől nyilvánosan is. Ha még a nyilvános döntésed előtte mégis megvalósulna,amiben hosszú ideig hittél,vajon,akkor is kiállnál Isten előtt,hogy Jehova Tanúi Szervezete hamis,meg egyéb ennél sokkal durvább megjegyzésekkel?
Vajon adnád az életedet a mostani állásfoglalásodnak,vállalnád a mostani véleményedet? És itt most nem érvényes az a vélemény,hogy Jt-k tuti nem igaz vallás,most én is fel tenném azt a kérdést,amit nekem privibe is sokan közületek,több eseteben fenyegetéssel,hogy biztos vagyok e abban,hogy jól teszem,amit teszek?
AZ intelligencia megköveteli,hogy ne tegyem ide ki ezeket a megjegyzéseket,hát azok aztán elég durvák és keresztényietlenek.

Mikor is voltak kedvelt népek Isten kiválasztottai? Soha!
A saját népén belül törtek ki lázadások,de mindvégig egybe maradt Isten "népe",amíg Ő jónak látta,hogy fenn maradjon.A többségük mindig azt tette,amire megbízatásuk volt.és minden esetben igaznak is bizonyult.
Mi emberek sajnos néha szélkakasként viselkedünk,de Isten soha !
Szerintem bízzuk azt a döntést Istenre,hogy mennyire lesz igazatok,meg úgy általában bárkinek.

reboot (törölt) 2012.08.27. 14:12:34

@Thyatira:

van egy népe a napjainkban
>>krisztus nem alakított semmilyen szervezetet<<

viszik az Ő ígéreteinek a hírét
>>nem azt viszik sajnos, hanem más evangéliumot<<

ha mernéd vállalni
>>nem dobom el a rokonságom a szervezet családbomlasztó törvényei miatt<<
>>egyszer ezt már megbeszéltük... inkorrekt húzás volt részedről ezt írni...<<

"házról,házra munkát "amiről Jézus is beszélt
>>nem beszélt<<

Nem annak van most itt az ideje
>>a pontos ismeret szerzésnek mindig ideje van<<

legtöbbjük kereszténynek mondott vallás tagjai lehetnek úgy is,hogy viselkedésükben közük semmi hozzá
>>jt sem kivételek<<

mindannyian vegyük nagyító alá magunkat
>>te is<<

Nehogy te lepődj meg majd helyettem,mert ugye te biztos vagy abban,hogy én gondolom rosszul
>>igen, rosszul látsz dolgokat<<

Nem a tanúk félemlítenek meg egyéneket
>>az itteni jtk pont ezt teszik<<

hirdetik,amit Jézus bízott rájuk
>>nem azt hirdetik<<

Azért ennyire ne legyetek szélsőségesek.
>>a szervezet eléggé az<<

Te meg miért sugallod nekem,hogy meg kell gondolni,hogy hova voksol az ember?
>>félre értettél, de nem baj<<

kiállnál Isten előtt,hogy Jehova Tanúi Szervezete hamis,meg egyéb ennél sokkal durvább megjegyzésekkel
>>megkérdezném tőle, hogy akkor mi a helyzet xyz dolgokkal<<
>>és ha te tévedsz? te mit fogsz mondani az istennek?<<

Vajon adnád az életedet a mostani állásfoglalásodnak,vállalnád a mostani véleményedet?
>>én nem vagyok vallási fanatikus, mint jt<<

AZ intelligencia megköveteli,hogy ne tegyem ide ki ezeket a megjegyzéseket,hát azok aztán elég durvák és keresztényietlenek.
>>nem az az igazán durva, aki csúnyán beszél, hanem az aki kígyó módjára viselkedik<<

Mikor is voltak kedvelt népek Isten kiválasztottai? Soha!
>>krisztus nem hozott létre semmilyen szervezetet<<

A saját népén belül törtek ki lázadások,de mindvégig egybe maradt Isten "népe",amíg Ő jónak látta,hogy fenn maradjon.
>> az ószövetség már a múlté<<

A többségük mindig azt tette,amire megbízatásuk volt.és minden esetben igaznak is bizonyult.
>>tévedsz, olvass többet<<

Mi emberek sajnos néha szélkakasként viselkedünk,de Isten soha !
>>magadból indulsz ki?<<

Szerintem bízzuk azt a döntést Istenre,hogy mennyire lesz igazatok,meg úgy általában bárkinek.
>>tedd ezt te is<<
>>a bruklini főnököknek is hívd fel erre a figyelmüket, mert nem jutottak még el a te felismerésedre<<

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.08.27. 14:57:33

@reboot:
"Mikor is voltak kedvelt népek Isten kiválasztottai? Soha!
>>krisztus nem hozott létre semmilyen szervezetet<<"

Hogy ha azok lennének Isten népe, akiket mások nem kedvelnek, akkor bizony sokan, szinte mindenki az lenne (mint ahogyan szerintem az is...bizonyos szempontból). A zsidók pl nem kedvelik a palesztinokat és fordítva. De ugyanez elmondható a cigányokra, zsidókra, szlovákokra, románokra és még ki tudja kikre. És persze azokra is, akiket ők nem kedvelnek.

Sőt, ha így áll a dolog, akkor mi, akik itt blogolunk, éppen úgy Isten választott népe vagyunk, mert gyűlöletesek vagyunk pont Jehova Tanúi (fanatikus tagjai) előtt azért, mert feltárjuk a valódi arcukat.

Jézus a gyűlöletszítás helyett a szeretetre tanított és ilyen emberek, akik ezt gyakorolják is, minden vallásban vannak.

sefatias · http://sefatias.blog.hu 2012.08.27. 15:06:54

@karalabe4: Áldott legyen az elme, melyben e bölcs szavak megfogantak. :) Egyetértek! Ezen már én is gondolkodtam. Jehova Tanúi igaz vallás azonosító szempontjai egyébként pont ráillenek a McDonalds-ra is :DDD

karalabe4 · http://eletazortoronyutan.blogspot.com/ 2012.08.27. 15:28:51

@sefatias:
"És gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért" (Lukács 21:17)

"Boldogok, a kik háborúságot szenvednek az igazságért: mert övék a mennyeknek országa.
Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem." (Máté 5:10,11)

JT-i, nagy szerényen, ezeket a szavakat önmagukra alkalmazzák, pedig itt Jézus a követőiről beszélt.
Ha abban kimerül "Jézus követése", hogy az ajtókba teszik a lábukat, erőszakosan csak a saját vélemányüket szajkózzák (mint itt a blogon is némelyek) vagy szemét, alamuszi módon elbánnak másokkal, akik nem annyira dörzsölt agyúak, akkor valóban elmondhatják, hogy őket Jézus követése miatt gyülölik az emberek? Nem lehet, hogy inkább a saját elfogadhatatlan és rámenős viselkedésük miatta van ez?
Mert ha igen, akkor ők inkébb gyűlöletszítók, nem pedig a gyűlölet céltáblái, ami nem ugyanaz.

Thyatira 2012.08.27. 15:41:21

@reboot:

Nem kommentelem :XD

Inkább én ajánlom,hogy olvass többet :)
süti beállítások módosítása